Dzięki wielkie z góry

Postautor: pawl606 » wtorek, 6 marca 2018, 14:59
pawl606
Postautor: prezes » wtorek, 6 marca 2018, 15:05
prezes
Postautor: Maggix » wtorek, 6 marca 2018, 15:22
Maggix
Postautor: m.m » wtorek, 6 marca 2018, 15:42
m.m
Postautor: pawl606 » wtorek, 6 marca 2018, 15:54
pawl606
Postautor: redlumek » wtorek, 6 marca 2018, 16:22
redlumek
Postautor: pawl606 » wtorek, 6 marca 2018, 16:26
pawl606
Postautor: Sokon » wtorek, 6 marca 2018, 16:37
Sokon
Postautor: rejestracyjny » wtorek, 6 marca 2018, 16:59
rejestracyjny
Postautor: m.m » wtorek, 6 marca 2018, 17:52
m.m
Postautor: prezes » wtorek, 6 marca 2018, 18:10
Kto kupił daną walutę zamiast koparki zarobił 10 razy tyle ale co ja tam się znam.
prezes
Postautor: rejestracyjny » wtorek, 6 marca 2018, 18:37
Zwłaszcza jak zainwestował w którąś z tej listy:
rejestracyjny
Postautor: m.m » wtorek, 6 marca 2018, 20:31
Albo stracił wszystko, nikt nie pytał co się bardziej opłaca tylko czy kopanie jest rentowne. Według mnie giełda jest zdecydowanie trudniejsza i bardziej czasochłonna niż kopanie a jedno nie wyklucza drugiego.
m.m
Postautor: prezes » wtorek, 6 marca 2018, 20:37
Po pierwsze byłoby jeszcze gorzej gdyby kopał waluty z listy którą przytoczyłeś, a po drugie kopanie danej waluty jest mniej opłacalne niż jej kupienie, tak było, jest i będzie, a po trzecie ryzyko jest większe przy kopaniu, bo oprócz samego ryzyka kopania masz dodatkowo ryzyko zmiany kursu. Ja wszystko rozumiem, że trzeba się mocno oszukiwać żeby kopać zamiast kupić daną walutę ale bez przesady, co za dużo to niezdrowo.rejestracyjny pisze: Zwłaszcza jak zainwestował w którąś z tej listy:
http://deadcoins.com
Ale żarty na bok. Wiadomo, że kopanie jest mniej opłacalne, niż trafiona inwestycja w krypto, lecz: ryzyko jest mniejsze i jeszcze dochodzi aspekt walut, których nie ma jeszcze na giełdzie, a można kopać.
Powiedz to tym, którzy zamówili koparkę a ona do nich nie doszła. Strata 100 % a to nie są tak znowu rzadkie przypadki. W przypadku giełdy waluta musiałaby spaść do zera żebyś stracił wszystko. Oczywiście możliwe są włamania hacki itp. ale to samo jest przy kopaniu. Panowie i Panie nie oszukujcie się.
prezes
Postautor: redlumek » wtorek, 6 marca 2018, 20:38
redlumek
Postautor: prezes » wtorek, 6 marca 2018, 20:45
Wtedy nie ma ryzyka kursowego ale z tego co widzę to 90 % górników to więksi spekulanci niż Ci co grają na giełdzie.
prezes
Postautor: m.m » wtorek, 6 marca 2018, 21:09
Równie dobrze możesz napisać że wybuchł pożar albo było przepięcie i wszystko poszło z dymem. Nie strata tylko policja, sąd i np ubezpieczanie allegro, czyli jedyną stratą jest czas i nie osiągnięty zysk.prezes pisze: Powiedz to tym, którzy zamówili koparkę a ona do nich nie doszła. Strata 100 % a to nie są tak znowu rzadkie przypadki. W przypadku giełdy waluta musiałaby spaść do zera żebyś stracił wszystko. Oczywiście możliwe są włamania hacki itp. ale to samo jest przy kopaniu. Panowie i Panie nie oszukujcie się.
jak widać na załączonym obrazku nie rozumiesz, również tego że wiele osób kopie i wyciąga z tego nie małe pieniądze.
spadek kursu to też spadek trudności wydobycia, więc Ty na giełdzie tracisz (jeśli kupiłeś drożej) lub czekasz na odbicie. Górnik grzecznie kopie dalej i zależnie od polityki robi to samo co Ty lub spienięża bardzo zbliżoną kwotę.
to nie jest inwestycja w koparki tylko walutę, różnica jest taka że Ty wydając 20 tyś zł kupujesz określoną liczę "monet" a górnik regularnie za wartość prądu nabywa kojne waluty i robi to samo co Ty, czyli czeka na magiczną chwilę. Długodystansowo górnik ma więcej coinów niż Ty i kapitał w postaci sprzętu, niech straci 50%, nadal ma 10k.
m.m
Postautor: chyzy » środa, 7 marca 2018, 09:18
chyzy
Postautor: prezes » środa, 7 marca 2018, 10:20
prezes
Postautor: veg » środa, 7 marca 2018, 10:36
Inwestujemy ~10k w Bitcoin'a. Ty kupujesz na giełdzie a ja koparkę i idziemy na long. W pewnym momencie jest krach i upada cały system. Ty utopiłeś kasę kupujący krypto a ja zostałem z 6 kartami graficznymi. Kto więcej stracił? Ty zostając z cyferkami na stronce czy ja zostając ze sprzętem, który mogę sprzedać?
veg
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).