Możecie polecić jakąś płytę z 6 slotami za 400-500zl? Dla GPU Rx 570 4GB? Szukam i szukam i wszędzie piszą o wszystkim i o niczym.. nie znalazłem nigdzie coś co przykuwalo uwagę. Pomożecie z wyborem?
Moja pierwsza koparka, to zrozumcie mnie

Postautor: Xalon » sobota, 3 marca 2018, 05:43
Xalon
Postautor: visera » sobota, 3 marca 2018, 07:01
visera
m.m
Postautor: Xalon » sobota, 3 marca 2018, 13:07
Akurat tą płytę znam, ale chciałbym coś na nowszym sockecie 1151. Asrock h81 to legenda wsrod plyt glownych.visera pisze: Jeśli chodzi o płytę do 6 GPU a właściwie z kartą zintegrowaną do 7 GPU to z czystym sumieniem polecam Ci płytę Asrock H81 Pro BTC R2.0. Do prawidłowego działania nie potrzeba żadnej konfiguracji w bios.
Sam mam tą płytę, bo budowałem koparkę na 6 GPU, ale teraz zastanawiam się, czy nie korzystniej było zainwestować w płytę z możliwością podłączenia więcej GPU. Dlatego polecam Ci byś również rozważył tą kwestię, gdyż prędzej czy później tymi 6 GPU zapełnisz płytę, a gdy zbierzesz troszkę więcej środków będziesz się zastanawiał co mógłbyś zrobić by dalej rozbudowywać koparkę.
Dodano po 1 minucie 28 sekundach:
Jedynym małym minusem tej płyty, choć dla niektórych to będzie plus to obsługa LGA 1150, które w obecnej chwili na rynku jest trudniej osiągalne niż LGA 1151 a przez co nieco więcej musisz wydać na procesor.
A nie możesz samemu coś polecić od siebie?
Xalon
Postautor: gofer » sobota, 3 marca 2018, 13:43
gofer
Xalon
Postautor: m.m » sobota, 3 marca 2018, 14:02
m.m
Postautor: gofer » sobota, 3 marca 2018, 15:30
gofer
Postautor: rejestracyjny » sobota, 3 marca 2018, 16:03
rejestracyjny
gofer
Postautor: rejestracyjny » sobota, 3 marca 2018, 19:12
rejestracyjny
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).