RX 570 szybkość kopania problem

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

RX 570 szybkość kopania problem

Postautor: cyslaw » poniedziałek, 27 listopada 2017, 09:45

Witajcie, mam takie pytanie. Złożyłem mini koparkę na dwóch grafikach RX 570 Gigabyte Aorus. Początkowo miałem problem ze sterownikami, na najnowszych zwykłych sterownikach szybkość wynosiła zaledwie 17 Mhash po oc pamięci na 1950. Potem zainstalowałem sterowniki AMD blockchain, tutaj w ogóle nie mogłem uruchomić minera ani radeon control center. Wyczytałem, że one nie działają z Windows 7 (którego właśnie używam). Ostatecznie zainstalowałem stery od robinch00d + jakiś patch. Obecnie przy taktowaniu grafik 1100 mhz oraz pamięci na 2120 mhz osiągają 24 Mhash każda. Wydaje mi się trochę mało zważywszy na taktowanie pamięci. Jakieś pół roku temu miałem koparkę na jedym rx 470 XFX, tam przy taktowaniu rdzenia 1075 oraz pamięci 2020 miałem coś koło 25 Mhash (nie pamiętam dokładnie). Słyszałem o jakimś problemie radeonów z DAG (stąd pewnie to początkowe 17), ale z tymi sterami co mam powinno być ok. Żadnych modyfikacji BIOS nie robiłem, ale na poprzednim xfx również, a myślę, że gdyby jego pamięci pozwoliły na takie oc, to zrobiłby 27 mhash lekko. Czy coś robię nie tak, lub coś pominąłem?

Wróć do „Kopanie GPU”