Kopanie bitcoinow na dwóch RX570

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: WiecejNizZero » wtorek, 31 października 2017, 12:51

Witam!

Chciałbym rozpocząć swoją przygodę z kopaniem BTC, jednak jestem kompletnie zielony i narazie chciałbym się nieco dowiedziec... Mając pod ręką koparkę opartą na 2x RX 570 4GB i darmowy prąd ile mniej więcej mogę wyciągnąć? Wiem że moc liczy się w mh/s ale nijak nie odnosi się to do BTC bo wyniki wychodzą mi absurdalne i z pewnością coś tu nie gra :D Są jakieś sprawdzone kalkulatory do liczenia tego wszystkiego tak +/- zaufane? I przede wszystkim jaki jest odpowiednik tych mh/s pod BTC?

Z góry dzięki za odpowiedzi!

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: dyziok » wtorek, 31 października 2017, 13:40

@WiecejNizZero, na GPU nie wykopiesz BTC - są za słabe. Możesz kopać alty, np. etherum, zcash. Najlepszym wg mnie kalkulatorem jest whattomine.com

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 403
Reputacja postu: 
0

Postautor: slasta » wtorek, 31 października 2017, 14:15

@dyziok, Tak jak kolega dyziok pisze. Na koparkach GPU nie kopiesz BTC, tylko inne kryptowaluty i te dopiero możesz zamienić na BTC na giełdzie, jeśli wolisz posiadać BTC.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: WiecejNizZero » wtorek, 31 października 2017, 14:47

@slata
W takim razie na czym kopie sie te BTC? Na konkretnie jakim podzespole i w co powinienem isc?

Dodano po 26 sekundach:
W takim razie co myślicie o adminer S7? Pod BTC

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 403
Reputacja postu: 
0

Postautor: slasta » wtorek, 31 października 2017, 15:08

@WiecejNizZero, BTC kopie się na koparkach oparty o dedykowane układy ASIC czyli np wspomniany przez ciebie Antminer S7 albo S9.
Co do inwestycji akurat w tą koparkę to trzeba policzyć sobie jej opłacalność. Na stronie którą podał dyziok masz zakładkę ASIC, podajesz tam moc koparki, koszt prądu i wylicza ci ile na chwilę obecną taka koparka ukopie. Pamiętaj tylko że trudność kopania nie stoi w miejscu tylko zazwyczaj rośnie więc dziś możesz zarobić 5$/dzień , ale za miesiąc może to być już tylko 2,5$/dzień.
Koparki Antminer s7/S9 nie należą też do najcichszych więc trzeba mieć to na uwadze gdy nie masz dedykowanego pomieszczenia do trzymania koparek.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: WiecejNizZero » środa, 1 listopada 2017, 19:49

Oki :) Czyli twierdzicie że warto się w to zabawić? Mam ofertę na Antminera S7... Ale w jakiej jednostce podaję się tą jego moc? Aby przeliczyć dochody... I jak działa taki antminer? Chodzi mi o system operacyjny itd? Tak jak normalny PC?

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: czadfad » czwartek, 2 listopada 2017, 01:19

Możesz zarabiać btc na kartach graficznych używając np https://www.nicehash.com kopiesz inne krypto a masz płacone w btc
S7 to syf za mało kopie a za dużo prądu bierze jedynie ma sens jak masz prąd za darmo. Jedynie S9 ma teraz sens.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: WiecejNizZero » poniedziałek, 6 listopada 2017, 13:02

Witam ponownie!
A ile plus minus wykopię na 2x 580 i 1x 570? Trochę sie na to nakręciłem więc zwiększam inwsetycje :D Ile wykopie +/- mhs na tym? Warto? Czy na płytę Asus m5a78L USB 3.0 podepnę te 3 karty? Jeśli nie to ile muszę zainwestować w płyte?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: WiecejNizZero » poniedziałek, 6 listopada 2017, 21:33

A czy na Asus m5a78L USB 3.0 podepnę te 3 karty? Na raz?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: KryptoKraniak » piątek, 24 listopada 2017, 11:50

Podłączam się do tematu. Mam darmowy nieograniczony prąd i nie wiem czy lepiej kopać GPU (jak tak to którymi?) czy bardziej opłaca się kupić Altminer s9?
Z tego co widzę to przy 14TH/s sprzęt zwróci mi się w 3 miesiące. Znacie jakieś polskie sklepy albo europejskie gdzie mogę kupić taki układ ASIC?
Nie chce bawić się w wysyłkę z Chin, cła itp.

Wróć do „Kopanie GPU”