Forum padło, ale nadal żyje i ma się chyba dobrze (zobaczymy). Niestety zobaczyłem awarię dość późno bo rano świąteczne zakupy itd. Sprawdzam co się dzieje a tam serwer martwy, brak akcji jest. Ani się zalogować ani nic. Dzwonię więc na infolinię OVH i tu najfajniejsza niespodzianka :)Pomoc techniczna czynna... PN - PT: 9-17

haha, w poniedziałek wigilia więc dopiero 27 bym się dodzwonił. Tyle bez forum część użytkowników by zapewnię nie wytrzymała więc obawiałem się masowych samobójstw. Kupiłem nowy serwer, instaluję wszystko od nowa, na szczęście mam świeżutki backup. Wgrywam backup a tam część tabel uszkodzona. Forum nie działa

Od jakiegoś czasu serwer robił backupy z uszkodzonymi tabelami ale co ciekawe baza musiała działać bo forum działało. Uszkodzenie tylko przy backupie (dysk?). Na szczęście też brakujące dane dało się odzyskać ze starych backupów i trzeba było posklejać to z nowym ułomnym backupem. Odpalam a tam błędy bo silnik forum nie pasuje do nowej wersji PHP, a starej się nie wgra, haha. Przesiadka na nowy silnik...no i kilka innych schodów po drodze, ale szkoda gadać.
Co więc następuje:
- mamy nowy szybszy serwer
- mamy nowszy silnik forum - na szczęście pluginy do tej wersji forum przerobiłem wcześniej bo by nie działały. Tu jedyny fart dzisiaj.
- mamy też zapewne masę bugów w związku z nową wersją silnika i przerobionymi pluginami których nie zdążyłem przetestować.
Wszystkie błędy można mi zgłaszać tu. Dzisiaj już pewnie nic nie zrobię bo przegrzała mi się głowa, w święta też nie, ale jak bardzo poważne błędy to posiedzę w nocy.
No to dobrej zabawy