Bitcurex - awaria?
-
Strona 7 z 32
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- 32
- Następna
- Orator
- Reputacja: 250
Bitcurex - awaria?
Postautor: Lechu » niedziela, 16 października 2016, 09:26
Lechu
- Dyskutant
- Reputacja: 3
Bitcurex - awaria?
Postautor: filipej » niedziela, 16 października 2016, 09:36
filipej
- Początkujący
- Reputacja: 0
Bitcurex - awaria?
Postautor: waveman » niedziela, 16 października 2016, 09:39
waveman
- Gaduła
- Reputacja: 88
Bitcurex - awaria?
Postautor: AniaS » niedziela, 16 października 2016, 09:42
Hej Lechu, mysle ze na priv mozemy sie wymienic tel. i będziemy działac. Moze dołączą inne poszkodowane osoby?Lechu pisze:Ruszył ktoś z Łodzi dupsko pod adres ich siedziby i obczaił co tam jest i czy jeszcze jest? Czy mam pielgrzymkę robić? Najpierw Szabat, potem tłuścioch Karples, później ten zasrany ćwok - wielki polityk od bidy extremalnej i na koniec cwaniaczki z bitcurex. Sorry ale dla mnie to za dużo i akurat tym ostatnim nie przepuszczę. Dzięki Bogu Łódź to mała dziura - obiecuję Wam że pospłacacie wierzycieli z własnej woli. PS. dajcie znać kto jest za zrzutką na cele charytatywne na priv. Ja to walę i nie będę czekał na reakcję organów ścigania, prokuratury etc. Za każdym razem gówno to dało. A ja mam dość strat.
Mam małe dziecko (+inne obowiązki) i niestety nie jestem w stanie cały czas "siedziec" na forum.
Ja równiez absolutnie nie odpuszczę tematu, na Bitcurexie miałam ulokowane środki (w BTC), za które mogłabym kupić dobrej klasy samochód.
Od jutra proszę wszystkich poszkodowanych, by zaczynali działac, jesli nie pojawi się w koncu jakas konkretna informacja od Bitcurex.
p.s. bardzo proszę ludzi ,którzy są z Łodzi by jutro sami pofatygowali się do siedziby firmy Bitcurex i dali jak najszybciej znac na forum.
Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych, musimy się 3mac razem!
AniaS
- Dyskutant
- Reputacja: 3
Bitcurex - awaria?
Postautor: filipej » niedziela, 16 października 2016, 09:45
scibi pisze: Ja zrobilem przelew kolo godziny 14. Jeszcze dostalem telefon ze musze zweryfikowac nowe konto. Co tez zrobilem. Srodki zostaly dodane. Kupilem BTC i zlecilem wyplate. A reszta co u innych.
Jezeli problem byl w czw, to bynajmniej świeże środki powinny być bezpieczne...
We will see, najwyżej przejde sie w pon w Lodzi na Tuwima bo mam niedaleko.(bo tam maja siedzibe?)
Kolega byl u nich wczoraj ?
filipej
- Orator
Bitcurex - awaria?
Postautor: Lechu » niedziela, 16 października 2016, 09:45
Lechu
- Weteran
- Reputacja: 3022
Bitcurex - awaria?
Postautor: pael » niedziela, 16 października 2016, 09:57
Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. MI 3W przy użyciu Tapatalka
pael
- Orator
Bitcurex - awaria?
Postautor: Lechu » niedziela, 16 października 2016, 10:02
Lechu
- Weteran
- Reputacja: 287
Bitcurex - awaria?
Postautor: scibi » niedziela, 16 października 2016, 10:02
Kolega napisal kiedy ewentualnie pójdziefilipej pisze:scibi pisze: Ja zrobilem przelew kolo godziny 14. Jeszcze dostalem telefon ze musze zweryfikowac nowe konto. Co tez zrobilem. Srodki zostaly dodane. Kupilem BTC i zlecilem wyplate. A reszta co u innych.
Jezeli problem byl w czw, to bynajmniej świeże środki powinny być bezpieczne...
We will see, najwyżej przejde sie w pon w Lodzi na Tuwima bo mam niedaleko.(bo tam maja siedzibe?)
Kolega byl u nich wczoraj ?
scibi
- Orator
Bitcurex - awaria?
Postautor: Lechu » niedziela, 16 października 2016, 10:40
Lechu
- Weteran
- Reputacja: 1468
Bitcurex - awaria?
Postautor: The Real McCoin » niedziela, 16 października 2016, 10:45
Ulokowane?AniaS pisze:miałam ulokowane środki (w BTC), za które mogłabym kupić dobrej klasy samochód.
Po co na giełdzie lokować takie środki?
The Real McCoin
- Dyskutant
- Reputacja: 24
Bitcurex - awaria?
Postautor: Madrox » niedziela, 16 października 2016, 10:48
Madrox
- Wygadany
- Reputacja: 80

Bitcurex - awaria?
Postautor: white » niedziela, 16 października 2016, 10:48
Curex miał do tej pory kilka takich sytuacji. Za każdym razem, niepewność trwała kilka dni, a kontakt z klientami był koszmarny.
Serwis był wyłączany, co tylko zwiększało ciśnienie.
Pojawiały się jakieś wpisy na losowych stronach, gdzieś jakiś urywek z facebooka, wszyscy trzęśli portkami, bo była informacja o kradzieży, a oni, długi czas nawet nie podawali żadnych faktów ile i komu. Do tego pamiętam że dochodziły jakieś informacje nt kasowania wpisów na ich własnym forum. Tickety do nich też zostawały bez odpowiedzi.
Potem wyszły informacje o dziurze, która pozwalała kupować bitcoiny bez utraty środków na saldzie pln.
Tutaj sytuacja jest taka że zgłaszali problemy techniczne. Były odpowiedzi na zapytania. Ktoś tam nawet się do nich dodzwonił.
Jest weekend, mimo że to giełda internetowa, ludzie nie zawsze w weekend pracują.
Wyżej padło info o shakowaniu. Shakowaniu czego? Cold walletów? Jak?
Bo jeśli chodzi tylko o kradzież z hot walletów, choć info nie jest zbyt radosne, to przecież jest utrata zaledwie drobnego procenta środków.
W dodatku, nie powinno to w żadnym stopniu dotyczyć plnów, które tam trzymali.
white
- Weteran
Bitcurex - awaria?
Postautor: grzem » niedziela, 16 października 2016, 10:53
Tak jak z bitfinexa?
grzem
- Dyskutant
- Reputacja: 24
Bitcurex - awaria?
Postautor: Madrox » niedziela, 16 października 2016, 10:54
Na tym, że serwis który przetrzymuje około 5 mln PLN nagle przestaje odpowiadać, ŻADEN komunikat od 24 godzin nie został wypuszczony. Nikt kto nie chce się zwijać nie dopuścił by do pozostawienia klientów bez odpowiedzi przez PONAD 24 godziny!
To jest wystarczające do domniemania że Bitcurex dokonał oszustwa i aktualnie zwijają się z kasą, dlatego kompletnie nie ma na co czekać. Za dużo przesłanek że serwis zwinął się z naszymi pieniędzmi.
Madrox
- Orator
Bitcurex - awaria?
Postautor: Lechu » niedziela, 16 października 2016, 10:56
Lechu
- Gaduła
Bitcurex - awaria?
Postautor: AniaS » niedziela, 16 października 2016, 11:01
No coz, klade to na karb szlachetnej naiwnosci. Czlowiek uczy sie na bledach. Jednak ja zamierzam te pieniadze odzyskac, i mysle (oraz mam nadzieje), ze zadna z poszkodowanych osob nie odpusci tematu!
AniaS
- Początkujący
- Reputacja: 0
Bitcurex - awaria?
Postautor: Pustak » niedziela, 16 października 2016, 11:07
Czy ciągle niczego się nie nauczyliście po poprzednich włamach? Ile jeszcze giełd musi paść, żebyście przestali dawać się oszukiwać ludziom, którzy wiedzą, że znajdą się zawsze naiwniacy, którzy powierzą swoje pieniądze każdemu, kto zrobi giełdę, nie myśląc, czy dana struktura jest bezpieczna. Dlaczego po raz kolejny, kiedy zachodzi podejrzenie włamu albo kradzierzy, robicie znów małpie i bezsensowne ruchy?
Na miejscu Zarządu Bitcurexa zacząłbym się zastanawiać, czy w przypadku, jeżeli to była awaria, jutro nie ogłosić, że to jednak włamanie i oddać tylko fiaty zabierając Bitcoin. Zaczęliście już polowanie na czarownice, już oskarżyliście Zarząd giełdy o przekręt. Oni (i ich prawnicy) czytają co tu wypisujecie, przecież widać, że jesteście kompletnie bezsilną grupą, która potrafi tylko szczekać na forum dyskusyjnym. Wypisujecie jakieś brednie o lukach w prawie w sprawie odpowiedzialności Zarządu Sp. z o.o. sp k.
Zarząd w tej spółce nie odpowie za nic w praktyce jeżeli ogłoszą, że to był włam. Zarząd ma czas na zgłoszenie upadłości i tylko wtedy, kiedy tego nie uczyni w terminie, może być włączony do odpowiedzialności. Oni mają 2 tygodnie na złożenie wniosku o upadłość. Minęło tyle czasu i nikt nie sprawdził, czy dalej działają fizyczne punkty. Musicie naprawdę umówić się, kto pojedzie i sprawdzi?
Dlaczego straszycie, że dopadniecie tych ludzi? Nie wolno ich tknąć, nie wolno słowa powiedzieć, nie wolno ich o nic oskarżać, bo jeżeli są cwani, to od razu wystąpią z pozwami cywilnymi i nie pozbieracie się w sądzie, bo przywalą wam 50 tysięcy na PCK i przy ich rozmiarach biznesu to pewne, że Sąd zasądzi grzywnę dla oczerniających Zarząd spółki.
Gdybym był w Zarządzie Bitcurex zastanowaiłbym się czy nie ogłosić, że to było włamanie, oddać wszystkie fiaty i pozwolić krzykaczą na krzyczenie jednoczeście zacząłbym ich zasypywać wnioskami o zniesławienie. Nie zarobią przez następne 10 lat z fee tyle ile dziś mogą wyjąc i mieć swięty spokój.
Pustak
- Admin
- Reputacja: 5211

Bitcurex - awaria?
Postautor: Bitmar » niedziela, 16 października 2016, 11:08
https://forum.bitcoin.pl/gielda-bitcure ... t8000.html
https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php?f=55&t=9142
Jak ktoś ma czas, może wyłapać wszystkie awarie/problemy techniczne i podać linki. Będzie też widać ich komunikację z klientami, która sprowadza się do minimum i otoczki tajemnicy.
Jeśli faktycznie spełni się czarny scenariusz to warto myślę przejrzeć wątek okradzionej bidextreme.pl:
https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php?f=55&t=10453
https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php?f=55&t=10054
Niestety w tym przypadku niewiele dało się zrobić (poza PLN). @Lechu, może streścić sprawę bo zna ją chyba najlepiej.
Bitmar
- Weteran
- Reputacja: 157
Bitcurex - awaria?
Postautor: afrus » niedziela, 16 października 2016, 11:14
http://ethpool.pl
http://etcpool.pl
----------------------------------
Pomogłem?
ETC/ETH: 0xa2eff2cb7cdf1d98b922cffeb35ae88a691da5ef
BTC: 1Hn1wob4uDoFQSiVaUfDZiKkt29xct7YRS
afrus