Strona 24 z 27

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: czwartek, 21 września 2017, 20:40
autor: ErektrycznyLuk
Cały czas na to zerkam, czasami pokazuje mi wartość 120mh/s (dla 30 min) ale na ogół jest to poniżej 100mh/s dla wartości krótko i długoterminowej. W tej chwili mam 106 krótka i 93 długa.
Czasami miner pokazuje mi coś takiego - DAG Epoch H150 for GPU 1 i GPU 2 - nie wiem co to znaczy? Mam tak tylko na koparce, na komputerze którego używam normalnie ( i na którym też kopie) nie miewam tego komunikatu.
Podczas pisania tego posta spadł mi mh/s w krótkim okresie do 93 :-(

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: czwartek, 21 września 2017, 22:03
autor: adam1226
Jest jeszcze możliwość ze jest jakis problem na laczu pomiedzy Twoja koparka a minerem..
I nie wszystkie share dochodza, albo dochodza za pozno do kopalni

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: piątek, 22 września 2017, 00:39
autor: oliee0
adam1226 pisze:Przejdź do cytowanego posta Jest jeszcze możliwość ze jest jakis problem na laczu pomiedzy Twoja koparka a minerem..
I nie wszystkie share dochodza, albo dochodza za pozno do kopalni

Mam te same problemy co @ErektrycznyLuk, jednak na etcpool.pl spadki, które dostrzegłem są najmniejsze.
Moja koparka wyciąga stałe, równe 150 MH/s wg Claymore's. Na etcpool.pl stabilnie jest powyżej 140 MH/s. (tak czy siak niecałe 10 MH/s w plecy), ale np. na takich poolach jak ŻET, ethermine, pool.sexy, nomnom wyciągam wartości rzędu 110-120 MH/s.
Co może być przyczyną? Łącze internetowe mam stabilne, praktycznie żadnych strat w przesyle - już to sprawdzałem nie raz.
Oczywiście w każdej sytuacji wszystko opiera się o Ethash.

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: piątek, 22 września 2017, 01:04
autor: 4ffaris
A bierzecie pod uwagę że raz na jakis czas załącza się kopanie dla twórcy programu może to jest przyczyną że wam zaniża ?

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: piątek, 22 września 2017, 01:12
autor: oliee0
4ffaris pisze:Przejdź do cytowanego posta A bierzecie pod uwagę że raz na jakis czas załącza się kopanie dla twórcy programu może to jest przyczyną że wam zaniża ?

O 40 Mh/s?

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: piątek, 22 września 2017, 01:58
autor: adam1226
@oliee0, a traceroute nie wystepuja opoznienia?

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: piątek, 22 września 2017, 02:42
autor: oliee0
adam1226 pisze:Przejdź do cytowanego posta @oliee0, a traceroute nie wystepuja opoznienia?

Akurat u mnie "tracert", bo na Windowsie jadę :D
W ethermine i sexy.pool rzeczywiście są drobne przeszkody podczas testu (2x "Request timed out" na obu kopalniach), jednakże pingi są nadal okej (kolejno: 47 i 48 ms). Za to ŻET w moim przypadku może pochwalić się najlepszym pingiem (tylko 25 ms), a wahania ma tak samo duże jak reszta.
A, no i tak jak wspomniałem - teraz testowo znów odpaliłem minera dla etcpool.pl i tutaj od razu widać różnicę... - stałe ponad 145 Mh/s.
Żeby nie było, wszystkie kopalnie, które wymieniłem nie były testowane po pół godzinki, a testowałem je po parę dni, no i granica 120-130 Mh/s była nie do przebicia dla żadnej, mimo ani jednego invalid share.

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: piątek, 22 września 2017, 06:46
autor: adam1226
Czyli mozliwe ze Claymore zle pokazuje..
Sprawdz moze sgminera np

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: wtorek, 26 września 2017, 09:55
autor: ErektrycznyLuk
Czyli wychodzi że wszędzie coś zżera?

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: wtorek, 26 września 2017, 16:53
autor: oliee0
ErektrycznyLuk pisze:Przejdź do cytowanego posta Czyli wychodzi że wszędzie coś zżera?

Mi tak. Tylko na etcpool.pl jest najczęściej ok.

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: wtorek, 26 września 2017, 22:36
autor: ErektrycznyLuk
Czy mi sie wydaję czy ostatnio coś trudniej etc kopac. W kalkulatorze coraz mniejsze kwoty wychodzą.

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: środa, 27 września 2017, 23:51
autor: kabzapro
ErektrycznyLuk pisze:Przejdź do cytowanego posta Czy mi sie wydaję czy ostatnio coś trudniej etc kopac. W kalkulatorze coraz mniejsze kwoty wychodzą.

Tak jest bo ostatnio trudność rośnie ale też i cena coś dziś drgnęła :) a my lecimy teraz na 150 GH mocy, mamy nadzieje że już niedługo ^^

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: czwartek, 28 września 2017, 23:43
autor: afrus
kabzapro pisze:Przejdź do cytowanego posta
ErektrycznyLuk pisze:Przejdź do cytowanego posta Czy mi sie wydaję czy ostatnio coś trudniej etc kopac. W kalkulatorze coraz mniejsze kwoty wychodzą.

Tak jest bo ostatnio trudność rośnie ale też i cena coś dziś drgnęła :) a my lecimy teraz na 150 GH mocy, mamy nadzieje że już niedługo ^^


Daj nam chwilę :D

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: środa, 11 października 2017, 21:26
autor: kabzapro
Nowe oblicze http://etcpool.pl/ lepsza przejrzystość, szybsze działanie i wykresy które wszyscy kochają :) czat online do szybkiego kontaktu!
prawie 150 GH a moc ciągle rośnie !

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: środa, 11 października 2017, 22:30
autor: bithowy
kabzapro pisze:Przejdź do cytowanego posta Nowe oblicze http://etcpool.pl/ lepsza przejrzystość, szybsze działanie i wykresy które wszyscy kochają :) czat online do szybkiego kontaktu!
prawie 150 GH a moc ciągle rośnie !


Jest błąd (menu z lewej): Górniczy ? Może powinno być Górnicy ? :) No chyba że ma być "górniczy trud" ;)

Poza tym trochę oczo..bne, ale dla mnie ok. Ważne by żarło :)

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: czwartek, 12 października 2017, 00:13
autor: powered
@kabzapro, Na koncie górnika nie widzę żadnych wykresów które wszyscy kochają :) A tak w ogóle to jak wejść na konto danego górnika? Chodzi mi o bezpośredni link który prowadzi do konta górnika. Dlaczego menu kontekstowe pod prawym przyciskiem myszy jest zablokowane?

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: czwartek, 12 października 2017, 08:02
autor: marimach77
powered pisze:Przejdź do cytowanego posta @kabzapro, Na koncie górnika nie widzę żadnych wykresów które wszyscy kochają :) A tak w ogóle to jak wejść na konto danego górnika? Chodzi mi o bezpośredni link który prowadzi do konta górnika. Dlaczego menu kontekstowe pod prawym przyciskiem myszy jest zablokowane?

Wykresy są jako ogólne dla całego poola z tego co widzę. Aby wejść na konto danego "workera/górnika" musiałem dodać sobie nowy adres na który kopie koparka.

Dodano po 3 minutach 11 sekundach:
No i teraz można zapisać sobie w przeglądarce linka z bezpośrednim adresem do workera z normalnym widokiem. Tego mi brakowało.

Dodano po 6 minutach 47 sekundach:
Taka mała ciekawostka jeszcze. Przed aktualizacją strony poola, hashrate (30min) na poolu nigdy nie przekroczył u mnie jakichś 260MH/s, przy czym ETHOS pokazuje cały czas stabilne 243MH/s po stronie koparki. W tej chwili nowa strona poola pokazuje mi 314MH/s (30 min) z 243MH/s po stronie ETHOS'a.
@kabzapro, skąd takie różnice?

Dodano po 4 minutach 7 sekundach:
To jeszcze pytanie o to, gdzie teraz zobaczyć ile koparka ukopała od ostatniej wypłaty? Nie widzę Pending Balance i Immature.

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: czwartek, 12 października 2017, 11:18
autor: denister
powered pisze:Przejdź do cytowanego posta @kabzapro, Na koncie górnika nie widzę żadnych wykresów które wszyscy kochają :) A tak w ogóle to jak wejść na konto danego górnika? Chodzi mi o bezpośredni link który prowadzi do konta górnika. Dlaczego menu kontekstowe pod prawym przyciskiem myszy jest zablokowane?


Zablokowane jest dla tego, żeby nasza kochana konkurencja nie skopiowała autorskie rozwiązanie (tak jak oni zrobili w przypadku swojego poola). Codo uwag i propozycji - wszystko będzie zrobione.

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: czwartek, 12 października 2017, 23:05
autor: powered
marimach77 pisze:Przejdź do cytowanego posta No i teraz można zapisać sobie w przeglądarce linka z bezpośrednim adresem do workera z normalnym widokiem. Tego mi brakowało.
No właśnie z tym miałem problem bo na domenie etcpool.pl nie działa link do konta górnika. Działa na domenie globalpool.org, ale aby do tego dojść to musiałem złamać zabezpieczenia o których pisze @denister, i skopiować sobie z kodu html.

denister pisze:Przejdź do cytowanego posta Zablokowane jest dla tego, żeby nasza kochana konkurencja nie skopiowała autorskie rozwiązanie (tak jak oni zrobili w przypadku swojego poola).
Teraz mnie rozbawiłeś do łez tym zabezpieczeniem ;)

Polski Pool ETC (serwer w Warszawie)

: piątek, 13 października 2017, 07:50
autor: erni123321
powered pisze:Przejdź do cytowanego posta denister pisze:
Przejdź do cytowanego posta Zablokowane jest dla tego, żeby nasza kochana konkurencja nie skopiowała autorskie rozwiązanie (tak jak oni zrobili w przypadku swojego poola).

Teraz mnie rozbawiłeś do łez tym zabezpieczeniem ;)


Ominięcie zabezpieczenia polega na naciśnięciu F12 w każdej przeglądarce :D nawet krótsza droga niż klikanie prawym przyciskiem :D Poza tym, mimo wszystko, wygląd nie jest jakoś taki wystrzałowy, aby trzeba było go tak bronić ;)