Skonfigurowanie koparki

Początkujący
Posty: 6
Rejestracja: 5 czerwca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Skonfigurowanie koparki

Postautor: kormoran80 » środa, 4 lipca 2018, 10:09

Witam,

potrzebuję kogoś, kto skonfiguruje mi zdalnie koparkę, np. przez teamviewera.

11 x RX580

Jestem raczej cipą kopmuterową i nie ogarniam do końca. Przeczytałem dużo tutoriali, wszystko było ok, ale się zesrało i nie wiem co mogę więcej zrobić.

Mam komuniakt "Miner cannot initialize for 5 minutes, need to restart miner".

Płacę przelewem na konto lub w eth. Chętni piszcie na priv.

Pozdrawiam.

mcx
Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 16 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Skonfigurowanie koparki

Postautor: mcx » środa, 4 lipca 2018, 10:28

Mogę spróbować pomóc, jak jeszcze nikt się nie odezwał do Ciebie daj znać :)

Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. E6633 przy użyciu Tapatalka

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1868
Rejestracja: 24 sierpnia 2011
Reputacja: 188
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Skonfigurowanie koparki

Postautor: slasta » środa, 4 lipca 2018, 10:35

@kormoran80, Za dużo to ty kolego info nie podałeś . Podaj pełną specyfikację sprzętu i log z minera.

1. Jaki system ? Win 10 Pro ?
2. Jakie temperatury kart? Nie przesadziłeś z OC ? Karty nie sypią błędami?
3. Komunikat pojawia się od razu po odpaleniu minera czy po jakimś czasie?
4. Ile dałeś pamięci wirtualnej ? Przy 11X GPU Powinieneś mięć jakieś 34GB.

Z tym tutorialem się zapoznałeś ? https://mining.help/

Początkujący
Posty: 6
Rejestracja: 5 czerwca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Skonfigurowanie koparki

Postautor: kormoran80 » środa, 4 lipca 2018, 12:14

@all dzięki za msg - odpowiem wszystkim.

@slasta - win10, temperatury kart wg claymore nie przekraczały 70st, zazwyczaj pracowały w przedziale 60-65st, w claymore miałem odcięcie kart przy 80st, co się nigdy nie wydarzyło. Wirtualnej min 25gb, max 37gb.
Windows wykrywa wszystkie karty.

Wszystko działało przez kilka msc. Po wymianie płyty głównej nie działa - soft się uruchamia, nic się nie dzieje przez 5 min i wyskakuje błąd, koparka nie zaczyna kopać.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1868
Rejestracja: 24 sierpnia 2011
Reputacja: 188
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Skonfigurowanie koparki

Postautor: slasta » środa, 4 lipca 2018, 12:20

@kormoran80, wrzuć ostatni log minera.

Początkujący
Posty: 6
Rejestracja: 5 czerwca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Skonfigurowanie koparki

Postautor: kormoran80 » środa, 4 lipca 2018, 12:35

12:14:51:844 1160 Check and remove old log files...
12:14:51:871 1160 args: -epool eu1.ethermine.org:4444 -ewal [usunalem adres] -tt -80 -allpools 1 -allcoins 1
12:14:51:874 1160
12:14:51:877 1160 ÉÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ»
12:14:51:895 1160 º Claymore's Dual ETH + DCR/SC/LBC/PASC GPU Miner v10.3 º
12:14:51:899 1160 ÈÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍͼ
12:14:51:902 1160
12:14:51:905 1160 b437
12:14:52:109 1160 ETH: 1 pool is specified
12:14:52:113 1160 Main Ethereum pool is eu1.ethermine.org:4444
12:14:52:116 1160 DCR: 0 pool is specified
12:15:22:312 598
12:15:52:519 598
12:16:22:717 598
12:16:52:904 598
12:17:23:103 598
12:17:53:308 598
12:18:23:515 598
12:18:53:705 598
12:19:23:913 598
12:19:54:117 598
12:19:54:120 598 Miner cannot initialize for 5 minutes, need to restart miner!
12:19:54:124 598 ADL: Cannot find any AMD adapters
12:19:55:330 598 Restarting OK, exit...

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Posty: 515
Rejestracja: 17 sierpnia 2016
Reputacja: 120
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poznań, PPNT

Skonfigurowanie koparki

Postautor: ŻET » środa, 4 lipca 2018, 14:19

Służymy pomocą :)

Bardzo lubimy konfigurować Rxy.


https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php?f=9&t=20148
Wiodący producent koparek, oprogramowanie, centrum obliczeniowe, wynajem mocy obliczeniowej.
Facebook: https://www.facebook.com/zet.tech.eu/
Twitter: https://twitter.com/ZET_mining
Kopalnia: https://pool.zet-tech.eu/
Sklep: https://shop.zet-tech.eu/

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1868
Rejestracja: 24 sierpnia 2011
Reputacja: 188
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Skonfigurowanie koparki

Postautor: slasta » środa, 4 lipca 2018, 14:20

10.3 to taka trochę stara wersja minera. Aktualna to 11.8 . Stąd ją pobierzesz https://bitcointalk.org/index.php?topic=1433925.0

Wygląda to trochę jakby miner nie widział kart. W menadżerze karty widoczne są są poprawnie ? Nie mają wykrzykników? Może sterownik się zaktualizował i trzeba ponownie spatchować. Patcha pobierzesz stąd - https://www.monitortests.com/forum/Thre ... ck-Patcher

Wróć do „Szukam/dam pracę”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość