Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 438
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Ishias » środa, 22 listopada 2017, 12:06

Mateusz93 pisze:
Salmm pisze:wyglada to dość dobrze volumen rośnie na bittrexe kurs w góre a za nim bb on zawsze wolniej i z opóźnieniem

Dodano po 2 minutach 13 sekundach:
nie ma co sie spodziewać ogromnych wystrzałów , wystarczy stabilny powolny wzrost
takie stopy zwrotu np na forexe są rzadkością wiec cierpliwie niech portwel rośnie
na bitrexie kurs ponad 38 pln bitbay 27
Juz było mówione że to Januszowa giełda gdy tylko kurs spadnie o 10 centów na bitabayu spada o złotówke panic sell xd. A jak rośnie to sam widzisz. Kurs musi sie ustabilizować w tedy Janusze kupują i kurs sie wyrówna
Ostatnio zmieniony środa, 22 listopada 2017, 12:08 przez Ishias, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Salmm » środa, 22 listopada 2017, 12:13

Moim. Zdaniem po analizie rynku do 18 powinno byc 45zl ale to spekulacja po konferencji wrozenie z fusow wedlug analizy orderbookow z bittrexa tak mi sie wydaje ale to moje zdanie

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: swietymikolaj » środa, 22 listopada 2017, 12:14

Mateusz93 pisze:
Ishias pisze:
Mateusz93 pisze:

na bitrexie kurs ponad 38 pln bitbay 27
Juz było mówione że to Januszowa giełda gdy tylko kurs spadnie o 10 centów na bitabayu spada o złotówke panic sell xd
tragedia czas zarejestrowac sięna bittre.....x

Dodano po 1 minucie 18 sekundach:
a że to wątek spekulacyjny i po to jest założony i chodzi o spekulacje ceny danej krypto to waszym zdanie do ilu dojdziemy albo zejdziemy ( czysto spekulacyjnie panie adminie )
Co z wami. Zamiast golic Januszy to jeszcze narzekacie. To czysty zysk jak ktoś nie umie liczyc, a bierze się za trading.

Początkujący
Reputacja: 31
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sztanca » środa, 22 listopada 2017, 12:15

nie widzę możliwości byśmy pobili poprzednie ATH do konferencji, ale może być podbitka w bliskie okolice z 2 powodów:
- dobre info daje kopa na nowe ATH 0.0018-0.0020 BTC - >50zł
- złe info daje szansę do ucieczki z wyższego poziomu - spadek
- neutralne info ... umiarkowany spadek - będą się wyprzedawać osoby, które weszły spekulacyjnie licząc na pompkę po konferencji

Początkujący
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
1

Postautor: dzik1 » środa, 22 listopada 2017, 12:21

Januszowi to jesteście wy bo ciągle stękacie na temat tego BitBaya .... 30% postów na każdej stronie to samo, znudzi się wam to kiedyś ? admin zareaguje na ten syf... ? Mam wrażenie, że niektórzy zakładają konto tylko po to, żeby wylać swoje żale na temat różnicy Bittrexa i BB. DRAMAT

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Salmm » środa, 22 listopada 2017, 12:22

Sztanca ma racje trzeba czekac
Kazdy z nas kupil liska z mysla o zarobku i liczy na zysk. Glupota jest sprzedawac teraz przy jakis wahaniach kursu . Mysle ze i tak atak na ath bedzie dzisiaj jeszcze w USA jest 6 rano

Początkujący
Reputacja: -10
Reputacja postu: 
1

Postautor: Jaroslaw » środa, 22 listopada 2017, 12:22

dzik1 pisze: Januszowi to jesteście wy bo ciągle stękacie na temat tego BitBaya .... 30% postów na każdej stronie to samo, znudzi się wam to kiedyś ? admin zareaguje na ten syf... ? Mam wrażenie, że niektórzy zakładają konto tylko po to, żeby wylać swoje żale na temat różnicy Bittrexa i BB. DRAMAT
niech ida na bittrexa i nie siedz na bitbayu jest tyle innych giełd, a januszami to sa te płaczki z tego forum.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: rewolf » środa, 22 listopada 2017, 12:30

Dla tych co mają jakieś pojęcie o giełdzie nie jest obce, że pompa idzie w 5 punktach, wzrost, korekta, wzrost, korekta, wzrost. Najlepiej sprzedawać w drodze na 3 szczyt, a nie jak zaczyna rosnąć w drodze do pierwszego szczytu. Podobnie z kupowaniem.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: CashForYou » środa, 22 listopada 2017, 13:01

matikb pisze:dostane bana ale trudno muszę to napisać. BB to zlot Januszy. Ledwo kurs podskoczy a wyprzedają sie z majątków 2 zł niżej jak na innych giełdach. Próbuje to od jakiegoś czasu zrozumieć ale nawet jakbym się zdrowo natrabił to do mnie to nie dociera. Skąd tacy ludzie sie biorą?.... Odrazu zapychają giełde żeby przypadkiem 50gr niżej nie ponieść straty niewiadomo jakiego dochodu. Komedia i dramat w jednym.
Masz rację, tak jest wszędzie - w handlu na Alle ; na BB tacy rynek psują. Polak nie umie zarobić.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mek0ng_Delta » środa, 22 listopada 2017, 13:07

Dodam tylko ze BB generuje 15% globalnego rynku LSK. Ale widzę, że Ci co cisną innym to same Wilki z Wallstreet....

Wygadany
Reputacja: 347
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lais » środa, 22 listopada 2017, 13:11

CashForYou pisze:
matikb pisze:dostane bana ale trudno muszę to napisać. BB to zlot Januszy. Ledwo kurs podskoczy a wyprzedają sie z majątków 2 zł niżej jak na innych giełdach. Próbuje to od jakiegoś czasu zrozumieć ale nawet jakbym się zdrowo natrabił to do mnie to nie dociera. Skąd tacy ludzie sie biorą?.... Odrazu zapychają giełde żeby przypadkiem 50gr niżej nie ponieść straty niewiadomo jakiego dochodu. Komedia i dramat w jednym.
Masz rację, tak jest wszędzie - w handlu na Alle ; na BB tacy rynek psują. Polak nie umie zarobić.
patrzycie jednostronnie bo pewnie posiadacie LSK. Akurat na BB są skrajności w każdą stronę i jak coś spada mocno to tam spada bardzo niechętnie i długo utrzymuje się powyżej ceny rynkowej, więc ciężko kupić coś na dołku obserwowanym na giełdach światowych

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sztanca » środa, 22 listopada 2017, 13:13

Wynika to z 2 powodów
CashForYou pisze:
1. brak doświadczenia nabytego np. na GPW +
3. nieznajomość podstawowych zasad analizy technicznej i podążanie za tłumem (nie mylić z trendem) +
2. bardzo duża łatwość i możliwość dokonywania błyskawicznych transakcji (emocje robią swoje) =
= Janusz BB :)

Początkujący
Reputacja: -10
Reputacja postu: 
1

Postautor: Jaroslaw » środa, 22 listopada 2017, 13:15

To nie handlujcie na BB tylko idzie na dgaxa albo bittrexa tam bedziecie wsród rekinów biznesu :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sztanca » środa, 22 listopada 2017, 13:15

A tymczasem Lisk szykuje się chyba na drugą falę ... klin się zawęża, obroty maleją, kierunek jest jeden

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: rewolf » środa, 22 listopada 2017, 13:17

Mateusz93 pisze:
rewolf pisze:Dla tych co mają jakieś pojęcie o giełdzie nie jest obce, że pompa idzie w 5 punktach, wzrost, korekta, wzrost, korekta, wzrost. Najlepiej sprzedawać w drodze na 3 szczyt, a nie jak zaczyna rosnąć w drodze do pierwszego szczytu. Podobnie z kupowaniem.

a czy każdy następny wzrost jest większy niż poprzedni ?
tak, wtedy liczy się go jako wzrost.

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lais » środa, 22 listopada 2017, 13:19

do tego, np na LTC są tam ścianki typu "pies ogrodnika" - sam nie kupi ale innym też nie da kupić taniej. Widzę je od dawna, od poziomów po których już dawno należało kupić i zarobić, ale nie - przesuwają je ciągle w górę mając zamrożony kapitał, który nie zarabia.
Może jest w tym jakiś ukryty cel, ale ta ilość kasy w ok czasem ponad 1000LTC już dawno zrobiłaby lepszy obrót niż to blokowanie

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sztanca » środa, 22 listopada 2017, 13:21

rewolf pisze:
Mateusz93 pisze:
a czy każdy następny wzrost jest większy niż poprzedni ?
tak, wtedy liczy się go jako wzrost.
każdy następny szczyt jest wyżej niż poprzedni - to oznacza trend wzrostowy, ale wysokość samego wzrostu nie musi być większa niż poprzedniego licząc od punktu odbicia
Lais pisze: do tego, np na LTC są tam ścianki typu "pies ogrodnika" - sam nie kupi ale innym też nie da kupić taniej. Widzę je od dawna, od poziomów po których już dawno należało kupić i zarobić, ale nie - przesuwają je ciągle w górę mając zamrożony kapitał, który nie zarabia.
Może jest w tym jakiś ukryty cel, ale ta ilość kasy w ok czasem ponad 1000LTC już dawno zrobiłaby lepszy obrót niż to blokowanie
Obserwowałem to kilka dni. Ktoś (bardziej automat) wystawia zlecenia po 436 LTC, po 2-3 na kupno na różnych poziomach, a jak skupi to wystawia go od razu ok 2% wyżej na sprzedaż. Widziałem już kilka razy takie udane kółka. Przy takim kapitale, każde kółko to ok 2tys pln. Niby niedużo, ale on to robi także na ETH i każdej innej walucie. Na LSK są takie zlecenia, na zawsze taką samą wartość ok. 6500 sztuk.
Ostatnio zmieniony środa, 22 listopada 2017, 13:26 przez Sztanca, łącznie zmieniany 1 raz.

Dex
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dex » środa, 22 listopada 2017, 13:29

jestem ciekawy jak wielu z was uważa, że dzisiaj przekroczymy 40zł na BB. Ja cały czas się waham aby sprzedać i zarobić około 3k czy czekać dalej.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sztanca » środa, 22 listopada 2017, 13:33

Dex pisze: jestem ciekawy jak wielu z was uważa, że dzisiaj przekroczymy 40zł na BB. Ja cały czas się waham aby sprzedać i zarobić około 3k czy czekać dalej.
jeżeli masz wątpliwości - sprzedaj połowę i czekaj

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lais » środa, 22 listopada 2017, 13:34

@ Sztanca
czyli zauważyliśmy te same zjawiska i liczbę 436 hehe. Co prawda ja nie widziałam by udało mu się skupić więcej niż kilkadziesiąt sztuk, stąd moja obserwacja, że lepiej było od razu kupić na dołku np po 200, 220, 240 i potem sprzedać na górce niż czekać aż jakieś "muszki wpadną w pajęczynę" dla tych 2%.
No ale każdy robi jak uważa, niestety ten pies ogrodnika odbiera mi energię do działania

Wróć do „Lisk”