Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: muddless » wtorek, 21 listopada 2017, 11:38

Też zauważyłem tą ścianę na bittrex. Poprawka 0.001247 ( dwa zera a nie trzy). Ja widzę że jest 120k. Jak tą ścianę czytać ? Jeżeli kurs wzrośnie do 0.001247 BTC to 120k lisków zostanie sprzedanych - tak ? Ale ta ściana się ciągnie i np przy 0.0013 jest już 178k. Czyli co, następne 178k zostaje sprzedanych przy tym kursie ? Z góry dzięki za pojaśnienia..

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: muddless » wtorek, 21 listopada 2017, 11:41

Ale zapytanie pozostaje aktualne :D

Początkujący
Reputacja: -116
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kopdzio » wtorek, 21 listopada 2017, 11:55

Oficjalne oświadczenie shitcoin team - Na meetup znów będą puste daty bez żadnych pokryć ...
Czyli wyjdzie jak zawsze, jedźmy dużo, mówimy dużo, a programujemy mało.
Tutaj daje link:
https://www.meetup.com/pl-PL/Lisk-Block ... 1pEW4_UULn

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: doutdes » wtorek, 21 listopada 2017, 11:59

Jak jest już 120k, tzn. że ktoś się dokłada do biznesu. Rano było 86k a wczoraj 100k.
Na ten moment moja ocena jest tylko jedna: ktoś gra na to aby kurs nie szedł do góry powyżej 0,001247 BTC. Od tego poziomu kurs odbijał się już dwukrotnie w dół, raz wczoraj, raz dziś
Druga moja myśl: ten ktoś może być już zarobiony na tym poziomie i skupować wszystko co jest niżej, a w odpowiednim momencie "blokadę" puści w "samopas". To może robić tylko ktoś z dużym kapitałem.

Oczywiście to moje spekulacje, zgodnie z wątkiem spekulacyjnym.

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: swietymikolaj » wtorek, 21 listopada 2017, 12:07

doutdes pisze:Jak jest już 120k, tzn. że ktoś się dokłada do biznesu. Rano było 86k a wczoraj 100k.
Na ten moment moja ocena jest tylko jedna: ktoś gra na to aby kurs nie szedł do góry powyżej 0,001247 BTC. Od tego poziomu kurs odbijał się już dwukrotnie w dół, raz wczoraj, raz dziś
Druga moja myśl: ten ktoś może być już zarobiony na tym poziomie i skupować wszystko co jest niżej, a w odpowiednim momencie "blokadę" puści w "samopas". To może robić tylko ktoś z dużym kapitałem.

Oczywiście to moje spekulacje, zgodnie z wątkiem spekulacyjnym.
Moje są inne. Kordek wyprzedaje sie przed konfą? xd

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: doutdes » wtorek, 21 listopada 2017, 12:11

Tak się nie robi. Gdyby się wyprzedawał, to by nie ustawiał 100k a co jakiś poziom po kilka tys. jest to zagranie na brak wzrostu. Oczywiście może być to robione po to, aby skupować teraz taniej, a następnie odblokować przed konferencją aby napędzić zakup, po czym wyjść jak skoczy do odpowiedniego dla niego poziomu. Dowiemy się jutro.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: swietymikolaj » wtorek, 21 listopada 2017, 12:21

doutdes pisze: Tak się nie robi. Gdyby się wyprzedawał, to by nie ustawiał 100k a co jakiś poziom po kilka tys. jest to zagranie na brak wzrostu. Oczywiście może być to robione po to, aby skupować teraz taniej, a następnie odblokować przed konferencją aby napędzić zakup, po czym wyjść jak skoczy do odpowiedniego dla niego poziomu. Dowiemy się jutro.
Wszystko jest możliwe. W nocy ta ściana pojawiała się i znikała . Od 0.00118 do 0.00150 były totalne pustki (sprzedaż w sumie za 18 BTC) To już końcówka wyleszczenia, a potem lecimy ostro w górę do 0.00180 BTC

Początkujący
Reputacja: 31
Reputacja postu: 
1

Postautor: Sztanca » wtorek, 21 listopada 2017, 13:00

Taka blokada na LSK powoduje, że mało kto ustawia się na sprzedaż powyżej tej blokady. By cokolwiek sprzedać ustawiają się poniżej i jest to skupowane (przez blokującego). W momencie jak blokada zostanie zdjęta okaże się, że do 0.0015 nie ma żadnych dużych zleceń i kurs ruszy w górę. Zapewne siłą rozpędu "punic buy" skoczymy w pobliże poprzedniego ATH, gdzie blokujący będzie się wyprzedawał lub ... nastąpi wspomagane przez niego przebicie ATH i wyprzedawanie się na drodze do 0.0018-0.0020.

Początkujący
Reputacja: -31
Reputacja postu: 
0

Postautor: Cobrann » wtorek, 21 listopada 2017, 14:40

Sztanca pisze:Taka blokada na LSK powoduje, że mało kto ustawia się na sprzedaż powyżej tej blokady. By cokolwiek sprzedać ustawiają się poniżej i jest to skupowane (przez blokującego). W momencie jak blokada zostanie zdjęta okaże się, że do 0.0015 nie ma żadnych dużych zleceń i kurs ruszy w górę. Zapewne siłą rozpędu "punic buy" skoczymy w pobliże poprzedniego ATH, gdzie blokujący będzie się wyprzedawał lub ... nastąpi wspomagane przez niego przebicie ATH i wyprzedawanie się na drodze do 0.0018-0.0020.
Możesz napisać, czy jesteś załadowany lsk ?

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: Krzysiek76 » wtorek, 21 listopada 2017, 14:55

Nikt nie pisze ,że od trzech dni jesteśmy w boczniaku na konsolidacji tylko czy spadnie? czy urośnie? jaka głęboka korekta?, analizujcie wykresy obserwujcie kurs sami dojdziecie do pewnych wniosków. :D

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: swietymikolaj » wtorek, 21 listopada 2017, 15:16

Krzysiek76 pisze:Nikt nie pisze ,że od trzech dni jesteśmy w boczniaku na konsolidacji tylko czy spadnie? czy urośnie? jaka głęboka korekta?, analizujcie wykresy obserwujcie kurs sami dojdziecie do pewnych wniosków. :D
Ja widze to tak, jeszcze jeden atak przez konferenca, a potem albo dalej w górę mocny rajd albo w dół jeśli znów naściemniają i wszytko odłożą w czasie.

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: owen12 » wtorek, 21 listopada 2017, 15:19

Coś im się ta konferencja przedłuży

Początkujący
Reputacja: 114
Reputacja postu: 
0

Postautor: skorp » wtorek, 21 listopada 2017, 15:21

Given that this will be the final Lisk meetup of 2017
Although we will not reveal the Lisk rebrand during the meetup, we will share important news and the date of the rebranding launch!
Wcale się nie zdziwię jak roadmap zacznie się od Q1 2018. Po prostu się zawiodę.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sztanca » wtorek, 21 listopada 2017, 15:35

Cobrann pisze: Możesz napisać, czy jesteś załadowany lsk ?
Jestem i nie jestem w Lisku od końca sierpnia od kursu 11.20 pln. Zrobiłem z 50 "kółeczek", wyczekałem kilka podbitek, kilka razy się potknąłem. Przez ten czas Lisek dał ok 150% zarobku, wypłaciłem wkład i teraz gram samym zarobkiem. Czasem gram dość ryzykownie, ale jak jak widać więcej osiągnął bym w Buy&Hold :)
W tym momencie nie posiadam LSK, ale planuję wejść częścią kapitału przed konferencją, bardziej jutro niż dziś. Na tą chwilę wolę nie zasypiać załadowany w LSK, gdyż przez jakiś przeciek lub nadejście większej korekty na BTC (większej niż dziś) można się rano obudzić z ręką w nocniku.
Pociąg mi w nocy odjedzie? trudno, wsiądę na następnej stacji, nie muszę przecież zarobić na każdym wzroście, najważniejsze to chronić kapitał. Wyznaję zasadę, że lepiej stracić okazję, niż pieniądze.

Moja poprzednia prognoza z 18.11 przewidująca wzrost do ok. 10.50$ sprawdziła się. Doszliśmy do tego poziomu i przed nim się kisimy:
https://www.tradingview.com/x/bZHdO5f3/

Prognoza na najbliższe 30h ... dziś nic się nie wydarzy, jutro będzie bardzo bujało ze wskazaniem na wybicie. Po konferencji albo nowe ATH, albo powrót na 30zł, w zależności co tam się wydarzy.
Obrazek

Początkujący
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: Krzysiek311311 » wtorek, 21 listopada 2017, 15:52

Porównując program z:
https://www.meetup.com/pl-PL/Lisk-Block ... =244139972

Do programu który pojawił się dzisiaj na Twitterze Lisk:

Wydaje mi się, że będą mieli jednak coś więcej do powiedzenia i zaoferowania czy to tylko moje wrażenia?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 296
Reputacja postu: 
0

Postautor: hassejo » wtorek, 21 listopada 2017, 16:07

Krzysiek311311 pisze: Porównując program z:
https://www.meetup.com/pl-PL/Lisk-Block ... =244139972

Do programu który pojawił się dzisiaj na Twitterze Lisk:

Wydaje mi się, że będą mieli jednak coś więcej do powiedzenia i zaoferowania czy to tylko moje wrażenia?
Po prostu dokładniej rozpisali agendę - takie moje wrazenie

Początkujący
Reputacja: 24
Reputacja postu: 
0

Postautor: woytek » wtorek, 21 listopada 2017, 16:41

Przerobiłem kilka konferencji i każda to był zawód zarówno wizualny (organizacja była tragiczna) jak i merytoryczny. Tym razem nawet zapowiedzieli że nie będą składać obietnic co do dat więc zakładam że będą się podniecać marketingowcem i tym jacy to oni są świetni i jak bardzo podekscytowani tym co będzie kiedyś (czyt. rebranding, SDK itd) bez żadnych deklaracji. Obym się mylił.

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: Krzysiek76 » wtorek, 21 listopada 2017, 17:04

Sztanca pisze:
Cobrann pisze: Możesz napisać, czy jesteś załadowany lsk ?
Jestem i nie jestem w Lisku od końca sierpnia od kursu 11.20 pln. Zrobiłem z 50 "kółeczek", wyczekałem kilka podbitek, kilka razy się potknąłem. Przez ten czas Lisek dał ok 150% zarobku, wypłaciłem wkład i teraz gram samym zarobkiem. Czasem gram dość ryzykownie, ale jak jak widać więcej osiągnął bym w Buy&Hold :)
W tym momencie nie posiadam LSK, ale planuję wejść częścią kapitału przed konferencją, bardziej jutro niż dziś. Na tą chwilę wolę nie zasypiać załadowany w LSK, gdyż przez jakiś przeciek lub nadejście większej korekty na BTC (większej niż dziś) można się rano obudzić z ręką w nocniku.
Pociąg mi w nocy odjedzie? trudno, wsiądę na następnej stacji, nie muszę przecież zarobić na każdym wzroście, najważniejsze to chronić kapitał. Wyznaję zasadę, że lepiej stracić okazję, niż pieniądze.

Moja poprzednia prognoza z 18.11 przewidująca wzrost do ok. 10.50$ sprawdziła się. Doszliśmy do tego poziomu i przed nim się kisimy:
https://www.tradingview.com/x/bZHdO5f3/

Prognoza na najbliższe 30h ... dziś nic się nie wydarzy, jutro będzie bardzo bujało ze wskazaniem na wybicie. Po konferencji albo nowe ATH, albo powrót na 30zł, w zależności co tam się wydarzy.
Obrazek
Mam prośbę jak byś mógł naszkicować na tym wykresie trójką to do góry ostatni szczyt i od dołu bo wg mnie zbliżamy się do stożka tego leżącego trójkąta , które będzie zakończone w dwojaki sposób

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sztanca » wtorek, 21 listopada 2017, 17:36

w/g mnie tu nie ma żadnego trójkąta

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: aribike » wtorek, 21 listopada 2017, 19:46

Czym spowodowana była teraz taka nagła korekta?

Wróć do „Lisk”