Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 44
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Arhio » poniedziałek, 18 września 2017, 13:53

Nie czytalem wiekszej bzdury kiedykolwiek, Twoja intuicja daje Ci 0% szans na przewidzenie ruchow rynku, wiec pisanie o czyms takim jest debilizmem, bo nie wnosi nic do tematu, kwote 15700 zl sobie wywrozyles nie zaglebiajac sie w cokolwiek, prawdopodobnie mamy do czynienia z pulapka, ktora nie skonczy sie dzisiaj, a wiec up'ow mozna sie jak najbardziej spodziewac

kreska zostala przebita, co jest wazne

https://postimg.org/image/ccrkzlefp/

nie spodziewalbym sie wiekszego kursu niz 4200$ dzisiaj na BB macie okolo 200-300$ wiecej wiec sobie policzcie, wzrosty lsk moga byc proporcjonalne do wzrostow BTC

Początkujący
Reputacja: 48
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hanslik » poniedziałek, 18 września 2017, 14:15

Pułapka to może być, ale na mniejszy zarobek i panikę.
Kurs wróci do poprzedniego stanu tak czy siak, nawet jeśli miałby minąć miesiąc, kwartał czy pół roku.
Pazerni tracą najwięcej.

Nie takie dołki były na crypto i wszystko wracało do norm, a cena BTC z roku na rok wzrastała. Opóźnienia LISKA mogą wynikać z taktycznego zagrania - kto by się reklamował gdy społeczność kryptowalut jest ogarnięta paniką wynikająca ze złych newsów nadchodzących z Chin?

Zastanówcie się trochę co na celu mają te wszystkie "psychiczne zagrania". Życzę wszystkim powodzenia !

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: splatt91 » poniedziałek, 18 września 2017, 14:29

Hanslik pisze:Pułapka to może być, ale na mniejszy zarobek i panikę.
Kurs wróci do poprzedniego stanu tak czy siak, nawet jeśli miałby minąć miesiąc, kwartał czy pół roku.
Pazerni tracą najwięcej.

Nie takie dołki były na crypto i wszystko wracało do norm, a cena BTC z roku na rok wzrastała. Opóźnienia LISKA mogą wynikać z taktycznego zagrania - kto by się reklamował gdy społeczność kryptowalut jest ogarnięta paniką wynikająca ze złych newsów nadchodzących z Chin?

Zastanówcie się trochę co na celu mają te wszystkie "psychiczne zagrania". Życzę wszystkim powodzenia !
Chciałbym przypomnieć ze opóźnienie było znane wcześniej niż źle newsy z chin ;)

Początkujący
Reputacja: -4
Reputacja postu: 
0

Postautor: matikb » poniedziałek, 18 września 2017, 14:35

Arhio pisze: Nie czytalem wiekszej bzdury kiedykolwiek, Twoja intuicja daje Ci 0% szans na przewidzenie ruchow rynku, wiec pisanie o czyms takim jest debilizmem, bo nie wnosi nic do tematu, kwote 15700 zl sobie wywrozyles nie zaglebiajac sie w cokolwiek, prawdopodobnie mamy do czynienia z pulapka, ktora nie skonczy sie dzisiaj, a wiec up'ow mozna sie jak najbardziej spodziewac

nie spodziewalbym sie wiekszego kursu niz 4200$ dzisiaj na BB macie okolo 200-300$ wiecej wiec sobie policzcie, wzrosty lsk moga byc proporcjonalne do wzrostow BTC
Arhio pisze: Nie czytalem wiekszej bzdury kiedykolwiek, Twoja intuicja daje Ci 0% szans na przewidzenie ruchow rynku, wiec pisanie o czyms takim jest debilizmem, bo nie wnosi nic do tematu, kwote 15700 zl sobie wywrozyles nie zaglebiajac sie w cokolwiek, prawdopodobnie mamy do czynienia z pulapka, ktora nie skonczy sie dzisiaj, a wiec up'ow mozna sie jak najbardziej spodziewac

Moja intuicja daje mi tyle do przewidzenia co twoja analiza z wykresów tyle że póki co moja intuicja mnie nie zawiodła a wasze analizy tak. Niewiele z tych analiz wynika póki co. Jak teraz przykładowo wyszłaby informacja że chiny rezygnują z zamknięcia giełdy to masz jak w banku kurs po 5 tys dol do 6 tys dol. I czy świeczki pokaża spadek czy nie to rynek pójdzie w długą.
Fajnie jest być ekspertem od czytania swieczek ale rynek kryptowalut to również polityka i decyzje itp.
Pisanie o kursie że jest pułapką jest tak samo totalną bzdurą. Za pół roku może być BTC warte 2 tyś dolarów a może być warte 20 tyś dol.
Kwote 15700 opieram o Bitbaya. już masz kolego 15100 zł
15223 i rośnie.
Dalej bedziesz się kłócił że nie dobije 15700 zł? Myśl realnie a nie opieraj się o same analizy świeczek

Początkujący
Reputacja: 48
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hanslik » poniedziałek, 18 września 2017, 14:42

Masz jakieś konkretne daty odnośnie pierwszych info o zbanowaniu ICO w Chinach i przeniesieniu rebrandingu liska dla porównania ?
Wydaje mi się, że oba newsy pojawiły się mniej więcej 2 tyg temu, ale możliwe, że masz rację.

Początkujący
Reputacja: 44
Reputacja postu: 
0

Postautor: Arhio » poniedziałek, 18 września 2017, 14:56

Mysle logicznie, wiec opieram sie o analizy swieczek, dlatego wszedlem o 2 w nocy, bo na bf dzien zakonczyl sie zielona swieczka. Jesli wczytasz sie w moj powyzszy post moze zrozumiesz sens jego wypowiedzi, walka na argumenty z Toba to walka z wiatrakami, pokazalem wykres i moje spojrzenie na to wszystko dla zainteresowanych z wiekszym zacheceniem na inwestowanie, jesli juz ktos chce sie pobawic w takiej sytuacji na wlasne ryzyko, przy czym ostrzeglem, ze moze to byc bull trap i trzeba liczyc sie z minimalnym zyskiem, bo moim zdaniem oporo na 4200$ nie zostanie przebity, wiec przy sprzedazy LSK trzeba zerkac na kurs BTC i nie chodzi mi tu o gielde BB, pozdrawiam

Początkujący
Reputacja: 94
Reputacja postu: 
1
Napiwki: 3HQyQZm9h7Qbed3WgcWdUhMzEmCKUPPPXD

Postautor: tygrysek195 » poniedziałek, 18 września 2017, 15:16

Wczoraj wyczytałem artykuł, w którym było napisane że na giełdzie w chinach był zakup 17000 BTC na spadku. Co za tym idzie, jeśli cena podejdzie pod 4200$ to myślę, że na wszystkich giełdach polecą cegły. Oby się ładnie pięło, ale myślę że ten kapitał został przerzucony na inne giełdy w celach sprzedaży. Poza tym wpłacanie CNY jest tam już zablokowane, a mimo to ktoś miał tyle fiatów żeby zrobić taki zakup. Dla mnie to śmierdząca sprawa, dlatego nie wchodzę w LSK dopóki to nie poleci w sell... Mogę się oczywiście mylić, ale myślę, że będziemy dziś lub jutro świadkami następnego większego spadku BTC. Według mnie lepiej zostać na fiatach niż zostać z LSK kupionymi po 23 PLN.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: matikb » poniedziałek, 18 września 2017, 15:37

tygrysek195 pisze: Wczoraj wyczytałem artykuł, w którym było napisane że na giełdzie w chinach był zakup 17000 BTC na spadku. Co za tym idzie, jeśli cena podejdzie pod 4200$ to myślę, że na wszystkich giełdach polecą cegły. Oby się ładnie pięło, ale myślę że ten kapitał został przerzucony na inne giełdy w celach sprzedaży. Poza tym wpłacanie CNY jest tam już zablokowane, a mimo to ktoś miał tyle fiatów żeby zrobić taki zakup. Dla mnie to śmierdząca sprawa, dlatego nie wchodzę w LSK dopóki to nie poleci w sell... Mogę się oczywiście mylić, ale myślę, że będziemy dziś lub jutro świadkami następnego większego spadku BTC. Według mnie lepiej zostać na fiatach niż zostać z LSK kupionymi po 23 PLN.
Obyś miał racje:)
Co niektórzy mają sensowne analizy ale ciekawe czy dojdą do skutku. Chyle czoło tym co z wykresu przewidzą duży spadek i jak dojdzie on do skutku.
A przyszła wam na myśl taka opcja? "chiny puszczają info o zamknięciu giełd, robią tymczasową blokadę żeby pokazać światu że rezygnują a w tym czasie pompują konta w zakup btc".
Później rezygnują z zamknięcia giełd tłumacząc się restrykcjami i ostatecznie wychodzą z tego z grubą kasą śmiejąc się ze wszystkich co dali się wrobić że BTC bedzie lecieć ponownie"

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tygrysek195 » poniedziałek, 18 września 2017, 15:41

@matikb, To nie jest z wykresu. Jak poszła fama o zamknięciu chińskich giełd też tak cegły leciały. Dziwne jest dla mnie to, że w jednym spadku poszedł skup na tyle BTC. Według mnie ten zakup był celowy na spadku, aby przenieść kapitał na innej giełdzie i sprzedać ze sporym zyskiem. Może się mylę co do czasu, ale to musi nastąpić. Nikt raczej nie będzie się bawił w pstrykanie sell po 50 BTC żeby zbytnio nie zaniżyć kursu.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: matikb » poniedziałek, 18 września 2017, 16:02

tygrysek195 pisze:@matikb, To nie jest z wykresu. Jak poszła fama o zamknięciu chińskich giełd też tak cegły leciały. Dziwne jest dla mnie to, że w jednym spadku poszedł skup na tyle BTC. Według mnie ten zakup był celowy na spadku, aby przenieść kapitał na innej giełdzie i sprzedać ze sporym zyskiem. Może się mylę co do czasu, ale to musi nastąpić. Nikt raczej nie będzie się bawił w pstrykanie sell po 50 BTC żeby zbytnio nie zaniżyć kursu.
Dziwne?:) zaplanowane. Teraz bedą trzymać cene i piłować w górę dlatego kurs nie spada, nie wiem czemu ale nie chce mi się wierzyć w spadki pod 3 tys dol. Ten spadek był zaplanowany przez chiny i celowy by wyrwać jak najwiecej BTC a teraz przeciągają zamkniecie giełd by grać na opini publicznej. Docelowo nie zrobią tego bo rząd ma za dużą kasę z tego a fama o zamknieciu wystarczyła by się wzbogacić tak jak mówiesz w szalone ilości BTC.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tygrysek195 » poniedziałek, 18 września 2017, 16:13

@matikb, Dwie giełdy do końca września, dwie do końca października. BTTC czy jak im tak, już ogłosili info. Wszystkie dane kont zostaną przeniesione na nową giełdę zarejestrowaną poza Chinami, włącznie ze środkami użytkowników. Będą omijać prawo mimo wszystko, stąd ten wzrost. W Chinach aktualnie jest godzina 22:10 (+6h) więc jeśli cena do północy podejdzie jeszcze trochę, można się spodziewać w nocy lub nad ranem naszego czasu jakiegoś zrzutu. To jest tylko spekulacja, lecz całkiem możliwa. Na tą chwilę na Bittrex Poloniex i Bitbay cena kurczowo się trzyma BTC. Lekkie zachwianie w dół, czy w górę odbija się moment na kursie. Jestem tylko ciekaw, jaki będzie zrzut, jeśli w ogóle on nastąpi.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: matikb » poniedziałek, 18 września 2017, 16:19

tygrysek195 pisze: @matikb, Dwie giełdy do końca września, dwie do końca października. BTTC czy jak im tak, już ogłosili info. Wszystkie dane kont zostaną przeniesione na nową giełdę zarejestrowaną poza Chinami, włącznie ze środkami użytkowników. Będą omijać prawo mimo wszystko, stąd ten wzrost. W Chinach aktualnie jest godzina 22:10 (+6h) więc jeśli cena do północy podejdzie jeszcze trochę, można się spodziewać w nocy lub nad ranem naszego czasu jakiegoś zrzutu. To jest tylko spekulacja, lecz całkiem możliwa. Na tą chwilę na Bittrex Poloniex i Bitbay cena kurczowo się trzyma BTC. Lekkie zachwianie w dół, czy w górę odbija się moment na kursie. Jestem tylko ciekaw, jaki będzie zrzut, jeśli w ogóle on nastąpi.
Czytałem artykuł o wprowadzeniu restrykcji i licencji dotyczących prowadzenia giełd. Wiec chyba nie do konca chcą zamknąć. Bedą narzucone duże restrykcje na leganość handlu i pewnie tyle. Jakieś mniejsze giełdy się zwiną a duże znów bedą zalegalizowane.
Moim zdalniem nie zrzucą teraz kasy a jeśli to zrobią to jak BTC przekroczy grupo 5 tys dolarów. Teraz podbijają cene i dlatego tak zasuwa. Jak mało trzeba by zachwiać kursem BTC. Tylko kolejna plota ruszy ten wzrost.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tygrysek195 » poniedziałek, 18 września 2017, 16:50

No i notujemy spadek BTC, już poniżej 4000$
Pytanie, do ilu teraz zleci? A co z tym się wiąże do ilu spadnie LSK?

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 76
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lagoon » poniedziałek, 18 września 2017, 16:53

Przeciez to wszystko kant tak jak wypowiedz tego prezesa banku golen sacchs ze bitcoin to oszustwo i kurs zapikowal do 2900$ a bank wtedy kupil 17900 btc po tym kursie

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: matikb » poniedziałek, 18 września 2017, 17:01

Na bb jest po 15034zł.
Jak się rozpędzi to poleci do około 14500 i pójdzie szpila w górę.
Będzie gryzł po tyłku 15 tys przez pół nocy. Tak ostatnio się zachowuje tylko kwoty różne.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tygrysek195 » poniedziałek, 18 września 2017, 17:06

matikb pisze: Na bb jest po 15034zł.
Będzie gryzł po tyłku 15 tys przez pół nocy. Tak ostatnio się zachowuje tylko kwoty różne.
Tu rozmawiamy o cenie LSK, BTC jest tylko wyznacznikiem ceny altów.
Jeśli dobrze myślę, trzeba się ustawić na BB na zrzuty w okolice 20 PLN

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: matikb » poniedziałek, 18 września 2017, 17:08

tygrysek195 pisze:
matikb pisze: Na bb jest po 15034zł.
Tu rozmawiamy o cenie LSK, BTC jest tylko wyznacznikiem ceny altów.
Jeśli dobrze myślę, trzeba się ustawić na BB na zrzuty w okolice 20 PLN
20 PLN na lsk?
BTC musiałby spaść w okolice 13400 zł żeby sciągnąć LSK do tej kwoty.
Mało prawdopodobne. Sądzę że jak LSK spadnie do max 22 zł to bedzie max.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tygrysek195 » poniedziałek, 18 września 2017, 17:11

@matikb, ja porównuję LSK do BTC w wartości USD a nie w PLN. Bitbay na słono zawyżoną cenę i tendencję do wolniejszych spadków.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: matikb » poniedziałek, 18 września 2017, 17:20

tygrysek195 pisze:@matikb, ja porównuję LSK do BTC w wartości USD a nie w PLN. Bitbay na słono zawyżoną cenę i tendencję do wolniejszych spadków.
To by sie zgadzało z tym co piszesz. Bb ma roznice 2 Pln to podobnie wychodzi.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tygrysek195 » poniedziałek, 18 września 2017, 17:23

@matikb, obecnie 1.30 PLN zawyżony kurs ale nurtuje mnie jedno. Na wykresach widać ciągnięcie w dół BTC, a LSK jakby się zatrzymał i chciał odbijać. Patrz wykresy.
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Lisk”