Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: lorak1993 » piątek, 8 września 2017, 18:58

To nie siła to Kordek dał głos - i rośnie

Początkujący
Reputacja: 438
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ishias » piątek, 8 września 2017, 20:42

Kordek czy nie kordek, ale ciężki temat. Ja w chwili obecnej jak pisałem pare postów poprzednio jestem w sytuacji długo terminowej to spadki czy zwyżki nie robią na mnie wrażenia, choć gula skacze że nie gram daily no ale... W sytuacji obecnej obserwując infa to nie wiem o co chodzi, czy ktoś chce bałaganu na BTC żeby pozbawić bytu inne krypto czy jak. Ale na chwilę obecną bez żadnych analiz, Lisk radzi się bardzo dobrze i nie jest uzależniony kursem względem BTC. Obserwuje rynek BTC to cieżko stwierdzić na chwilę obecną o co chodzi kurde. Niby te info o banie w chinach to fake, trzeba przeczekać, bo może się okazać żeby pozbawić ludzi z BTC. Sam nie wiem dziwne rzeczy się dzieją

Początkujący
Reputacja: 31
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sztanca » piątek, 8 września 2017, 20:58

Nie zgodzę się z Tobą. Lisk jest bardzo zależny od BTC, a nawet za bardzo. Poniżej 2 wykresy kursu, jeden prawie identyczny z drugim, ostatnie 4 doby. To jak zareagował Lisk na spadek BTC pokazuje siłę jego wpływu - podczas gdy BTC spadł z 4650$ na 4200$ (-10%), Lisk spadł z 7.7$ na 6.1$ (-20%). Co prawda odbił po pół godziny do poziomu-10%, ale pokazuje to skalę zjawiska.

BTC/USD - https://www.tradingview.com/x/jabnixri/
LSK/USD - https://www.tradingview.com/x/n9Ld59bh/

Trudno przewidzieć jak zachowa się rynek, za dużo teraz zależy od polityków. Zdążyłem wyskoczyć przy 27 z niewielką stratą i obserwuję z boku, tu może teraz zdarzyć się wszystko, uznałem że lepiej spać spokojnie.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: lorak1993 » piątek, 8 września 2017, 22:00

Jestem z krypto dopiero około 2tyg, ale studiując to wszystko dokładnie, moim zdaniem i tak minimum do 10-11$ lisek jest wstanie dobić pod koniec miesiąca, ktoś bardzo waha giełde i zastanawiam się także co się dzieje - drugie spostrzeżenie, LISK przez noc do około 6.5 - 6$ moze spasc

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: yorved » piątek, 8 września 2017, 22:17

będzie zmiana loga, proces rebrandingu pójdzie do przodu zainwestują te 10 tys BTC w reklame powinna być pompa. Myśle że spokojnie do końca roku 20$ a może i więcej

Początkujący
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
-2

Postautor: nelton » piątek, 8 września 2017, 22:33

czy tylko ja widze roznice 500$ na btc pomiedzy BB a poloniex ????

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Frank » piątek, 8 września 2017, 23:10

na bb zawyżone kursy

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Skrzypifurtka » piątek, 8 września 2017, 23:31

W mojej ocenie wyglądać to będzie tak, że BTC poleci a za nim poleci LSK który ewidentnie jest z nim powiązany. Zapytacie skąd taka pewność. Przekonany jestem że wpływ na to będzie miała IRMA (ale i nie tylko ona bo za nią lecą kolejne 2 huragany) która wejdzie w weekend w USA. Jeśli zniszczenia Florydy będą ogromne to kapitała z BTC ucieknie w chwili kiedy nastąpi cisza po huraganie. Mało tego dolar też zacznie spadać co przełoży się na spadki krypto. Oby do tego nie doszła ogólna panika bo ciężko może być wyhamować pikowanie. Czy Wy też uważacie że pogoda pomiesza wszystkim szyki?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: slawe4 » piątek, 8 września 2017, 23:34

nelton pisze:czy tylko ja widze roznice 500$ na btc pomiedzy BB a poloniex ????
poloniex chyba nie ma $ , tam jest chyba tylko krypto.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 360
Reputacja postu: 
0

Postautor: tonyxxl » piątek, 8 września 2017, 23:44

Skrzypifurtka pisze: W mojej ocenie wyglądać to będzie tak, że BTC poleci a za nim poleci LSK który ewidentnie jest z nim powiązany
a niech leci jak najniżej, dokupi się po taniości. Oby wrócił z przytupem za miesiąc, dwa na te 15 $+ i będzie gitara ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Frank » piątek, 8 września 2017, 23:48

Na bitrex i poloniex BTC około 4150$ a na bb 4500$ . Przez to lisek jest sztucznie trzymany

Wygadany
Reputacja: 400
Reputacja postu: 
1

Postautor: Yoda » sobota, 9 września 2017, 12:10

Mieliśmy fałszywe wybicie z trójkąta, teraz czeka nas prawdopodobnie korekta do okolic 140 tys. satoshi (może trochę więcej). Im dłużej trwa ta konsolidacja (trójkąt kończy się w trzecim tygodniu miesiąca, w okolicach 20-22 września), tym mocniejsze wybicie czeka Liska po wyjściu z tej formacji.

Pozwoliłem sobie zupdateować skalę Fibo:

http://prntscr.com/gizrh5

Moim zdaniem żaden poważniejszy opór raczej nie pojawi się przy testowaniu okolic 10 USD i 260 tys. satoshi (161,8% Fibo), szczyt następnego potężnego wybicia szacuję na co najmniej okolice 400 tys. satoshi (16-20 USD przy założeniu widełek cenowych 4000-5000 USD dla BTC). To daje Liskowi kapitalizację na poziomie umożliwiającym znalezienie się w pierwszej dziesiątce coinów i dalszy wzrost zainteresowania, m.in. ze strony inwestorów chcących zdywersyfikować swój portfel oparty na topowych coinach, takich jak Ethereum czy Dash :)

Co jest jeszcze ciekawe, to stałe, konsekwentne umacnianie się Liska do Ethereum, mocniejsze niż Liska do Bitcoina. Jest to dobrze widoczne na tygodniowych świeczkach na Poloniexie (link). Jeszcze niedawno za 1 ETH mogliśmy dostać nawet 200 LSK. Obecnie ta liczba skurczyła się do okolic 40-paru :) Myślę, że jeszcze w tym roku możemy dojść do okolic co najmniej 1 ETH = 10 LSK (przy dość konserwatywnym założeniu 1 LSK = 30 USD i 1 ETH = 300 USD).

Początkujący
Reputacja: 32
Reputacja postu: 
0

Postautor: świeżak » sobota, 9 września 2017, 17:49

Panowie w temacie, na jakim etapie jest rebranding Liska? Czekają go jakieś kroki milowe w najbliższej przyszłości oprócz kordka przed kamerą? Szukam przesłanek fundamentalnych, które mogą pchnąć go do góry jeszcze bardziej.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ishias » sobota, 9 września 2017, 20:13

świeżak pisze:Panowie w temacie, na jakim etapie jest rebranding Liska? Czekają go jakieś kroki milowe w najbliższej przyszłości oprócz kordka przed kamerą? Szukam przesłanek fundamentalnych, które mogą pchnąć go do góry jeszcze bardziej.
Rynek już wycenił rebrand i updejty najbliższe na poziomie 7usd, także nic Ci to nie da. Teraz liczą się obietnice ze strony liska i wprowadzanie tych że obietnic w życie. Najbliższy etap to core 1.0. Rebrand jest podzielony na kilka etapów. Do końca roku powinno się wszystko zakończyć, chyba że będzie jakiś poślizg. No i druga sprawa to kurs BTC i nastroje inwestorów.

Początkujący
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0

Postautor: KRZYSIEKSKC » sobota, 9 września 2017, 20:17

Mimo spadającego kursu BTC, lisk się ładnie utrzymuje.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 76
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lagoon » sobota, 9 września 2017, 20:19

Jak btc teraz nie skorekci i nie wywinie numeru to chyba zaraz befzie wybicie na lisk

Początkujący
Reputacja: 19
Reputacja postu: 
0
Napiwki: 1JWBYfBwomCe9geFzkhC8xDuPpVEAx9X68

Postautor: Marcinu » sobota, 9 września 2017, 20:32

Ishias pisze: Rynek już wycenił rebrand i updejty najbliższe na poziomie 7usd, także nic Ci to nie da. Teraz liczą się obietnice ze strony liska i wprowadzanie tych że obietnic w życie. Najbliższy etap to core 1.0. Rebrand jest podzielony na kilka etapów. Do końca roku powinno się wszystko zakończyć, chyba że będzie jakiś poślizg. No i druga sprawa to kurs BTC i nastroje inwestorów.
Bzdura bzdurą pogania. Nie da się po pierwsze powiedzieć czy rynek wycenił rebranding, którego nie było. Może to być lekkie podbicie na skutek obietnic, a nie finalna cena. A po drugie rebranding podzielony jest na wiele etapów i z tego co zrozumiałem słuchając Kordka będzie trwał także przez Q1 2018 zaczynając od września br., choć jakieś efekty pewnie zobaczymy od października/listopada.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Frank » sobota, 9 września 2017, 20:38

KRZYSIEKSKC pisze:Mimo spadającego kursu BTC, lisk się ładnie utrzymuje.
Taa chyba tylko na BB :D

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ishias » sobota, 9 września 2017, 20:45

Marcinu pisze:
Ishias pisze: Rynek już wycenił rebrand i updejty najbliższe na poziomie 7usd, także nic Ci to nie da. Teraz liczą się obietnice ze strony liska i wprowadzanie tych że obietnic w życie. Najbliższy etap to core 1.0. Rebrand jest podzielony na kilka etapów. Do końca roku powinno się wszystko zakończyć, chyba że będzie jakiś poślizg. No i druga sprawa to kurs BTC i nastroje inwestorów.
Bzdura bzdurą pogania. Nie da się po pierwsze powiedzieć czy rynek wycenił rebranding, którego nie było. Może to być lekkie podbicie na skutek obietnic, a nie finalna cena. A po drugie rebranding podzielony jest na wiele etapów i z tego co zrozumiałem słuchając Kordka będzie trwał także przez Q1 2018 zaczynając od września br., choć jakieś efekty pewnie zobaczymy od października/listopada.
Chyba napisałem że rynek wycenił obietnice na chwile obecną. Dalsza cena to prowadzanie obietnic w życie. Czytaj ze zrozumieniem. I napisze jeszcze raz że aktualna cena to nastroje inwestorów i kurs BTC. To że Lisek się trzyma względem BTC juz pisałem pare razy, powtarzać się po raz setny nie będę. Jedna ważna sprawa żeby chiny nie dały ciała co do BTC

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: yorved » sobota, 9 września 2017, 20:59

Ile osób tyle opinii na temat liska, jak to poczytac to naprawde idzie się zmieszać i popełnić błędy pod wpływem emocji :) chyba trzeba odlozyc kompa na miesiac przynajmniej :) bo wiadomo ze teraz bedzie tak skakac cena

Wróć do „Lisk”