Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 7 września 2017, 08:39

ładnie na polo skupują :) volumen ponad 10 btc na zielonej swiecy jest dobrą prognozą :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1607
Reputacja postu: 
2

Postautor: blink » czwartek, 7 września 2017, 09:13

Obrazek

Tak to widzę, a jak będzie zobaczymy :D

Początkujący
Reputacja: 94
Reputacja postu: 
0
Napiwki: 3HQyQZm9h7Qbed3WgcWdUhMzEmCKUPPPXD

Postautor: tygrysek195 » czwartek, 7 września 2017, 10:50

suchaniceboy pisze: Z moich obserwacji wynika, że niedługo powinno spaść .. ustawiłem kupno na 21.20 i czekam.
Owszem, spadnie kurs. Ale tylko wtedy, gdy spadnie kurs BTC. Poza tym jeszcze jest ścianka na BitBay 25.65-25.67 na 750 tyięcy PLN. Jak grać to na polo albo bittrexie. Na BitBay takie skupy są ustawione, że ciężko zejść niżej. Działa to w dwie strony. Jeśli ktoś naskupuje tyle liska w tej cenie, to jasne jest, że wystawi drożej, co będzie się przekładało na wolniejszy wzrost kursu w górę, bo też będzie ciężko się przebić w UP. Ja ogólnie mało kiedy używałem Bitbay, a jedynie do sprzedaży Liska kupionego na innej giełdzie po w miarę sensownych pieniążkach. Stronę wcześniej wrzucałem screen odnoście zakupu za 100k PLN Liska i sprzedaż. A jeszcze trzeba pamiętać o rozliczeniu się z podatku od zysku, więc dopóki nic się nie zmieni, ja tam nic nie kupię. Wolę inne giełdy gdzie jest ruch w miarę normalny.

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: Krakenos » czwartek, 7 września 2017, 11:02

Jeżeli historia się powtórzy, czyli BTC poleci na łeb na szyję, czego nie wiem, to nasz kochany lisek chytrusek powinien powtórzyć historię z czerwca. Spekuluję powolne opadanie do linii trendu od następnego tygodnia, czyli jakieś 60-65k sato.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 7 września 2017, 11:18

@Krakenos, musiałby spasc o 1000 $ w doł teraz aby lisk spadł ponizej 20... ale i tak byłby wyżej niż 15 zł.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tygrysek195 » czwartek, 7 września 2017, 11:19

Krakenos pisze: Jeżeli historia się powtórzy, czyli BTC poleci na łeb na szyję, czego nie wiem, to nasz kochany lisek chytrusek powinien powtórzyć historię z czerwca. Spekuluję powolne opadanie do linii trendu od następnego tygodnia, czyli jakieś 60-65k sato.
Lisek tak jak każdy inny altcoin jest uzależniony od wartości BTC. I nie ma co ukrywać, na BTC były spadki i było widać ogromny spadek wartości LSK. Jeśli w szczycie LSK kosztowało ponad 8 USD a teraz można było przy tej korekcie BTC kupić LSK poniżej 5 USD to o czymś to świadczy. Mimo wszystko LSK broniło się przed drastycznymi spadkami dzięki użytkownikom giełd, którzy nie pozwalali na tak drastyczne spadki ustawiając ściany, co było widać po świeczkach. Odbicia były dość spore i na tym można było nieźle zarobić, ale na chwilę obecną, do stabilizacji BTC jeszcze trochę musi minąć. LSK pójdzie w dół jeśli BTC obije się o barierę 4000$ lub w górę jeśli podejdzie ponownie pod 5000 $. Poza tym jeśli chodzi o Bitbay to kilka dni temu wolumen był Milion LSK wyższy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 7 września 2017, 11:33

jezeli historia lubi sie powtarzac to 2 tygodnie temu (na polo 2w) bylismy u przedsionka pompki która trwała do niedzieli włącznie :) może akurat..... :mrgreen: Jeżeli btc nie da dupy to nowe ath może być w weekend, co myślicie?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tygrysek195 » czwartek, 7 września 2017, 11:42

Dovakhiin pisze: jezeli historia lubi sie powtarzac to 2 tygodnie temu (na polo 2w) bylismy u przedsionka pompki która trwała do niedzieli włącznie :) może akurat..... :mrgreen: Jeżeli btc nie da dupy to nowe ath może być w weekend, co myślicie?
Myślisz, że stąd te skupy na BitBay za 2 bańki ? ja myślę, że jeszcze trochę BTC spadnie do jutra i dopiero wtedy zacznie się wspinać pod 5000 $. Fajny scenariusz by był, aby kupić po 0,00125 Liska, przeczekać i puścić za 0,00200 :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 7 września 2017, 11:44

wiesz no trudno przewidziec jaki byl ich zamiar :) póki co skupuja na polo i na bb czas pokaze.

28-30 do niedzieli mysle ze sie pojawi potem ostatni zjazd przed mega up:)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tygrysek195 » czwartek, 7 września 2017, 11:50

Jeśli ktoś wykłada 26 BTC na skup po 0,0015 to chyba raczej niżej już nie zleci. Można się spodziewać utrzymania kursu i skoku w górę w najbliższych dniach. Tak to stoi na polo. Na Bittrexie nie widać takiego skupu. Z drugiej strony ładować się nawet po kursie 25 na BitBay to strach.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 7 września 2017, 11:58

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 7 września 2017, 12:04

tak to wygląda ksiązkowo

Obrazek

Początkujący
Reputacja postu: 
2

Postautor: tygrysek195 » czwartek, 7 września 2017, 12:45

Teraz na Bittrexie i Polo ciśnienie opada, więc można się spodziewać zjazdu do poziomu 25,70 na BB i 0,00150 bittrex / polo. Całym ciągiem w górę nie może iść, bo skończą się komuś środki ;) Tak więc jeśli spadnie do poziomu 25,70 to załaduję się za 30 % kapitału i zobaczymy czy będzie profit.

Edit. BTC wyłamał się z mini kanału, więc już na tą chwilę spadek BTC-USD to jest około 50 USD. Jak spadnie jeszcze 50 to możemy wrócić do poziomu sprzed tego poprzedniego skoku w godzinie 11:00-11:30.

Dodano po 19 minutach 9 sekundach:
Na wykresie 30 minutowym widać tylko lekki spadek:
Obrazek

Natomiast na wykresie 5 minutowym widać dokładnie, że zielona świeczka nie przewyższa poprzedniej zielonej, więc mowa tutaj o trendzie spadkowym. Wszystko jest uzależnione od wahań kursu BTC.
Obrazek

Początkujący
Reputacja: 48
Reputacja postu: 
1

Postautor: Hanslik » czwartek, 7 września 2017, 15:12

Panowie
Wiem, że sam już też zebrałem -rep za wypowiedź, ale postarajmy się ograniczać ilość wiadomości jeśli nie wnoszą one na prawdę nic do wątku bo znów będzie zamknięty na weekend, a często można wyciągnąć z wypowiedzi doświadczonych osób sporo nauki.

Co do wzrostu ceny na dziś to w pierwszej kolejności jak już wcześniej wspomniano - uzależniony jest od kursu BTC, a na drugą sprawę często zauważam wzrost ceny wieczorami/nocą, także zachęcam do pilnowania i przestrzegam przed nadmierną pazernością - lepiej zyskać mniej niż stracić.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 7 września 2017, 15:17

@Hanslik, dokładnie.

po prostu jak coś kupiliśmy to trzymać jak spadło i czekać na up, sprzedać i czekać na spadek.. i tak w kółko. Tylko konsekwencja da profity.

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: durendal96 » czwartek, 7 września 2017, 15:22

Panowie, co powiecie na RGR na 30m/1h na Bittrexie, na tradingview dobrze widać. Dopełni sie?

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 358
Reputacja postu: 
0

Postautor: discipuli » czwartek, 7 września 2017, 15:25

natyle angielskiego nie znam aby ze słuchu go tłumaczyć, ale chętnie dam komuś reputa za przetłumaczenie tego :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 7 września 2017, 15:28

póki btc wędruje do 5000 to i lsk bedzie wędrował.. ciekawe czy napotkaja opór..

Początkujący
Reputacja: 48
Reputacja postu: 
1

Postautor: Hanslik » czwartek, 7 września 2017, 15:39

discipuli pisze:
natyle angielskiego nie znam aby ze słuchu go tłumaczyć, ale chętnie dam komuś reputa za przetłumaczenie tego :)

Najpierw przedstawia się i tłumaczy kim jest....
Za 2 dni i ok. godzinę będzie prowadził relację na żywo z (blockchainresami?) z Korei Południowej która również będzie tłumaczona na język koreański. Przedstawi wszystkie nadchodzące wydarzenia typu SDK czy aktualizację, rebranding i opowie o wyjezdzie do Azji, drodze do (Mumbaj?) Tokio, Seulu i wkrótce Szanghaju.
Liczy na to, że znajdziemy czas, aby dołączyć do oglądania.

Nie jestem biegły w Angielskim, jeśli napisałem coś niezgodnego z jego wypowiedzią, bądź o czymś zapomniałem - dopiszcie.

Początkujący
Reputacja: 31
Reputacja postu: 
1

Postautor: Sztanca » czwartek, 7 września 2017, 16:51

Nie trafiłem na taki komunikat, jeszcze niedawno popularna była wersja, którą napisałem.

Z drugiej strony jeśli mam płacić podatki w momencie jak sprzedam walutę na giełdzie to jest chore. Np. ktoś puszcza zlecenie sprzedaży 5tys lisków, które jest skubane pomału, tym samym zawiera ok. 30-40 transakcji jednym zleceniem. Jeśli ktoś mocno się bawi i zawiera takich transakcji kilka dziennie, to po miesiącu nie starczy mu ryzy papieru by wydrukować listę zawartych transakcji i prowizji. A weź to potem podlicz ... Biuro maklerskie robi to za ciebie i przysyła raz w roku PIT, a tu? MASAKRA

Wróć do „Lisk”