Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Majk-el » czwartek, 24 sierpnia 2017, 21:16

Pytanie czy jakaś większa czy tylko chwilowy spadek, na polo 0.00087

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: barteklep » czwartek, 24 sierpnia 2017, 21:16

Mecz Polska-Serbia trzeba oglądac hah :P
A tak powaznie, ja narazie czekam i szykuje jakies wieksze zakupy mysle za pare H

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: kryptojanusz » czwartek, 24 sierpnia 2017, 21:18

Mam jakieś takie przeczucie, że może w nocy nieco przekroczy 14, a potem większy zjazd do 11-12 w ciągu kilku dni.

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: splatt91 » czwartek, 24 sierpnia 2017, 21:25

Dobra załóżmy że obecne wzrosty są podyktowane przyspieszeniem prac nad liskiem, zblizajacym sie rebrandingiem, new walletem itp itd. A wiemy ze rebranding sie.przesunął na wrzesień (pirat rzucił że 07.09). Biorąc to wszystko pod uwagę, spodziewalbym się zjazdu do poziomu minimum 10PLN lub boczniaka w poziach 10-13PLN i w dniu rebrandingu wystrzalu w górę. Chyba że podadzą dokładną datę, wtedy to wszystko zmienia.
Jakie są Wasze przewidywania ?

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: barteklep » czwartek, 24 sierpnia 2017, 21:34

W mojej głowie kłębią się myśli o odbiciu jeszcze tej nocy. Ale to niczym nie potwierdzone, po prostu moje przeczucie. Chetnie poslucham waszych

Początkujący
Reputacja: 61
Reputacja postu: 
1

Postautor: sebastian86 » czwartek, 24 sierpnia 2017, 21:36

splatt91 pisze: Dobra załóżmy że obecne wzrosty są podyktowane przyspieszeniem prac nad liskiem, zblizajacym sie rebrandingiem, new walletem itp itd. A wiemy ze rebranding sie.przesunął na wrzesień (pirat rzucił że 07.09). Biorąc to wszystko pod uwagę, spodziewalbym się zjazdu do poziomu minimum 10PLN lub boczniaka w poziach 10-13PLN i w dniu rebrandingu wystrzalu w górę. Chyba że podadzą dokładną datę, wtedy to wszystko zmienia.
Kolego tego nikt nie wie.
To grubi sterują kursem i maja dostep do takich danych o których my się tylko domyślamy że takie są.
Zawsze obstawiają oni taką opcje żeby dobrze zarobić. Skoro oni zarabiają to ktoś traci.
Jeśli jakimś cudem większość osób by przewidziała jaki jest plan grubych i się pod ten plan ustawiła, to oni zmienią plan.
To sa cwane bestie, my tylko płotki, niezależnie czy masz 1 tysiąc czy 1 mln - my tylko płotki

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Maniek_93 » czwartek, 24 sierpnia 2017, 21:41

Na Bittrex prawie $3,95 i w górę a na bitbay $3.80 i w dół.
Nie wiem, powinny być jakieś odnośniki do reszty giełd pokazane na bitbayu, bo mirki słyszą że lisek jest padliną od wielkiego bossa informacji 'prezesa' i postanowili go wskrzesić, wychodzi im, to prawda, ale z łaski swojej niech popatrzą na inne giełdy :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Majk-el » czwartek, 24 sierpnia 2017, 21:46

Na polo lekkie odbicie widzę, zobaczymy co reszta na to

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: sebastian86 » czwartek, 24 sierpnia 2017, 21:48

Maniek_93 pisze: Na Bittrex prawie $3,95 i w górę a na bitbay $3.80 i w dół.
Nie wiem, powinny być jakieś odnośniki do reszty giełd pokazane na bitbayu, bo mirki słyszą że lisek jest padliną od wielkiego bossa informacji 'prezesa' i postanowili go wskrzesić, wychodzi im, to prawda, ale z łaski swojej niech popatrzą na inne giełdy :)
Prezes również w tym samym filmie mówił że analiza zrobiona na podstawie wykresów na teraz, jest nieaktualna jutro.
Kursu przewidzisz, ale tylko wtedy gdy idze swoim własnym trybem. Ktoś ma wątpliwości że obecna sytuacja na LSK nie jest naturalna ? Poza tym Prezes dużo mądrych rzeczy w tym filmie powiedział, na podstawie wieloletniego doświadczenia itp. Z jego filmów ( jako praktyka) można się dużo nauczyć- polecam.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sebho » czwartek, 24 sierpnia 2017, 21:52

Kupiłem za 13.95, sprzedałem za 14.15. Obsrałem zbroję. Poczekam na spadek, który przeczuwam na dniach.

Początkujący
Reputacja: 20
Reputacja postu: 
0

Postautor: Krzychu K » czwartek, 24 sierpnia 2017, 21:53

splatt91 pisze: Dobra załóżmy że obecne wzrosty są podyktowane przyspieszeniem prac nad liskiem, zblizajacym sie rebrandingiem, new walletem itp itd. A wiemy ze rebranding sie.przesunął na wrzesień (pirat rzucił że 07.09). Biorąc to wszystko pod uwagę, spodziewalbym się zjazdu do poziomu minimum 10PLN lub boczniaka w poziach 10-13PLN i w dniu rebrandingu wystrzalu w górę. Chyba że podadzą dokładną datę, wtedy to wszystko zmienia.
W dniu rebrandingu już raczej będzie po wszystkim. Jeżeli będzie wystrzał to raczej kilka dni przed rebrandingiem. Tak było w przypadku btc gdy to cała społeczność btc czekała na werdykt SEC w sprawie ETF. Kurs zacząć iść mocno w górę już tydzień przed werdyktem. Tutaj sytuacja jest podobna. Kurs zapewne zacznie stopniowo rosnąć (albo już zaczął) by w dniu rebrandu osiągnąć maksimum.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: splatt91 » czwartek, 24 sierpnia 2017, 21:58

Krzychu K pisze:
W dniu rebrandingu już raczej będzie po wszystkim. Jeżeli będzie wystrzał to raczej kilka dni przed rebrandingiem. Tak było w przypadku btc gdy to cała społeczność btc czekała na werdykt SEC w sprawie ETF. Kurs zacząć iść mocno w górę już tydzień przed werdyktem. Tutaj sytuacja jest podobna. Kurs zapewne zacznie stopniowo rosnąć (albo już zaczął) by w dniu rebrandu osiągnąć maksimum.
Ale zauważ że nie znamy dnia rebrandingu. Jak byśmy wiedzieli to.naturalne że tego dnia byłoby już spadkowo. Wiemy że w ciągu 30 dni września się pojawi. A wystrzal pojawił się po informacjach że rebranding się przesunął o miesiac.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: sebastian86 » czwartek, 24 sierpnia 2017, 22:03

splatt91 pisze: Ale zauważ że nie znamy dnia rebrandingu. Jak byśmy wiedzieli to.naturalne że tego dnia byłoby już spadkowo. Wiemy że w ciągu 30 dni września się pojawi. A wystrzal pojawił się po informacjach że rebranding się przesunął o miesiac.
Kilka postów wyżej pisałem ze tzn. grubi maja informacje jakich inni użytkownicy nie posiadają.
Oni sterują pociągiem, a my możemy tylko wsiąść lub wysiąść, odpowiednio ostrożnie by cos ugrać, a jeżdżą tak byś ze strachu chciał wyjść za wcześnie, ale by Ci się tak spodobało byś został ze swoim kapitałem za długo.
Wszystko w temacie.
Jak chcesz wiedzieć kiedy to..... może pirat się zlituje nad biednym ludem i da nam cynk.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: kryptojanusz » czwartek, 24 sierpnia 2017, 22:07

Sorki za laickie pytanie, ale kim jest Pirat? Że tak powiem kolokwialnie, zalicza się do "grubych"? Wiem, że nagrywa na YouTube, ale nie bardzo wiem skąd miałby mieć takie informacje - no chyba, że jest gruby :D

Początkujący
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mikael » czwartek, 24 sierpnia 2017, 22:08

Pirata już nie ma od jakiegos czasu na forum teraz to prorok przejął pałeczkę...

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: mattkozlo » czwartek, 24 sierpnia 2017, 22:09

lukasrap pisze:
mattkozlo pisze: więc uważam, że nie można mówić, że ktoś jest lekkomyślny kiedy nie sprzedał jak ma 50% zysku - każdy ma swoją taktykę i każdy ma swoje limity ewentualnych strat, z którymi trzeba się liczyć :)
Ok przepraszam. Nie chciałem nikogo urazic. Hmmm, szukam odpowiedniego slowa... Jesli nie lekkomyslny, to moze pazerny, łapczywy, zachłanny? :) No sory. Nie oceniam nikogo wyrywkowo ani nie pokazuje palcem, tylko mowie jak to wyglada w praktyce. Płaczu potem nie brakuje z tej pazernosci.
@Lukasrap - spoko, nie czuję się urażony, poprsotu poczułem potrzebę wyrażenia swojej opinii ;) każdy kto chce się nachapać na krypto jest pazerny, zachłanny ;) bo jak inaczej nazwac poświęcanie zarobionych już środków, aby mieć ich jeszcze więcej? :P każdy chce ugrać jak najwięcej, przy jak najmniejszym ryzyku - wszyscy pod tym względem jesteśmy pazerni...każdy jednak różni się tym, ile jest gotów stracić i uważam, że nie powinniśmy oceniać działań innych ;)
a co do przepychanek i zbędnych komentarzy na forum to się z Tobą zgadzam, dlatego rzadko się wypowiadam - wolę obserwować i wyłapywać co ciekawsze informacje ;)

pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia w LSK i Wam i sobie :D

Początkujący
Reputacja: 13
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sliwa07 » czwartek, 24 sierpnia 2017, 22:10

sebastian86 pisze:
splatt91 pisze: Ale zauważ że nie znamy dnia rebrandingu. Jak byśmy wiedzieli to.naturalne że tego dnia byłoby już spadkowo. Wiemy że w ciągu 30 dni września się pojawi. A wystrzal pojawił się po informacjach że rebranding się przesunął o miesiac.
Kilka postów wyżej pisałem ze tzn. grubi maja informacje jakich inni użytkownicy nie posiadają.
Oni sterują pociągiem, a my możemy tylko wsiąść lub wysiąść, odpowiednio ostrożnie by cos ugrać, a jeżdżą tak byś ze strachu chciał wyjść za wcześnie, ale by Ci się tak spodobało byś został ze swoim kapitałem za długo.
Wszystko w temacie.
Jak chcesz wiedzieć kiedy to..... może pirat się zlituje nad biednym ludem i da nam cynk.
Sebastian wyszedles na fiaty jakiego ruchu sie spodziewasz dzisiejszej nocy

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 24 sierpnia 2017, 22:15

no nie wiem czy dzień rebranda i wszystko będzie pozamiatane..... 2 waluty PO rebrandingu miały wyskok 1000% w ciągu...... 4 tygodni!

w dodatku lsk planuje przeznaczyc ogromne hajsy na marketing i reklamę.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: kryptojanusz » czwartek, 24 sierpnia 2017, 22:19

Wie ktoś jaka ma być przerwa czasowa, tak mniej więcej pomiędzy rebrandingiem a wydaniem SDK?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: splatt91 » czwartek, 24 sierpnia 2017, 22:20

Dovakhiin pisze:no nie wiem czy dzień rebranda i wszystko będzie pozamiatane..... 2 waluty PO rebrandingu miały wyskok 1000% w ciągu...... 4 tygodni!

w dodatku lsk planuje przeznaczyc ogromne hajsy na marketing i reklamę.
Dodajmy SDK w grudniu. Generalnie rysuje się dobre aktywo do końca grudnia ;) ale czekam na ten chol....ny spadek żeby wejść Obrazek

Wróć do „Lisk”