Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 19
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Napiwki: 1JWBYfBwomCe9geFzkhC8xDuPpVEAx9X68

Postautor: Marcinu » czwartek, 24 sierpnia 2017, 16:39

splatt91 pisze: Prędzej spodziewałem się wzrostow na początku września :)
A może trzeba wziąć pod uwagę, że ludzie działają z wyprzedzeniem? Skoro wrzesień (wedle zapowiedzi) jest oczywisty to wzrost na koniec sierpnia nienormalnym?

Początkujący
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0

Postautor: meta28282 » czwartek, 24 sierpnia 2017, 16:42

@Marcinu dobrze mówisz, jakby tak wszyscy czekali na 1 wrzesień to była by pompka niesamowita = szybki spadek a tak ludzie już powoli kumulują swoje oszczednosci w lisku i czekaja co sie bedzie działo :)

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Skrzypifurtka » czwartek, 24 sierpnia 2017, 16:43

Nie wiem co się dzieje na tej giełdzie ale udało mi się opchnąć wszystko za 13:45. Mam nadzieję, że nie będę żałował jednak brak wiedzy mnie do tego skłonił.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 410
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jazda » czwartek, 24 sierpnia 2017, 16:45

Marcinu pisze:
Jazda pisze: A ja tu widzę, że na BB ktoś chyba ładnie ludzi ubiera w LSK po najwyższej cenie :D $3.08 toż to żart jakiś na znaczących giełdach cena poniżej 3$ np polo $2.95
Sytuacja nie należy do normalnych i nie wiem skąd ta euforia...obyście się nie zdziwili rano.
I co, chyba jednak Ty się zdziwiłeś? Generalnie nie rozumiem Twojego prześmiewczego tonu w ostatnich postach, rozumiem liskami nie pachniesz? ;)
Ja po prostu, ostrzegam, i jeszcze raz ostrzegam. A jak widzę chorą euforię ludzi którzy dwa dni temu zawitali na forum i wyciągają ostatnie oszczędności aby na 90 % utopić w krypto to aż żal... Spytasz zapewne dlaczego utopić ano bo znając życie za chwilę kurz opadnie umilkną emocje i pożegnamy się z tymi pełnymi optymizmu ludźmi. Cała masa takich osób bawi się teraz w bag holder z Liskiem kupionym na górce po 16-18 zł

Co do sytuacji nie zdziwiła mnie bo ją kontroluje na bieżąco, raczej podziwiam jak łatwo grubasy mogą zrobić co zaplanują. Czasami jest to aż nie do wiary. Mają scenariusz i go nagle realizują, bez znaczenia sytuacja na rynkach itp.
Radzę także obserwować, pilnować i wyciągać wnioski. Obyście się rano nie zdziwili bo większość z was gasi kompa o 23 i myśli że jest jak bajkach Andersena. :mrgreen:

A liska to się chyba raczej teraz sprzedaje a nie kupuje ;) takie moje zdanie i dziś sprzedałem do końca co posiadałem na sporym zysku. Zakup pomiędzy 7,50-8,40

Początkujący
Reputacja: 46
Reputacja postu: 
0

Postautor: Inwestor_bub » czwartek, 24 sierpnia 2017, 16:48

Skrzypifurtka pisze: Nie wiem co się dzieje na tej giełdzie ale udało mi się opchnąć wszystko za 13:45. Mam nadzieję, że nie będę żałował jednak brak wiedzy mnie do tego skłonił.
I słusznie. Cena na BB jest zawyżona o ok. 0.50 zł. Za chwile możesz odkupić taniej :D

Początkujący
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0

Postautor: meta28282 » czwartek, 24 sierpnia 2017, 16:49

BID BITTREX
46.6673 45.6928
53828.40100622
0.00084886

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 245
Reputacja postu: 
0

Postautor: novymivo » czwartek, 24 sierpnia 2017, 16:49

@Jazda, po jakim kursie zakladasz odkup I kiedy ma to nastapic ?
Polskie Forum Bitcoin.pl

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Marcinu » czwartek, 24 sierpnia 2017, 16:50

@Jazda, myślę, że idealnie taką sytuacją był czerwiec, ale teraz u progu zmian? Czy oby na pewno? Owszem zawsze jest ryzyko. Osobiście mam wielką poduszkę zysku więc nie sprzedaję i czekam na dalsze cuda :)
Dziś bym nie wszedł bo coś to szybko urosło.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 410
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jazda » czwartek, 24 sierpnia 2017, 16:53

novymivo pisze:@Jazda, po jakim kursie zakladasz odkup I kiedy ma to nastapic ?
Nie wiem, będę obserwował. Jak pociągnę delikatnie dam znać. Trochę zmęczyła mnie ta walka z tym LSK. Więc nie upieram się na odkup właśnie tej krypto. Bo nie należę do wyznawców tej sekty ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 24 sierpnia 2017, 16:53

Zastanówcie się... zrobiła się sztuczna pompa niczym niepoparta... w TEJ CENIE NIE JEST zawarta informacja o rebrandzie i innych pierdołach.. to jest czysta spekulacja aby grubasy mogly po taniosci kupic, na górce sprzedac i zrobic to maksymalną ilość razy az do w/w... teraz mamy górkę, a zjazd pojawi się prędzej czy później, bo trzeba następny cykl zrobić.... :mrgreen:

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Marcinu » czwartek, 24 sierpnia 2017, 16:59

Order book 43k lisków na bittrexie :shock:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 245
Reputacja postu: 
0

Postautor: novymivo » czwartek, 24 sierpnia 2017, 17:03

Dovakhiin pisze: TEJ CENIE NIE JEST
w tej cenie jest zawarte wszystko, cena reflektuje kazda jedna rzecz I wszystko jest w niej zawarte. to kolejna madrosc rynku ktora musisz zrozumiec.
Polskie Forum Bitcoin.pl

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Marcinu » czwartek, 24 sierpnia 2017, 17:05

I jeszcze ta mądrość, że towar jest wart tyle ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: jacek138 » czwartek, 24 sierpnia 2017, 17:06

Ja po prostu, ostrzegam, i jeszcze raz ostrzegam. A jak widzę chorą euforię ludzi którzy dwa dni temu zawitali na forum i wyciągają ostatnie oszczędności aby na 90 % utopić w krypto to aż żal... Spytasz zapewne dlaczego utopić ano bo znając życie za chwilę kurz opadnie umilkną emocje i pożegnamy się z tymi pełnymi optymizmu ludźmi. Cała masa takich osób bawi się teraz w bag holder z Liskiem kupionym na górce po 16-18 zł
Na pewno jest wiele takich osób. Sam kupiłem sporo jeszcze w czerwcu na górce za 14,28 (zaczynałem z krypto i to był wtedy duży błąd - kupno nie poparte niczym). Teraz jednak nawet jak osiągnie ten poziom, nie zamierzam sprzedawać. Na pewno będę obserwował w najbliższych tygodniach informacje i kurs na bieżąco, ale wydaje mi się, że wszystko wyjaśni się po rebrandingu. Pojawia się dużo informacji, coraz więcej wyszukiwań w google i filmików zachęcających do LSK na YT - to nakręca ruch wśród nowych graczy, którzy szukają szybkiego i łatwego zarobku. Osobiście liczę na kurs min. 18zł we wrześniu, ale nikogo nie namawiam do zakupu. Szczerze nie wierzę, żeby po takim marketingu szeptanym w necie kurs mógł spaść poniżej 10, ale zobaczymy w najbliższym miesiącu :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 24 sierpnia 2017, 17:10

novymivo pisze:
w tej cenie jest zawarte wszystko, cena reflektuje kazda jedna rzecz I wszystko jest w niej zawarte. to kolejna madrosc rynku ktora musisz zrozumiec.
mylisz się... ta cena to czysta SPEKULACJA... dopiero dzień rebranda i krajobraz po nim coś mogą powiedzieć więcej

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0

Postautor: dreimore » czwartek, 24 sierpnia 2017, 17:18

Dovakhiin pisze:
novymivo pisze:
mylisz się... ta cena to czysta SPEKULACJA... dopiero dzień rebranda i krajobraz po nim coś mogą powiedzieć więcej
Nie mogę się zgodzić, spójrz na LTC i SW, w dzień wprowadzenia już było po wszystkim. Identyczna sytuacja może być tutaj. Także obstaje za zdaniem @novymiovo Pozdrawiam
amat victoria curam

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wsn666 » czwartek, 24 sierpnia 2017, 17:23

Dovakhiin
dreimore pisze:
Dovakhiin pisze:
novymivo pisze:
Nie mogę się zgodzić, spójrz na LTC i SW, w dzień wprowadzenia już było po wszystkim. Identyczna sytuacja może być tutaj. Także obstaje za zdaniem @novymiovo Pozdrawiam
Więc po rebrandingu rynek może olać LSK ?

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
1

Postautor: dreimore » czwartek, 24 sierpnia 2017, 17:34

@Wsn666 Cena może narastać do danej daty i potem musi się pojawić nowy news, aktualizacja itp. aby narastało dalej/znowu, także obecny wzrost może się utrzymać do powiedzmy rebrandingu i cena jaka wtedy będzie już to zawiera. Przynajmniej tak było E przypadku LTC i paru innych.
amat victoria curam

Początkujący
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
1

Postautor: Mikael » czwartek, 24 sierpnia 2017, 17:36

Nie, cena spadnie pewnie, może nawe o 30% ale jak coś się będize działo to wzrośnie. O LtC tez wszyscy mówili gów... coin cyfrowe srebro w którym nic się nie dzieje, od marca zaczęł sie wzrost z 4 do 30$, potem po wprowadzeniu Segwita spadek, potem wzrost , boczniak i teraz ok 50$ w oczekiwaniu na lightening network....

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: mieto » czwartek, 24 sierpnia 2017, 17:39

Może kurs cały czas pojdzie up, najpierw do Version 1.0.0 potem ewentualny spadek?? potem znowu up do rebrandingu, potem znow spadek, i up do SDK, i znow spadek :D więc longi mogą się opłacać, takie moje przemyślenia :idea:

Wróć do „Lisk”