Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Weteran
Reputacja: 2281
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: adiqq » wtorek, 17 grudnia 2019, 12:41

anagamidev pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 12:09@amneziahaze no patrz powiedzmy, że mam stratę 90%, ale jeśli odbije np. do 20PLN to będę miał zysk 500% :D

Powiedział hazardzista, który nie potrafi zarządzać kapitałem.
Każdy hazardzista, do samego końca, z błyskiem w oczach twierdzi że ma rację, że jeszcze ten jeden, ostatni raz, ta jedna ostatnia szana i wyjdzie na swoje/odrobi z nawiązką wszystkie straty itd.

Niestety, to jest uleczalne, ale bardzo bolesne....

Weteran
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
0

Postautor: masonbtc » wtorek, 17 grudnia 2019, 12:42

ja już wiem co jest grane

ale ze mnie janusz ide spac
Ostatnio zmieniony wtorek, 17 grudnia 2019, 12:52 przez masonbtc, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » wtorek, 17 grudnia 2019, 12:45

Spoiler:
adiqq pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 12:41Powiedział hazardzista, który nie potrafi zarządzać kapitałem.
Każdy hazardzista, do samego końca, z błyskiem w oczach twierdzi że ma rację, że jeszcze ten jeden, ostatni raz, ta jedna ostatnia szana i wyjdzie na swoje/odrobi z nawiązką wszystkie straty itd.

Niestety, to jest uleczalne, ale bardzo bolesne....
Cóż to jest Twoja opinia :D Zresztą ja wkładając swój kapitał, pozwalam innej osobie wyciągnąć jej kapitał :D Ktoś zawsze zyskuje, ktoś zawsze traci na dany trade w danym odcinku czasu :D Właśnie o to chodzi, że dzięki mnie ktoś zarabia cały czas :D Czyż nie jestem wielkoduszny i szczodrobliwy z tej perspektywy? :D

A jeśli ktoś odczytuje wyraz "warto" jako przymus oraz brak mu krytycznego spojrzenia to ja nie ma więcej nic do dodania :D
Ogólnie target wbity :D 1d RSI 22 :D
Spoiler:
anagamidev pisze: wtorek, 19 listopada 2019, 14:38 Dump and pump :D
Spoiler:
### edited: 2019-12-17 14:06 ###
Spoiler:
amneziahaze pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 12:29A ja mam wrażenie, że mam do czynienia z ciężkim przypadkiem psychiatrycznym, tolerowanym kiedyś ze względu na "niską szkodliwość", dzisiaj wręcz - totalne odrealnienie i całkowite odwracanie kota ogonem tj. rzeczywistości.

I co z tego, że odbije skoro 90% lecisz na stracie, zgodnie z tym co piszesz i sugerujesz.
No właśnie włącz myślenie :D Napisałem tylko przykładowo, że mogę być :D A nie że jestem może jestem nawet na plus :D Nie rozumiesz, że w grze długoterminowej liczysz na większe swingi, może obkupiłem się na 10PLN i zarobiłem 100%, po odbiciu na 20PLN, bo w tym okresie zacząłem tutaj pisać i twierdzić, że warto akumulować i uśredniać, a później obkupiłem się na 4PLN i też zarobiłem ponad 100% i teraz mam ten hajs, żeby akumulować, czyli jedynie inwestuję za środki, które są papierowe tak czy siak, czaisz? :D Bo nie da się przewidzieć dołka, poza tym nie chodzi o to, żeby łapać dołek tylko po prostu zarobić w dłuższym terminie :D Na te głupie 2-3% ochronić przed inflacja :D Dla mnie w ogóle jesteś typowym totalsem, gdyż nie potrafisz przyjąć do wiadomości innego stanowiska, zarzucasz kłamliwe rzeczy oraz chcesz zamykania ust osobie, której nie potrafisz zrozumieć czy nie wiem co i chcesz ją banować :D Chłopie jakby każdy miał takie podejście jak Ty to po co byłoby takie forum :D Dla mnie po prostu masz jakieś zapędy totalitarne :D

Poza tym to, że Ty zarabiasz, to też jest po części wynik tych naganiaczy, no jakoś ludzie muszą się dowiedzieć o crypto, prawda? :D Czy każdy kto poleca krypto czy o tym mówi jest naganiaczem? :D Czy jeśli zarobisz na giełdzie to bijesz się w pierś i oddajesz zyski pokrzywdzonym trader'om? :D No chyba, że caly czas tracisz, to skoro tak, czemu mówisz, że akurat moja strategia jest zła, skoro daje jako takie regularne zyski? :D

Ja piszą o swojej strategii odkrywam wszystkie swoje karty, inne osoby mogę to wręcz wziąć za dobry sygnał czy indykator oraz pomyśleć sobie: "anagamidev ciągle akumuluje to wyciśnijmy tego dziada, niech się wyprzeda, albo nawet zdelistujmy mu tego Liska, niech spanikuje frajer" :D Albo mogą pomyśleć: "o anagamidev nagania, no to znaczy, że chce, żeśmy mu pompowali, a takie wała, niech ten cycek anagamidev nie myśli sobie, że jest lepszy, dumpujmy ile wlezie, róbmy dokładnie na odwrót" :D

Masz mózg, masz informację taką czy siaką i dzięki temu wiesz jak grają inni gracze i podejmujesz na tej podstawie decyzje, czy nie jest to dla Ciebie ogromna wartość sama w sobie? :D Mi np. to, że teraz nikt nie nagania ani tutaj ani na youtube mówi jedynie, że ostatni okres to świetny moment na akumulację cichaczem :D Ale czy to mi da zysk, tego nie wiem i nikomu nic nie gwarantuję :D Ale jeśli mam rację i ktoś teraz kupi, a Lisk wybije na 20PLN przykładowo to wszystkie osoby, które mnie posłuchały zarobią razem ze mną, ale wtedy nie będzie peanów pochwalnych jak zwykle :D
Ostatnio zmieniony wtorek, 17 grudnia 2019, 14:29 przez anagamidev, łącznie zmieniany 4 razy.
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » wtorek, 17 grudnia 2019, 13:49

@amneziahaze jest roznica miedzy zwolnieniem przez pracodawce, a wypowiedzenie zlozone przez pracownika :mrgreen:

Redukcja pracownikow w niektorych obszarach wplywa wrecz pozytywnie.

Weteran
Reputacja: 3193
Reputacja postu: 
1

Postautor: Harmony » wtorek, 17 grudnia 2019, 14:06

Dovakhiin pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 13:49jest roznica miedzy zwolnieniem przez pracodawce, a wypowiedzenie zlozone przez pracownika

Redukcja pracownikow w niektorych obszarach wplywa wrecz pozytywnie.
Oni nie opuścili Liska, tylko uciekli, podobno Kordek zaczął ich gonić i Ci szczuplejsi zdążyli uciec, grubsi musieli niestety zostać w projekcie #sprawdzone info :lol:
;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » wtorek, 17 grudnia 2019, 14:24

anagamidev pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 12:45Dla mnie w ogóle jesteś typowym totalsem, gdyż nie potrafisz przyjąć do wiadomości innego stanowiska, zarzucasz kłamliwe rzeczy oraz chcesz zamykania ust osobie, której nie potrafisz zrozumieć czy nie wiem co i chcesz ją banować
A jakie to ma znaczenie? Nazywanie mnie sępem za to, że pytam ludzi o projekt czy rzeczywiście biorą w tym dalej udział czy tylko komentują, nie jest z tego co wiem z mojej strony niczym hańbiącym ani podstępnym.
Spoiler:
Natomiast notoryczne wpieprzanie innych na minę czy wręcz mlm'owe naganianie w bessie jest autokompromitacją i ten kto ma nikłe pojęcie o rynkach doskonale zda sobie sprawę z tego. Naprawdę nie musisz się przede mną tłumaczyć, po prostu napisałem co myślę o czymś takim i gdzie to się moim zdaniem kwalifikuje.

Zresztą nie tylko ja, ale cała masa ludzi, pozostali dali sobie spokój z tymi Twoimi odrealnionymi dewiacjami i odeszli, uznając to za stratę czasu. I w sumie im się nie dziwię.
Przecież nie będę ciągnąć dziecinady i przeklejać cytatów katarynki sprzed 2, a nawet 3 lat. W internecie wszystko jest zachowane. Clue odnosi się do tego, że takim systemem nie da się po prostu nie stracić, więc po co tego bronić? :)
Spoiler:
anagamidev pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 12:45Chłopie jakby każdy miał takie podejście jak Ty to po co byłoby takie forum
Forum było i dobrze sobie radziło do ostatniej bańki 20k,
przynajmniej można było się czegokolwiek dowiedzieć.
anagamidev pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 14:32Jest co jest, a w sumie wg. mnie to Ty właśnie źle doradzasz, tzn. takie pierdololo, z którego nic nie wynika, bawisz się w KNF, krytykujesz innych, a nic takiego treściwego nie wnosisz, taki typowy spamer z Ciebie
Ale co mam doradzać żeby kupowali na stracie? Krytykuje szkodliwe naganianie i nic poza tym.
Ostatnio zmieniony wtorek, 17 grudnia 2019, 14:37 przez amneziahaze, łącznie zmieniany 5 razy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » wtorek, 17 grudnia 2019, 14:32

Spoiler:
amneziahaze pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 14:24Forum było i dobrze sobie radziło do ostatniej bańki 20k,
przynajmniej można było się czegokolwiek nauczyć.
No żyj sobie dalej przeszłością i rozpamiętuj ckliwie jak to było kiedy pięknie i cudownie, a Twój świat urojony był taki wspaniały :D Jest co jest, a w sumie wg. mnie to Ty właśnie źle doradzasz, tzn. takie pierdololo, z którego nic nie wynika, bawisz się w KNF, krytykujesz innych, a nic takiego treściwego nie wnosisz, taki typowy spamer z Ciebie :D Już nawet wolałbym jakbyś pisał, o Bicoin spada kupować kuopwać, wtedy mam jakąś informację o rynku, na czym mi zależy będąc na tym forum :D Niż takie banować tego, albo banować tamtego :D Policjant wielki się znalazł :D Totals typowy :D
Spoiler:
amneziahaze pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 14:24Nazywanie mnie sępem
Gościu myślałem, że rozumiesz moje żarty, nie było w tym nic złośliwego z mojej strony, żartobliwie sobie powiedziałem, bo wcześniej nic nie pisałeś tutaj, a pojawiłeś się kilka dni temu, wyskoczyłeś jak Filip z Konopii :D Zatem to też każe mi myśleć, że skoro się pojawiłeś to jesteś zainteresowany tym shitem, a jak wiemy wszyscy Lisk jest padliną, więc metaforycznie przyrównałem Cię do sępa :D Po prostu nie bierz tak tego poważnie :D No chyba, że dla Ciebie sęp to oszust i manipulator to co mi nieuzasadnienie zarzucasz :D Gdzie Ci ładnie tłumaczę jak krowie na rowie co i jak, od A do Z, dlaczego warto kupić, dlaczego nie i co mnie motywuje :D Jak dziecku :D Ale jak jeśli uraziłem Twoja delikatną, lekko zniewieściałą osobę(masz kobiecy umysł), no chyba że jesteś kobietą, to po prostu Cię przepraszam szczerze z głębokiego serca pełnego współczucia do Twoje osoby, która często potrafi napisać coś ciekawego i konkretnego, ale po prostu przypieprzasz się o nic i muszę się tłumaczyć :D Ja działam w dobrej wierze, wyluzj :D
Ostatnio zmieniony wtorek, 17 grudnia 2019, 14:42 przez anagamidev, łącznie zmieniany 1 raz.
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » wtorek, 17 grudnia 2019, 14:42

anagamidev pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 14:32Gościu myślałem, że rozumiesz moje żarty
anagamidev pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 14:32a jak wiemy wszyscy Lisk jest padliną
anagamidev pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 14:32Gdzie Ci ładnie tłumaczę jak krowie na rowie co i jak, od A do Z, dlaczego warto kupić
Żartujesz, że warto kupić padlinę, bo 90% na stracie i 50cent, strzałka bardzo do góry.
Spoiler:
anagamidev pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 14:44Dajesz mi gwarancję?
Przecież każdy niszowy shitcoin może na pump dump zrobić to samo, by dalej dojść do 0.
anagamidev pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 14:44Po prostu nie rozumiesz mojej strategii i twierdzisz, że Ty masz swoją najlepszą na świecie i nikt inny nie ma racji
Nie. Ty po prostu idź może do lekarza.
anagamidev pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 14:44That look on people's faces when you try to explain Lisk and tell them you are buying the dip.
Tylko że Ty nie kupujesz "dip", a pogłębiasz cały czas stratę i jeszcze wciskasz ten bullshit wszystkim dookoła. Nie odwracaj kota ogonem.
Ostatnio zmieniony wtorek, 17 grudnia 2019, 15:49 przez amneziahaze, łącznie zmieniany 7 razy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » wtorek, 17 grudnia 2019, 14:44

Spoiler:
@amneziahaze mówię, że warto kupić na 2PLN jeśli ktoś nie kupił jeszcze :D A to jaka jest moja pozycja ogólna nie ma znaczenia :D Bo np. mogę mieć zakiszone 100kPLN w lisku :D Teraz kupić za drugie 100kPLN Liska, poczekać na odbicie do 4PLN i wyjść na zero, mieć darmowe Liski na LONG TERM :D Oraz mieć wolny kapitał na np. nowe low na 1PLN i czekać sobie spokojnie, albo po prostu już lecieć z darmowymi Liskami na ATH :D Długoterminowo jesteśmy po długich spadkach, więc gram z tendencją na akumulację niż realizację zysków jak to starem się robić na hossie :D Czaisz? :D Rozumiem, że Lisk już nigdy nie będzie droższy niż 4PLN, tak? :D Dajesz mi gwarancję? :D Zrozum też, że będąc w Lisku przez cały rok, regularnie inwestując, załapałem się na każdy ruch na 50-100%, co pozwoliło mi pięknie uśrednić pozycję, a robię tak też na innych coin'ach :D Po prostu nie rozumiesz mojej strategii i twierdzisz, że Ty masz swoją najlepszą na świecie i nikt inny nie ma racji :D
amneziahaze pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 14:42Przecież każdy niszowy shitcoin może na pump dump zrobić to samo, by dalej dojść do 0.
A czy ja już o tym kiedyś nie wspominałem? :D Może mi powiesz jeszcze, że trawa jest zielona, a niebo jest niebieskie? :D Wiem to, zatem nie trywializujmy tej rozmowy :D
amneziahaze pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 14:42Nie. Ty po prostu idź może do lekarza.
Dziękuję za radę i troskę :D
Spoiler:
That look on people's faces when you try to explain Lisk and tell them you are buying the dip. :D

Początkujący
Reputacja: 24
Reputacja postu: 
0

Postautor: blackredwhite » wtorek, 17 grudnia 2019, 15:39

coin jest bezużyteczny więc czemu miałby mieć jakąkolwiek wartość w tym momencie ?
Nie zdziwie się jak serio 1zł zobaczymy do końca roku :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
5

Postautor: Dovakhiin » wtorek, 17 grudnia 2019, 15:43

Te zrzuty w polaczeniu ze spadkiem na btc moze nieprzypadkowe?

Czyli nie zadne zwolnienia nie zadne pierdolenie tylko po prostu ktos mial jakies info o ruchach na btc i stad tak a nie inaczej.
Prosze nie pierdolic ze tylko na lisku tak bo wszedzie czerwono nawet na topkach (one juz od wczoraj krwawily).
Ostatnio zmieniony wtorek, 17 grudnia 2019, 15:49 przez Dovakhiin, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 230
Reputacja postu: 
2

Postautor: Pomoc_potrzebna » wtorek, 17 grudnia 2019, 15:46

Zgadza się 1zł zobaczymy,jest tak mocna ucieczka z Liska,że szok. Ludzie się boją o kapitał teraz wychodzą co brali po 2 zł. Nie mydlmy oczu, Panowie na większe ceny będzeimy musieli poczekać ze 3 lata,trzeba się zmierzyć z prawdą.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » wtorek, 17 grudnia 2019, 16:30

@Harmony dokładnie. Jak dla mnie na lisku wiedzą doskonale kiedy zrzut zrobić.. podchodzi mi to pod inside info :) zobaczycie jak odpali kiedy btc podniesie się...

Początkujący
Reputacja: 109
Reputacja postu: 
0

Postautor: pawel296 » wtorek, 17 grudnia 2019, 16:45

Tak tak, ktoś z pokaźną torbą lsk miał info że btc spadnie i w związku z tym postanowił sprzedać. Inni nie dostali takiego info, więc zrzuty innych coinów rozpoczęły się wraz ze spadkiem btc. Fantastyczne rzyczeniowe myślenie. Lisk odpala od początku tego roku i coś mu chujowo idzie. :D
Ostatnio zmieniony wtorek, 17 grudnia 2019, 16:46 przez pawel296, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 45
Reputacja postu: 
2

Postautor: kaminer » wtorek, 17 grudnia 2019, 16:46

Początkujący
Reputacja: 24
Reputacja postu: 
0

Postautor: blackredwhite » wtorek, 17 grudnia 2019, 16:48

To koniec może jak gamę będzie miało kiedyś odbicie do 6 złoty ale to tez życzeniowe

Weteran
Reputacja: 3193
Reputacja postu: 
22

Postautor: Harmony » wtorek, 17 grudnia 2019, 16:53

pawel296 pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 16:45Tak tak, ktoś z pokaźną torbą lsk miał info że btc spadnie i w związku z tym postanowił sprzedać. Inni nie dostali takiego info, więc zrzuty innych coinów rozpoczęły się wraz ze spadkiem btc. Fantastyczne rzyczeniowe myślenie. Lisk odpala od początku tego roku i coś mu chujowo idzie.
Może po prostu ktoś umie rysować kreski lepiej niż cała ulica czekająca na wzrosty. Przecież to takie oczywiste, że Lisek spada, tak ciężko pod to było zagrać i sprzedać, szczególnie jak masz trochę więcej coinów i możesz wywołać lawinę ? Myślenie nie boli ;-)
blackredwhite pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 16:48To koniec
To koniec. Lisk umar. My też umrzemy razem z nim. Co teraz. Narodowa krypto poszła się jebać. Umrzemy. Panika, strach przez łzy, zwątpienie, stres.

Zastanawia mnie tylko, że nikt nie wpadł na pomysł, czy może delegatom zależy na sporym obniżeniu ceny, żeby się solidniej załadować, bo przy nowym DPOS, żeby być aktywnym delegatem będą potrzebowali kilkaset tysięcy Lisków ;-)

No, ale już nic nie mówię i nie podpowiadam, każdy niech analizuje według siebie i swoich informacji ;)
;)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 230
Reputacja postu: 
2

Postautor: Pomoc_potrzebna » wtorek, 17 grudnia 2019, 17:14

Harmony pisze: wtorek, 17 grudnia 2019, 16:53Zastanawia mnie tylko, że nikt nie wpadł na pomysł, czy może delegatom zależy na sporym obniżeniu ceny, żeby się solidniej załadować, bo przy nowym DPOS, żeby być aktywnym delegatem będą potrzebowali kilkaset tysięcy Lisków

ooo ciekawy punkt widzenia,ciekawy warto sie zastanowic

Początkujący
Reputacja: 55
Reputacja postu: 
13

Postautor: Parias » wtorek, 17 grudnia 2019, 17:17

(...)
Ostatnio zmieniony czwartek, 30 kwietnia 2020, 13:29 przez Parias, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 109
Reputacja postu: 
1

Postautor: pawel296 » wtorek, 17 grudnia 2019, 17:24

Zastanawiam się, dlaczego przy każdym spadku ceny dostrzegacie celową zagrywkę? Nie dopuszczacie do mózgownicy, że projekt jest przewartościowany? że ludzie tracą wiarę, mają dość tego gniota, widzą, że inne projekty się rozwijają i wolą tam przenieść kapitał? Wy wyznawcy liska jesteście naprawdę ciekawym zjawiskiem.
Byłem w ubiegłym roku taki sam jak wy, ale na szczęście wyleczyłem się z tego.

Wróć do „Lisk”