Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 49
Reputacja postu: 
2
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: lukasrap » środa, 9 sierpnia 2017, 20:13

miko pisze: Niee, po prostu ludzie którzy inwestują 2 tys stracą 200 zł, i nie podejmują się większego ryzyka
Miko, nie mozesz rozdzielac lepszych inwestorów od gorzych. Dla jednego 100 tys to normalna sumka, a dla drugiego 2 tyś to dużo. Mielismy przyglad chlopaka ktory tracił 200 zł i problem, bo rodzina, dziecko w drodze itp. Dla mnie np. jest glupotą brac kredyt 100 tys. na granie na gieldzie. Osobiscie inwestuje kilkadziesiąt tysiecy i jest to suma ktorą jesli bym stracił to spokojnie bym tą sytuację przeżył. Gdy jest szansa inwestuje całym kapitalem a gdy widze wieksze ryzyko, albo mniejsze wahanie kursem wchodze nawet za tysiaka czy dwa. Ale trzymam sie 2 rzeczy, nigdy nie pozyczam na inwestycje i nigdy nie inwestuje wszystkich pieniędzy.
Kazdy inwestor jest potrzebny czy to ma w portfelu 100 zł czy 100 tyś. Szanujmy wszystkich.

Początkujący
Reputacja: 61
Reputacja postu: 
0

Postautor: sebastian86 » środa, 9 sierpnia 2017, 20:14

tormentor89 pisze: skoczy dzis na 9.2 / 9.3 a moze i wiecej. Ja przy 9.5 sprzedaje i kupuje po 8.5 z powrotem, od piatku trzymam bez ruszania
żeby to było takie proste, powodzenia :P

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 76
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lagoon » środa, 9 sierpnia 2017, 20:15

Nie spadnie oprocz neo i omg nie ma teraz waluty z potencjalem wzrostu , a jesli postep % prac pojdzie dalej do niedzieli 5-6 $

Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0

Postautor: tormentor89 » środa, 9 sierpnia 2017, 20:17

E tam od razu problem, po prsotu wlozylem 3tys , teraz dokupilem 2, a lisek byl po 7.5 a kupowalem po 7.94. Odkulem sie na BCC i dzis jestem na minimalnym plusie i wrzucilem jeszcze 2k, mi po prostu szkoda teraz kiedy mam sytuacje rodzinna taka gdy musze myslec z dnia na dzien o hajsie to ryzykowac, ale uznalem ze 2k jeszcze dorzuce bo moze zrobi sie z tego 15-20 tys w ciagu miesiaca, a na to moge sobie jeszcze pozwolic. Rozwiazanie w listopadzie :) Ja zarobie troche to wrzucie ze 20-30k na long terma. Ale to juz jak bachor sie urodzi zeby wszystko bylo ustabilizowane, grunt to nie myslenie tylko o sobie. Chalupa w przyszlym roku zaczyyna sie budowac i kazdy grosze sie liczy, a krypto dopiero zaczalem sie interesowac.

Początkujący
Reputacja: -8
Reputacja postu: 
0

Postautor: miko » środa, 9 sierpnia 2017, 20:17

100 tys było brane pod BitClub wydałem tam 70 tys 30 tys wrzuciłem na giełdę.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: lukasrap » środa, 9 sierpnia 2017, 20:19

miko pisze: 100 tys było brane pod BitClub wydałem tam 70 tys 30 tys wrzuciłem na giełdę.
Nie oceniam Cie serio, to nie moja sprawa :) Kazdy ma swój rozum i wie na ile moze sobie pozwolic. Ale moim zdaniem kazdy inwestor nie ważne jak gruby ma portfel jest potrzebny.
Wrócmy na temat kursu ;)

Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: tormentor89 » środa, 9 sierpnia 2017, 20:22

Wiem, ze delikatny off top, ale macie jakiekolwiek pojecie czy BitBay wrzuci NEM-a albo Siacoina ? na tym to bysmy zaszaleli za jakis czas jakby teraz po kilkadziesiat centow nakupic. Chodzi mi o to czy wiecie czy BB ma takie plany zeby wrzucic na gielde te taniutkie walutki, z ktorych na pewno ktoras wypieprzy w gore za jakis czas..

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: miko » środa, 9 sierpnia 2017, 20:23

Tormentor89 słyszałem o Siacoin w tym miesiącu. Podobno ma wejść

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 76
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lagoon » środa, 9 sierpnia 2017, 20:28

Chcialem aarbiraz z bittrex bch zrobic w sobote na bb roznica e cenie teraz 80% ale adrrsu nie ma gosc z bb mowil ze do poniedzialku bedzie a tu nic i z zarobku nici . Byloby na nadtepne liski

Dodano po 1 minucie 30 sekundach:
Dash podobno bedzie i kilka innych

Dodano po 1 minucie 39 sekundach:
Siacoin nigdy nie bedzie drogi 10 mld monet i nieograniczona ilosc przypafek by musial byc albo ustawka na pompe na kilka chwil

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Majk-el » środa, 9 sierpnia 2017, 20:28

Tak gadacie o zasobnosci portfela ale tak naprawdę jakiś czas temu gdy lisk to były grosze to inwestujac nawet 200-300 zł to po pompce która była można było sobie samochód kupić. Nie sztuka jest wsadzić kupę kasy w giełdę IMHO zrobić coś z niczego jest wyczynem :)

Początkujący
Reputacja postu: 
1

Postautor: lukasrap » środa, 9 sierpnia 2017, 20:31

Majk-el pisze: ak gadacie o zasobnosci portfela
Dla mnie zasobność portfela nie ma znaczenia. Lepiej z mądrym podwoić tysiaka niż z głupim stracic miliona.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: miko » środa, 9 sierpnia 2017, 20:35

luksrap

Dobre ! :D

Ładnie sie LSK trzyma poziomu + 2.30-2.35

Początkujący
Reputacja: 26
Reputacja postu: 
0

Postautor: NiceVolumen » środa, 9 sierpnia 2017, 20:43

ja zainwestowalem 50k na pompie po 16 zl, a 16k po 8 zl.
I dzis wiem, ze gdybym znal to forum wczesniej, nie kupilbym po 16.
Inwestuje w krypto gdzies od marca i duzo kapitalu zrobilem na btc.
Na lsk moglem zarobic z 300k na poczatku pompy, gdy ich mialem 17k, przebudzilem sie kolo polnocy, patrze kilka k zysku i sprzedalem, rano skoczyl do 5 potem 7-10, dalej chwilowa korekta i mega pompa 18 zl.
Jakos nie mialem bólu doopy ze nie zarobilem setek tysiecy i nie mam bólu ze musze backholdowac juz ponad miecha czasu ze stratą 40-60%
Wiec jak ktos pisze ze kupil po 8 z hakiem i stracil kilkaset zlotych to mnie takie cos smieszy :D

Wypowiada sie inwestor 50k+, moze nie doswiadczony ale czlowiek uczysie caly zycie.
I zycze kazdemu by zarabial i zarobil.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: lukasrap » środa, 9 sierpnia 2017, 20:47

NiceVolumen pisze: Wiec jak ktos pisze ze kupil po 8 z hakiem i stracil kilkaset zlotych to mnie takie cos smieszy
I to jest wlasnie to o czym pisalem. Rozdzielanie inwestorow do odzielnych worków. Bo jak ktos zainwestowal 50, 100 czy 200 tys to już Ci mniejsi z mniejszymi zarobkami i mniejszymi stratami smieszą. Dla jednego kilkaset złotych to duzo, dla drugiego smiech.
Sory ale jakos nie moge pojąc Waszego rozumowania. :roll:

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: miko » środa, 9 sierpnia 2017, 20:49

Nikogo nic nie śmieszy każdy z nas w swoim życiu zaczynał od 0

Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: tormentor89 » środa, 9 sierpnia 2017, 20:55

@NiceVolumen, skoro Cie to smieszy to znaczy ze jestes ignorantem z pieniedzmy po tatusiu i mamusi, albo od tatusia i mamusi i nie zaznales i nie zaznasz true life. Oby Ci bylo jak najlepiej w zyciu, ale takich cwaniaczkow to w minute mozna rozpoznac. A poza tym kozak w necie - p... w swiecie. Tacy jak Ty z reguly maja dobrze i pod dostatkiem za zycia bo nie zwracaja uwagi na innych, ale za to po smierci bedziesz rozliczony gosciu kolorowy :)

Początkujący
Reputacja: -12
Reputacja postu: 
0

Postautor: P1R4T3 » środa, 9 sierpnia 2017, 20:56

@sebastian86, nigdy nie namawiałem do kredytów i inwestowania całego kapitału tutaj!
Sam uwielbiam dywersyfikację i wystrzegam się kredytów/pożyczek, jak ognia.

Prowadzę działalność gospodarczą i co miesiąc wpuszczam 10% zysków na giełdę, nigdy więcej/nigdy mniej.
W tym wszystkim liczy się systematyczność i cierpliwość - ja tworzę portfel na long term.
I nie namawiam tylko do LSK - jak mogliście zauważyć biorę pod uwagę różne waluty, a dokładniej dokładam do 9 projektów.

DGB LSK SIA XPR LBRY IOTA STR NEO BTS
i te polecam na dłuższą metę. Nie nudzi mi się, aż tak bardzo, żeby się rozpisywać, dlatego te akurat, ale jak kiedyś zgadamy się na grupowego szampana to chętnie.

Życzę powodzenia Pirat ze Statku

Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: tormentor89 » środa, 9 sierpnia 2017, 20:56

nie miko, gwarantuje Ci ze NiceVolument nie zaczynal od zera..

Początkujący
Reputacja: 61
Reputacja postu: 
0

Postautor: sebastian86 » środa, 9 sierpnia 2017, 21:01

@P1R4T3 nigdzie nie pisałem że namawiasz na kredyty
ale wiem że są tacy dlatego uznałem że należy ostudzić ewentualne zapędy.

Myślisz że dzisiaj jeszcze odpali ? spałem z wczoraj na dzisiaj tylko 4h i nie mam siły ślęczeć nad wskaźnikami.
Niby w4-h rośnie

A tak z lekcji historii to ta pamiętna pompka na LSK co było ATH to w ile to trwało ? około Doby ?

Początkujący
Reputacja: 26
Reputacja postu: 
0

Postautor: NiceVolumen » środa, 9 sierpnia 2017, 21:04

tormentor89 pisze: @NiceVolumen, skoro Cie to smieszy to znaczy ze jestes ignorantem z pieniedzmy po tatusiu i mamusi, albo od tatusia i mamusi i nie zaznales i nie zaznasz true life. Oby Ci bylo jak najlepiej w zyciu, ale takich cwaniaczkow to w minute mozna rozpoznac. A poza tym kozak w necie - p... w swiecie. Tacy jak Ty z reguly maja dobrze i pod dostatkiem za zycia bo nie zwracaja uwagi na innych, ale za to po smierci bedziesz rozliczony gosciu kolorowy :)
Nie mam mamusi ani tatusia, po tatusiu odziedziczylem dlugi.
Zjedz Cebuli, bedzie Ci lepiej.

Wróć do „Lisk”