Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 30
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: bitmon » niedziela, 1 kwietnia 2018, 20:50

Sprzedawajcie sprzedawajcie. Ja będę łaskawy i przytulę za 1$. Puki co macie racje. Obecnie jest to nic nie warte. Zespół liska zawodzi. Widać chłopaki nie dają rady :).
Ci co liczą, że odbije się do końca maja czy czerwca na 120zł czy więcej to chyba nie oglądali wykresów z historią kursu BTC i innych walut.
Także nici z wakacji i lamborghini pod domem. Zamiast tego będziecie odwiedzani przez bociana hehheh.

Nie traktujcie to jak inwestycje tylko jak hazard. Nikt tu nie wie co będzie. Nie zdziwię się, że wszystkich zaskoczy i zaora mocniej o dno. A wtedy będzie trzeba czekać rok dwa aby ludzie zapomnieli co wydarzyło się i zaczęli ponownie śnić o bogactwie.
bitmon.pl - Portal o miningu i najciekawszymi informacji o bitcoin | Pomogłem Obrazek

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1737
Reputacja postu: 
0

Postautor: maxi82 » niedziela, 1 kwietnia 2018, 20:54

Upraszam o trzymane się tematu wątku.

A na całą resztę macie ten temat - https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php?f=110&t=27373

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: liskylisk » poniedziałek, 2 kwietnia 2018, 09:50

Bardzo mocne wsparcie w okolicach 6k na bitcoinie, dopoki nie wyprzedadza sie weak hands (pozioom okolo 4.3k) nie mamy co liczyc na wzrosty bo te osoby beda ciagnely rynek w dol.

Najlepszym wyjsciem jest gra na spadkach - problem jesli panowie wypuszcza core 1.0 i lsk/btc wskoczy 100%.

Osobiscie dokupuje 20% liska przy zejsciu do poziomu 15zl, reszte kupiona wyzej trzymam na dlugo(nie z wyboru :D). Dosc bezpieczny scenariusz, jesli bezpieczenstwo to dobre slowo uzyte w kontekscie krypto.

Kazdy czeka na panic sell, zebyscie tylko wy wtedy nie sprzedali :) bo mozemy ujrzec jeszcze 40% w dol - pamietajcie ze to norma i to my mamy ich d*mac, a nie oni nas!
Jesli bitcoin jakims cudem odbije to nie radze kupowac - ewidentnie widac ze nie ma kto go ciagnac w gore.

PS. z tego co widze lisk jest wyprzedany as hell, czytajac troche fora obcojezyczne widac ze ludzie sprzedaja bo liczyli na to the moon przed rebrandingiem. Zaladuja sie w cos innego, wyjdzie core i znow przyjda do liska 'odrabiac straty' na gorce. :) musimy uzbroic sie w cierpliwosc, po co wam ta kasa teraz. rynek nie upadnie, prawdziwi gracze zarabiaja wiecej dziennie niz my przez cale zycie. nie zabija sie kury znoszacej zlote jajka, rodacy ;)

wg. mnie czesc kapitalu z gigantow technologicznych przejdzie niebawem do krypto. szczegolnie po tej nagonce o sprzedawaniu danych(kazdy o tym wiedzial, ale nikt nie rozmawial), chyba ze przelomowy moment w badaniach nad AI zmieni bieg zdarzen

Wesolych Swiat

Początkujący
Reputacja: -4
Reputacja postu: 
-3

Postautor: maniek12 » wtorek, 3 kwietnia 2018, 16:22

No i kolejna alpha sie pokazała :D Jeszcze tylko alpha 6,7,8,9,10,11 i może w czerwcu zobaczymy Core ! :lol: A tak na serio to jak myślicie ile tych alph jeszcze będą testować bo odnosze wrażenie że śmieją się nam prosto w twarz... Kiedy ustalali ten termin Core, 15 kwietnia? Sądzicie że się wyrobią? Wiem że nie powinienem zaśmiecać wątku, ale jestem Januszem i po prostu muszę się gdzieś zapytać bo mam totalną lipe z gotówką.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 144
Reputacja postu: 
0

Postautor: FortiDude » wtorek, 3 kwietnia 2018, 16:42

maniek12 pisze:[...] bo mam totalną lipe z gotówką.
zainwestowałeś pieniądze których nie mogłeś stracić? ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1111
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hamas » wtorek, 3 kwietnia 2018, 17:16

FortiDude pisze:
maniek12 pisze:[...] bo mam totalną lipe z gotówką.
zainwestowałeś pieniądze których nie mogłeś stracić? ;)
Forti ja wiem ze snieta sie skonczyly ale nie podjudzaj :)

maniek szybkiego hajsu by sie chcialo co?! a tu trzeba cierpliwosci niestety :roll:

wersja alpha, beta, produkt lub gamma :) w koncu produkt, a dobrze ze nie zaczeli od pre-alpha ;)

kwiecien miesiacem pozytywnym :D wiec moze pod koniec czyms zaskocza, ale z drugiej strony majowka tez niczego sobie, a w czerwcu to ludzie mysla o urlopach, wiec bedzie deczko pozno :arrow: :| jezeli masz czas to czekasz :geek:

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: maniek12 » wtorek, 3 kwietnia 2018, 18:24

Dokładnie, zainwestowałem pieniądze których nie mogłem stracić. Szybkiego hajsu się zachciało? Człowieku w dupie już mam ten hajs, kupiłem po 106 zł, chciałbym żeby wzrosło do 53 zł i spierdalam i nie wracam do kryptowalut póki nie zdobędę jakiejkolwiek wiedzy na ten temat, już nigdy nie zjanuszuje :lol: :lol: :lol:

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: swietymikolaj » wtorek, 3 kwietnia 2018, 18:56

Na konferencji 20 lutego : Core wychodzi za 4-6 tygodni.
Jakby nie patrzec to dziś mija dokladnie ten termin.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0

Postautor: RipRidah » wtorek, 3 kwietnia 2018, 19:22

swietymikolaj pisze: Na konferencji 20 lutego : Core wychodzi za 4-6 tygodni.
Jakby nie patrzec to dziś mija dokladnie ten termin.
tył im się pali że co chwile refreshe sa > https://github.com/LiskHQ/lisk/milestones

czesto po godzinie 16 już był koniec prac i nic sie nie działo

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2732
Reputacja postu: 
0

Postautor: janku66 » wtorek, 3 kwietnia 2018, 19:31

Dziś niedawno było jeszcze 0, 86 i 96%. Teraz jest 30, 100, 96%.

Walą ciągle aktualizacje tych procent. Chyba faktycznie te rankingi kodu na github i Lisk na pierwszym miejscu to nie jest zupełnie bez podstaw.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: maniek12 » wtorek, 3 kwietnia 2018, 19:43

vjankuv pisze:Dziś niedawno było jeszcze 0, 86 i 96%. Teraz jest 30, 100, 96%.

Walą ciągle aktualizacje tych procent. Chyba faktycznie te rankingi kodu na github i Lisk na pierwszym miejscu to nie jest zupełnie bez podstaw.
Pytanie tylko ile tych wersji jeszcze powstanie... Ja obstawiam, że alpha 6 i 7 pojawią się na pewno :evil:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2732
Reputacja postu: 
0

Postautor: janku66 » wtorek, 3 kwietnia 2018, 19:49

maniek12 pisze:
Pytanie tylko ile tych wersji jeszcze powstanie... Ja obstawiam, że alpha 6 i 7 pojawią się na pewno
Tym zabiegiem z wersjami Alpha chyba uspokajają ludzi w bessie. Pewnie pracy mają bardzo dużo, a na procentach tylko na jednej alpha pewnie procenty by się nie ruszały.

Moim zdaniem, to dobry znak, te nowe wersje.

Początkujący
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
4

Postautor: lisktrader » wtorek, 3 kwietnia 2018, 20:04

Działają nad kilkoma zagadnieniami jednocześnie, w momencie wychodzenia z bear market rzucą core + pare nowinek ;) nie są głupi, teraz wiadomość o core maksymalnie da 15$. Dzis byl pierwszy dzien zakupow na najblizszy miesiac (tak jak przed rebrandingiem). Przewiduje codzienne wzrosty(ustabilizowane i a parze btc). Kupione 300, raczej przy tej cenie nie mozna stracic - musialby pasc projekt. Pamietajcie - kupujcie fud, sprzedawajcie fomo. :D

Patrzac na nastroje ludzie potracili po 80% - panic sell juz byl. Kto mial sie wyprzedac to juz to zrobil, reszta idzie w rytmie "wole juz stracic wszystko niz wyjac 10%". Takze btc moim zdaniem nie spadnie, wiekszosc aktualnych posiadaczy to zapakowani na gorkach. Nikt rozsadny nie opchnie za grosze po takim czasie.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitmon » wtorek, 3 kwietnia 2018, 20:41

Oby kurs spadł. Bo to co się odwala to nie panic sell tylko korekty po których rośnie po 15%.

Jakoś nie pamiętam aby poprzednich bańkach tak kurs zachowywał się - dzienne spadki/wzrosty po 10 - 15%. Liczyłem na krew a tu zielono.

Ktoś wierzy w to, że jeszcze zanurkujemy ? Czy to są tylko moje marzenia :( . Dziwne bo naganiacze coś cicho siedzą a to źle wróży spadkom.
bitmon.pl - Portal o miningu i najciekawszymi informacji o bitcoin | Pomogłem Obrazek

Początkujący
Reputacja: 81
Reputacja postu: 
0

Postautor: dybik08 » wtorek, 3 kwietnia 2018, 20:55

Na razie sytuacja jest taka, że leci korekta spadków, wybiliśmy górne ograniczenie sporego kanału w którym kurs leciał od połowy Marca. Zrealizuje się klin zwyżkujący na bitku i pewnie razem z nim leci lisk. Na razie mamy trójkąt zwyżkujący z oporem na 0,00125, zasięg potencjalnego wybicia to pewnie kolejny lokalny szczyt na 0,0013.

Początkujący
Reputacja: 93
Reputacja postu: 
-1

Postautor: Ramzes84 » wtorek, 3 kwietnia 2018, 21:05

dybik08 pisze: Na razie sytuacja jest taka, że leci korekta spadków, wybiliśmy górne ograniczenie sporego kanału w którym kurs leciał od połowy Marca. Zrealizuje się klin zwyżkujący na bitku i pewnie razem z nim leci lisk. Na razie mamy trójkąt zwyżkujący z oporem na 0,00125, zasięg potencjalnego wybicia to pewnie kolejny lokalny szczyt na 0,0013.
Następnie front trojkąta atmosferycznego zniżkującego przesunie się z Rosji nad Polskę, co przyniesie nam kolejne opady śniegu i przymrozki.

Początkujący
Reputacja: 14
Reputacja postu: 
0

Postautor: JohnnyFontane » wtorek, 3 kwietnia 2018, 21:08

Nie ma szans na samodzielny spadek Liska bez spadku BTC. Teraz to nawet wiarygodne wydają się teorie spiskowe , że ekipa liska celowo przeciąga core by zgrać się z czasem z wzrostowym i lepszym kursem BTC.

Początkujący
Reputacja: 81
Reputacja postu: 
3

Postautor: dybik08 » wtorek, 3 kwietnia 2018, 21:19

@Ramzes84, no dobrze widzimy, że jesteś albo trollem albo idiotą, liczę na bardziej sensowny post z Twojej strony.
Kanał spadkowy został wybity na świecy h4 z wolumenem 330k lsk, niestety tylko knotem bo miśki pozrzucały trochę cegieł. Na razie mamy potwierdzenie przebicia na h1. O 22 zamyka się h4, kluczowe jest utrzymanie poziomu 0,0012.

Obrazek

Obrazek

PS: mimo wszystko prosiłbym o nie zniżanie się do poziomu co niektórych, chociaż idiotą to można chyba nazwać mnie bo wciąż wierzę, że da się uratować ten temat i zamienić go w coś podobnego do btc dla początkujących.
Ostatnio zmieniony wtorek, 3 kwietnia 2018, 21:28 przez dybik08, łącznie zmieniany 2 razy.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
-1

Postautor: bitmon » wtorek, 3 kwietnia 2018, 21:27

Nie liczę na spadek samego liska. Głównie aby całe krypto zanurkowało co by można zakupy zrobić. Z tego co widzę, to ludziom poprawia się humory i wraca optymizm. Tylko, żeby było to za wcześnie. Może grubasy zaserwują nam panic sell.
@Prezesa coś ostatnio nie widać. Bez komentarza prezesa Człowiek ślepy. Fakt zapowiadał w okolicy 6 tyś usd za btc robić zakupy.
Nie przemawia do mnie wykresy jak bardziej nastroje i psycho. Ten wskaźnik najbardziej jak dla mnie trafia. Zwłaszcza po zapoznaniu się z Panem Zaorskim z jego wykładami.
Może taki optymizm jaki obecnie jest może idealnie nada się do ostatniego zjazdu mocno w dół.

Początkujący
Reputacja: 93
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ramzes84 » wtorek, 3 kwietnia 2018, 21:31

bitmon pisze: Nie liczę na spadek samego liska. Głównie aby całe krypto zanurkowało co by można zakupy zrobić. Z tego co widzę, to ludziom poprawia się humory i wraca optymizm. Tylko, żeby było to za wcześnie. Może grubasy zaserwują nam panic sell.
@Prezesa coś ostatnio nie widać. Bez komentarza prezesa Człowiek ślepy. Fakt zapowiadał w okolicy 6 tyś usd za btc robić zakupy.
Nie przemawia do mnie wykresy jak bardziej nastroje i psycho. Ten wskaźnik najbardziej jak dla mnie trafia. Zwłaszcza po zapoznaniu się z Panem Zaorskim z jego wykładami.
Może taki optymizm jaki obecnie jest może idealnie nada się do ostatniego zjazdu mocno w dół.
Szóstka według mnie będzie na 100% pytanie czy przy trzecim podejściu damy radę odbic? Zwykle za trzecim razem się przebija...

Wróć do „Lisk”