Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Dovakhiin » piątek, 30 marca 2018, 20:53

Klatwa goxa trwa.... gdyby nie to to juz dawno 50k na btc byloby....

Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja: -176
Reputacja postu: 
0

Postautor: osobliwy_nick » piątek, 30 marca 2018, 22:34

Jest ryzyko, jest zabawa. Ja na lisku już nigdy więcej nie będę grał, nie straciłem na nim dużo, ale to szalenie spekulacyjna waluta. Nerwów za to dużo na pewno straciłem. Po co, skoro można spokojnie zarabiać na innych walutach? Na Neo można było ostatnio 50%.

Moim zdaniem lisk spadnie poniżej 3$. Przypomnę tylko, że za ok. 7$ to był zaraz po tym jak powstał, po ICO, w kwietniu 2016 r. Obecnie zanegował zatem swoje niemal wszystkie wzrosty ever. Na pewno nie wyskakujecie jeszcze?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2732
Reputacja postu: 
2

Postautor: janku66 » piątek, 30 marca 2018, 22:51

osobliwy_nick pisze: Na pewno nie wyskakujecie jeszcze?
W dołku? Dziwna strategia...

Początkujący
Reputacja: 394
Reputacja postu: 
0

Postautor: odoja » piątek, 30 marca 2018, 23:41

osobliwy_nick pisze: Jest ryzyko, jest zabawa. Ja na lisku już nigdy więcej nie będę grał, nie straciłem na nim dużo, ale to szalenie spekulacyjna waluta. Nerwów za to dużo na pewno straciłem. Po co, skoro można spokojnie zarabiać na innych walutach? Na Neo można było ostatnio 50%.

Moim zdaniem lisk spadnie poniżej 3$. Przypomnę tylko, że za ok. 7$ to był zaraz po tym jak powstał, po ICO, w kwietniu 2016 r. Obecnie zanegował zatem swoje niemal wszystkie wzrosty ever. Na pewno nie wyskakujecie jeszcze?
Oczywiście, na NEO da się zarobić, a na Lisku tylko stracić...to jak to jest , że kupowałem NEO za 180 $ a jest teraz za 50 $ ? ;) wówczas czułem, że stracę,niezależnie jak dużo, ale eksperymentowałem :). I skąd wiesz, że NEO nie spadnie również do 3 $ i może warto z niego wyskoczyć ? Na marginesie, nie jestem zwolennikiem ani jednej ani drugiej.

Początkujący
Reputacja: 23
Reputacja postu: 
0

Postautor: fon1222 » piątek, 30 marca 2018, 23:44

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: cumc » sobota, 31 marca 2018, 12:48

Saxha1993 pisze:No ja już prawie cały zapakowany niby małe odbicie ale czuje że to już blisko a kwiecień ciekawie się zapowiada .
W połowie kwietnia amerykanie rozliczają się z podatków, wielu będzie się cashować, więc btc po 5k $ to baaardzo realny scenariusz. Wtedy lisk wyląduje w okolicach 4-5 $. Masz racje kwiecień powinien okazać się wielce ciekawy. Lisk poniżej 20zł to będzie dobra cena jak dla mnie.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: -17
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zeus81 » sobota, 31 marca 2018, 14:33

Po miesiecznej przerwie zagladam tutaj i widze wiecej bzdur wypisanych niz w grudniu. Tacy co pisza, ze nigdy w Liska to paranoja...skonczy sie tak, ze kupisz cos innego i wowczas na ta walute przyndzie czas na dolek za dolkiem a Lisk moze podskoczyc.... Jak nie macie pojecia...a czytaja takie cos zachwalajace NEO to dlaczego nie przewidziales wzrostow tej waluty? W ten sposob przewalisz kase swoja i swojej polowki... Zarobilem mniej niz moglem ale wiedzialem kiedy odpusic...a Kowalscy z grudnia dalej biedola tutaj

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 54
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam.krakus » sobota, 31 marca 2018, 16:26

Spokojnie ... zacznie rosnąć to będzie "LISK cacy" :lol:

Ja ciągle w plecy (biorąc pod uwagę, że wciąż nie wypłaciłem FIAT'ów). Najgorzej, że nie można tego w US jako koszt wprowadzić (tzn. można ... ale nie odpisze się od podatku z działaności).

Początkujący
Reputacja: -10
Reputacja postu: 
0

Postautor: Nowy_Rozrabiaka » sobota, 31 marca 2018, 17:16

Najlepiej jest kupować,dokupywać na dołkach i trzymać nie sprzedawać,nie wymieniać na FIATY US skarbowy może cię cmoknąć gdzie tam chcesz,teraz sobie można tez ładnie cenę zbić średniej jak ktoś kupował po 70 zł,choć liczę jeszcze na spadek ku 17-20 zł. A LSK urośnie spokojnie,młody projekt nie gotowy A JUŻ TAK NAPOMPOWANY. Po takim zbieraniu LSK w końcu sprzedać w momencie zadawalającym nas samych i odprowadzić podatek daj Bożę 32 %. Jak nie to 18%

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: małyaduzy » sobota, 31 marca 2018, 17:42

Ja właśnie kupiłem może nie na mega górce ale 68zł (patrząc na kurs teraz to faktycznie górka i to spora)
Kapitał na uśrednianie podzieliłem za podpowiedzią na 3 części, wczoraj dokupiłem partię i od razu się zrobiło ogólnie 48zł.
Wstrzelić się i czekać na może 15 moze 17 może 22 może tyle może tyle, w sytuacji pakowania się po 68zł to bez sens.
Lepiej kupić partiami i nie myśleć mogłem kupować,mogłem czekać itp. itd. Tak naprawdę to w świecie krypto wszystko jest możliwe i lepiej uśrednić teraz niż żałować że się miało okazję i było za bardzo chciwym. Jak ktoś nie ma zakupów na górce, to faktycznie może czekać, najwyżej kupi trochę wyżej.

Początkujący
Reputacja: 44
Reputacja postu: 
-1

Postautor: Don8000 » sobota, 31 marca 2018, 19:42

Dobra cena za LSK to 15zł, póki co bańka pęka i już nawet żadne optymistyczne newsy nie wpływają na wzrost kursu. A uśrednianie to tylko iluzja ;)

Początkujący
Reputacja: 150
Reputacja postu: 
2

Postautor: emdecha » sobota, 31 marca 2018, 19:49

Wszyscy liczą na 5-15 zł za liska, w przyszłym tygodniu wprowadzą core i będzie można zapomnieć o 40 zł. Czasami chciwość nie popłaca.
Chyba, że lisk nie uda się wywiązać ze swojej obietnicy, wtedy może być różnie :mrgreen:

Początkujący
Reputacja: -10
Reputacja postu: 
-1

Postautor: Nowy_Rozrabiaka » sobota, 31 marca 2018, 20:16

Doon8000 wcale nie taka iluzja. bo skąd wiesz,że bańka pęka wcale nie musi tak być. Rynek krypto jest tak nieprzewidywalny,że lisk może tak wystrzelić przy tych spadkach aż wszystkich zamuruje. Ja uważam,że uśrednianie jak najbardziej. I uważam też, że te tzw ,,GRUBE RYBY'' nie dopuszczą do obniżenia kursu będą robić wszystko i ładować miliony dla podwyższenia kursu. Jest to złoto wirtualne i tak niesamowita okazja do zarobku gdzie w historii ludzkości nie było jeszcze takiej okazji. Po prostu przeciwnicy rządowi z miliardami zapobiegną temu. Rządy próbują to jakoś banować regulacjami itp ale jak widać na razie bez jakiegoś większego skutku,gdyby tak było skuteczne zbicie kursu to już dawno cena za 1BTC byłaby 1k a nie jest? Dlaczego? Bo co pęka? Żadna pęka, gdyby pękła zeszłaby już dawno po drugiej fali na 1k itd. Może z punktu AT,która coś tam działa w prawach zasad giełdowych. rzeczywiście tak może być,że cena jeszcze sobie zanurkuje ale nie obstawiałbym tu ceny 1k czy 2k NA PEWNO NIE. UŚREDNIAĆ Z GŁOWĄ I NIE ZASTANAWIAĆ SIĘ.

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
1

Postautor: aruux » sobota, 31 marca 2018, 20:42

Kto chce ten kupuje ja dokupiłem sobie do kolekcji trochę Lisków w cenie 27zł. Sądzę, że to dobra cena, a jak spadnie do 15-20zł to znowu dokupię taki system w dzisiejszych czasach jest chyba najbezpieczniejszy. Liczę, że po takich spadkach znowu będzie odbicie. Ale trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać...

Początkujący
Reputacja postu: 
3

Postautor: Don8000 » sobota, 31 marca 2018, 20:55

Fakty są takie, że LSK obecnie kosztuje 25% tego co miesiąc temu (tak BTC również spadł wiem) i nadal leci. Kosztuje mniej więcej tyle ile rok temu sprzed boomu na krypto. Loteria, jeśli kogoś stać na puszczanie lotka czy granie w kasynie to ok ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 5091
Reputacja postu: 
3

Postautor: benq » sobota, 31 marca 2018, 21:04

@Don8000, Warto by było sprawdzić fakty, zanim się zacznie pisać brednie.
Rok temu, cena liska 31.03.2017 - 0,32 $
dziś, 31.03.2018 - 7,77$
2328% na plusie w ciągu roku.
Lisk około 7 $ kosztował już w grudniu 2017, wcześniej we wrześniu 2017, a jeszcze wcześniej w kwietniu 2016.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1111
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hamas » niedziela, 1 kwietnia 2018, 12:48

benq pisze:@Don8000, Warto by było sprawdzić fakty, zanim się zacznie pisać brednie.
Rok temu, cena liska 31.03.2017 - 0,32 $
dziś, 31.03.2018 - 7,77$
2328% na plusie w ciągu roku.
Lisk około 7 $ kosztował już w grudniu 2017, wcześniej we wrześniu 2017, a jeszcze wcześniej w kwietniu 2016.
ale to trzeba sledzic rynek od min 2-3lat a nie od grudnia ;)

czyzby to kolejne wcielenie uzytkownika game* - Don8000?!

* zawsze ten sam kontekst wypowiedzi i pretensje ze lisk spada, podobnie na ytubie niejaki rozgoryczony "hardkorowy" pisze :D pod filmami nie'koniecznego
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 2 kwietnia 2018, 11:48 przez Hamas, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Don8000 » niedziela, 1 kwietnia 2018, 15:21

Nie, po prostu nie zamierzam nikogo kto traci w miesiąc 70% kapitału, klepać po plecach.

Początkujący
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
1

Postautor: Xabre » niedziela, 1 kwietnia 2018, 18:07

Zawsze jak jest krach na krypto przychodza osobniki typu gohome, ktorzy wyglaszaja swoje madrosci co zrobi kordek ile bedzie wart lisk i za kazdym razem nigdy sie to nie sprawdza. Kazdy moze sobie sprawdzic stare posty gdzie byla korekta na lisku albo na btc :) wtedy tez pojawialy sie tego typu przewidywania :) Prawda jest taka, ze kazda krypto spadla od swojego ATH od -70% do -90% kazdy tez moze sobie sprawdzic na stronie https://athcoinindex.com/ i to sa fakty :D

Początkujący
Reputacja: -3
Reputacja postu: 
0

Postautor: gohome » niedziela, 1 kwietnia 2018, 18:12

Xabre pisze: Zawsze jak jest krach na krypto przychodza osobniki typu gohome, ktorzy wyglaszaja swoje madrosci co zrobi kordek ile bedzie wart lisk i za kazdym razem nigdy sie to nie sprawdza. Kazdy moze sobie sprawdzic stare posty gdzie byla korekta na lisku albo na btc :) wtedy tez pojawialy sie tego typu przewidywania :) Prawda jest taka, ze kazda krypto spadla od swojego ATH od -70% do -90% kazdy tez moze sobie sprawdzic na stronie https://athcoinindex.com/ i to sa fakty :D
Kazda opinia jest z dupy w momencie obecnym. Trudno natomiast zauwazyc, ze projekt rozczarowuje. Mocno. Moze byc i 300$ jak ktos wykupi polowe rynku, w krypto moze zdarzyc sie wszystko. Pytanie natomiast czy ich praca faktycznie jest warta 10dolcow za LISKA? Niech kazdy odpowie sobie sam. :)

Wróć do „Lisk”