Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Dyskutant
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: kadexor » wtorek, 20 lutego 2018, 13:51

@inwestor2018, musiałbym być idiotą żeby to robić :) ale w tym temacie się już wypowiadałem, obecny kurs nawet przy -50% jest do odzyskania do miesiąca

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 410
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jazda » wtorek, 20 lutego 2018, 14:03

kadexor pisze: @inwestor2018, musiałbym być idiotą żeby to robić :) ale w tym temacie się już wypowiadałem, obecny kurs nawet przy -50% jest do odzyskania do miesiąca
Kurs może i jest do odzyskania pełna zgoda, ale jak to się ma do zarabiania kasy ?
Wytłumacz mi po co być przykładowo jak podałeś w danym momencie -50% i czekać załadowany. Skoro można po pierwsze w tym samym czasie zarobić na czym innym, po drugie jeśli by spadło na danym przykładzie -50% to będąc poza rykiem kupisz za tę samą cenę o 50% waloru więcej. Dla osób które nie rozumieją to teraz wersja opisowa: Za 100K zł kupisz teraz 1000LSK jak by spadł o 50% czyli do 50 zł za et same 100K zł kupisz już 2000LSK.
I cena wraca po miesiącu to kozak ma 2k LSK a leszcz 1k LSK, i kozak jest zarobiony o 100% kapitału a leszcz jak to leszcz w tym samym miejscu.
To jest ta subtelna różnica o czym kolega który pojawił się nagle w temacie Liska zapomniał dziwnym trafem poinformować :P A ma tylko niby niespodzianki po konferencji.
KONIEC I KROPKA :mrgreen:

I nie wypowiadam się czy sprzedać czy kupić. Każdy niech sam podejmuje decyzje ;)

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: kadexor » wtorek, 20 lutego 2018, 14:06

@jazda no to sprzedawajcie, zagrywki pod tanie kupno stosowane przez grubasów łatwo was wyleszczą z tego co widzę :) tak się po prostu nie gra, bo to zwykła emocjonalna gra pełna błędów, tu czy gdzie indziej, kupisz GAME, spadną nagle o 30% i znowu szybko sprzedasz bojąc się kolejny raz, jesteś przegranym z góry :) nie masz planu, nie masz założeń, nie masz nerwów ze stali = NIE GRAJ, bo prędzej czy później stracisz wszystko lub większość - jak wielu.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 144
Reputacja postu: 
0

Postautor: FortiDude » wtorek, 20 lutego 2018, 14:17

kadexor pisze:@jazda no to sprzedawajcie, zagrywki pod tanie kupno stosowane przez grubasów łatwo was wyleszczą z tego co widzę :) tak się po prostu nie gra, bo to zwykła emocjonalna gra pełna błędów, tu czy gdzie indziej, kupisz GAME, spadną nagle o 30% i znowu szybko sprzedasz bojąc się kolejny raz, jesteś przegranym z góry :) nie masz planu, nie masz założeń, nie masz nerwów ze stali = NIE GRAJ, bo prędzej czy później stracisz wszystko lub większość - jak wielu.

Dokładnie. Ja jestem nowy, świeża krew, ale widzę już jak ludzie panikują :D Oglądam często bid / ask na BB i wykresy.
LSK to dla mnie ciekawostka, bardziej liczę na inne alty w longa :o kupiłem i zapominam o nich na jakiś czas.

Początkujący
Reputacja: -15
Reputacja postu: 
-1

Postautor: GameCash » wtorek, 20 lutego 2018, 14:17

kadexor pisze: @GameCash: gadasz jak pierwszy lepszy Janusz. To jest żenujące. "Mówiłem sprzedajcie. Mówiłem!". Kto ma słuchać pierwszego lepszego Janusza? Skoro za 2 dni kurs znowu wróci na 35$ i więcej to co wtedy? Masz racje czy nie? Jesteś zwykłym Januszem bez podstaw wiedzy AT, grasz na przeczuciach i prędzej czy później tylko stracisz większośc kapitału. Nikt normalny nie sprzeda teraz Lisków, bo wystarczy trochę przeczekać, by wyjśc z tego z zyskiem. Ty zaś jak ta małpa krzyczysz bo teraz masz rację, a racja i zarobek jest zawsze po stronie cierpliwych, a nie krzykaczy Jauszy, co dzisiaj kupią, jutro sprzedadzą.
Dzięki at kupiłem nie jedeno mieszkanie a ty? Bo gadasz głupoty.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: kadexor » wtorek, 20 lutego 2018, 14:21

@GameCash: gratuluję, jesteś jednym z setek inwestorów którzy kupili niejedno mieszkanie. Nic tylko pogratulować kolego, jesteś zwycięzcą z internetu z reputacją na forum -11, zapewne mędrcem i generalnie chciałbym ci się ukłonić. Kolejny internetowy "milioner".

Początkujący
Reputacja: 31
Reputacja postu: 
3

Postautor: Sztanca » wtorek, 20 lutego 2018, 14:22

Macbak2 pisze:Pamiętajmy cały czas o jednym, tutaj nie ma przyjaciół. Nikt z wypowiadających się tu nie robi tego dla Waszego dobra, tylko dla swojego i miejcie to na uwadze.
bo Polak Polakowi Polakiem? ;) nie mierz ludzie swoją miarą 8-)

Gram od wielu lat na GPW i wydaje mi się, że coś się już nauczyłem. Za każdym razem, kiedy produkuję się i zamieszczam tu jakiś wykres czy wypociny, robię to tylko i wyłącznie w celu pomocy i edukacji dla mniej doświadczonych.
Inna sprawa, że cokolwiek bym ja, czy ktokolwiek, napisał tu, na tym forum, to nie będzie to miało totalnie żadnego wpływu na kurs, a jedynie na decyzje pojedynczych osób, które mogą to wziąć pod uwagę w procesie podejmowania decyzji.
Mam nadzieję, że już kilka razy komuś pomogłem, bo tylko po to tu się wypowiadam.

Wracając do walut, tak jak pisałem wcześniej to BTC teraz rozdaje karty, bo łamie kluczowy dla siebie opór. Może inaczej to napiszę: BTC dyktuje nastroje:
1. jeżeli BTC dynamicznie rośnie - nic innego nie rośnie, albo nawet spada, bo ludziki przeskakują z altów na BTC
2. jeżeli BTC rośnie powoli - większość rośnie razem z nim
3. jeżeli BTC dynamicznie spada - wszystko spada jeszcze szybciej
4. jeżeli BTC spada powoli - większość spada razem z nim
5. jeżeli BTC stoi w miejscu - wszystko rośnie, albo spada, albo też nic ;)
Prawidłowości te czasem zakłócane są przez jakieś wydarzenia na danej krypto: konferencje, forki, good i bad news. Właśnie taką sytuację mamy właśnie na LSK. Przez cały wczorajszy dzień cena w USD stała w miejscu na ok 30$, a ponieważ BTC rosło, LSK/BTC spadł sporo. Dziś mamy konferencję, więc będzie bujało - nikt nie jest w stanie przewidzieć co się stanie, a już na pewno nie jacyś domorośli smarkaci "jutberzy", od których trzeba się trzymać daleko :!:

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 78
Reputacja postu: 
2

Postautor: preston » wtorek, 20 lutego 2018, 14:26

inwestor2018 pisze:
kadexor pisze: @inwestor2018 nie zapomnij trzymać od 20:30 przycisku BUY i nie wychodź robić siku, bo może być za późno :)
A Ty trzymaj palec na przycisku SELL żeby ratować co się da jak Lisk będzie spadał w dół
Inwestor powinieneś otrzymać banana za sianie FUD i wprowadzanie niepokoju na forum. Tak jak ktoś wcześnie powiedział, nabijasz tu mnóstwo postów i mam wrażenie napawasz się tym jak to wspaniale nie przewidziałeś spadku liska który był raczej przewidywalny ze względu na poruszanie się w kanale wzrostowym od dłuższego czasu. To że ktoś sprzedawał spore ilości nie oznacza wcale że wyprzedawał się przed konferencją bo lisk to shitcoin itd itp. niektóre grubasy grają na shorty a lsk wzrósł dość mocno przez co mogli sprzedać w parze lskbtc i kontynuować wzrost na dośc prawdpodobnym wybiciu BTC.

Ostrzegałem z innego konta przed tym by nie dać się wyleszczać bo od niedzieli kurs był ewidentnie spychany jak najszybciej się da poprzez ogromne ścianki ale z jakiegoś powodu zostałem za to zbanowany (dla wyjaśnienia, mam inne konto na tel i inne na pc bo nie potrafię przywrócić hasła z jakiegoś powodu ii nie mogę się zalogować na to konto na telefonie).

Do tego wspominałem że ustawianie się na zakupy poniżej poziomu 0.0023 btc jest głupie bo najprawdopodobne jest w tym miejscu odbicie a przy przebiciu tego poziomu mamy pewny zjazd spokojnie poniżej 0.002 ze względu na panic sell (zanegowanie aktualnego trendu wzrostowego).

Na lSK mamy wskaźnik RSI poniżej 30 oraz granicę dolną trendu wzrostowego co daje nam dwa czynniki sprzyjające wybiciu i jednocześnie są sygnałem kupna. (RSI wskaźnik siły względnej - jakby ktoś nie wiedział jest to wskaźnik który definiuje momentum trendu - siłę jego ruchów)

Obrazek

Na BTC aktualnie realizuje się INVHS czyli odwrócona formacja głowy z ramionami oraz bycza flaga które są akceleratorem wybicia ponad górną linię trendu spadkowego - linia w kolorze magenta. Nastroje są ogólnie pozytywne ale mocno niepewne gdyż możemy się od tej linii jeszcze odbić i przetestować ją ponownie lub też zacznie się kolejna fala spadkowa btc. Sytuacja powinna się wyklarować maksymalnie jutro do wieczora gdyż kurs BTC odbija się od linii lokalnego trendu wzrostowego - gruba czerwona (linii korekty trendu spadkowego jak ktoś bardziej trzyma się scenariusza że spadki na btc jeszcze się nie skończyły :))

Obrazek

Osoby które przytaczały korelację ruchów BTC z LSK muszą być dość krótko na giełdzie bo od paru miesięcy panował taki trend że jeżeli BTC mocno rośnie to inne coiny potrafiły dość mocno tracić względem btc i tylko chwilowe spadki, konsolidacja btc lub newsy dotyczące poszczególnych coinów generowały ruchy przeciwne.

EDIT: miałem praktycznie to samo na myśli i się powtórzyłem ale pisałem tego posta w tym samym czasie.
Sztanca pisze:
Wracając do walut, tak jak pisałem wcześniej to BTC teraz rozdaje karty, bo łamie kluczowy dla siebie opór. Może inaczej to napiszę: BTC dyktuje nastroje:
1. jeżeli BTC dynamicznie rośnie - nic innego nie rośnie, albo nawet spada, bo ludziki przeskakują z altów na BTC
2. jeżeli BTC rośnie powoli - większość rośnie razem z nim
3. jeżeli BTC dynamicznie spada - wszystko spada jeszcze szybciej
4. jeżeli BTC spada powoli - większość spada razem z nim
5. jeżeli BTC stoi w miejscu - wszystko rośnie, albo spada, albo też nic ;)
Prawidłowości te czasem zakłócane są przez jakieś wydarzenia na danej krypto: konferencje, forki, good i bad news. Właśnie taką sytuację mamy właśnie na LSK. Przez cały wczorajszy dzień cena w USD stała w miejscu na ok 30$, a ponieważ BTC rosło, LSK/BTC spadł sporo. Dziś mamy konferencję, więc będzie bujało - nikt nie jest w stanie przewidzieć co się stanie, a już na pewno nie jacyś domorośli smarkaci "jutberzy", od których trzeba się trzymać daleko :!:
koniec EDIT:

Tak widzę aktualną sytuację, drażnią mnie nastroje FOMO i FUD, brakuje w tym wątku informacji które na prawdę mogą zasugerować inwestorom by się nad czymś zastanowili i przeanalizowali sytuację racjonalnie - newsy, analizy, ryzyka, możliwości.. nawet jak ktoś wrzuci coś ciekawego to jest to momentalnie zalane śmieciowymi postami. Przykre... a jak dostanę jeszcze raz bana bezpodstawnie to raczej pożegnam się z tym forum bo będzie to wyraźny sygnał że coś tu nie gra.

Powodzenia w podejmowaniu świadomych decyzji inwestycyjnych a nie szukaniu po omacku wskazówek od ludzi którzy głośno krzyczą. Decyzje popierajcie argumentami a nie cwaniaczkowatym zachowaniem czy też ładnymi grafikami w filmiku na youtube (przed którym przestrzegam - ludzie tam chcą zarobić na wyświetleniach a nie wam pomóc).

Początkujący
Reputacja: -23
Reputacja postu: 
0

Postautor: inwestor2018 » wtorek, 20 lutego 2018, 14:34

Wiesz dobrze ze przewidziałem spadek Liska. Pisałem wczoraj o tym jak kosztował 102 zł a dzisiaj już był po 89 zł i nadal utrzymuje że spadnie przed konferencja poniżej 90 zł. To jest moje zdanie, Ty możesz mieć swoje i wierzyć w nowe ATH

Początkujący
Reputacja: 8
Reputacja postu: 
0

Postautor: JanuszKrypto » wtorek, 20 lutego 2018, 14:36

Specjalnie założyłem konto, bo widzę że zażarta dyskusja trwa, nie wiem czy w dobrym wątku piszę ale to co zauważyłem to wpływa na cene LSK, a napewno na marketcap i jege pozycje na coinmarketcap. Jakoś żaden z was nie pisał ze na stronie coinmarketcap wyparowało 12 000 000 LSK. Dodaje screeny żeby nie było że sieje fake newsy i FUD https://zapodaj.net/4bfff4b4d1e2c.png.html i lisk explorer https://zapodaj.net/19e907a97b788.png.html Ciekawi mnie wasza opinia na ten temat i co o tym sądzicie. Na wykresie marketcapu liska tez widać pionową kreske w dół mimo że cena nie zanurkowała w tym czasie.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Odludeq » wtorek, 20 lutego 2018, 14:43

Obserwacja z BB / Binance

Btc uspokoil sie i stabilnie siedzi na poziomie ok. 38,4k .. lsk zaczyna odrabiac mimo braku ruchu na btc .. jesli tak zostanie i przekroczymy bariere psychologiczna 96-98pln .. lsk sam lub z pomoce btc moze do wieczora zrobic ok 104pln.

Opinia Janusza.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Noobuser » wtorek, 20 lutego 2018, 14:46

@preston

Dziękujemy za jeden z pierwszych "wnoszących coś" postów od paru stron.

@offtopic
Chciałem głównie się odnieść do tego, że nie możesz przywrócić hasła - zakładam, że jeśli piszesz z tego konta, to masz zapisane hasło na komputerze. W ustawieniach przeglądarki jesteś w stanie podejrzeć wszystkie zapisane hasła. Zakładając, że ponad połowa ludzi używa chrome, w tej przeglądarce jest to Ustawienia>zaawansowane>zarządzaj hasłami. : )

@topic
Jeśli chodzi o sam temat - zgadzam się całkowicie, że przed ważnymi wydarzeniami rządzą emocje. Pytanie teraz, co zostanie ogłoszone na konferencji. Zgadzam się w niektórymi przedmówcami, że jest zbyt duży hype na to wydarzenie i zespół liska zdaje sobie doskonale sprawie, że nie może dać ciała. Jeśli kolejny raz zawiodę, to "odbudowanie marki" będzie trudno. Możliwe, że nie "odkryją koła" czy "leku na raka", ale nie spodziewałbym się, że dadzą ciała na całej linii, więc totalną klapę raczej możemy skreślić.

Pozdrawiam!

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: lukasz9293 » wtorek, 20 lutego 2018, 14:47

na kanale yt liska przed chwila odpalili stream na kilka sekund a w opisie filmu mozna bylo przeczytac "The event livestream will begin at 8:30 PM CET (local Berlin time). The Relaunch Event is a major milestone in Lisk's marketing and development roadmap, which includes the rollout of our new brand..." . czyzby szykowalo sie wielkie BOOM?

tu macie screen
https://naforum.zapodaj.net/ef98ad71e54d.png.html
Ostatnio zmieniony wtorek, 20 lutego 2018, 14:50 przez lukasz9293, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sebek94 » wtorek, 20 lutego 2018, 14:50

Panowie, macie działające linki do eventu? Mój jest nie dostępny

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: kadexor » wtorek, 20 lutego 2018, 14:51

@lukasz9293 nie rozumiem o co ci chodzi. Opis jak opis...?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: lukasz9293 » wtorek, 20 lutego 2018, 14:52

zobacz na screen

Początkujący
Reputacja: -23
Reputacja postu: 
0

Postautor: inwestor2018 » wtorek, 20 lutego 2018, 14:52

lukasz9293 pisze: na kanale yt liska przed chwila odpalili stream na kilka sekund a w opisie filmu mozna bylo przeczytac "The event livestream will begin at 8:30 PM CET (local Berlin time). The Relaunch Event is a major milestone in Lisk's marketing and development roadmap, which includes the rollout of our new brand..." . czyzby szykowalo sie wielkie BOOM?

tu macie screen
https://naforum.zapodaj.net/ef98ad71e54d.png.html
BOOM z jakiego powodu ?

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: kadexor » wtorek, 20 lutego 2018, 14:54

@lukasz9293 patrzę, ale nic odkrywczego nie ma na tym screenie...

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sebek94 » wtorek, 20 lutego 2018, 14:56

@lukasz9293 było to od samego początku, gdy tylko utworzyli link do transmisji, zapewne robią jakieś testy ponieważ aktualny link jest nie działający (albo tylko ja tak mam), na stronie lisk sprawdzałem i niestety nie ma, więc testy trwają, nie ma co sie spinać, będzie dzisiaj dobrze :)

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: kontrol » wtorek, 20 lutego 2018, 15:06

Sebek94 pisze: będzie dzisiaj dobrze :)
Dokładnie, mi nawet podoba się to wyprzedawanie i spekulacje. Jeśli wszyscy piszą i mówią o tym wydarzeniu to bardzo dobrze świadczy i ciekawie zapowiada.

Wróć do „Lisk”