Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 19
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: pionty » środa, 7 lutego 2018, 14:16

I tak zachowałem się źle, bo trza było sprzedać nawet po tej pompie ostatniej za 85zł i odkupić po 50zł.
Niestety brak jaj ze stali ;)

Kupując miałem założenie, że trzymam do końca roku.
Nie puszczę :P aczkolwiek, głowa mnie bolała kilka razy w ciągu ostatnich tygodni :lol:

Wracając do tematu- coś nam się zatrzymał LSK względem BTC. Jeszcze zbyt duży poziom nieufności do krypto?

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: IVANEK » środa, 7 lutego 2018, 14:33

Ja tam jestem pełen podziwu że na BB oraz na Abucoins prze do góry pomimo tej informacji: https://www.fxmag.pl/artykul/abucoins-k ... liscie-knf i są to jedne z większych kursów w stosunku do pozostałych giełd świata, a wzmocnienie wobec BTC tylko raduje 0,00247455 BTC (12,07%) bo jak zablokują te polskie giełdy a z newsów wynika że do tego dąży nasz kochany rząd to nie stracimy na przewalutowaniu a możemy wręcz zyskać parę złotych.

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: paxonek123 » środa, 7 lutego 2018, 15:32

pionty pisze: Nieprzemyślanie wlazłem na 119zł. Miałem możliwość sprzedania po 122, później po 110 kilka dni. I czekałem. Doczekałem się pięknie.
Szczerze mówiąc mam nadzieję, że chociaż wyjdę z Liska z niewielka stratą.
Jest tyle różnych komentarzy nt. przyszłości kryptowalut, że sam głupieję. Miał być long term,a już sam nie wiem.

Dlatego liczę, że BTC się podniesie na tyle, żeby chwilowa pompa an LSK pozwoliła mi sprzedać w okolicach ceny skupu.
Nie sprzedawaj. Nie rób tak, jak robi tłum. Odbicie do ostatniego ATH a nawet ponad jest kwestią czasu. Trzeba to przeczekać, nawet jeżeli miałoby to być kilka miesięcy to przeczekaj i zarobisz całkiem nieźle. Gdyby ludzie nie ulegali panice to nie mielibyśmy takich wahań kursu. Choć wtedy co prawda nie byłoby takich szans na ogromny zarobek na spadkach.
IVANEK pisze: Ja tam jestem pełen podziwu że na BB oraz na Abucoins prze do góry pomimo tej informacji: https://www.fxmag.pl/artykul/abucoins-k ... liscie-knf i są to jedne z większych kursów w stosunku do pozostałych giełd świata, a wzmocnienie wobec BTC tylko raduje 0,00247455 BTC (12,07%) bo jak zablokują te polskie giełdy a z newsów wynika że do tego dąży nasz kochany rząd to nie stracimy na przewalutowaniu a możemy wręcz zyskać parę złotych.
Giełd nie zablokują. To, że rząd ma taki "plan" to nic nie znaczy. Światem rządzi pieniądz, jak coś będzie nie tak to giełdy te przeniosą swoje siedziby do innych państw. Rząd nadal będzie chciał zablokować? Proszę bardzo, mamy VPN (przykład Bet365).
belzeber pisze:Rynek spadnie zaraz do zera, tylko wyciągnie jeszcze dodatkowe pieniądze na takiej małej hossie.
To jest kwestia miesiąca dwóch, czeka nas ostatni hype, w który wejdą jeszcze niezdecydowani i wtedy dopiero rozpocznie sie korekta długofalowa. Jeszcze tylko jeden pik...

I nie ma sie co oszukiwac, chocby nie wiem jaki projekt stal za dana krypto - sa wprost powiazane z globalnym rynkiem finansowym i zalezne jak male dzieci przy kiecce matki z wall street.

Pytanie, na ile nauke wyciagna drobni inwestorzy z tego tapniecia i wyjda z rynku w okolicach zera, czy na wielkim minusie.

pozdrowienia z piekla.
A skąd ta pewność, że już tylko 1 pik? Czemu nie na przykład 2? Bo mnie się wydaje, że dwa są bardziej prawdopodobne... A dwa to już prawie trzy, więc może jednak trzy?

Co do tematu, wydaje mi się, że rynek przeżyje jeszcze co najmniej jedno odreagowanie i potem już ruszymy w górę. Oczywiście nie będzie to wystrzał +200% w górę w ciągu 2 dni, ale będzie dobrze. Ludzie muszą odzyskać zaufanie do kryptowalut. Jak rynek się ustabilizuje to przybędzie kapitału co podbije ceny. Jeżeli nie wydarzą się straszne rzeczy (typu wyjście na jaw, że USDT to bullshit) to znowu niedługo powinniśmy mieć ciąg zielonych dni. Pozdrawiam.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 410
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jazda » środa, 7 lutego 2018, 16:23

Nie wydaje się wam, że to dobry czas na wysyp ? Czy tylko ja tak uważam ?
Było na BB w porywach 72 zł teraz oscyluje w przedziale 67-69. BTC po solidnej przecenie teraz trzyma się pow 8200, na moje oko aż za dobrze to wygląda. Nie wspominając iż bezapelacyjnym przewodnikiem stada na LSK stał się BitBay hehe a takie obroty wiecznie trwać nie będą :) Ciekaw jestem waszej opinii.
Sam wywaliłem dziś dość sporo w okolicy 69-72 zakup miałem po 58-59 więc zysk zrealizowany. Raczej nie spodziewam się aby mnie wyleszczyli i kurs odjedzie. Oczywiście żadnego scenariusza nie można wykluczyć.
Stąd mój post jak wy to widzicie ?

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Stefun007 » środa, 7 lutego 2018, 16:53

Jazda pisze: Nie wydaje się wam, że to dobry czas na wysyp ? Czy tylko ja tak uważam ?
Było na BB w porywach 72 zł teraz oscyluje w przedziale 67-69. BTC po solidnej przecenie teraz trzyma się pow 8200, na moje oko aż za dobrze to wygląda. Nie wspominając iż bezapelacyjnym przewodnikiem stada na LSK stał się BitBay hehe a takie obroty wiecznie trwać nie będą Ciekaw jestem waszej opinii.
Skoro już tego chcesz... Uważam, że źle zrobiłeś bo jest duża szansa na odbicie od 8k USD na BTC co pociągnie resztę altów w górę.

Początkujący
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0

Postautor: czlowiek_z_lasu » środa, 7 lutego 2018, 16:58

Jazda pisze: Oczywiście żadnego scenariusza nie można wykluczyć.
Chyba szykuje się lekkie odbicie.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: arat » środa, 7 lutego 2018, 16:59

Z wykresu wynika ze celem liska jest 0.0028 btc, więc jeszcze trochę pójdzie do góry, wszystko zależy od ceny btc.

Początkujący
Reputacja postu: 
1

Postautor: k.b. » środa, 7 lutego 2018, 18:27

belzeber pisze: obserwując wykres, załamanie pojawi się dokładnie w środę.
do piatku beda realizowane transakcje zakupowe po szoku, prawdopodobnie ten trend utrzyma sie jeszcze ok 2 tygodni i wtedy wydarzy sie czarny scenariusz, czyli tzw. opcja 89. Prosta matematyka wystarczy odjac od roku w jakim jestesmy. Nikt natomiast nie spodziewal sie, ze dojdzie do tego juz w pierwszym kwartale.

Masa ogolonej wełny bedzie sie tlic bardzo dlugo, a krwiste potoki, znane dotychczas tylko z mitologii, beda najlepsza nauka dla przyszlych pokolen.
Dziekujemy że założyłeś dzisiaj specjalnie tu konto żeby nam o tym powiedzieć.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: dambunio » środa, 7 lutego 2018, 19:15

Koleś nas wszystkich uratował, a wy się śmiejecie :p

Wiadomo coś mądrego odnośnie zmiany prowizji za przelewy LSK? Już wychodzą dość tanio i szybko przy przelewach z BB na inne giełdy, jeśli byłyby z 10razy tańsze to wzrósłby dzienny obrót liskiem dzięki wykorzystywaniu go do takich rzeczy co pewnie pozytywnie wpłynęłoby na cenę.

Początkujący
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
7

Postautor: tepex » środa, 7 lutego 2018, 19:28

Ja uważam, że te całe spadki były celowe na siłę chcieli grubasy zdołować kurs btc i tym samym cała resztę altów-jawna manipulacja Media mało się nie zesrały z przekazywania tych wszystkich bezpodstawnych bezcenstw... Żałosne dlatego grubasom udało się przestraszyć leszczynę, ale żeby nie niszczyć swojego przyszłego (jeszcze większego jak do tej pory) zarobku postanowili wypuścić wreszcie jakąś pozytywną wiadomość (stąd ta cała konferencja finansistów z USA) że bitkojn i ogólnie krypto jest super że jest w tym przyszłość i blokczejn i inne cuda wianki z tym związane technologie przyszłości nie będą mogły żyć bez kryptowalut... Stąd to odbicie. I teraz tak, wątpię żeby ktoś (większość) chciał się dać drugi raz wyleszczyć (drugi raz w tym roku, bo przecież nie da się zapomnieć żałosnego zmanipulowanego info o Chinach z tamtego roku) i jak nawet po dużych wzrostach będzie korekta to już odbijemy się od znacznie wyższego poziomu niż teraz jest. NIE DAJCIE SIĘ WYLESZCZYĆ!!! LONG TERM I ZERO STRESU!! GRUBASY NIE DOPUSZCZA ABY KRYPTO UPADŁO -ŹRÓDŁO ŁATWEGO DUŻEGO ZAROBKU!!!;)

p89
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: p89 » środa, 7 lutego 2018, 19:33

Tak obserwuję sobie od kilkunastu minut ostatnie transakcje na BB: LSK/PLN i nie wierzę w to co widzę. Większość transakcji nie przekracza kupna/sprzedaży 10 sztuk LSK. Nie wiem czym się kierują ludzie którzy kupują lub sprzedają takie ilości jak 0,4 / 0,7 / 1/ 1,4 itp. Przecież z tego tyle zysku co w pysku. Czasami wskoczy większa ilość 100-200szt. Ktoś obserwuje giełdy zagraniczne i może się wypowiedzieć jak to wygląda gdzie indziej?

Początkujący
Reputacja postu: 
1

Postautor: tepex » środa, 7 lutego 2018, 20:30

Bo te małe zlecenia to boty do manipulacji kursem, a nikt już nie chce sprzedać tylko ewentualnie dokupywać liska. Promocja była wczytaj rano teraz każdy czeka na wzrosty przed releasem i innymi super infami... Handlują tylko nieliczni szort-trejderzy;) którzy czasami mogą wyjść z pociągu (rakiety tu de muun) przez pomyłkę, głupotę, pazerstwo i zachłanność- po czym i tak prędzej czy później dojdą do wniosku że nie trzeba było się bawić bo na long termie i tak by więcej zarobili i to bez stresu śmiejąc się z tego wszystkiego co ostatnio się działo tak jak ja to teraz robię!;) Pozdrawiam hodlerów i cierpliwych i tych oszukanych okradzionych i zmanipulowanych także;) nie popełniajcie znowu tych samych błędów. Lepiej zarobić mniej ale ze zdrową głowa...i czystym sumieniem;)

Dodano po 5 minutach 32 sekundach:
A tak poza tym to uważam że te minimum 100-500 dolarów zobaczymy prędzej (jeszcze w tym miesiącu) czy później (do końca roku w razie kolejnych manipulacji)

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jazda » czwartek, 8 lutego 2018, 00:28

Stefun007 pisze:Skoro już tego chcesz... Uważam, że źle zrobiłeś bo jest duża szansa na odbicie od 8k USD na BTC co pociągnie resztę altów w górę.
Było nawet powyżej 8K na BTC lecz nic to nie zmieniło dla LSK
czlowiek_z_lasu pisze:Chyba szykuje się lekkie odbicie.
Tylko Ci się wydawało
arat pisze: Z wykresu wynika ze celem liska jest 0.0028 btc, więc jeszcze trochę pójdzie do góry, wszystko zależy od ceny btc.
Z jakiego wykresu ?

Prawda jest taka, iż wielu się wydaje...że coś wiedzą. Ja pod to nie zagrałem.
Pytanie zadałem po to aby zbadać wasze nastroje. Zauważcie zadałem je po fakcie sprzedaży a nie przed ;).
Teraz pozostaje określić dobry czas i miejsce na wykresie do ponownego wejścia.

Początkujący
Reputacja: 44
Reputacja postu: 
5

Postautor: debugi » czwartek, 8 lutego 2018, 01:23

Witam ponownie.
Co prawda postanowiłem sobie kiedyś, że nie będę zbyt często pisał na forum aby nie zaśmiecać tematów, ale po moim pierwszym poście wyjątkowo miło ocenionym (2+ których się nie spodziewałem-dziękuję), ośmielę się dokonać subiektywnej oceny kursu Liska w okolicach Relaunch'u. Oczywiście nie jest to ocena AT, tylko jak zwykle, ocena bazująca na psychologii biznesu.

Na początku odniosę się do bardzo trafnych postów powyżej Kolegi Tepex- również uważam że w tym momencie BTC (a za nim alty) jest przedmiotem manipulacji.
Spoiler:
W mojej ocenie, od około 4 lat BTC jest w kręgu zainteresowań pewnych ,,grup trzymających władzę” jako świetny sposób na zarobienie dodatkowych pieniędzy, przy okazji wyleszczając z nich społeczeństwo. Śmiem twierdzić, że na swoich niejawnych spotkaniach, dokładnie zaplanowali przebieg przejęcia kontroli nad rynkiem krypto. Dowodem może być tzw. bańka na BTC która przebiega dokładnie jak na tym słynnym rysunku, który chyba każdy w krypto siedzący już widział z 50 razy. I nie neguję tu AT, wręcz przeciwnie-bardzo szanuję ludzi znających te narzędzia, ale uważam że kurs jest teraz ,,prowadzony" zgodnie z tymi narzędziami- po co? Ktoś zapyta. A no po to, żeby odbudować zaufanie ludzi do krypto i zasugerować że ta branża ,,żyje własnym życiem’’. Nic bardziej mylnego. Trzeba zważyć że jak BTC rósł, nie było problemu z KNF i banksterką (która oficjalnie nienawidzą tej technologii, a jednak chce ją zaimplementować -kuriozum), TV i innymi podmiotami, które wręcz piały z zachwytu jakie to wszystko super. Na szczycie ,,bańki” zaczęły się ,,ostrzeżenia” a teraz jest spadek i nękanie z każdej strony i w ogóle krypto to złooo, ale to do czasu… następnego ATH czy bańki jak kto woli. I tu przyznaję rację bytu informacjom, które się pojawiły o planowanych ATH BTC w 2018r. na poziomie chyba 30 i 50k $. I to znów będzie wyleszczanie nas z kasy. Co dalej… można się już tylko domyślać bo rok w krypto to cała era. Dlatego prawdą jest w kryptowalutach, że hold jest najbardziej opłacalny i bezpieczny za razem, z jedną uwagą: wielostopniowa zaplanowana realizacja zysków.

No dobrze koniec OT.

Co do kursu LSK. W obecnych warunkach lisek nadal jest na smyczy BTC. Jak długo? Tak długo jak wszystkie alty. Ale zauważyłem po jego kursie, że ta smycz już nie jest taka jak kiedyś tzn. jak zwykła smycz o jednej długości. Teraz jest rozwijana :-). Podobnie jak LTC, lisek może już sobie pozwolić na pewne własne ruchy i troszkę inne kierunki. Oczywiście jak BTC mocno pociągnie to lisek leci za nim, ale nie jest to już tak sztywno jak np. ADA, która była ostatnio tak przewidywalna, że można było z wyprzedzeniem 5 minutowym po BTC określić jak się zachowa.

Dlatego, jeśli BTC zachowa spokój, w okolicach relaunch’u, to mamy pewne wzrosty łatwe do określenia. Pisałem już o tym, że data 20 luty nie jest przypadkowa, gdyż myślę że ,,ktoś przewidział" w tym czasie boczniaka-akumulacje BTC lub nawet lekkie i spokojne wzrosty. Dlatego przewiduję, że tuż po konfie i DOBRYCH WIADOMOŚCIACH, cena może nawet skoczyć do 100 -120$ (150-200 mało realne, ale możliwe przy skokowych wzrostach na BTC). Niestety- wieszczącym 1000$- to tylko przy gotowym na 100% projekcie i BTC za 50k$.
Przed konferencją podejrzewam przystanek- korektę na około 40$ (140zł) czyli ATH- odebranie wkładu własnego dla tych wytrwałych, co weszli na szczycie (lub około niego) i trzymali do teraz, ale dalej już nerwowo nie wytrzymają. Drugi przystanek przed samą konfą około 2 x ATH czyli około 80USD. Po Relaunch'u korekta i ewentualne wzrosty dla nowych, co się nie załapali na odjeżdżający pociąg.

Dodam, że nie jest to porada inwestycyjna i że każdy z nas jest odpowiedzialny tylko za siebie i za swoje decyzje, dlatego proszę Was Drodzy Forumowicze o rozwagę i nie opieranie się tylko o czyjeś opinie, ale bazowanie o własne myślenie- bo to że tu Jesteście oznacza, że Macie własny rozum i szukacie info do przemyśleń!

A w ogóle to chciałbym się mylić, i że lisek będzie warty tego tysiaka $- tego i Wam i sobie życzę.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tepex » czwartek, 8 lutego 2018, 06:27

Jazda pisze:
Stefun007 pisze:Skoro już tego chcesz... Uważam, że źle zrobiłeś bo jest duża szansa na odbicie od 8k USD na BTC co pociągnie resztę altów w górę.
Było nawet powyżej 8K na BTC lecz nic to nie zmieniło dla LSK
czlowiek_z_lasu pisze:Chyba szykuje się lekkie odbicie.
Tylko Ci się wydawało
arat pisze: Z wykresu wynika ze celem liska jest 0.0028 btc, więc jeszcze trochę pójdzie do góry, wszystko zależy od ceny btc.
Z jakiego wykresu ?

Prawda jest taka, iż wielu się wydaje...że coś wiedzą. Ja pod to nie zagrałem.
Pytanie zadałem po to aby zbadać wasze nastroje. Zauważcie zadałem je po fakcie sprzedaży a nie przed ;).
Teraz pozostaje określić dobry czas i miejsce na wykresie do ponownego wejścia.
Żebyś se Chopok nie przespał jak pociąg. Odjedzie i nie zechce poczekać;) i na starą stację już się nie wróci... Wtedy już nie będzie Ci tak wesoło ale to Twoje pieniądze i możesz z nimi robić co chcesz;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 8 lutego 2018, 09:09

Patrząc na wykres sprzed konferencji listopadowej to skup zaczął się 2 tygodnie przed nią... teraz mamy ok 2 tygodni do "rebranda"... chyba POMAŁU będzie rosło już... do ilu to nie wiem, ale spekuluje, że jak btc nie da dupy to 100-110 w dniu oczekiwanym MOŻE BYĆ.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: fsz0q » czwartek, 8 lutego 2018, 09:14

k.b. pisze:
Dovakhiin pisze:Hej ludziska.. co to za wyskok dzis rano? Jakis news? Cos mnie ominelo ze tak smialo do gory idzie?

edit/ ok juz wiem :twisted:
I co to za news?
Lisk @LiskHQ
We're so close! Let's get #Lisk on @bitindia_co.

Być może chodzi o wejście na kolejną giełdę, bodajże największa w Indiach + powolny ale stabilny wzrost BTC.

Początkujący
Reputacja: 38
Reputacja postu: 
0

Postautor: Budzaj » czwartek, 8 lutego 2018, 09:18

Koledzy na coinmarketcap BitBay LSK/PLN Prowadzimy całe stadko do przodu.
https://coinmarketcap.com/currencies/lisk/#markets

Po za tym LSK jest na 13 miejscu wśród Coins

PIĘKNIE PIĘKNIE oby było już tylko lepiej.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: rafgoo » czwartek, 8 lutego 2018, 09:20

Budzaj pisze:Koledzy na coinmarketcap BitBay LSK/PLN Prowadzimy całe stadko do przodu.
https://coinmarketcap.com/currencies/lisk/#markets

Po za tym LSK jest na 13 miejscu wśród Coins

PIĘKNIE PIĘKNIE oby było już tylko lepiej.
Na 14. Ale awans był.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jazda » czwartek, 8 lutego 2018, 09:30

@Dovakhiin dokładnie "chyba POMAŁU będzie rosło" no właśnie a tu nie rośnie pomału w tym sęk...Poziom 0.00276956 to na dziś już chyba swoje urosło i bez podejścia BTC wyżej raczej więcej nie ugramy :) Oczywiście mowa tu o jakimś 78,50 zł na BB (to wyliczenie dla mniej zorientowanych)

Cieszy mnie, że w końcu normalnie spekulujemy. I mowa tu o poziomach cen do zaakceptowania :)

Jak czytam ASÓW w stylu @tepex "że te minimum 100-500 dolarów zobaczymy prędzej (jeszcze w tym miesiącu)"
to jestem rozbawiony on nie wie co pisze i równie dobrze mógł by zamilknąć w temacie. Gdyby LSK osiągnął taki pułap musiał by być na tą chwilę TOP 3-5 haha w co chyba nikt o zdrowych zmysłach nie wierzy.
Lecz oczywiście jestem ZA, niech będzie :) wpłaciłem w LSK na rower wyciągnę kasę na helikopter :) normalna rzecz :D każdy będzie milionerem :D

Wróć do „Lisk”