Niestety brak jaj ze stali

Kupując miałem założenie, że trzymam do końca roku.
Nie puszczę

Wracając do tematu- coś nam się zatrzymał LSK względem BTC. Jeszcze zbyt duży poziom nieufności do krypto?
Postautor: pionty » środa, 7 lutego 2018, 14:16
pionty
Postautor: IVANEK » środa, 7 lutego 2018, 14:33
IVANEK
Postautor: paxonek123 » środa, 7 lutego 2018, 15:32
Nie sprzedawaj. Nie rób tak, jak robi tłum. Odbicie do ostatniego ATH a nawet ponad jest kwestią czasu. Trzeba to przeczekać, nawet jeżeli miałoby to być kilka miesięcy to przeczekaj i zarobisz całkiem nieźle. Gdyby ludzie nie ulegali panice to nie mielibyśmy takich wahań kursu. Choć wtedy co prawda nie byłoby takich szans na ogromny zarobek na spadkach.pionty pisze: Nieprzemyślanie wlazłem na 119zł. Miałem możliwość sprzedania po 122, później po 110 kilka dni. I czekałem. Doczekałem się pięknie.
Szczerze mówiąc mam nadzieję, że chociaż wyjdę z Liska z niewielka stratą.
Jest tyle różnych komentarzy nt. przyszłości kryptowalut, że sam głupieję. Miał być long term,a już sam nie wiem.
Dlatego liczę, że BTC się podniesie na tyle, żeby chwilowa pompa an LSK pozwoliła mi sprzedać w okolicach ceny skupu.
Giełd nie zablokują. To, że rząd ma taki "plan" to nic nie znaczy. Światem rządzi pieniądz, jak coś będzie nie tak to giełdy te przeniosą swoje siedziby do innych państw. Rząd nadal będzie chciał zablokować? Proszę bardzo, mamy VPN (przykład Bet365).IVANEK pisze: Ja tam jestem pełen podziwu że na BB oraz na Abucoins prze do góry pomimo tej informacji: https://www.fxmag.pl/artykul/abucoins-k ... liscie-knf i są to jedne z większych kursów w stosunku do pozostałych giełd świata, a wzmocnienie wobec BTC tylko raduje 0,00247455 BTC (12,07%) bo jak zablokują te polskie giełdy a z newsów wynika że do tego dąży nasz kochany rząd to nie stracimy na przewalutowaniu a możemy wręcz zyskać parę złotych.
A skąd ta pewność, że już tylko 1 pik? Czemu nie na przykład 2? Bo mnie się wydaje, że dwa są bardziej prawdopodobne... A dwa to już prawie trzy, więc może jednak trzy?belzeber pisze:Rynek spadnie zaraz do zera, tylko wyciągnie jeszcze dodatkowe pieniądze na takiej małej hossie.
To jest kwestia miesiąca dwóch, czeka nas ostatni hype, w który wejdą jeszcze niezdecydowani i wtedy dopiero rozpocznie sie korekta długofalowa. Jeszcze tylko jeden pik...
I nie ma sie co oszukiwac, chocby nie wiem jaki projekt stal za dana krypto - sa wprost powiazane z globalnym rynkiem finansowym i zalezne jak male dzieci przy kiecce matki z wall street.
Pytanie, na ile nauke wyciagna drobni inwestorzy z tego tapniecia i wyjda z rynku w okolicach zera, czy na wielkim minusie.
pozdrowienia z piekla.
paxonek123
Postautor: Jazda » środa, 7 lutego 2018, 16:23
Jazda
Postautor: Stefun007 » środa, 7 lutego 2018, 16:53
Skoro już tego chcesz... Uważam, że źle zrobiłeś bo jest duża szansa na odbicie od 8k USD na BTC co pociągnie resztę altów w górę.Jazda pisze: Nie wydaje się wam, że to dobry czas na wysyp ? Czy tylko ja tak uważam ?
Było na BB w porywach 72 zł teraz oscyluje w przedziale 67-69. BTC po solidnej przecenie teraz trzyma się pow 8200, na moje oko aż za dobrze to wygląda. Nie wspominając iż bezapelacyjnym przewodnikiem stada na LSK stał się BitBay hehe a takie obroty wiecznie trwać nie będą Ciekaw jestem waszej opinii.
Stefun007
Postautor: czlowiek_z_lasu » środa, 7 lutego 2018, 16:58
czlowiek_z_lasu
Postautor: arat » środa, 7 lutego 2018, 16:59
arat
Postautor: k.b. » środa, 7 lutego 2018, 18:27
Dziekujemy że założyłeś dzisiaj specjalnie tu konto żeby nam o tym powiedzieć.belzeber pisze: obserwując wykres, załamanie pojawi się dokładnie w środę.
do piatku beda realizowane transakcje zakupowe po szoku, prawdopodobnie ten trend utrzyma sie jeszcze ok 2 tygodni i wtedy wydarzy sie czarny scenariusz, czyli tzw. opcja 89. Prosta matematyka wystarczy odjac od roku w jakim jestesmy. Nikt natomiast nie spodziewal sie, ze dojdzie do tego juz w pierwszym kwartale.
Masa ogolonej wełny bedzie sie tlic bardzo dlugo, a krwiste potoki, znane dotychczas tylko z mitologii, beda najlepsza nauka dla przyszlych pokolen.
k.b.
Postautor: dambunio » środa, 7 lutego 2018, 19:15
dambunio
Postautor: tepex » środa, 7 lutego 2018, 19:28
tepex
Postautor: p89 » środa, 7 lutego 2018, 19:33
p89
Postautor: tepex » środa, 7 lutego 2018, 20:30
tepex
Postautor: Jazda » czwartek, 8 lutego 2018, 00:28
Było nawet powyżej 8K na BTC lecz nic to nie zmieniło dla LSKStefun007 pisze:Skoro już tego chcesz... Uważam, że źle zrobiłeś bo jest duża szansa na odbicie od 8k USD na BTC co pociągnie resztę altów w górę.
Tylko Ci się wydawałoczlowiek_z_lasu pisze:Chyba szykuje się lekkie odbicie.
Z jakiego wykresu ?
Jazda
Postautor: debugi » czwartek, 8 lutego 2018, 01:23
debugi
Postautor: tepex » czwartek, 8 lutego 2018, 06:27
Żebyś se Chopok nie przespał jak pociąg. Odjedzie i nie zechce poczekać;) i na starą stację już się nie wróci... Wtedy już nie będzie Ci tak wesoło ale to Twoje pieniądze i możesz z nimi robić co chcesz;)Jazda pisze:Było nawet powyżej 8K na BTC lecz nic to nie zmieniło dla LSKStefun007 pisze:Skoro już tego chcesz... Uważam, że źle zrobiłeś bo jest duża szansa na odbicie od 8k USD na BTC co pociągnie resztę altów w górę.
Tylko Ci się wydawałoczlowiek_z_lasu pisze:Chyba szykuje się lekkie odbicie.
Z jakiego wykresu ?
Prawda jest taka, iż wielu się wydaje...że coś wiedzą. Ja pod to nie zagrałem.
Pytanie zadałem po to aby zbadać wasze nastroje. Zauważcie zadałem je po fakcie sprzedaży a nie przed.
Teraz pozostaje określić dobry czas i miejsce na wykresie do ponownego wejścia.
tepex
Postautor: Dovakhiin » czwartek, 8 lutego 2018, 09:09
Dovakhiin
Postautor: fsz0q » czwartek, 8 lutego 2018, 09:14
Lisk @LiskHQk.b. pisze:I co to za news?Dovakhiin pisze:Hej ludziska.. co to za wyskok dzis rano? Jakis news? Cos mnie ominelo ze tak smialo do gory idzie?
edit/ ok juz wiem
fsz0q
Postautor: Budzaj » czwartek, 8 lutego 2018, 09:18
Budzaj
Postautor: rafgoo » czwartek, 8 lutego 2018, 09:20
Na 14. Ale awans był.Budzaj pisze:Koledzy na coinmarketcap BitBay LSK/PLN Prowadzimy całe stadko do przodu.
https://coinmarketcap.com/currencies/lisk/#markets
Po za tym LSK jest na 13 miejscu wśród Coins
PIĘKNIE PIĘKNIE oby było już tylko lepiej.
rafgoo
Postautor: Jazda » czwartek, 8 lutego 2018, 09:30
Jazda
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).