Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: -23
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: inwestor2018 » sobota, 3 lutego 2018, 23:40

SyCo pisze: Fajnie, że pozytyw ale troche mijają się z prawdą, że lisk wzrósł przez to ogłoszenie ;)
Lisk na chwilę obecną nie wzrósł tylko odbił się od dna tak jak każda inna krypto. Co nie zmienia faktu że stoi na cenie 75 zł pomimo tego że trafił na nową giełdę.

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: Saxha1993 » niedziela, 4 lutego 2018, 00:01

Co w końcu z ta giełda bitflayer ? Bo chyba lisk tam miał być czy się mylę ? Bo na marketcapie bo nie ma xd

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: SyCo » niedziela, 4 lutego 2018, 08:35

Spoiler:
inwestor2018 pisze:
SyCo pisze: Fajnie, że pozytyw ale troche mijają się z prawdą, że lisk wzrósł przez to ogłoszenie ;)
Lisk na chwilę obecną nie wzrósł tylko odbił się od dna tak jak każda inna krypto. Co nie zmienia faktu że stoi na cenie 75 zł pomimo tego że trafił na nową giełdę.
Chodzi mi o to, że Lisk nie wzrósł przez ogłoszenie, że będzie na Huobi. Kurs wzrósł bo btc odbił a to zbiegło się z czasem ogłoszenia. Autorzy artykułu wymyślili to sobie, co nie zmienia faktu że dobrze że o nim piszą.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: GrandLISK » niedziela, 4 lutego 2018, 13:41

wracając do tematu. miał być hop, a jest bęc. krypto są nieprzewidywalne

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 71
Reputacja postu: 
2

Postautor: SidLeniwiec » niedziela, 4 lutego 2018, 14:23

Ten facet z YT "kanał bez kanału" nagrał filmik w którym zadeklarował że w okolicy konferencji sprzeda swoje ponad 1000 lsk. Ze względu na to że ma duży zasięgo to takie wypowiedzi nie wpłyną dobrze na kurs... takich "specjalistów" od siedmiu boleści trzeba hejtować! :/ tylko zysk zysk i zysk, zero myślenia o rozwoju projektu...

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
3

Postautor: rav3n_pl » niedziela, 4 lutego 2018, 15:11

WARNING.AHTUNG.WNIEMANIE

Ze względu na ponowny razowy burdel jaki się tu robi lecą losowe 7-dniowe bany dla spamerów.
Płakać można na wp.pl i onecie.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 78
Reputacja postu: 
0

Postautor: preston » niedziela, 4 lutego 2018, 15:21

Ishias pisze: LordKruszwil tez kupil liska za 100k ale po cenie 100pln mówilem Wam ze cala polska jest w liska zapakowana i źle to wrozy. A zeby spadl do 10 pln :D.
Ah ludzie na prawdę przeceniacie kryptowaluty jako środek do handlu giełdowego. Mam wrażenie że ludzie porównują to z oprocentowaniem lokat w PL czy też handlem FOREX.

Na prawdę akcje giełdowe wielu spółek potrafią urosnąć bardzo szybko setki procent. Fenomen wahań krypto wynika z nowości tego rynku oraz nowoczesności dóbr jakim są dzieła programistów w postaci kodów.

Jest sporo ludzi którzy inwestują w firmy które zajmują się np. nanotechnologią w medycynie i choć nie mają bladego pojęcia na dany temat projektu na podstawie pewnych przesłanek gdzieś wyczytanych w mediach lub zasłyszanych kupują akcje licząc na zysk.

Tak samo jest tutaj...nie róbcie na siłę z ludzi Januszy biznesu. Społeczeństwo w PL stało się trochę bogatsze i więcej ludzi pozwala sobie na inwestycje oszczędności. Krypto są tak nieprzywidywalne jak inne instrumenty ale przez ogólnoświatowe zainteresowanie i nagonkę w mediach nastroje bardzo łatwo się zmieniają.

EDIT:

Uważam że aktualnie spekulacja na temat ceny LISK w oparciu o sam projekt czy jego wykres jest bardzo trudna ze względu na niestabilność BTC. Wystarczy obserwować wykres "króla" by przewidzieć ruchy LISKa czy każdej innej krypto

Początkujący
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzecho2020 » niedziela, 4 lutego 2018, 16:55

Właśnie tego starego dziada bitcoina się najbardziej obawiam. Nawet przy konferencji LISKa jeśli bitcoin będzie kosztował 8000 $ to niby ile może ten LISK skoczyć? Do 90?

Początkujący
Reputacja: 17
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitVonZen » niedziela, 4 lutego 2018, 17:40

grzecho2020 pisze:Właśnie tego starego dziada bitcoina się najbardziej obawiam. Nawet przy konferencji LISKa jeśli bitcoin będzie kosztował 8000 $ to niby ile może ten LISK skoczyć? Do 90?
Jeśli jutro trend spadkowy się nie odwróci to po godzinie 12-13 lub wtorek BTC może spaść w okolice 6900 - 7400. Wnioski po Historical data of BTC. :(
Moje spekulacje, jeśli w tym tygodniu ruszy dalej w dół to dna spodziewam się w okolicach 4000. Czyli samego LISKa ciężko na ten msc mi wyspekulowac.
Jedynym pozytywnym podmuchem było zamknięcie BTC w sobotę na pozycji wyższej niż w piątek, ale nie odbieralbym tego jako stabilizacja czy powód do wzrostów.
BTW. Zanim ktoś wystawi minusa niech weźmie kalkulator i otworzy historię notowań BTC i policzy sobie w jakim tempie " topnieje" BTC
14 dni rynek bronił kursu BTC na poziomie 11000 i odpuścił ( cena poszła w dół), ten tydzień podpowie w którą stronę jedziemy. AMEN

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 71
Reputacja postu: 
3

Postautor: SidLeniwiec » niedziela, 4 lutego 2018, 19:28

Polecam lekturę Pilipa bo mądrze gada a ma wieloletnie doświadczenie

Początkujący
Reputacja: 17
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitVonZen » niedziela, 4 lutego 2018, 20:03

SidLeniwiec pisze: Polecam lekturę Pilipa bo mądrze gada a ma wieloletnie doświadczenie
Mądrze gada lecz wolę mieć później pretensje do siebie niż do obcego mi człowieka :)

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
1

Postautor: Thebisre » poniedziałek, 5 lutego 2018, 07:05

Wklejam ciekawy artykuł odnoszący się do KNF, które zaczęło się przyglądać bacznie jednej z polskich giełd kryptowalut. Czyżby chodziło o BB?

http://www.dziennik.pl/amp/568063,knf-z ... coiny.html

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 78
Reputacja postu: 
0

Postautor: preston » poniedziałek, 5 lutego 2018, 08:46

Hmm dość istotna informacja, myślę że wszystkie giełdy krypto w naszym kraju wylądują na celowniku...tak więc w stylu naszego rządu: infiltracja, inwigilacja i masturbacja. Kolejność dowolna

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » poniedziałek, 5 lutego 2018, 10:54

@preston,
krypto same w sobie nie są zagrożeniem ŻADNYM.
Krypto to ewentualne zagrożenie dla banku.. ale i bank w ostatnim rozrachunku też zyska, bo transfer fiatów w nim się odbywa i jest powiązany chcąc nie chcąc...
Do krypto NIC WIĘCEj nie trzeba prócz.... rozliczania się z zysków. NIC POZA TYM, niech się nie doszukują.

Początkujący
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
1

Postautor: grzecho2020 » poniedziałek, 5 lutego 2018, 11:09

Polski rząd zawsze musi wtrącić swój chciwy kinol tam gdzie widzi piniondz. To się nigdy nie zmieni, tak samo było z zakładami bukmacherskimi, polak sobie wygrywa pieniądze na zagranicznych stronach bez podatku? Hieny zwęszyły pieniądz, zakazali zagranicznych, ale do polskich, opodatkowanych bukmacherów serdecznie zapraszają i reklamują na wielką skalę. Co komu do moich własnych, zarobionych pieniędzy? Dla mnie to jawna, legalna kradzież. Tak samo w krypto, rząd nie może przejść obojętnie obok tak wielkich pieniędzy, choćby się mieli zesrać żeby wymyślić formę podatku to to zrobią.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » poniedziałek, 5 lutego 2018, 11:11

grzecho2020 pisze: formę podatku to to zrobią.
no ale podatek dochodowy powinien wystarczyć? co tu więcej niby mogą zrobić? NIC.
Oni nie powinni negatywnie wypowiadać się o krypto.. w końcu ci którzy się rozliczają z zapewne niemałych sum, w pewien sposob zasilaja skarb państwa.. to jest koryto i psioczyć na krypto nie powinni.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 217
Reputacja postu: 
1

Postautor: zombine » poniedziałek, 5 lutego 2018, 11:41

Zrobiłem sobie taki mały przegląd krypto z top 25 i wychodzi mi że najmniejszym wahaniom cenowym podlega właśnie LSK, ETH i Neo. Patrząc na prawdopodobną bańkę która teraz pęka i jak fakt że niektóre z nich pogubiły po 60-75% tego co posiadały na początku stycznia to nie jest aż tak źle(oby, do czasu itp)

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 410
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jazda » poniedziałek, 5 lutego 2018, 13:18

Iwan344 pisze: Witam czy jest możliwe zejście poniżej 60 zł ? Dzisiejszego dnia ?
Oczywista oczywistość :) w sumie dlaczego by nie...
Mnie swędziała ręka więc dokupiłem chwilę temu na lokalnym dołku czyli 58.35... licząc na odbicie z tego poziomu i teraz pytanie :?: :!: czy się nie pospieszyłem i to był aby dołek na dzis :mrgreen:
Ale co mam płakać jak wcześniejsze zakupy robiłem za wcześnie po dużo większym kursie 70 zł.

Jeśli te 7500 na BTC to nie koniec spadków ...to ratuj się kto może hehe. Takie tam przemyślenia na poniedziałek.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: IVANEK » poniedziałek, 5 lutego 2018, 13:31

Jazda pisze: Jeśli te 7500 na BTC to nie koniec spadków ...to ratuj się kto może hehe
Bywały gorsze spadki nawet 80 - 90 % tak że krypto jest nieobliczalne i dlatego w spekulacyjnym dywagujemy. A tendencja spadkowa jest na tyle głęboka że mnie nie zdziwi jak około 22:00 będzie nawet 45 zł a wypłata jeszcze nie wlazła na konto z pracy by dokupić bo okazja jest do tego teraz bardzo dobra.

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: barteknowacki » poniedziałek, 5 lutego 2018, 13:42

Jestem ciekaw, czy w świetle lecącego na łeb i szyję rynku, rebranding czy nawet wyjście SDK będzie miało wpływ na notowania tej waluty. To tylko 2 tygodnie a na koniec "korekty" nadal się nie zanosi :geek:

Wróć do „Lisk”