Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: k.b. » środa, 17 stycznia 2018, 20:50

SidLeniwiec pisze:
HighWind pisze:Gdyby BTC spadal a marketcap by stał to spoko ludzie uciekają w alty lub fiaty na przeczekanie, ale marketcap leci na ryj. Tym bardziej, że już od tygodnia nie było ani jednego pozytywnego newsa od teamu liska. .
Kolego coś Ci się chyba wykresiki pomieszały bo albo śpisz albo niedowidzisz bo MC wcale nie leci a już na pewno nie na "ryj" za przeproszeniem jak to ująłeś;) jest bardzo stabilny od blisko doby a to wiele znaczy w tak burzliwym okresie :) wiadomo nie ma tego co było prze spadkami ale tego chyba ci tłumaczyć nie muszę dlaczego jeszcze nie ma takiego MC co nie zmienia fakty że nie musisz siać zamętu.
Teraz jest jeszcze okres nieunormowany co oczywiste i też zgadzam się, że jak stary dziad btc jeszcze spadnie to i lsk spadnie ALE WTEDY WSZYSTKO TEŻ SPADNIE a nie tylko lsk ;)
Co do newsów to przedmówca już ci napisał :) ale jeśli sądzisz, że team Lisk nie ma nic innego do roboty tylko codziennie cię łechtać newsami bo inaczej się obrazisz to się grubo mylisz.
Mieliśmy kwotę 140zł więc teraz łatwiej w nią atakować i robić nowe ATH a po drugie w okresie największych spadków lsk bardzo ładnie trzymał 0,00170 - 0,00206 btc co świadczy o jego mocnej pozycji i że wiele osób w niego wierzy - a to też ważne i buduje wartość.

Trzymam kciuki za wszystkich o mocnych nerwach :P no i za zespół Lisk bo szkoda by było zrobić niewypał z tak przyszłościowego projektu :)
Tak wiel madrych slow powiedziales w jednym poscie. Dzieki SidLeniwiec

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 128
Reputacja postu: 
0

Postautor: ExcaliburPLL » środa, 17 stycznia 2018, 21:06

Może robię błąd ale zdecydowałem dokupić tego trochę. Zobaczymy co przyniesie przyszłość.
Best BTC/ETH & other exchange > http://tinyurl.com/bitbay
Free BTC lottery > http://tinyurl.com/frbtcns

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: lisk-2207 » środa, 17 stycznia 2018, 21:50

Coś się rusza 20 usd przebite

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Animus » środa, 17 stycznia 2018, 22:23

BTC się ładnie odbiło od dolnej linii trendu kreślonej od 15 września 2017. Jeśli to nie bulltrap to powinniśmy wrócić z liskiem w najbliższym czasie do 25 USD (LSKBTC wygląda ładnie).

Początkujący
Reputacja: -15
Reputacja postu: 
0

Postautor: GameCash » środa, 17 stycznia 2018, 22:31

Animus pisze: BTC się ładnie odbiło od dolnej linii trendu kreślonej od 15 września 2017. Jeśli to nie bulltrap to powinniśmy wrócić z liskiem w najbliższym czasie do 25 USD (LSKBTC wygląda ładnie).
Pisałem o tym bulltrap był w Grudniu. Jak już to może być kontynuacja trendu spadkowego ponieważ dziś została przebita 3 linia trendu wzrostowego więc (książkowe przebicie 3 lini powoduje zmianę trendu) od dawna ale oficialnie mamy trend spadkowy ciekawe na jak dlugo

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: circleman » środa, 17 stycznia 2018, 22:32

lisk-2207 pisze: Coś się rusza 20 usd przebite
Coś się rusza, ponieważ BTC się rusza. Dziś mam już dosyć krypto bo cały dzień jedyne co robiłem to kopiowałem ruchy btc z dużych giełd. Wykresy były niemal identyczne! Trudno jest teraz wyceniać Liska jako projekt, bo fundament jest niestabilny ale rynek mocno walczy w okolicach 10k za btc. Ale czy jest ktoś kto tego się nie spodziewał? Nie wiem czy mniej pewnie czułem się podczas pompowania bańki w obawie o panic sell dziejów czy teraz, gdy mamy kolejny dzień ogromnych spadków. Taki los inwestora, tym bardziej nie full time.

Ps. cześć wszystkim, jestem Januszem jak Wy i cieszy mnie forum bez przechwałek za ile kto kupił. Niesamowite jak w ostatnich dniach zmniejszył się tutaj ruch :)

Ps2. ładna pompka, ktoś zauważa analogię do wczorajszego dnia? To samo tylko w drugą stronę o tej samej porze :)
Ps3. a BB aż pada taki popyt :D
Ostatnio zmieniony środa, 17 stycznia 2018, 22:45 przez circleman, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: circleman » środa, 17 stycznia 2018, 22:57

Jest to jakieś info o nastrojach. Polska odbiera to jako promocję ale jest ku temu powód, wszystko zostało pokolorowane na zielono w ciągu 30 minut. Czy nie za szybko?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Gordon Gekko, » środa, 17 stycznia 2018, 23:35

dobry objaw ten wzrost i odbicie btc ale moze być tylko pompka chwilowa. na początku tygodnia tez tak było. także HOLD HOLD i jak ktos kupił po 60 to gratuluje :) nawet jak spadnie do 40 to i tak HOLD :) w 30 minut 30% wiec w rynku jest siła :) pozytywne przemyslenie przed snem! HOLD! :)

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezesPGRu » czwartek, 18 stycznia 2018, 00:03

A ja powiem, że według dobrego tradera, to powinno być zaraz odbicie w dół żeby zakończyć falę 5 i progiem może być nawet 8.5k$ za btc, zobaczymy

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: KryptoCzłowiek » czwartek, 18 stycznia 2018, 00:10

Gordon Gekko, pisze:dobry objaw ten wzrost i odbicie btc ale moze być tylko pompka chwilowa. na początku tygodnia tez tak było. także HOLD HOLD i jak ktos kupił po 60 to gratuluje :) nawet jak spadnie do 40 to i tak HOLD :) w 30 minut 30% wiec w rynku jest siła :) pozytywne przemyslenie przed snem! HOLD! :)
Taka świeczka zielona zawsze gaśnie :P ale do tygodnia według mnie wyrówna się wszystko, lisk obstawiam 90-95. Może dobrze że z BTC upłyneło i poszło w alty, może alty będą mniej zależne od króla i władcy.

Z własnego doświadczenia wiem że.. HODL .... ZAWSZE .... jest bezpiecznym DOBRYM zarobkiem. Za dużo ludzi chciało by od razu w miesiąc 100-200-300% (pół roku temu sam byłem Janem panikującym jak coś spadnie np. LSK z 16 na 7, a grając na kółkach, spekulacjach i wykresach przy KRYPTO to jest czarna magia, nie wszystko się przewidzi gdy wejdzie BAD NEWS.

Tak więc zalecam ludziom o słabych nerwach:
Obrazek

Początkujący
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: mackam3 » czwartek, 18 stycznia 2018, 07:11

Po odbiciu powinna nastąpić jeszcze ostatnia fala spadkowa (5)
Myślicie że ona nastąpi? Jakiego dolnego progu się spodziewacie?
Jeżeli korekta byłaby głębsza niż wczoraj.
Może zobaczymy z przodu 4... ?.;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: dyneck » czwartek, 18 stycznia 2018, 07:26

Mówisz o pęknięciu bańki czy o czym ?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 18 stycznia 2018, 08:14

mackam3 pisze: Może zobaczymy z przodu 4... ?.
na bb 50-55 jest raczej mocnym wsparciem, na pewno ktoś ściany będzie stawiał aby niżej nie spadało.. i teraz po odbiciu na ponad 30 zł względem dołka to imo z każdą chwilą coraz mniejsze szanse na powtórki takich promocji... no ale zobaczymy co rynek pokaze szczególnie btc.

edit/ na 15 m na polo lsk/usd ładny proporzec wzrostowy :) jezeli btc nie da dupy to RACZEJ wzrost na okolice ok 30$.
Ostatnio zmieniony czwartek, 18 stycznia 2018, 08:26 przez Dovakhiin, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: zawysokasiatka » czwartek, 18 stycznia 2018, 08:57

Dovakhiin pisze:
mackam3 pisze: Może zobaczymy z przodu 4... ?.
na bb 50-55 jest raczej mocnym wsparciem, na pewno ktoś ściany będzie stawiał aby niżej nie spadało.. i teraz po odbiciu na ponad 30 zł względem dołka to imo z każdą chwilą coraz mniejsze szanse na powtórki takich promocji... no ale zobaczymy co rynek pokaze szczególnie btc.

edit/ na 15 m na polo lsk/usd ładny proporzec wzrostowy :) jezeli btc nie da dupy to RACZEJ wzrost na okolice ok 30$.
Jakoś mam wrażenie dziwne, że btc jeszcze nie powiedziało ostatniego słowa. Że jeszcze bliżej 8k usd spadnie.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: HighWind » czwartek, 18 stycznia 2018, 09:25

SidLeniwiec pisze: Kolego coś Ci się chyba wykresiki pomieszały bo albo śpisz albo niedowidzisz bo MC wcale nie leci a już na pewno nie na "ryj" za przeproszeniem jak to ująłeś;) jest bardzo stabilny od blisko doby a to wiele znaczy w tak burzliwym okresie :) wiadomo nie ma tego co było prze spadkami ale tego chyba ci tłumaczyć nie muszę dlaczego jeszcze nie ma takiego MC co nie zmienia fakty że nie musisz siać zamętu
Nie chodzi mi o sianie defetyzmu a troche ten cytat wyjąłeś z kontekstu bo chodziło mi o podstawe spadku w kontekscie tempa i poziomu ewentulanego odbicia ceny LSK. A nie oszukujmy się bo cena była mocno promocyjna dla kogoś kto wierzy w projekt w tym i dla mnie. Mialem sporo farta bo pod wpływem odrobiny paniki wysiadłem na fiaty przy 93 pln więc obserwowałem sobie wszystko spokojnie stąd te moje przemyślenia. Przepraszam jeżeli odebraliście to jako popyline.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 18 stycznia 2018, 09:47

myślę, że jest spora szansa na wyjście górą..
Obrazek

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: HighWind » czwartek, 18 stycznia 2018, 10:05

@Dovakhiin, ale jeszcze dzisiaj?

Początkujący
Reputacja: 128
Reputacja postu: 
0

Postautor: yarooo » czwartek, 18 stycznia 2018, 10:07

HighWind pisze:@Dovakhiin, ale jeszcze dzisiaj?
Wg zamieszczonego wykresu trójkąt zamyka się coś koło godziny 15:00, czyli tak - dzisiaj.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 18 stycznia 2018, 10:09

@HighWind,
nie zapeszając btc już z chorągiewki wyszedł górą.. jak nie da dupy to imo leci na ok 12k$.. co za tym idzie lisek też skoczy myślę, ponad 80 zł patrząc na bb (a nawet pod 90)

Początkujący
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: InwestorZNorwegii » czwartek, 18 stycznia 2018, 10:17

Moze sie przyda info ktore nie jest juz plotka
http://www.msn.com/nb-no/okonomi/bors-o ... ocid=ientp

a tutaj tlumaczenie po polsku
Pojawiły się plotki, że Chiny mocno uderzą w kryptowalutę. Teraz wiadomość jest potwierdzona.

Według Reutersa chiński bank centralny powiedział we wtorek i wtorek, że zakończy handel walutami kryptowalutycznymi w tym kraju, pisze Børsen.dk.

Według oficjalnego rzecznika rząd całkowicie zabroni scentralizowanego handlu walutami wirtualnymi, a także wszystkie usługi dodatkowe na rynku kryptografii, takie jak usługi portfelowe, zostaną zakazane.

Wiadomości dostają 97 ze 100 największych kryptowalut, aby zobaczyć czerwony wtorkowy poranek.

Bitcoin spada o 9,4 procent, Ethereum spada o 14,6 procent, a Ripple o 23,3 procent w momencie pisania, pokazując przegląd Coinmarketcap.com.

Jedynymi walutami, które rosną, są Neo, które wzrosły o 3,6 procent, podczas gdy Thether i Gas odpowiednio o 0,5 i 13,5 procent.

Przeczytaj także: Myrseth ostrzega przed kryptowalutą i mieszkaniem

W ubiegłym roku oferta chińskich monet, znana również jako ICO, zakazała wprowadzania na giełdę kryptowalutów krajowych i wprowadziła amortyzator wydobycia bitcoiny, ale krypto-społeczność znalazła alternatywne sposoby prowadzenia działalności gospodarczej, pisze Børsen.

Teraz jednak zakaz będzie całkowity, co oznacza, że ​​Chiny mogą w razie potrzeby wyłączyć internet.

Z komunikatu wynika, że ​​władze zablokują dostęp chińskim zarówno do krajowych, jak i zagranicznych stron internetowych, a także do wszystkich usług aplikacji, które mają do czynienia z cryptovaluta.

Władze ostrzegają również o ściślejszym monitorowaniu wszystkich usług, które zapewniają transfer pieniędzy do innych krajów.

Przeczytaj również: Buffett o cryptovaluta: To nie kończy się dobrze

Łączna wartość wszystkich kryptowalut była w poniedziałek 8 stycznia w wysokości 835,5 miliarda dolarów. W ubiegłą środę spadek wyniósł 700 miliardów dolarów, aw godzinach rannych w ostatni czwartek wartość spadła do 628 miliardów dolarów.

Obecnie łączna wartość rynkowa wynosi 635,7 mld dolarów.

Jednak w poniedziałek 8 stycznia na coinmarketcap.com kryło się 1 384 kryptowaluty. Dzisiaj jest 1,450. Oznacza to, że całkowita wartość powinna rzeczywiście wzrosnąć, a nie spaść.

Wróć do „Lisk”