Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: zwierciadło » czwartek, 11 stycznia 2018, 20:30

Harmony pisze:Ja się wyprzedałem, w końcu "lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu". Nie ma co moim zdaniem ryzykować, lepiej mieć te 2500zł na plusie niż być stratnym 1000zł.
Witam - czytam >TU< od kilku miesięcy ,uważam sie za laika w porównaniu z wieloma osobami tu dywagującymi ... LISków mam kupionych nie kilkanaście czy kilkadziesiąt lecz znacznie więcej po rożnym kursie ... 70,86,98,106 - nie sprzedaję ... wcześniej niż w kwietniu ... pozdrawiam ,więcej optymizmu FANI PROJEKTÓW KRYPTO ,którymi podobno jesteście ...

Początkujący
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0

Postautor: czlowiek_z_lasu » czwartek, 11 stycznia 2018, 20:43

UP
Dlaczego w Kwietniu? Nie lepiej 19 lutego się wysprzedać?

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: Navi89 » czwartek, 11 stycznia 2018, 20:44

Zaczal sie panic sell na btc

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: zwierciadło » czwartek, 11 stycznia 2018, 21:03

czlowiek_z_lasu pisze:UP
Dlaczego w Kwietniu? Nie lepiej 19 lutego się wysprzedać?
przepraszam - kwietniu 2019 oczywiście .
a np. chłam paniczny w stylu koniec krypto w krainie Koreańskiej jest bzdurą !!!!!!! władzom chodzi tylko o koniec anonimowości oraz kontrole aby nie można było np. finansować aktów terroryzmu itd.
są też takie news-y z 11.01.2018 :" Dostawca usług VPN – TorGuard akceptuje już płatności z użyciem Lightning Network w głównej sieci Bitcoina" , " DMM.com otwiera nową giełdę w Japonii " , " BNP Paribas Asset Menagment wykorzysta Blockchain do kompleksowych transakcji środków " , " Floryda : projekt ustawy prawnie uznający podpisy Blockchain i inteligentne kontrakty " itd. - NIE PANIKOWAĆ ... ;)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
3

Postautor: DanielBruno76 » czwartek, 11 stycznia 2018, 21:19

GameCash pisze: Obecnie lisk ładnie mi urósł. Kupiłem 625 sztuk po 8 zł :d
no rzeczywiście informacja, która w ch*** wniosła do tego wątku! po kiego grzyba o tym piszesz??? czy wątek w tytule ma "Ile mam w portfelu - pochwal się" - uznaj to za pytanie retorycznie

wątek naprawdę stał się Śmietnikiem (pisane przez "S")
---
btw moda proszę o usunięcie mojej wiadomości - także nic nie wnosi a napisałem, gdyż nie mogę "minusować"
Ostatnio zmieniony czwartek, 11 stycznia 2018, 21:53 przez DanielBruno76, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 38
Reputacja postu: 
0

Postautor: Budzaj » czwartek, 11 stycznia 2018, 21:21

Jak tu nie panikować, jak dziatkownizna przez palce ucieka lecimy to the hell !!!!

Początkujący
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: InwestorZNorwegii » czwartek, 11 stycznia 2018, 21:48

Nie panikujcie hehe.
Lisek nie spadnie poniżej 20$ ,raz że od początku liska korekty wynosiły max +/- 30%, dwa to to że BTC musiałby polecieć poniżej 12.5tys dol ,a to w 99% nie możliwe bo byki czekaja na niedzwiadków na mocnym wsparciu ,a byki maja paliwa na tyle żeby poleciec po kolejne ATH:),więc teraz grubasy maja plan nastepujacy :golimy baranki, kupujemy po niskich cenach i odbijamy.
Skopiuj mój wpis i wklej za tydzień.

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: frontier » czwartek, 11 stycznia 2018, 22:23

@InwestorZNorwegii no golenie tak dobrze im chyba idzie, że dziś na binance chyba 11400 za btc.
Jutro oklice 9-11 mogą być stałe okolice 12 ale na pocieszenie powiem, że lisk raczej nie spadnie niżej niż 20 :)

Początkujący
Reputacja: -15
Reputacja postu: 
0

Postautor: GameCash » czwartek, 11 stycznia 2018, 23:14

InwestorZNorwegii pisze: Nie panikujcie hehe.
Lisek nie spadnie poniżej 20$ ,raz że od początku liska korekty wynosiły max +/- 30%, dwa to to że BTC musiałby polecieć poniżej 12.5tys dol ,a to w 99% nie możliwe bo byki czekaja na niedzwiadków na mocnym wsparciu ,a byki maja paliwa na tyle żeby poleciec po kolejne ATH:),więc teraz grubasy maja plan nastepujacy :golimy baranki, kupujemy po niskich cenach i odbijamy.
Nie składa się takich deklaracji że coś nie spadnie. Kolego bitcoin kiedyś był inny. Znam osoby co płacił btc w restauracji. Ba nawet fee kiedyś nie było. Ale była panika. Spadł z 1000 dolców do 100 dolarów. Więc teraz lisek zawsze może spasc z 80 do 8. Nie wiadomo. Nie mówię że tak będzie ALE MOŻE TAK BYĆ.

Dodano po 1 minucie 25 sekundach:
Znam osobę co za pizze dała 2btc. Tak kiedyś inaczej na btc się patrzylo. Tutaj większość nie pamięta czasów jak btc osgialo 100 dolarów jak każdy otwierał szampana. A teraz nie widzisz co się dzieje btc spadl z 20 k do 13k. Jak przebije 3 linie może spasc dalej. Nawet do 2k.

Dodano po 1 minucie 53 sekundach:
I nie mówię że tak będzie ale MOŻE BYĆ. Tylko chodzi o to by schłodzić głowy. NA początku roku byłem optymistą ba nawet jak zdecydowałem się na zakup 5 msc temu byłem optymistą (lisek po 8zl)ale teraz trochę już bańka. Ale możliwe że btc dalej się wybije kto wie. Ale warto schłodzić głowę.

Dodano po 1 minucie 1 sekundzie:
Lisk w tym roku urósł 200 razy tak już nie będzie. Może urośnie 4 teraz max 10. Jakby urósł 100 razy byłby warty tyle co LG real Madryt i Barcelona razem wziętych

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 71
Reputacja postu: 
0

Postautor: SidLeniwiec » czwartek, 11 stycznia 2018, 23:20

GameCash pisze:
Nie składa się takich deklaracji że coś nie spadnie. Kolego bitcoin kiedyś był inny. Znam osoby co płacił btc w restauracji. Ba nawet fee kiedyś nie było. Ale była panika. Spadł z 1000 dolców do 100 dolarów. Więc teraz lisek zawsze może spasc z 80 do 8. Nie wiadomo. Nie mówię że tak będzie ALE MOŻE TAK BYĆ.
To prawda btc miał spore krachy ale pamiętajmy że to już inne czasy i jest zdecydowanie głośniej o krypto, coraz mniej ludzi bredzi że to oszustwo i piramida, coraz więcej zwykłych kowalskich się tym interesuje - zmieniły się zasady gry. Sprawdźcie jak niski był market cap w stosunkumdo obecnego miesiąca. Gdzieś te pieniądze są we fiatach i czekają na dogodną porę aby znów wejść. Mogą być krachy ale już nie tak dotkliwe. Nawet jeśli ludzie uciekną z btc to na chwile będzie bujało kursami to oczywiste ale rynek znajdzie nowego lidera a i Z PEWNOŚCIĄ część kapitału popłynie do liska. Spokojnej nocy :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: GameCash » czwartek, 11 stycznia 2018, 23:37

SidLeniwiec pisze:
GameCash pisze:
To prawda btc miał spore krachy ale pamiętajmy że to już inne czasy i jest zdecydowanie głośniej o krypto, coraz mniej ludzi bredzi że to oszustwo i piramida, coraz więcej zwykłych kowalskich się tym interesuje - zmieniły się zasady gry. Sprawdźcie jak niski był market cap w stosunkumdo obecnego miesiąca. Gdzieś te pieniądze są we fiatach i czekają na dogodną porę aby znów wejść. Mogą być krachy ale już nie tak dotkliwe. Nawet jeśli ludzie uciekną z btc to na chwile będzie bujało kursami to oczywiste ale rynek znajdzie nowego lidera a i Z PEWNOŚCIĄ część kapitału popłynie do liska. Spokojnej nocy :)
Widzisz właśnie dlatego może być krach. Ja mam zasady że inwestuje w coś co jest nie doszacowane a jak już mega wartościowe powoli lepiej uciekać. A btc prędzej czy później straci palmę pierwszeństwa. Dobre Krypto uczyni was mln a źle upadna. Ten rok bd inny niż 2017 gdzie każda Krypto czy tam prawie rosła. I powiem tak lisek musi się spieszyć. Bo w świecie startup rok to długo. A ma silna konkurencję eth neo qtum

Dodano po 1 minucie 36 sekundach:
Jeżeli ktoś gra mid term I byleby zarobić to lisek był dobry ale dla mnie np kogoś kto inwestuje w projekty po mega zyski to team daje ciągle ciała np z core 0. Ja staram się nie inwestować tylko po kase a projekty które w przyszłości coś zmienia.

Dodano po 3 minutach 2 sekundach:
A i dam wam ostrzeżenie że btc blisko przebicia 3 lini trendu wzrostowego. Jeżeli przebije 12k to dopiero zacznie się panic sell. Granicą 10k może trochę uchronić bo bariera psychologiczna a jak nie to wsparcie ma poziomie 8k ciekawe czy wytrzyma. Uważajcie na próg 12k na btc.

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
1

Postautor: ETHbstk » piątek, 12 stycznia 2018, 00:47

saszek pisze: lepiej się cieszyć że się zarobiło w ogole cokolwiek nawet 100 zł, niz stracić kapitał tak jak niektorzy kupili liska po 130 a teraz w plecy 30 % i nie wiadomo czy nie będzie nurkował kurs dalej
Nikt nie jest w plecy dopóki nie da się wyleszczyć i nie sprzeda na stracie, jaką masz pewność że Lisk nie wystrzeli pod koniec miesiąca na 200zł? Nic na to nie wskazuje ale tydzień temu też nic nie wskazywało że wystrzeli z 75zł na 140zł.
GameCash pisze: Panikuje tylko ci co kupili na górce. Ja mam zasadę nie kupuj na górce. Obecnie lisk ładnie mi urósł. Kupiłem 625 sztuk po 8 zł :d
Gdyby każdy wyznawał taką zasadę to by nigdy wzrostów nie było. Było już wiele takich co to czekali na peronie z rękami w kieszeniach i czekali na okazję, chwila nieuwagi jednak i pociąg odjechał... nigdy nie da się przewidzieć kiedy jest górka a kiedy dołek, wszystko to jest kwestia czasu i rozszerzenia wykresu na okres dłuższy niż ostatnie 24h.

Jestem na tym rynku od niedawna i serio nie dziwię się że ten rynek jest tak zmienny skoro inwestują na nim ludzie z zerową świadomością inwestycyjną. Waluta rośnie w ciągu miesiąca o 200% a teraz "panika" bo korekta jest o 30%, co za dziecinada...

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sweet » piątek, 12 stycznia 2018, 04:47

Czyżby zaczyna się coś dziać w dobrą stronę? Czy fałszywe wyjście?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Animus » piątek, 12 stycznia 2018, 07:48

No i jedna z moich możliwości się sprawdziła. Odbiliśmy się od dolnej linii trendu wzrostowego kreślonej od 17.01.2018 i to już 2 raz, ale tym razem wybiliśmy się ponad obecny trend spadkowy kreślony od 7.01.2018.
Czyli idziemy w górę.
Do tego większość krypto na zielono.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sweet » piątek, 12 stycznia 2018, 07:57

Niech sobie spokojnie rośnie :D

Początkujący
Reputacja: 38
Reputacja postu: 
0

Postautor: Budzaj » piątek, 12 stycznia 2018, 08:25

RUDY LISEK WYSZEDŁ Z NORY - ciekawe jak daleko zajdzie

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: -17
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zeus81 » piątek, 12 stycznia 2018, 08:31

Jest gora ale tez bedzie dol za jakis czas i znowu gora az wejdzie w boczek...na spokojnie musi sie unormowac...burza jest mniejsza na morzu ale jeszcze jest...normalka..

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: tetrus » piątek, 12 stycznia 2018, 08:38

Budzaj pisze:RUDY LISEK WYSZEDŁ Z NORY - ciekawe jak daleko zajdzie
Zeus81 pisze:Jest gora ale tez bedzie dol za jakis czas i znowu gora az wejdzie w boczek...na spokojnie musi sie unormowac...burza jest mniejsza na morzu ale jeszcze jest...normalka..
jedynka do bazy, jedynka do bazy
maszynista wchodzi do pociagu, powtarzam wchodzi do pociągu
<odbiór>
too de moon, powtarzam too de moon, kasuj bilety
będzie up, bilety drozeją, kupowac i w trakcie lotu a moon nie wysiadac, byki na torach, powtarzam byki na torach

:arrow: kody jak w wieziennictwie :arrow:

Początkujący
Reputacja: 108
Reputacja postu: 
0

Postautor: uzar007 » piątek, 12 stycznia 2018, 08:45

Niebawem Lis wskoczy na 15 miejsce MarketCup :twisted: Tego mu życzę

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: GameCash » piątek, 12 stycznia 2018, 09:03

Lisek spadł z 40 dolarów do 25 panika urósł do 28 i radość że lot w kosmos. Ludzie ogarnijcie się dziś każda Krypto rośnie. Np taki game to 2 razy bardziej dziś rośnie niż lisk a wy mówicie o locie w kosmos.

Wróć do „Lisk”