Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: turbina » czwartek, 4 stycznia 2018, 00:21

Nie liczę ile mógłbym być w przód, ale po obecnym kursie tracę 100zł, więc trochę nerwowa atmosfera u mine panuje :D Oczywiście, cierpliwość i hodl, czekamy na przyszłość ;)

Początkujący
Reputacja: 20
Reputacja postu: 
0

Postautor: Iemix96 » czwartek, 4 stycznia 2018, 00:31

turbina pisze: Nie liczę ile mógłbym być w przód, ale po obecnym kursie tracę 100zł, więc trochę nerwowa atmosfera u mine panuje :D Oczywiście, cierpliwość i hodl, czekamy na przyszłość ;)
100zl? Taka strata to nie strata. Chłopie ja do kupiłem liska (pierw za 8zl ale nie o tym) na ogromnej gorce 35 zł. Kurs spadł do 22. Za 4 Msc będziesz się śmiał z obecnego kursu. Wszyscy mi mówili że najgorsza inwestycja bo kurs spadł do 22 a ja się załadowalem za dość duża kwote za 35zl. Teraz pije szampana

Dodano po 2 minutach 22 sekundach:
Skoro 4msc temu kupilem liska za 8zl to cena 80 zł dla mnie to Marzenie bo taki zarobek. Ale ci co kupili za 100 nie ma co się łamać nie na pewno ale raczej nowe ath jeszcze bd

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: turbina » czwartek, 4 stycznia 2018, 00:33

Iemix96 pisze:
turbina pisze: Nie liczę ile mógłbym być w przód, ale po obecnym kursie tracę 100zł, więc trochę nerwowa atmosfera u mine panuje :D Oczywiście, cierpliwość i hodl, czekamy na przyszłość ;)
100zl? Taka strata to nie strata. Chłopie ja do kupiłem liska (pierw za 8zl ale nie o tym) na ogromnej gorce 35 zł. Kurs spadł do 22. Za 4 Msc będziesz się śmiał z obecnego kursu. Wszyscy mi mówili że najgorsza inwestycja bo kurs spadł do 22 a ja się załadowalem za dość duża kwote za 35zl. Teraz pije szampana
Też się śmieję, że mała strata, było też z 1000zł w plecy, wtedy dokupiłem. Jestem cierpliwy, szkoda, że nie zainwestowałem wcześniej to też bym się załapał na 35-8zł, ale trochę błędów popełniłem, dlatego teraz się boję za tanio sprzedać i za drogo kupić :D Były już dwie okazje co najmniej na to, żeby dobrze sprzedac i dobrze kupić, ale jednak chyba wolę cierpliwie poczekać, nie ruszać, ewentualnie dokupić.
Iemix96 pisze: Skoro 4msc temu kupilem liska za 8zl to cena 80 zł dla mnie to Marzenie bo taki zarobek. Ale ci co kupili za 100 nie ma co się łamać nie na pewno ale raczej nowe ath jeszcze bd
Nie łamię się, widzę na githubie, że prace jakoś idą w przód, liczę, że te 10x jeszcze zdążę w tym roku zarobić, a jak nie to nawet podwojenie zarobku będzie i tak satysfakcjonujące.
Ostatnio zmieniony czwartek, 4 stycznia 2018, 00:36 przez turbina, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Iemix96 » czwartek, 4 stycznia 2018, 00:36

turbina pisze:
Iemix96 pisze:
Też się śmieję, że mała strata, było też z 1000zł w plecy, wtedy dokupiłem. Jestem cierpliwy, szkoda, że nie zainwestowałem wcześniej to też bym się załapał na 35-8zł, ale trochę błędów popełniłem, dlatego teraz się boję za tanio sprzedać i za drogo kupić :D Były już dwie okazje co najmniej na to, ale jednak chyba wolę cierpliwie poczekać, nie ruszać, ewentualnie dokupić.

Ja osobiście sprzedałem po 71 część liskow (zła decyzja tego nie nazwę bo kupiłem po 8 a potem 35zl) zrobiłem realizację części zysków i dywersyfikacje portfela. Dorosłem do tego że niebezpiecznie wszystko trzymać w 1 Krypto.

Dodano po 42 sekundach:
Obecnie posiadam 3 Krypto I to polecam każdemu by nie trzymać w 1

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: turbina » czwartek, 4 stycznia 2018, 00:38

Iemix96 pisze: Obecnie posiadam 3 Krypto I to polecam każdemu by nie trzymać w 1
Jakie są te dwie pozostałe Krypto w które inwestujesz?

Takie cudo znalazłem na reddicie :) Jest wiara pełną siłą !

https://www.rlevance.com/work/creating- ... ayer-lisk/

Na bitbay kurs 78zł czyli około 22,5$, zaś poloniex wycenia na 23,5$ czyli około 82zł ;) Rzadkość, że zaniżony kurs na BB, ale mamy noc ;) Rano pewnie wystrzał ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 4 stycznia 2018, 08:15

co to za wystrzał z samego rańca był? kaprys kupujących czy jakiś news?

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 267
Reputacja postu: 
0

Postautor: GoPro » czwartek, 4 stycznia 2018, 09:15

Dovakhiin pisze: co to za wystrzał z samego rańca był? kaprys kupujących czy jakiś news?
Moze ich post o tym, ze szukaja dev, ktory da rade zsynchronizowac gielde Lykke, by mogla handlowac Liskiem. (fb)
Zawsze to nowy rynek zbytu za jakis czas.

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: k.b. » czwartek, 4 stycznia 2018, 09:17

Ja tam w ogóle nie panikuje. W nosie mam teraz jaki jest kurs. Ja wierzę i prawie jestem tego przekonany że zarobie. Kwestia tylko ile i kiedy dobrze wyjść. Nie oszukujmy się. Jak zespół liska spełni swoje plany to będziemy ładnie zarobienia. Ten projekt zapowiada się bardzo dobrze. Myślałem żeby podzielić kapitał na kilka walut ale na BB to za bardzo nie ma w co wchodzić na długi termin oprócz LSK. To jedyna waluta na BB która jeszcze ładnie pójdzie w górę. Najważniejsze to kiedy wyjść. Hehe Póki co LSK nie ma na rynku azjatyckim jak im się uda tam wbić to kursik szykuje do góry. Bądźmy cierpliwi. Ja sam się zastanawiam czy jak zejdzie do 67zl czy nie zakupić jeszcze.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: -17
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zeus81 » czwartek, 4 stycznia 2018, 09:55

To wszyscy Panowie mamy pełne WORKI na plecach LISKÓW :D

Cierpliwość powinna nas nagrodzić. Mówię "powinna" z racji, że wiecej daję %%% na zyski niż stratę. Zresztą kupiłem po 36zł sprzedałem po 86 i odkupiłem po 81 plus dodatkowy kapitał.
To co mam mówić innego hehehe :D Poniżej 70zł chętnie bym uśrednił ale trzymam się swoich założeń, że więcej kasy nie wkładam w żadne krypto-srypto :o

ps. chętnię popatrzę jak sie zachowuje obrona 20 dolców, na BB w końcu jest cena jak u innych od dłuższego czasu. Oby był "boczek" kursu.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 4 stycznia 2018, 10:22

czyżby znów boczniak się szykował z małym wolumenem?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: -17
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zeus81 » czwartek, 4 stycznia 2018, 12:10

Przypomina mi sie forum z GPW w takich momentach... zobaczymy :)

Polinex~~21,65usd
Bittrex~~21,5usd

Tutaj najlepiej sprawdzać kurs na innych giełdach: http://liskpoland.pl/exchanges.html
Pewnie już większość ma ten link ale mimo to podaję.

Ktoś ładny MUREK pow.77zł stawia
Ostatnio zmieniony czwartek, 4 stycznia 2018, 12:48 przez Zeus81, łącznie zmieniany 3 razy.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Iemix96 » czwartek, 4 stycznia 2018, 12:56

Lisk ma potencjał ale mimo wszystko nie warto mieć wszystko w 1 Krypto.
Obecnie mam Lisk Bch game I iote

Dodano po 1 minucie 19 sekundach:
Wtedy też lepiej się inwestuje I łatwiej hodl :d bo jak widzę że np lisk spadał 15 procent a miałbym tylko jego to może byłaby panika i sprzedałbym ale skoro inne dawały + to liska trzymałem i tak mam parę liskow jeszcze za 8zl kupionych.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: k.b. » czwartek, 4 stycznia 2018, 13:10

A ja tam wszedłem po całości w LSK jako inwestycja długoterminowa. Chętnie bym zainwestował w różne i raz kupił A raz sprzedał ale jak myślę że US zaraz mi do je B i e działalność gospodarczą to mi się odechciewa.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 217
Reputacja postu: 
0

Postautor: zombine » czwartek, 4 stycznia 2018, 13:20

Proszę zauważyć że praktycznie wszystkie większe-cenowo krypto z top 20 zaliczają lekki dół lub są w takim niby boczniaku(oprócz Eth który ma uzasadnione ATH) a pompowane są wszystkie te za które niedawno trzeba było dać po centach czy ułamkach tychże. Nie do końca mi się to podoba ale widać taka moda.
Tego rodzynka co pisze o skupowaniu LSK to należałoby wyrwać z tego forum jak chwasta ale to już tu jest taki śmietnik że ładnie się komponuje.

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: Świeżu » czwartek, 4 stycznia 2018, 13:53

Jeżeli te "małe" są na plusie tzn., że pompuje się kolejna bańka.

Ludzie wchodzą z kapitałem 1k$ i kupują po kilka tysięcy sztuk czegoś co może urośnie/może nie.

Za LSK przede wszystkim stoi projekt i coraz wiarygodniej się dzieje jeżeli chodzi o niego - jeżeli to nie będzie kolejna bajka (w końcu wydadzą coś działającego) to popłynie na LSK kapitał dużych ryb (którzy nie kupują bo tanie tylko kupują bo analizują czy przyniesie zysk).

Problem w tym, że jeżeli 1.0, SKD, relunch i ten cały "LISK OS (czy jak to oni tam nazywają)" okaże się niewypałem (a nawet którykolwiek z tych elementów) to wg mnie wielki kapitał też może odpłynąć.

Osobiście jednak wierzę ... i w sumie coraz bardziej im ufam ... ale to już sami poczytajcie i wyciągnijcie wnioski.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: k.b. » czwartek, 4 stycznia 2018, 13:58

Teraz to pompa jest na xrp. Ciekawe kiedy banki sobie z tego zyski zrealizują. Przyjdzie czas na lsk wtedy my będzie spokojnie z uśmiechem obserwowac jak inni pytaj czy jest sens kupować po 400zl bo nie wiadomo czy urośnie.

Dodano po 4 minutach 19 sekundach:
Dobrze powiedziane Świerzu. Jestem tego samego zdania. Jak dotrzymaja swoich obietnic to będzie projekt na lata. Wejdzie wtedy potężny kapitał tych tzw grubych ryb i cena równą etherum jest bardzo możliwą. Tylko żeby człowiek pazernie za wcześnie nie wyszedł.hehe

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: turbina » czwartek, 4 stycznia 2018, 14:16

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: kmieta » czwartek, 4 stycznia 2018, 14:22

turbina pisze:
Czyli v1.0 jeszcze przed 20.02

Początkujący
Reputacja postu: 
1

Postautor: turbina » czwartek, 4 stycznia 2018, 14:36

kmieta pisze:
Czyli v1.0 jeszcze przed 20.02
Na to wychodzi ;) Oby się sprężali ;) A z drugiej strony, fajnie jakby shitcoiny zaczęły tracić przed wydaniem Core 1.0 i cała energia skupiłaby się na Lisku ;)

I mamy ankiete od Liska

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... A/viewform

znalezione na oficjalnym twitterze

Co ciekawe, wczoraj wieczorem patrząc na GitHub, Lisky wersja 1.0 była kompetna w 9%, teraz jest już 27%, także chłopaki pracują intensywnie, wiara nie opada nawet na sekundę, nawet jeśli kurs idzie w dół ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: marcinex06 » czwartek, 4 stycznia 2018, 15:32

wersja 1.0.0 skoczyła do 80% :)
https://github.com/LiskHQ/lisk/milestones

Wróć do „Lisk”