Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: bober » środa, 7 marca 2018, 12:56

Czesc Panowie, czytam watek, patrze na ceny, i jak dla mnie to jest fajna okazja na gre na spadkach. Za duza jest pompa na BTC, na LISK i w ogole na krypto, zeby tak leciec bez konca na leb na szyje, gdzies musi byc obicie, a patrzac na cene dzisiaj mamy szanse na ladne odreagowanie, ale to tylko moja opinia.

Początkujący
Reputacja: 81
Reputacja postu: 
1

Postautor: dybik08 » środa, 7 marca 2018, 13:08

Na wielu giełdach stoją ścianki na poziomie 0,0015 btc. Jeśli świeca na wyższym interwale zamknie się poniżej to zaryzykuję sprzedaż z polowaniem na niższy poziom ale z SL ustawionym sensownie do zaistniałej sytuacji(w momencie przebicia). Na razie kierunek jest na 0,0015. Wolumen wzrósł z 200 btc na ponad 300 (binance, dalej bieda ale są pierwsze oznaki życia). Nie zdziwię się jakby tak potrzymali jeszcze z tydzień, nawet dwa tego boczniaka, żeby większość słabszych nerwowo dopadła deprecha, smutek i rozpacz. Najgorszy jest taki powolny spadek i gdyby nie core w kwietniu i to, że na github ciągle coś się dzieje (na bank będzie wzrost na parze z btc ale o ile to nikt nie przewidzi) oraz wiedza, że takie opadające boczniaki są robione specjalnie(patrz wyżej emocje) to nie wiem czy bym nie odpuścił w końcu. Emocje na bok, w końcu to giełda.

Edit: bober gra na spadkach owszem ale przy takim opadającym boczniaku to bardzo trudne.

Początkujący
Reputacja: -13
Reputacja postu: 
0

Postautor: GAME » środa, 7 marca 2018, 13:37

bober to jest giełda tutaj nic nie musi co najwyżej może

LISK jak to Lisk może jeszcze spadać w dół. Ja myślę nad zakupem Liska ale to przy cenie 30-40 zł max

Początkujący
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mal Akh » środa, 7 marca 2018, 14:18

Btc - 42% całego rynku. Dziwnie to wygląda. Alty bardzo tanio. To wygląda tak jakby grubasy bardzo chciały się tanio obkupić altami. Czekają tylko aż ludze się wykruszą żeby kupić panikę. Może spaść jeszcze trochę, ale uważam że to najlpeszy moment żeby kupować

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » środa, 7 marca 2018, 14:31

NA POLO ktoś celowo zaśmieca Trade History niskimi zleceniami aby ciągle było widać BUY :D

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: GAME » środa, 7 marca 2018, 14:51

Lisk pewnie urośnie w najbliższym czasie pytanie tylko do jakiej kwoty ?

Nowe ATH po wydaniu Core 1.0 ?

A może to Game zrobi nowe ATH po konferencji ?

Game czy Lisk co jest według was lepszym projektem ?

p89
Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: p89 » środa, 7 marca 2018, 15:04

GAME pisze: Game czy Lisk co jest według was lepszym projektem ?
Moim zdaniem nie można porównywać do siebie Game i LSK na zasadzie który jest lepszy gdyż to zupełnie różne projekty, mające ze sobą wspólne tylko to, że ich coiny można kupować/sprzedawać. Działają i rozwijają się na zupełnie różnych rynkach a trwająca od kilku dnia wojna fanów LSK z fanami Game to wg mnie dziecinada. Ja osobiście zainwestowałem zarówno w Game jak i w LSK jak kosztowały grosze i wierzę w obydwa projekty.

Jakiś czas temu ktoś wstawił AT liska, która wyglądała jak filiżanka. Wg mnie jest duże prawdopodobieństwo, że ów wykres sprawdzi się. Jak to będzie czas pokaże. Dzisiaj na kanale CryptoMasters pojawił się bardzo ciekawy filmik odnośnie aktualnej sytuacji na rynku, BTC rośnie a reszta spada. Radzę obejrzeć i samemu wyciągnąć wnioski.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: dybik08 » środa, 7 marca 2018, 15:06

Uwaga na bull trap. Ja nie mam na swoim wykresie żadnych oporów do 0,00179, tam mam starą linię kanału spadkowego od szczytu 10.02. No i lokalny szczyt na 0,00165. Reszta? Jakieś pomysły?

Edit: ostatni szczyt powstrzymał na razie wzrost

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 202
Reputacja postu: 
0

Postautor: liseklsk » środa, 7 marca 2018, 15:13

GAME pisze: Na YouTube widziałem dzisiaj film gdzie prognozują że Lisk będzie kosztował 6000 USD w tym roku jeśli dobrze zrozumiałem. Obecnie kosztuje około 18 USD tak więc kogoś fantazja ponosi z 18 dolarów na 6000 tysięcy dolarów w tym roku ? Nie wierzę w to
Może idź na spacer czy coś. Już dawno powinieneś dostać bana na tym forum. Dziwie się że jeszcze nikt cię nie zgłosił do admina.

Początkujący
Reputacja: 128
Reputacja postu: 
2

Postautor: yarooo » środa, 7 marca 2018, 15:18

Możliwy scenariusz, podkreślam MOŻLIWY, nie gwarantowany.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: dybik08 » środa, 7 marca 2018, 15:29

Takie wyleszczanie może być zwiastunem, że odbicie jest na prawdę blisko. Ktoś widział co w ogóle zainicjowało ten wystrzał? Wykupienie jakiejś dużej ścianki na strzała czy coś?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 217
Reputacja postu: 
1

Postautor: zombine » środa, 7 marca 2018, 15:32

@damczech,
Kilkakrotnie pisałem o tym. Pisałem ile krypto z top 30 szoruje jakąś połowę ze swojego ATH przełomu roku. Ten obrazek powinien wyskakiwać jako banner na tym wątku jak ktoś pisze w kontekście liska o spadkach byle by tylko napisać posta.
Liczyłem nawet że spadki po pompce pod relaunch będą sroższe tzn. okolice 14-15 usd i to szybciej a mamy takie gotowanie żaby i to na większości altów chociaż ja skłaniam się w kierunku ostatnich opinii z tradingview sugerujących fazę wzrostów w okolicach kwietnia

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: GAME » środa, 7 marca 2018, 16:31

minęło już 15 dni od konferencji. Za 2-4 tygodnie będzie Core 1.0 na Lisku i moje pytanie jest następujące: co do tego czasu z Liskiem ? Czy jest szansa że przed wprowadzeniem Core 1.0 Lisk będzie kosztował np 120 zł i później wzrośnie np do 200 zł czy raczej do tego momentu Lisk będzie stał w rejonie 60 zł i w momencie wprowadzenia Core 1.0 skoczy np do 70-80 zł ?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 144
Reputacja postu: 
0

Postautor: FortiDude » środa, 7 marca 2018, 16:35

GAME pisze:minęło już 15 dni od konferencji. Za 2-4 tygodnie będzie Core 1.0 na Lisku i moje pytanie jest następujące: co do tego czasu z Liskiem ? Czy jest szansa że przed wprowadzeniem Core 1.0 Lisk będzie kosztował np 120 zł i później wzrośnie np do 200 zł czy raczej do tego momentu Lisk będzie stał w rejonie 60 zł i w momencie wprowadzenia Core 1.0 skoczy np do 70-80 zł ?

:D Jeszcze wczoraj pisałeś, że LSK jest zło i puste obietnice, a GAME to pieśń przyszłości i gotowy produkt. Dzisiaj już zmieniłeś zdanie?

Początkujący
Reputacja: 19
Reputacja postu: 
0
Napiwki: 1JWBYfBwomCe9geFzkhC8xDuPpVEAx9X68

Postautor: Marcinu » środa, 7 marca 2018, 16:44

FortiDude pisze:
GAME pisze:minęło już 15 dni od konferencji. Za 2-4 tygodnie będzie Core 1.0 na Lisku i moje pytanie jest następujące: co do tego czasu z Liskiem ? Czy jest szansa że przed wprowadzeniem Core 1.0 Lisk będzie kosztował np 120 zł i później wzrośnie np do 200 zł czy raczej do tego momentu Lisk będzie stał w rejonie 60 zł i w momencie wprowadzenia Core 1.0 skoczy np do 70-80 zł ?

:D Jeszcze wczoraj pisałeś, że LSK jest zło i puste obietnice, a GAME to pieśń przyszłości i gotowy produkt. Dzisiaj już zmieniłeś zdanie?
W ogóle nie do wiary, że takie dzieciaki nie są tu banowane. Jedyne dwie waluty widział, bo są jakimś zbiegiem okoliczności na BB. I ciągle game, lisek, game, lisek, porównywanie obydwu, paranoja.

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: cumc » środa, 7 marca 2018, 16:46

dybik08 pisze:Takie wyleszczanie może być zwiastunem, że odbicie jest na prawdę blisko. Ktoś widział co w ogóle zainicjowało ten wystrzał? Wykupienie jakiejś dużej ścianki na strzała czy coś?
Kolejny pump & dump jak tydzień temu, Nie zdziwiłbym się gdyby to sam team Liska próbował ratować kurs.

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: cashaolin » środa, 7 marca 2018, 16:52

cumc pisze:
dybik08 pisze:Takie wyleszczanie może być zwiastunem, że odbicie jest na prawdę blisko. Ktoś widział co w ogóle zainicjowało ten wystrzał? Wykupienie jakiejś dużej ścianki na strzała czy coś?
Kolejny pump & dump jak tydzień temu, Nie zdziwiłbym się gdyby to sam team Liska próbował ratować kurs.
Dokładnie. Nie wiem czym tu się podniecać - tym bardziej, że jeśli chodzi o wolumen to delikatnie mówiąc głowy nie urywa.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: GAME » środa, 7 marca 2018, 16:56

Odpowiedzcie mi na moje pytanie szanowni koledzy inwestorzy.

To że kurs Liska na chwilę wzrósł o 3 zł nazywacie pompka ?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: dybik08 » środa, 7 marca 2018, 17:43

@GAME,
5,7 % w 25minut w górę(przebicie oporu na 0,00157~) a następnie 6,4% w dół w 20minut.(Bittrex) Cały ruch od dołka zajął 3h i miał zasięg prawie 10%. Biorąc pod uwagę, że wcześniej zakres ruchu ok. 4% trwał kilka godzin. Wszystko zależy od kontekstu obserwowanej sytuacji więc tak była to pompka.
Edit: fajna walka na wsparciu 10200, dynamika spadku taka fajna że zanim wrzuciłem post to już wsparcie padło :lol:
ps: lubię punktować Twoją głupotę, szkoda, że oprócz argumentów nie mogę robić tego z pkt repy

Początkujący
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0

Postautor: Misio666 » środa, 7 marca 2018, 17:46

Pamiętajcie o jednym - ten rynek to coś więcej, niż same osoby, które włożyły 10 tysięcy złotych i oczekują miliona za tydzień. Tutaj ludzie obracają naprawdę koszmarnymi pieniędzmi. 3zł na kursie dla jednego to będzie 300zł, bo akurat 100 coinów, ale dla innego to może być 900 tyś zł. Weźcie to pod uwagę. Pojęcie pompki jest bardzo względne.

Wróć do „Lisk”