Myślę, że korekta w locie up

Postautor: NEO1 » niedziela, 7 stycznia 2018, 17:24
NEO1
Postautor: trakol » niedziela, 7 stycznia 2018, 17:39
Mam na myśli tylko chomikowanie walut, nie robie shortów w zadnym wypadku, czasem tylko wychodze z jednej waluty na rzecz drugiej jak widze ze zle kupilem, ale tak mialem tylko dwa razy, jak kupilem btg bo nie wiedzialem ze to syf a dwa jak wszedlem w ltc bez analizy, doszedlem do wniosku ze drogo kupilem i szybko sprzedalem, kupilem pozniej w idealnym momencie i trzymamDovakhiin pisze:Wchodząc po kursie 100 zł da się wielokrotnie pomnożyć kapitał trzymając tylko. Grając to kwota zwiększa się w zależności od umiejętności i szczęścia gracza:)
trakol
Postautor: theone1 » niedziela, 7 stycznia 2018, 17:48
ale po co o tym piszesz a w dodatku w wątku właśnie o wahaniach spekulacyjnychshrek565 pisze: Mam kupione około 500 lisków po 27 zł z groszem i zamierzam sprzedać dopiero jak będzie po trzy stowy. założyłem sobie wzrost 10 razy i do tego czasu HODL! a co będzie później sie zobaczy nie ma co być za bardzo pazernym. Na litecoin założyłem podobnie i też trzymam. I mam gdzieś te wahania
theone1
Postautor: goldmen69 » niedziela, 7 stycznia 2018, 19:53
goldmen69
Postautor: preston » niedziela, 7 stycznia 2018, 19:56
goldmen69 pisze: Bitcoin Energy Consumption Index szacuje, że zużycie energii w kopalni bitcoin wzrosło o 29,98% w stosunku do poprzedniego miesiąca.Jeśli ta stopa wzrostu będzie się utrzymywać, a produkcja energii przestanie wzrastać, ilość energii zużywanej przez Bitcoin będzie wynosić:Spoiler:
Do października 2018 r., Więcej zużycia energii elektrycznej w Wielkiej Brytanii (309 TWh)
Do lipca 2019 r. Więcej energii elektrycznej niż w całych Stanach Zjednoczonych (3913 TWh)
Konsumpcja światowa do lutego 2020 r. (21 776 TWh)
Oznacza to, że jeśli nie możliwości produkcji energii świata i zdolność do wzrostu synchronizacji zasilania Bitcoin, a następnie 2 lata i 4 miesiące później, wykonane na świecie energii elektrycznej nie jest wystarczająco dla Bitcoin górnictwie.
preston
Postautor: Harmony » niedziela, 7 stycznia 2018, 20:06
Harmony
Postautor: goldmen69 » niedziela, 7 stycznia 2018, 20:07
goldmen69
Postautor: RoBeRtO112 » niedziela, 7 stycznia 2018, 20:15
PKN Orlen ma jej więcejgoldmen69 pisze:chińska strona finance.sina.com.cn ,piszą że mają połowę mocy wydobywczej http://finance.sina.com.cn/money/forex/ ... 6902.shtml
RoBeRtO112
Postautor: goldmen69 » niedziela, 7 stycznia 2018, 20:49
goldmen69
Postautor: Iemix96 » niedziela, 7 stycznia 2018, 20:49
ALEŻ OPTYMISTA wow ja myślałem że odpadnie koło 95 %goldmen69 pisze: Marketcap ...tylko jedna na świecie firma jest droższa,zbliża się powoli kapitalizacją do najbogatszej firmy na świecie Apple,ale są znaczące równice.Tamta firma fizyczne pieniądze zarabia,ma rocznie 48,35 mld $ przychodu i przez lata odłożyła , leży w jej kasie niewykorzystane 261 mld $
Realia są takie,90 % projektów krypto upadnie skoro są tak wysoko wyceniane
Iemix96
Postautor: theone1 » niedziela, 7 stycznia 2018, 20:50
a jak do Orlenu jeszcze dodać moce toruńskiego szarlatana to już w ogóle pozamiatane!RoBeRtO112 pisze:PKN Orlen ma jej więcejgoldmen69 pisze:chińska strona finance.sina.com.cn ,piszą że mają połowę mocy wydobywczej http://finance.sina.com.cn/money/forex/ ... 6902.shtml
theone1
Postautor: paxonek123 » niedziela, 7 stycznia 2018, 21:08
Artykuł nr 1: http://www.newsweek.com/bitcoin-mining- ... 020-744036preston pisze:goldmen69 pisze: Bitcoin Energy Consumption Index szacuje, że zużycie energii w kopalni bitcoin wzrosło o 29,98% w stosunku do poprzedniego miesiąca.Jeśli ta stopa wzrostu będzie się utrzymywać, a produkcja energii przestanie wzrastać, ilość energii zużywanej przez Bitcoin będzie wynosić:Spoiler:
Do października 2018 r., Więcej zużycia energii elektrycznej w Wielkiej Brytanii (309 TWh)
Do lipca 2019 r. Więcej energii elektrycznej niż w całych Stanach Zjednoczonych (3913 TWh)
Konsumpcja światowa do lutego 2020 r. (21 776 TWh)
Oznacza to, że jeśli nie możliwości produkcji energii świata i zdolność do wzrostu synchronizacji zasilania Bitcoin, a następnie 2 lata i 4 miesiące później, wykonane na świecie energii elektrycznej nie jest wystarczająco dla Bitcoin górnictwie.
Mógłbyś podać źródło? Myślę że media chętnie to podchwycą niedługo jeśli to jest jakieś rzetelne źródło/obliczenia.
paxonek123
Postautor: prezesPGRu » niedziela, 7 stycznia 2018, 21:43
prezesPGRu
Postautor: Fyers » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 03:42
Fyers
Postautor: preston » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 07:47
preston
Postautor: Dovakhiin » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 08:08
Dovakhiin
Postautor: k.b. » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 08:09
Dzięki za wykres i informacje. W takim razie czekamy. A co widzisz jak nam się nie uda wyskoczyć górą?preston pisze:Hej wszystkim.
Lisk po szaleńczym wzroście przykorekcił i już wczraj popołudniu zaczął się rysować niedźwiedzi proporzec, z którego jest szansa teraz wyskoczyć górą - pora tylko trochę wczesna.
Całość od rana 06.01.2018 do dzisiaj wyrysowała coś na kształt głowy z ramionami.
Do wsparcia na ok 28,5$ się nie zbliżyliśmy nawet.
Według wszystkich znaków ruszymy teraz w górę.
k.b.
Postautor: Fyers » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 08:50
Fyers
Postautor: theone1 » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 09:05
theone1
Postautor: k.b. » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 09:08
Co masz na myśli?theone1 pisze:nieźle... po raz pierwszy widziałem, żeby się karnet na BB skończył![]()
k.b.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).