Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: goldmen69 » piątek, 29 grudnia 2017, 10:00

Po wyjściu dołem z trójkąta,cena spada o tyle ile wynosi podstawa trójkąta, wczoraj cały dzień było widać negatywne dywergole na Rsi można było się spodziewać spadku kursu.Pierwsze wsparcie 71-73,pierwsze kupno 88,stanowczo kup powyżej 96

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: rafgoo » piątek, 29 grudnia 2017, 10:01

Mój pierwszy wpis więc witam wszystkich.

Moim zdaniem ścianę za wcześnie postawił, kurs pewnie jeszcze spadnie, myślę że do 75. Teraz trochę poczeka. Dużo osób też ustawiało się przed ścianą 86.01 86.02 86.03. Przez to ciekawa sytuacja będzie w styczniu kiedy kurs podskoczy, będzie kolejna ściana do przeczekania. Chyba warto kupić teraz ale na long term.

Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Początkujący
Reputacja: 438
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ishias » piątek, 29 grudnia 2017, 11:29

Przeglądam arkusz zleceń na bitrexie i nie wierze xD. Ale ktoś ładnie postawił ściany zaporowe 120k lisków po 10k rozłożone lol :D
Maskra widzę że 1 zapora została rozebrana. Dziwna taktyka imo, coś się swięci

Gaduła
Reputacja: 454
Reputacja postu: 
0
Napiwki: LTC:LhNTQLjKmgSxBFzxfRttGeLeEbvn8fG

Postautor: Macbak2 » piątek, 29 grudnia 2017, 15:11

Czyli jak uważacie, trzymać i nie sprzedawać, a po nowym roku zobaczymy co będzie? Myślę, że to najlepsze co możemy teraz zrobić, bo to się nie skończy jak ludzie się będą wyprzedawali. Ciągle mamy ścianki, grubasy skupują od panikarzy, sprzedają wyżej i ustawiają się by kupić taniej. Dopóki mają od kogo kupować to tak będzie, będą zaniżać kurs, a potem będzie mocne odbicie i zarobią, a my nie.

Początkujący
Reputacja: 20
Reputacja postu: 
0

Postautor: Iemix96 » piątek, 29 grudnia 2017, 15:24

Macbak2 pisze: Czyli jak uważacie, trzymać i nie sprzedawać, a po nowym roku zobaczymy co będzie? Myślę, że to najlepsze co możemy teraz zrobić, bo to się nie skończy jak ludzie się będą wyprzedawali. Ciągle mamy ścianki, grubasy skupują od panikarzy, sprzedają wyżej i ustawiają się by kupić taniej. Dopóki mają od kogo kupować to tak będzie, będą zaniżać kurs, a potem będzie mocne odbicie i zarobią, a my nie.
Jak masz jaja to trzymaj do konca 2018. Jak Lisk spełni swoje obietnice to 100 dolcow spokojnie pyknie . A co do BCH bo tez pytałeś to juz wieksze ryzyko ale jak rynek krypto bedzie dalej rosl to kto wie. A po za tym pierwszy meetup ma byc BCH w styczniu wiec tez moze byc pompina

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
1

Postautor: Dovakhiin » piątek, 29 grudnia 2017, 15:39

@Iemix96, JAK lisk spełni swoje obietnice to eth będzie zdetronizowane :) + przejście kapitału = wysoka cena.

Początkujący
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tomek1705 » piątek, 29 grudnia 2017, 17:49

Do usunięcia ten post. Pomyłka

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Iemix96 » piątek, 29 grudnia 2017, 20:29

Dovakhiin pisze: @Iemix96, JAK lisk spełni swoje obietnice to eth będzie zdetronizowane :) + przejście kapitału = wysoka cena.
Nie bądzmy takimi optymistami proszę. A myślisz że ETH przez rok nie zrobi nic ? Mają większy kapitał większe zaplecze ludzkie. Im projekt też może wypalić BA nawet mogą wyprzedzić BTC. Jak będzie nie wiadomo myślisz że jakaś kryptowaluta podda się od tak ?

Dodano po 32 sekundach:
Obecnie jest +1000 coinów a wiesz ile bd w 2020 ? MAX 100 . Nie bd miejsca na duplikaty .

Dodano po 41 sekundach:
ALE te co przetrwają będą warte ogrom. Skoro lisk od 0 mógł rok urosnąć do 100 zł prawie to i w rok może spaść do 0 .

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: marcinex06 » piątek, 29 grudnia 2017, 20:34

Czy ktoś zauważył, że Ripple jest na 2 miejscu w Coinmarketcap, a jak tak dalej pójdzie to ETH i na 4 miejsce spadnie

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Iemix96 » piątek, 29 grudnia 2017, 20:49

marcinex06 pisze: Czy ktoś zauważył, że Ripple jest na 2 miejscu w Coinmarketcap, a jak tak dalej pójdzie to ETH i na 4 miejsce spadnie
Nie żebym chwalił ripple ale ma zalety. bo patrz
BTC - Drogie, wolne
ETH- Kotki zapchały sieć dla mnie kompromitacja
BCH - Ma potencjał ale niektórzy twierdza że SCAM i próba podziału BTC
IOTA - Oskarżona o oszustwo bo Microsoft twierdzi ze z tą ich współpracą jest nie tak jak IOTA mówiła.
Ripple - Tanie szybkie i działa . A do tego (dla niektórych to wada) ale dla grubych ryb zaleta to Waluta banków CZYLI dla takiej grubej ryby co inwestuje 1mln ma większą pewność że nie poleci to w pizdu skoro nawet duże banki sie angażują . A i Ripple jest 55 razy szybsze od BTC.

Dodano po 38 sekundach:
Nie wspominając o innych kryptowalutach takich jak Lisk co wgl nie działają jeszcze a mają dopiero plany które może coś będzie a może za rok wcale nie być.

Początkujący
Reputacja: 394
Reputacja postu: 
0

Postautor: odoja » piątek, 29 grudnia 2017, 21:09

Napisałeś tak jakby Ripple był wybawcą świata :P zapewne mnóstwo fake newsów odnośnie każdej krypto się znajdzie, jak ta z iotą i microsoftem, nadmuchane przez "lud".

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: silvinio » piątek, 29 grudnia 2017, 21:51

Co za brednie piszecie sciany nie sciany jak btc spadnie a spadnie to zaden lisk pisk nie wzrosnie nawet core 1,0 i sdk mu nie pomoze btc ustala warunki rynku.Tak jest na wszystkich giełdach swiata w zlocie dolarach itp.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Iemix96 » piątek, 29 grudnia 2017, 21:53

odoja pisze: Napisałeś tak jakby Ripple był wybawcą świata :P zapewne mnóstwo fake newsów odnośnie każdej krypto się znajdzie, jak ta z iotą i microsoftem, nadmuchane przez "lud".
Ripple nie jest zbawca swiata i ma wady (np wsparcie bankow) chociaż to zależy jak interpretować. Ja oceniam tylko fakty . A fakt jest taki że Ripple po prostu działa . A np taki Lisk nie działa (tzn niby płacić wymianowo można ALE to nie jest celem liska a SDK nawet nie ma więc nie działa). A Wsparcie banków dla niektórych to zaleta bo bardziej stabilne ze nie poleci na pysk.

Dodano po 1 minucie :
silvinio pisze: Co za brednie piszecie sciany nie sciany jak btc spadnie a spadnie to zaden lisk pisk nie wzrosnie nawet core 1,0 i sdk mu nie pomoze btc ustala warunki rynku.Tak jest na wszystkich giełdach swiata w zlocie dolarach itp.
Teraz tak ale za rok BTC może być numerem 5. Przeciętnie kryptowaluta z top 5 wzrosła 50 razy w ciągu roku a btc 2 razy mniej .

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: SyCo » piątek, 29 grudnia 2017, 22:03

Ripple obecnie jest pompowany głównie przez Koree.

Z drugiej strony, gdyby dało się teraz zarejestrować na finexie to chętnie bym go kupił ;)

Początkujący
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0

Postautor: EZEZ » piątek, 29 grudnia 2017, 22:59

ja liczę na to że lisk jeszcze spadnie, XRP już od dawana jest w moim porfolio, jak ktoś rozważa zakup to w przypadku tej waluty w najblizszym czasie koretky może juz nie być

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: turbina » sobota, 30 grudnia 2017, 02:14

Czołem Wszystkim, jestem nowy, trochę śledziłem temat, więc głupich pytań nie będzie :) Market Cap Liska leci powoli na dół, Ripple w zastraszającym tempie zyskuje, na tą chwilę aż 95 mld !!! Jak wczoraj w nocy patrzyłem to było "tylko" 55, w tym samym momencie delikatnie kapitalizację traci BTC, ale jego dominacja to już poniżej 40%! Szykuje się ciekawy rok, możliwe, nawet bardzo, że Ripple szybko zacznie być głównym graczem, o ile do jutra nie straci 40%, bo ktoś na ostatnią chwilę w roku będzie chciał realizować zyski, które Ripple daje teraz niesamowite. Wracając do Liska, to nadchodzące spadki będą chyba ostatnią okazją do zakupu po dobrej cenie, na jutro jest premiera kolejnej wersji liska nano i liska explorera, oby więc było możliwe ponowne zaatakowanie okolicy 100zł, a dalej zobaczymy! Lisk to obiecujący projekt, jeszcze nam wynagrodzi cierpliwość ;)

P.s. na której zagranicznej giełdzie można kupić XRP i nie ma problemu z rejestracją?

Edit:
No i to jest właśnie giełda kryptowalut, nim się obejrzysz i wszystko co mówisz, przestaje być aktualne, BTC kolejne 2mld kapitalizacji przy niezmienionym cap XRP, Lisk również kilkadziesiąt milionów do przodu ;) Będzie dobrze, ale jak, to nawet wiedźma z kulą nie powie hehe ;)
Ostatnio zmieniony sobota, 30 grudnia 2017, 02:20 przez turbina, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: rafgoo » sobota, 30 grudnia 2017, 02:38

turbina pisze:Dobra zarejestrowałem się, ale nie ogarnę tego dzisiaj. Cóż, poobserwuję czyjś lot na kosmos :D Szkoda, że tam tylko można kupować za BTC, a nie LTC....
No XRP jest w parze z BTC i ETH. Już było 2,78 USD. Może jednak szykować się spadek bo szybko wzrasta.

Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: turbina » sobota, 30 grudnia 2017, 02:41

Kompletnie nie potrafię obsługiwać tej strony binance, idę spać, jutro się tym zajmę, pewnie są jakieś samouczki na yt jak przelewać btc albo eth na binance z bb. Mam nadzieje, że jutro pięknie spadnie do 50 mld i sobie kupię :lol: Pozdrawiam, dobrej nocki i Szczęśliwego Nowego wszystkim, gdybym już tu nie zajrzał w tym roku ;)

Nie no nie mogę zasnąć, Koreańce w pół godziny 17% dla XRP, kurs 3.30$ prawie, a na binance spadl o 5 centów..... To jest zbyt emocjonujące :D

OMFG w pół godziny 15 mld... co się dzieje panowie co się dzieje !!!

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Iemix96 » sobota, 30 grudnia 2017, 03:00

turbina pisze: Kompletnie nie potrafię obsługiwać tej strony binance, idę spać, jutro się tym zajmę, pewnie są jakieś samouczki na yt jak przelewać btc albo eth na binance z bb. Mam nadzieje, że jutro pięknie spadnie do 50 mld i sobie kupię :lol: Pozdrawiam, dobrej nocki i Szczęśliwego Nowego wszystkim, gdybym już tu nie zajrzał w tym roku ;)

Nie no nie mogę zasnąć, Koreańce w pół godziny 17% dla XRP, kurs 3.30$ prawie, a na binance spadl o 5 centów..... To jest zbyt emocjonujące :D

OMFG w pół godziny 15 mld... co się dzieje panowie co się dzieje !!!
Żebyś nie został w dupie. Tylko ostrzegam Korea robi pompy a potem ucieczka bch wybili od 1k dolców do 8k przez parę chwil. A teraz spadl do 2.7k więc mega spadek. Ja obstawiam że 2dolary może 2.5 bd konsolidacja ceny

Dodano po 1 minucie 11 sekundach:
Było identycznie tak samo bch wyprzedził eth I juz naiwniaka mówili no 2 dni I przed btc bd. A potem zrobili wyprzedaż w Korei i spadek

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: turbina » sobota, 30 grudnia 2017, 03:06

lemix96, dosłownie też widzę tą samą przypadłość jak z bch, pompa ogromna u koreańców, teraz na bithumbie widze leci sprzedaż potężna, więc ewidentne pump&dump i wyleszczanie leszczy, ponad 20mln dolców uciekło w dosłownie 3 minuty, na binance 40 centów cena też w dół ;) Ciekawe co będzie ranem ;) A z tą dupą spokojnie, nie umiem jeszcze przelać pieniędzy na binance ;) Swoją drogą fajnie gdyby tak się dosiedli do liska i poszłaby pompa do 100mld cap ;) achh marzenia, chociaż kto wie co 2018 przyniesie nam wszystkim ;)

Lisk spadł do 19$, robi się niebezpiecznie i z drugiej strony dobrze dla przyszłych inwestorów ;) Lecą cały czas całkiem niezłe panic sell na bb :D

Wróć do „Lisk”