Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 71
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: SidLeniwiec » środa, 20 grudnia 2017, 20:39

sergio19 pisze:
SidLeniwiec pisze: bo uważam że ponad połowa nie wie czym jest LSK poza tym że cena rośnie:)
No tutaj bym nie był taki tego pewien. Wystarczy, że część osób która się zna wycofa swój kapitał a to pewnie duże ryby które weszły gdy cena była między 20-30, a za nimi panic people i znowu mamy cene 35-45, bo część holderów zostanie.
Także mam nadzieje, że Core ostatecznie wyjdzie a to co widzimy na Githumbie to nie zaktualizowane postępy. :roll:

Dodano po 49 sekundach:
SidLeniwiec pisze: bo uważam że ponad połowa nie wie czym jest LSK poza tym że cena rośnie:)
No tutaj bym nie był taki tego pewien. Wystarczy, że część osób która się zna wycofa swój kapitał a to pewnie duże ryby które weszły gdy cena była między 20-30, a za nimi panic people i znowu mamy cene 35-45, bo część holderów zostanie.
Także mam nadzieje, że Core ostatecznie wyjdzie a to co widzimy na Githumbie to nie zaktualizowane postępy. :roll:
Tak ale przy tak wysokiej obecnej cenie nie liczyłbym że aż na 45zł spadnie bo już się rynek"przyzwyczaja" do wyższej ceny. Co do grubych ryb to moim zdaniem NIC ich nie obchodzi projekt bo 90% ludzi tu jest żeby zarobić a nie wspierać krypto i z tym się chyba każdy zgodzi.

Początkujący
Reputacja: 94
Reputacja postu: 
0
Napiwki: 3HQyQZm9h7Qbed3WgcWdUhMzEmCKUPPPXD

Postautor: tygrysek195 » środa, 20 grudnia 2017, 20:41

@EZEZ, To zależy jaką kto ma prowizję na BitBay i czy komuś się to opłaca czy nie.
Ja kupuję na BitBay LTC w dołku - > przelewam na bittrexa.
Na Bittrexie sprzedaję otrzymując BTC.
Za BTC kupuję LSK i przesyłam je na BitBay.
Dla Twojej świadomości mam niską prowizję na BitBay i mi się to opłaca.
Jak ktoś gra małymi kwotami, nie jest to aż tak opłacalne, ale też zarobi:
Moja prowizja w BitBay:

Obrazek

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: marcinex06 » środa, 20 grudnia 2017, 20:43

ewentualnie trzeba mieć zapas FIAT'ów na giełdzie to można pokusić się o kupno liska na BB, sprzedaż na Abu, wypłata FIAT'ów i wpłata na BB jednocześnie mając tak rozłożone środki żeby w momencie wypłaty mieć awaryjnie na giełdzie jakąś część, wiąże się to też z raczej już obowiązkowym podatkiem gdyś na koncie bankowym wtedy są ewidentne dowody

Początkujący
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0

Postautor: EZEZ » środa, 20 grudnia 2017, 20:52

tygrysek195 liczylem nawet na abucoin gdzie jest teraz 0% fee i poki co nie bylo jeszcze takiej roznicy zeby gra byla warta zachodu.
Jak na kursie jest duza roznica to ltc nie jest w dolku i juz tutaj tracisz. Ile razy Ci sie to udalo? Ja probowalem z 10x przy duzych roznicach i zawsze wychodzilo mi na minus.

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: NoCod » środa, 20 grudnia 2017, 21:10

Myślicie, że te ściany na ponad 10 mln zł po stronie asków na BB są po to, żeby skupić liski pod kolejne wzrosty? :)

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: shox82 » środa, 20 grudnia 2017, 21:43

też mi to przeszło przez myśl, ludzie jak widzą taką ścianę ustawią ask poniżej 72,30 a wolumen wzrósł od paru godzin o około 60 tyś

Początkujący
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0

Postautor: EZEZ » środa, 20 grudnia 2017, 21:48

NoCod pisze:Myślicie, że te ściany na ponad 10 mln zł po stronie asków na BB są po to, żeby skupić liski pod kolejne wzrosty? :)
Gdzie Ty je widzisz? Ja widzę jedynie cegle na sell. Ask to sprzedaż a nie zakup. Ktos sie pozbywa liskow a nie dokupuje!!

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: KryptoCzłowiek » środa, 20 grudnia 2017, 21:52

EZEZ pisze:
NoCod pisze:Myślicie, że te ściany na ponad 10 mln zł po stronie asków na BB są po to, żeby skupić liski pod kolejne wzrosty? :)
Gdzie Ty je widzisz? Ja widzę jedynie cegle na sell. Ask to sprzedaż a nie zakup. Ktos sie pozbywa liskow a nie dokupuje!!
Też tego nie widzę.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: shox82 » środa, 20 grudnia 2017, 21:58

KryptoCzłowiek pisze:
EZEZ pisze:
Też tego nie widzę.
Myślę że te 10 mln tylko blokuję kurs a w między czasie ktoś skupuję niewielkimi pakietami i niebawem zniknie 10 mln,
ale to tylko moje przemyślenie

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: NoCod » środa, 20 grudnia 2017, 22:04

są nadal te oferty.

myślę, że gdyby chciał sprzedać to robiłby to w mniejszych partiach, a nie jedna oferta za ponad 6 mln zł i 2 w po około 2 mln zł :) myślę, że to ta sama osoba (osoby), która wczoraj ustawiła ścianę żeby nie spadł.

Początkujący
Reputacja: 20
Reputacja postu: 
0

Postautor: Iemix96 » czwartek, 21 grudnia 2017, 00:00

EZEZ pisze: Widze ze lemix tez nigdy tego nie robiles. Najwieksza roznica jest pomiedzy gieldami btc/lsk. Muisz kupic lsk na bb placisz fee, przelac placisz na szczescie grosze. Sprzedac za btc placisz fee i nastepnie wymienic na cos czym mozesz szybko wrocic na bb bo btc ma duze fee. Wiec wymieniasz np na ltc -fee robisz przelew. Sprzedajesz na bb ltc i jak myslisz jaka musi byc różnica zeby sie oplacalo? 7zl? Zapomnij Btc Cie zje.

W drugą strone jest jeszcze gorzej Pln>bb>waluta na ktorej najmniej stracisz> gielda z tanim lsk>btc> lsk >bb
Mozesz przelac tez np euro na giełdę ale to trwa, zanim dojdzie moze byc juz po okazji.

I jeszcze czas. Np poloniex ma 300powierdzen troche to trwa. Abu ma z tego co pamietam z 30?

Podsumowujac to nie jest takie oplacalne jak wam sie wydaje. Mozecie sobie sami to policzyc nawet bez kapitału. Na kazdej gieldzie mozna wpisac konkretne kwoty i zobaczyc jakie jest fee od konkretnej ilosci.

Robiłem z bb na abucoins popatrzyałem ze na bb był dużo droższy lisk a tanszy bcc wiec zrobilem tak sprzedalem liska na zlotowki za zlotowki kupilem bcc przelałem go na abucoins przy bcc mega maly fee a tam jeszcze bcc sprzedalem po 10% drozej a ze liski byly tez duzo tansze ze w sumie 10% na + w pare minut no moze godzine

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezesPGRu » czwartek, 21 grudnia 2017, 00:53

Dziwi tylko dlaczego tak otwarcie ktoś sprzedaje takie duże ilości LSK. O co tu chodzi, czy przypadkiem ktoś ma info że będzie znowu wzrost ponad te kwoty i żeby na BB ruszyło, jak na innych giełdach ruszy to kupujący będą musieli zjeść te batony. Sprzedający oczywiście i tak już zarobił mega kase, bo wcześniej skupował po 52.5 i 60 jak pamiętam.. A może ktoś chce się pozbyć waluty, żeby spadła, a później znowu ustawią się batony tylko od dołu?
A może to booty BB takie batony ustawiają? Bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że na BB są booty, które stymulują ruch giełdy?

Początkujący
Reputacja postu: 
1

Postautor: sergio19 » czwartek, 21 grudnia 2017, 00:59

Nocne newsy !
Core 1.0 na bank nie będzie w tym roku, natomiast 0.09.11 jest już dostępne na Githumbie
Oj jestem ciekaw teraz kursu

źródła:
Core 1.0
Core 0.09.11

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Iemix96 » czwartek, 21 grudnia 2017, 01:01

mi sie wydaje ze korekta ...że by panika ale może to i dobrze bo potem i tak urośnie a można dokupić :D chociaż kto wie xd

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezesPGRu » czwartek, 21 grudnia 2017, 01:02

Więc już wiadomo dlaczego takie batony są, jak ruszą inne giełdy, to na BB trzeba będzie zjeść te mln żeby weszło wyżej za innymi giełdami. Ktoś miał to info dużo wcześniej. Może to osoby (Polacy) z teamu LSK ?:D.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: sergio19 » czwartek, 21 grudnia 2017, 01:04

Iemix96 pisze: mi sie wydaje ze korekta ...że by panika ale może to i dobrze bo potem i tak urośnie a można dokupić :D chociaż kto wie xd
Na reddicie też opinie, że będą straszne wahania cen ale ostatecznie ma pójść w górę. Raczej ludzie odbierają to jako dobre wieści :D

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Iemix96 » czwartek, 21 grudnia 2017, 01:05

prezesPGRu pisze: Więc już wiadomo dlaczego takie batony są, jak ruszą inne giełdy, to na BB trzeba będzie zjeść te mln żeby weszło wyżej za innymi giełdami. Ktoś miał to info dużo wcześniej. Może to osoby (Polacy) z teamu LSK ?:D.
Spodziewasz sie wzrostu ?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: sergio19 » czwartek, 21 grudnia 2017, 01:09

Iemix96 pisze: Spodziewasz sie wzrostu ?
Z tego co widzę, większość osób spodziewała się, że nic nie wyjdzie nowego. Także sama wersja beta jest odbierana jako mocny postęp, bo ponoć jest solidna :?
Teraz tylko czekać aż wiadomości pójdą w świat

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezesPGRu » czwartek, 21 grudnia 2017, 01:13

Pytanie czy ta wersja beta 0.9 jest tylko po to aby utrzymać kurs, bo wersja 1.0 nie wiadomo kiedy wyjdzie. Może teraz pojść do góry, ale jak się okaże że ten release to lipa, a ktoś to szybko sprawdzi (developerzy softu), to spadnie sporo, ale wiadomo, to tylko gdybanie.....

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Iemix96 » czwartek, 21 grudnia 2017, 01:16

prezesPGRu pisze: Pytanie czy ta wersja beta 0.9 jest tylko po to aby utrzymać kurs, bo wersja 1.0 nie wiadomo kiedy wyjdzie. Może teraz pojść do góry, ale jak się okaże że ten release to lipa, a ktoś to szybko sprawdzi (developerzy softu), to spadnie sporo, ale wiadomo, to tylko gdybanie.....
zaraz sprawdzę sam

Wróć do „Lisk”