Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 296
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: hassejo » środa, 22 listopada 2017, 21:17

powoli zaczyna mnie irytować nazewnictwo janusz i grażyna - urwaliście się z jakiejś gimnazjalnej huśtawki, czy co ?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 110
Reputacja postu: 
3

Postautor: kapelusz » środa, 22 listopada 2017, 21:18

To nie jest kwestia czy bylbys pare stow do tylu czy nie. Jak idzie zle i wybija twój mentalny stop loss to trzeba gonic (to definiuje ciebie jako tradera skutecznego) Ja sprzedalem dzisiaj ze stratą 3700 zł i myslisz ze bylo mi latwo ? Tyle kosztował mnie prysznic bo jak wrocilem to tyle bylo. Ale jak widze ze gdybym nie pogonil tego od razu to strata siegnela by teraz ok 7 tysiecy. To była droga lekcja tradingu. Mowi sie trudno wyciaga sie wnioski i zyje sie dalej. Pozdro
Ostatnio zmieniony środa, 22 listopada 2017, 21:20 przez kapelusz, łącznie zmieniany 1 raz.

Wygadany
Reputacja: 347
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lais » środa, 22 listopada 2017, 21:19

BB to stan umysłu, na innych giełdach kurs zatrzymuje się tam gdzie powinien, spada tak gdzie powinien, a na BB to nie wiadomo gdzie są te punkty - ta informacja jest kluczowa - jaka trzeba przesuwać "wykres" BB by się zgadzał z rzeczywistością

Początkujący
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: eye664 » środa, 22 listopada 2017, 21:20

Po prosty irytują wpisy pokroju:

"lisk spadł z 36zł na 27 ale zaraz wstaje Azja, będzie pompa!!!"
"lisk spadł z 27zł, ale zaraz będą odkupować głupcy!!!"

Było fajnie, kto zarobił ten zarobił. Czekamy na wiosnę 2018. ;)

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: STORM » środa, 22 listopada 2017, 21:20

Panowie, jak przewidujecie.. poleci jeszcze na ryj? bo chwilowo to ruch jak w rzymie i lekutko sobie skacze. Ja dopiero zacząłem się wdrażać w szczegóły i już jestem w plecy 2k pln. uciekać teraz jak się da bo padnie totalnie na ryj czy przeczekać? Janusz jestem na 100% na tym etapie wiedzy, kupilem po 36 na górce bo wlasnie wtedy wszedłem na giełdę. Ktoś szczerze i z dobroci podpowie czy zaraz przedupce wszystkie oszczędności czy jak poczekam do jutra to może będą z tego ludzie i wróci do chociaż 30pln/lsk?

Początkujący
Reputacja: -10
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jaroslaw » środa, 22 listopada 2017, 21:22

CO te janusze z Bitbaya, jeden sprzedaje po 27, drugi kupuje po 32 :D

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: marcinex06 » środa, 22 listopada 2017, 21:24

jak ci się nie śpieszy to zamroź pieniądze na dłużej, jeśli umiesz grać to odrobisz zaraz, sam mówisz że dopiero zaczynasz więc sprzedaj na dniach bez straty lub zostaw na dłuższą lokatę

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 132
Reputacja postu: 
0

Postautor: reaktywa » środa, 22 listopada 2017, 21:25

No kto by sie spodziewał że pokażą nowe terminy :D
Wciąż zero realnego produktu, tylko szum i reklama wokół niczego. Szczerze sie ciesze że wyszedłem z tego na game, bo teraz zobaczycie jeszcze szybszy spadek niż start waszej rakiety.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 8
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitwariat » środa, 22 listopada 2017, 21:25

Aż sam się z przyjemnością zacytuję.
bitwariat pisze:
Co można przekazać w 20 minut? - Skrócę w kilku linijkach:
- Data Rebrandingu (obstawiam, że nie wcześniej niż luty/marzec)
- Wersja 0.10 - nie gotowa
- Wersja 1.0 tym bardziej
- SDK nie gotowe

Aha, mając na myśli "korektę" myślałem bardziej nad zjazdem z ok. 38 do 30 niż 15.
Ostatnio zmieniony środa, 22 listopada 2017, 21:26 przez bitwariat, łącznie zmieniany 2 razy.

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
0

Postautor: kAArter » środa, 22 listopada 2017, 21:25

STORM pisze: Panowie, jak przewidujecie.. poleci jeszcze na ryj? bo chwilowo to ruch jak w rzymie i lekutko sobie skacze. Ja dopiero zacząłem się wdrażać w szczegóły i już jestem w plecy 2k pln. uciekać teraz jak się da bo padnie totalnie na ryj czy przeczekać? Janusz jestem na 100% na tym etapie wiedzy, kupilem po 36 na górce bo wlasnie wtedy wszedłem na giełdę. Ktoś szczerze i z dobroci podpowie czy zaraz przedupce wszystkie oszczędności czy jak poczekam do jutra to może będą z tego ludzie i wróci do chociaż 30pln/lsk?
Lisk nie jest warty ani 30 ani 40 zł tak więc póki BB daje ci szanse sprzedania po 30 JA BYM SPRZEDAŁ aczkolwiek jesli totalnie nie wiesz co robisz to weź to lepiej potrzymaj do kolejnej pompy bo stracisz wszystko

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Filip Mortimer » środa, 22 listopada 2017, 21:26

STORM pisze: Panowie, jak przewidujecie.. poleci jeszcze na ryj? bo chwilowo to ruch jak w rzymie i lekutko sobie skacze. Ja dopiero zacząłem się wdrażać w szczegóły i już jestem w plecy 2k pln. uciekać teraz jak się da bo padnie totalnie na ryj czy przeczekać? Janusz jestem na 100% na tym etapie wiedzy, kupilem po 36 na górce bo wlasnie wtedy wszedłem na giełdę. Ktoś szczerze i z dobroci podpowie czy zaraz przedupce wszystkie oszczędności czy jak poczekam do jutra to może będą z tego ludzie i wróci do chociaż 30pln/lsk?
A to zależy po jakiej cenie kupiłeś :D. Ale patrząc na ruchy LSK na przestrzeni ostatnich miesięcy, jest dość podatny na drastyczne ruchy. Latem spadł do chyba 4,50 PLN, a jesienią wystrzelił do takiego poziomu, jaki obserwujemy obecnie.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: kapelusz » środa, 22 listopada 2017, 21:26

WG mnie bedzie teraz nurkowac przed wiele dni. To co wstepnie obiecali na pazdziernik "moze" bedzie w lutym. SDK ktore trzymalo kurs w ryzach odwleklo sie koncowki 2018. WIara w ludziach trzymala tego coina we wzrostach. Mimo tego ze wiara w ludziach silna to Hajsu im zabraknie zeby wytrzymac te dyrdymały z konferencji. Za 20 zł moze kupie...moze. DO tego czasu odrobie strate.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 184
Reputacja postu: 
0

Postautor: aprojection » środa, 22 listopada 2017, 21:28

kapelusz pisze: WG mnie bedzie teraz nurkowac przed wiele dni. To co wstepnie obiecali na pazdziernik "moze" bedzie w lutym. SDK ktore trzymalo kurs w ryzach odwleklo sie koncowki 2018. WIara w ludziach trzymala tego coina we wzrostach. Mimo tego ze wiara w ludziach silna to Hajsu im zabraknie zeby wytrzymac te dyrdymały z konferencji. Za 20 zł moze kupie...moze. DO tego czasu odrobie strate.
SDK na Q4 zapowiedzieli??

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: kapelusz » środa, 22 listopada 2017, 21:29

końcówka 2018. Sam kordek przed ogłoszeniem daty "rebrandingu" skomentowal krótkim "nie wiem czy nie powinienem sie schowac" (chyba zeby nie dostac pomidorem) :) wiec to swiadczy o tym ze maja swiadomosc ze dają dupy i ze kurs zanurkuje
Ostatnio zmieniony środa, 22 listopada 2017, 21:30 przez kapelusz, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: xPOGO » środa, 22 listopada 2017, 21:29

BitBay faktycznie dziwne miejsce. Ale cóż, poczekam, popatrze i może coś na nim zainwestuje o ile zauważę iż się będzie opłacać.
Ale pozwala póki co sprzedać po "dobrej" cenie dla niektórych. /BB szaleje jak jasny ciort, mi ciągle wyrzuca nadal.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 184
Reputacja postu: 
0

Postautor: aprojection » środa, 22 listopada 2017, 21:30

kapelusz pisze: końcówka 2018
No to nie mam wiecej pytan.

Wygadany
Reputacja: 347
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lais » środa, 22 listopada 2017, 21:30

to co mnie zaskakuje, to że na BB są wciąż chętni by kupować za ponad 30 zł - cóż za małe doświadczenie - gdybym to wiedziała to chętniej bym typowała odważniejsze dołki do zakupu skoro wciąż jest takie parcie na zakup, bo do moich niestety nie doszło, lagi również nie pomogły

Początkujący
Reputacja: -10
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jaroslaw » środa, 22 listopada 2017, 21:32

Ale poszła piękna igła

Obrazek

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: cwanygapa » środa, 22 listopada 2017, 21:34

kiedy pisałem że agenda konferencji jakoś słabo wygląda bo wykłady niewiele dłuższe od przerwy dostałem zarzuty że gram na niski kurs...jak zobaczyłem tą konferencje to bardziej spotkanie kolesi niż coś poważnego..intuicje miałem dobrą, ale i tak się przeliczyłem :-(

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: KontoBezNicku » środa, 22 listopada 2017, 21:38

Mam nadzieję że zanurkuje bo wyprzedałem się za 29.5 PLN. W sumie sam nie wiem czemu nie sprzedałem wcześniej. Ogółem i tak 18 ->29.5, więc dla takiego leszcza jak ja bardzo dużo. Protip dla początkujących na giełdzie czyli takich jak ja :) nie kupujcie na górce bo i tak nie wstrzelicie się odpowiednio ze sprzedażą, do tego potrzeba doświadczenia, wiedzy i czasu.

Wróć do „Lisk”