Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 31
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Sztanca » poniedziałek, 20 listopada 2017, 23:01

Yoda pisze: Pragnę zwrócić uwagę na najnowsze zestawienie bloga o portfelu z 31 kryptowalutami:

http://blog.mclain.ca/buy-and-hold-31-c ... s-week-14/

Po 14 tygodniach od zakupu Lisk zanotował największy wzrost ze wszystkich topowych altów.
Lisk jest tu tak wysoko tylko z jednego powodu: zestawienie zostało zapoczątkowane na kilka dni przed sierpniowym wystrzałem Liska. Gdyby ktoś zaczął je robić 2 miesiące wcześniej, albo 2 tygodnie później, Lisk byłby w środku stawki.

Wygadany
Reputacja: 400
Reputacja postu: 
0

Postautor: Yoda » poniedziałek, 20 listopada 2017, 23:13

Moment startu zestawienia jest faktycznie dość istotny. Z drugiej strony w czerwcu mieliśmy globalną bańkę na wielu altcoinach, np. Dogecoin kosztował wówczas około 100-150 satoshi, dzisiaj kosztuje 17. Ethereum kosztowało w szczycie 0.15 BTC, dzisiaj jest po 0.045 BTC. Stratis wtedy po 0.0045 BTC, dziś 10-krotnie mniej, 0.00045 BTC! Wiele altów zatem mocno osłabło relatywnie do Bitcoina. Nieprzypadkowo w zestawieniu na szczycie są te waluty, które zachowały relatywną wartość do BTC.

Weteran
Reputacja: 717
Reputacja postu: 
0

Postautor: szlagaag » wtorek, 21 listopada 2017, 07:44

Nozib pisze: Wchodze w to 8-)
imbackagain pisze: Pamietaj kto dal plusa i wszedl w zaklad jak pisales wtedy posta,zeby potem nie bylo niedomowien ; )Ja tez jestem swojego pewien i przyjme od ciebie te symboliczne 3 liski .

Jutro decydujący dzień Panowie :-) 40zł jak na razie nie widać ,ale zobaczymy :-)

Początkujący
Reputacja: 22
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jvri » wtorek, 21 listopada 2017, 08:13

BB dzisiaj imponująco wybroniło sobie kurs wyżej (35) niż pozostałe giełdy. Niemniej dolne LT zostało przebite dołem. Pytanie czy to tylko wypadek przy pracy czy zwiastun czegoś większego. Osobiście obstawiam kolejny dzień mielenia kursem bez większych wzrostów/korekt. Kto miał zarobić - zarobił, kto miał kupić na long raczej też już kupił. Teraz trzeba grzecznie czekać na konfe.

*to tylko moje zdanie. proszę się nie sugerować :)

Wygadany
Reputacja: 347
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lais » wtorek, 21 listopada 2017, 08:56

to "imponujące wybronienie" to raczej wynik tego, że ludzie w większości spali i nie dołączyli do panicznej wyprzedaży gdy BTC leciał w dół

Początkujący
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: PanSmith » wtorek, 21 listopada 2017, 09:28

Ostre zakupy idą na BB, po kilka tys. lisków.. @szlagaag, jeszcze masz szanse, ja bym powiedział, że nawet spore :D

EDIT: A teraz możemy obserwować zabawy botów :D
Ostatnio zmieniony wtorek, 21 listopada 2017, 09:38 przez PanSmith, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 15
Reputacja postu: 
0

Postautor: ryan » wtorek, 21 listopada 2017, 09:38

Obrazek

Zbliżamy się do testowania lokalnego szczytu od którego już raz się odbiliśmy. Podejrzewam, ze zbiegnie się to z konferencją i jeśli padną sensowne informację to przetestujemy ATH.
No i klasycznie na BB jesteśmy około 25 centów za światem.

Dex
Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dex » wtorek, 21 listopada 2017, 10:14

Więc pytanie za 100 pkt kupować w granicy 36zł czy nie jak uważacie ? Ja myslę że przebijemy 40zł ale może się zatrzymać na 39 lub zaliczymy konkretną korektę.

Początkujący
Reputacja: 438
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ishias » wtorek, 21 listopada 2017, 10:30

Do póki nie przebije 130k to takieta nie odpali. Tak samo jak spadnie poniżej 110-115k sato rakieta w dół. Zaleca sie obserwować. Tak jak pisałem wczesniej 11usd w zasiegu ręki małymi kroczkami, ale kto wie.

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: owen12 » wtorek, 21 listopada 2017, 10:35

Zaspałeś, ten pociąg już odjechał. Poszukaj sobie coś innego co jeszcze nie wyruszyło.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sztanca » wtorek, 21 listopada 2017, 10:40

Pociąg stoi na stacji, można wsiadać, odjedzie dopiero jutro wieczorem, ale nie wiadomo w którym kierunku. Uważam, że, lepiej wsiąść w biegu, niż w biegu wysiadać.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 296
Reputacja postu: 
0

Postautor: hassejo » wtorek, 21 listopada 2017, 10:43

Sztanca pisze: Pociąg stoi na stacji, można wsiadać, odjedzie dopiero jutro wieczorem, ale nie wiadomo w którym kierunku. Uważam, że, lepiej wsiąść w biegu, niż w biegu wysiadać.
Wsiadanie w biegu jest równie niebezpieczne co wysiadanie w biegu ;)

edit : no ale kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana. podobno.

Dex
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dex » wtorek, 21 listopada 2017, 10:48

Dokładnie. Wiele razy straciłem. Ale odrabiałem to bawiąc się na krótko gdy kursy szalały w górę i w dól. Niem ma reguły. Do konferencji zostało kilka godzin. Nie wiadomo co się wydarzy. między 19 a 23 będzie się działo na lisku ale w którą stronę?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sztanca » wtorek, 21 listopada 2017, 10:49

Jeżeli jutrzejsze info na konferencji będzie mocno pozytywne, to wskakując nie ponosisz ryzyka, ewentualnie mniej zarobisz. Przy wyskakiwaniu zawsze pomniejszasz kapitał.

Trzeba wziąć pod uwagę, że podczas konferencji może być kilka informacji, jedne dobre, a inne złe. Kursem będzie mocno bujać przez te parę godzin :)
Ostatnio zmieniony wtorek, 21 listopada 2017, 10:50 przez Sztanca, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: owen12 » wtorek, 21 listopada 2017, 10:50

Jak to Rysiek spiewa możesz gołym i wesołym być :)

Dex
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dex » wtorek, 21 listopada 2017, 10:52

Sory prostuje poprzednią widomość oczywiście chodziło mi o jutro. Czekam teraz do 35 ewentualnie 33 ponieważ tak sobie zaplanowałem zakup. W poprzednich dniach od tych kwot się odbijało do góry. Zobaczymy co z tego będzie

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: STORM » wtorek, 21 listopada 2017, 10:54

ja teraz czekam na 35,20 i kupuję, pewnie będzie spekulowany większy spadek ale nie chcę ryzykować, alarm na 35,20, kupuję za wszystko i czekam na górkę w trakcie i po konferencji. Jeżeli nic się nie wydarzy to będzie korekta w tydzień po... ale sam fakt konferencji zwiększy zainteresowanie moim zdaniem.

tak to u mnie wygląda

https://zapodaj.net/b4d01a318a806.gif.html
Ostatnio zmieniony wtorek, 21 listopada 2017, 11:11 przez STORM, łącznie zmieniany 1 raz.

Dex
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dex » wtorek, 21 listopada 2017, 10:59

Problemem też jest Volumen słaby na giełdach coś nie rośnie pomimo takiego zainteresowania. Kilka dni temu był 6 razy większy. A póki co stoi w miejscu. Ja myślę że dzisiaj w nocy nabroją azjaci więc będzie trzeba alarm dosyć głośno ustawić żeby nie przespać :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: doutdes » wtorek, 21 listopada 2017, 11:07

Jestem na krypto od paru mc i relatywnie tanio kupiłem lisa po około 16.
Postanowiłem, że się odezwę, bo to co wyżej niektórzy piszą świadczy tylko o braku analizy aktualnej sytuacji i braku szukania samodzielnie informacji na necie. A przede wszystkim, zwłaszcza, że niektórzy wg mnie prawidłowo na tym forum już oceniali sytuację.
Fakt jest obecnie taki: ktoś na bittrexie postawił ścianę na 0,0001247 BTC na 100k. Ściana została delikatnie ruszona do 86k. Oczywiście to nie jest dużo, jeżeli ludzie z kasą będą chcieli podbić cenę, ale na dzisiaj rzeczywistość jest taka, że bez jej ruszenia kurs nie pójdzie up. Ludzie z kasą, to ci co podbili ostatnio kurs do 0,00015. Bez kapitałów powyżej kilku mln $ kurs nie ruszy up.
Jeżeli do konferencji ściana ta nie puści, albo puści i pojawi się kolejna, zaś konferencja nie przyniesie coś istotnego, to będzie down a nie up. Oczywiście nie mówię o rebrandzie, który wg mnie i wielu jest już w cenie. Czy będzie coś istotnego? Wg mnie na pewno nie SDK, gdyż Kordek pisał o tym, że dziękuje za market cap 1 mld $, ale jeszcze przed nimi dużo roboty... Zresztą na reddicie pojawią się na bieżąco informacje od współpracowników na jakim etapie są prace (na githubie również) i narazie końca nie widać... Każdy niech samodzielnie wyciąga wnioski, dla siebie prawidłowe.

Początkujący
Reputacja: -31
Reputacja postu: 
0

Postautor: Cobrann » wtorek, 21 listopada 2017, 11:36

Gdzie ta ściana na bittrexie ? Nic nie ma, ale kurs nie chce iść do góry :roll:

Wróć do „Lisk”