Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Początkująca » czwartek, 16 listopada 2017, 11:38

Vietkong pisze:
Początkująca pisze:
Vietkong pisze: Informacja z ostatniej chwili
"Godz. 22.00 rozpocznie się seria pompek na LSK, jak widać na wykresie niektórzy wyłamali się przed wcześnie! Naród dołączamy się? Wielka Pompka Narodowa na LSK - mało czasu zostało, kto może niech ładuje pokład. Zapowiada się ciekawa noc."

W nocy ma podłączyć się Azja.
Wczoraj też ktoś przepowiadał, ze Azja podbije w nocy LTC, ale może miał na myśli Azję Tuchajbejowicza z Pana Wołodyjowskiego, tylko zapomniał, że to bohater powieści jest :| Czy Ty również masz na myśli tego Azję? :|
Nie ja mam info od P1R4T3, dostaliście cynk, mogliscie do teraz zarobić z 11pln/szt na BB ale lepiej pisać, że to naciągacz!
No to mogę tylko przeprosić Ciebie, jak i tych, którzy Ciebie nie posłuchali z powodu mojej wypowiedzi. Ale ostatnio tyle było "dobrych rad", że już w ogóle nie brałam pod uwagę tego, co tutaj jest pisane.
Trzeba tutaj bardziej poznać ludzi, by wiedzieć, czyje wypowiedzi traktować poważnie, a które zupełnie pominąć.

Początkujący
Reputacja: 438
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ishias » czwartek, 16 listopada 2017, 11:41

Najlepiej to wogole tego nie czytac. Ja to czytam zeby humor sobie poprawic xd jedyne sensowne odp daje szlagag. Korekte teraz mamy mozliwie do 9.50usd

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
2

Postautor: Selecto » czwartek, 16 listopada 2017, 11:44

Te wszystkie analizy można między książki wsadzić przy sztucznych pompach/dumpach i ścianach na BB. Patrzcie po volumenie i ukrytych ofertach.

Przykład: https://www.tradingview.com/chart/LSKBT ... TC-update/

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ishias » czwartek, 16 listopada 2017, 11:51

Tak jak pisałem odbiło sie w punkt 9.50usd. Wytrzepan8e spanikkowanych i dalej up. Chyba ze bedz8e wygruzka na calego;p

Początkujący
Reputacja: 26
Reputacja postu: 
0

Postautor: NiceVolumen » czwartek, 16 listopada 2017, 12:01

Selecto pisze:Te wszystkie analizy można między książki wsadzić przy sztucznych pompach/dumpach i ścianach na BB. Patrzcie po volumenie i ukrytych ofertach.

Przykład: https://www.tradingview.com/chart/LSKBT ... TC-update/
Zgadzam sie z Toba Bezapelacyjnie.
--------------------------------------------

Coz moge powiedziec, narazie lisk wybacza i wybaczal błedy kazdemu kto sie zapakowal na gorce i czekal, a daje sporo zarobic tym ktorzy kupili na conajmniej srednm spadku od ATH.
Pytanie czy jeszcze bedzie przebaczenie dla tych ktorzy sie zapakowali po 11$ a na konfie padna same daty 2018 :D

Początkujący
Reputacja: 44
Reputacja postu: 
0

Postautor: Arhio » czwartek, 16 listopada 2017, 12:17

W zyciu nie kupilbym liska za 36zl+ ba nawet 30+ mimo, ze siegnelo na BB 39zl dlatego, ze nie kupuje sie kiedy "pociag" jest w biegu, bo to juz czysty hazard, dlatego, ze od ceny 16 zl po korekcie do obecnej wartosc liska nie ulegla zmianie, zostala zwyczajnie napompowana, obecnie skupilbym sie na altcoinach, ktore sa blisko ciekawych punktow, dla niskich kapitalow jest to np game, pozdrawiam i zycze cierpliwosci zaladowanym :)

Dodano po 3 minutach 45 sekundach:
pazera pisze: Lisk nigdy nie miał dużej dynamiki zmiany kursu - ze dwa mocne wystrzały a potem powolne spadki i wzrosty (nie licząc okresu forka btc).

chyba sobie jaja robisz, miota nim jak opetanym szatan

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
0

Postautor: kAArter » czwartek, 16 listopada 2017, 12:17

Ishias pisze: @kAArter jestes? Siedze zapakowany za 30zika;) ale nie wazne. Tak jak mowilem w poprzednim poscie bezpieczna przystan 120k sato. Teraz moim zdaniem jedziem do 180ssato. Widzieluscie moze wpis Kordka na twicie? Chyba odniosl sie do ceny liska po napisal ze to malo jak na sukces hehe
Kordek napisał co innego :D
W każdym razie kolego nie odbieraj mnie źle ale po konferencji na której podadzą daty ( bo sdk tam nie bedzie ) +600 czy 700mln$ w 2/3 dni ? cmon nie zapala sie lampka ? pump&dump .
Pewnie tak jeszcze polata do konferencji wątpie ze kiedykolwiek zobaczymy jeszcze 15 zł ( cholera wie ) chyba że btc bedzie mialo kolejne dwa forki :P

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ishias » czwartek, 16 listopada 2017, 12:21

kAArter pisze:
Ishias pisze: @kAArter jestes? Siedze zapakowany za 30zika;) ale nie wazne. Tak jak mowilem w poprzednim poscie bezpieczna przystan 120k sato. Teraz moim zdaniem jedziem do 180ssato. Widzieluscie moze wpis Kordka na twicie? Chyba odniosl sie do ceny liska po napisal ze to malo jak na sukces hehe
W każdym razie kolego nie odbieraj mnie źle ale po konferencji na której podadzą daty ( bo sdk tam nie bedzie ) +600 czy 700mln$ w 2/3 dni ? cmon nie zapala sie lampka ? pump&dump .
Pewnie tak jeszcze polata do konferencji wątpie ze kiedykolwiek zobaczymy jeszcze 15 zł ( cholera wie ) chyba że btc bedzie mialo kolejne dwa forki :P
Nie licze na sdk a na zysk;). Sam jestem pewny ze sdk i core w 2018 dopiero, teraz to zmienia moze logo stronke i wsio

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: kAArter » czwartek, 16 listopada 2017, 12:23

Ishias pisze:
kAArter pisze:
Nie licze na sdk a na zysk;). Sam jestem pewny ze sdk i core w 2018 dopiero, teraz to zmienia moze logo stronke i wsio
pewnie tak bo ostatnio ruszyli ze zdjeciami etc nie mniej uważam że cena 40 zł w tym momencie kiedy żadnych przesłanek nie ma odnośnie niczego to kwestia kiedy za przeproszeniem pierdolnie. Taki wzrost na IOCIE mnie nie dziwi bo mają ją wprowadzać na giełde więc tam jak najbardziej jest to uzasadnione a w przypadku liska no jednak ten 2018 rok jest obiecujący

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » czwartek, 16 listopada 2017, 12:29

Przypominam ze z sierpniowego ath byla korekta o 50%. Ja wiem ze konferencja ze pompa ale w lisku wszystko jest mozliwe..

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: kAArter » czwartek, 16 listopada 2017, 12:30

Dovakhiin pisze: Przypominam ze z sierpniowego ath byla korekta o 50%. Ja wiem ze konferencja ze pompa ale w lisku wszystko jest mozliwe..
Właśnie dziś rano to rozkminiałem :P im większa pompa tym większa korekta co prawda w zadne 15 zł nie licze w tym okresie ale jeżeli faktycznie nastapi teraz kilkudniowa korekta to 25 -28 calkiem możliwe.
No chyba że znów zacznie to ktoś pompować :D
śmierdzi to jak BCH

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: krypciarz » czwartek, 16 listopada 2017, 12:38

Teraz musi trochę pokręcić bo wzrost był zbyt gwałtowny.

Ja sobię myślę, że to i tak są czysto spekulacyjne ruchy, więc co za problem pompować dalej? "Teraz jest korekta, żeby sprzedać i mieć za co grubo odkupić niżej i dalej pompować" Aż się dopływ drobnego kapitału skończy. A potem powolniutki spadek przez kilka tygodni...

Także w obecnym zasięgu to ponad 50 dyszek spokojnie! Albo i więcej.

https://pl.tradingview.com/chart/LSKUSD/Qx2ALrUH/

Początkujący
Reputacja postu: 
2

Postautor: kAArter » czwartek, 16 listopada 2017, 12:41

krypciarz pisze: Teraz musi trochę pokręcić bo wzrost był zbyt gwałtowny.

Ja sobię myślę, że to i tak są czysto spekulacyjne ruchy, więc co za problem pompować dalej? "Teraz jest korekta, żeby sprzedać i mieć za co grubo odkupić niżej i dalej pompować" Aż się dopływ drobnego kapitału skończy. A potem powolniutki spadek przez kilka tygodni...

Jeżeli grupa osób celowo pompuje bardzo jakieś krypto to nie po to żeby inni zarobili tylko żeby oni zgarneli na takim ruchu.
Może odbić do 50 a może zlecieć do 20 ponowią schemat i obłowią się do końca życia

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: krypciarz » czwartek, 16 listopada 2017, 12:44

kAArter pisze:
krypciarz pisze: Teraz musi trochę pokręcić bo wzrost był zbyt gwałtowny.

Jeżeli grupa osób celowo pompuje bardzo jakieś krypto to nie po to żeby inni zarobili tylko żeby oni zgarneli na takim ruchu.
Może odbić do 50 a może zlecieć do 20 ponowią schemat i obłowią się do końca życia
Tak, Tak. Dokładnie o tym mówię. I w ogóle myślę, że tak właśnie jest.

Początkujący
Reputacja: 35
Reputacja postu: 
0

Postautor: mati1620 » czwartek, 16 listopada 2017, 12:53

Patrząc na wykres na bittrex interwał co 30min od 6 rano pompa, później 3 kreski na minus, ponownie pompa, kolejne 3 kreski na minus. Aktualnie znajdujemy się na wzroście co zapowiadało by kolejny wzrost.

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: Thunderbolt » czwartek, 16 listopada 2017, 13:30

Jeszcze wskoczy do gory, dlaczego? bo przy 39 PLN nie bylo duzego spadku , tylko 3 PLN w dol, jezeli naprawde, gruba ryba zamienia na fiaty, albo inne krypto, to nie spada o 3 PLN tylko o 20 PLN.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: Początkująca » czwartek, 16 listopada 2017, 13:30

Na BB świeczki wyrysowały sie prawie identycznie jak wczoraj między między 12:00 a 16:00, ciekawa jestem, czy reszta podobnie się ułoży.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Maniek32 » czwartek, 16 listopada 2017, 13:40

Z tego co czytałem w różnych źródłach o korektach itp,to jeżeli kurs spadł 10-20% to zapowiada kolejne wzrosty,ale ile w tym prawdy to się okaże, póki co trzymam swoje liski dalej :)

Początkujący
Reputacja: 31
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sztanca » czwartek, 16 listopada 2017, 13:42

Thunderbolt pisze: Jeszcze wskoczy do gory, dlaczego? bo przy 39 PLN nie bylo duzego spadku , tylko 3 PLN w dol, jezeli naprawde, gruba ryba zamienia na fiaty, albo inne krypto, to nie spada o 3 PLN tylko o 20 PLN.
Gruba ryba zmieniała na fiaty ze 100tys lsk wczoraj, stał niewidzialny batonik przez 45 minut i odbywało się to na bardzo mocnych wzrostach - to jedyne wyjście by zmienić na fiaty taką ilość LSK. Jeżeli ktoś jest "gruby" to nie jest głupcem by walić w rynek tyle towaru PKC.

Co do Liska to wzrosty są równomierne, co parę godzin podbitka, akumulacja i znów podbitka. Takim systemem dojdziemy tam, gdzie gruby chce byśmy dojechali. Mają teraz pole do popisu, bo za parę dni konferencja kluczowa dla tej waluty. sytuacja podobna jak z BTC przed forkiem. Dziś wyszedłem z liska połową kapitału, (który się podwoił w tydzień - kupione po 19) i czekam do 22.11, do tego czasu uważam, że mimo korekt będziemy codziennie wyżej. W trakcie konferencji będzie ostra jazda, w zależności od tego jakie słowa tam padną, trzeba brać wolne z pracy/rodziny i oglądać na żywo :)

Początkujący
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: kris87 » czwartek, 16 listopada 2017, 13:53

Od kiedy ktoś pompuję cenę bo zbliża się jakaś konferencja? Bzdura.
Dla mnie ta pompa związana jest z niską ceną LIska i ostatnimi problemami związanymi z Ethereum i Neo.

Wróć do „Lisk”