Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: skowronek1510 » niedziela, 10 września 2017, 20:19

Mnie dzisiaj znajomy z pracy pół dnia wypytywał czy warto jeszcze dokupić tego "liska".
Chłop kupił niecałe 60 monet i chciałby kupić drugie tyle - obejrzał gdzieś filmik gdzie obiecują złote góry.
Nie wiem jak mam na takie pytanie odpowiedzieć, bo co prawda sporo osób twierdzi, że długoterminowo Lisek podskoczy nawet do 30$, ale kurcze ile w tym prawdy?

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 76
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lagoon » niedziela, 10 września 2017, 20:24

Bo lisk jest jak niemiecki czolg albo niemiecka reprezentacja pilki noznej ktora gra footbaal brzydki ale skoteczny powoli prosto i naprzod

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
1

Postautor: amneziahaze » poniedziałek, 11 września 2017, 00:23

Frank pisze: Cwaniacy namawiają do kupna LSK aby zdążyć sprzedać przed krachem
Tak, było jest i będzie. Naganiacze to plaga.

Napędzają na kupno głównie początkujących i naiwnych ludzi czy to na youtube czy to na forach, facebookach, wszędzie tylko po to by sprzedać na górce po jak najwyższej cenie. Plączą się w zeznaniach odnośnie swoich wizji i upodobań, a prawda jest taka, że aby zrozumieć kryptowaluty i przesłanki do tego dlaczego kurs rośnie albo spada to nie wystarczy kilka miesięcy dowiadywania się, tym bardziej trejdowania. Opychanie na górkach między bandami to stały proces, też go stosuję i zazwyczaj domyślam się komu sprzedaję.

Zaś co do naganiaczy, głównie tych z youtuba, tym bardziej z wyłączonymi ocenami(podejrzane co nie?) to oni nie dorobili się milionów z czystej gry, oni dorabiają się na naganianiu poprzez programy partnerskie czy inne piramidy finansowe. Ostrzegam przed naiwnym podejściem do tego, rynek kryptowalut nie jest łatwy, jest chwiejny, a zarabianie siana to nie jest to co pokazują na tych fejkowych filmach. Wczesniej tak nie bylo, zeby naciągacze podpinali sie i uzywali krypto jako reklamy dla swojej parszywej działalności. Pozdro.
Vietkong pisze: Pirat swym nawoływaniem do kupowania Lisk-a przyczynił się do wzbogacenia się wielu ludzi i miejmy nadzieję, że jego informator z zespołu Lisk przyczyni się do kolejnych wzbogaceń.
Być może, tego nie neguję, jednak każda kryptowaluta posiada swoich naganiaczy, którzy prędzej czy później się pogubią, jezeli wyjdzie po prostu na jaw, że są tylko od naganiania.

Dodano po 3 minutach 37 sekundach:
tygrysek195 pisze: Tak więc jeśli średnia cena giełdy Bittrex wynosi ledwo powyżej 23 PLN widać jak sztucznie jest trzymana cena na giełdzie Bitbay.
Nie mi to oceniać, ale też miałem nie raz takie wrażenie. Nie chcę się źle wypowiadać bo giełda sama w sobie działa i nie robi scamów. Mieli tam jakieś problemy i powiązania z naganiaczami od lska i firmy na f co zmienia nazwe co 2 lata i jest piramidą, ale o tym ludzie już wiedzą. Rzadko z niej korzystam, ale nie zwałowali mnie ani razu.

Początkujący
Reputacja: 94
Reputacja postu: 
0
Napiwki: 3HQyQZm9h7Qbed3WgcWdUhMzEmCKUPPPXD

Postautor: tygrysek195 » poniedziałek, 11 września 2017, 05:49

@amneziahaze fakt, giełda działa poprawnie, chociaż przy wielu transakcjach wiesza się i wylogowuje. Ma to się zmienić z wejściem wersji 3.0. Miałem na uwadze fakt, że jest tam bardzo mały wolumen, jeśli czytałeś cały post to wiesz dokładnie o co mi chodzi. Był czas, że wolumen był ponad 1,2 MLN LSK a na dzień wczorajszy było poniżej 90k LSK. Na tak małym wolumenie nie da się pograć niestety. Giełda stoi w miejscu.

Początkujący
Reputacja: -8
Reputacja postu: 
0

Postautor: miko » poniedziałek, 11 września 2017, 08:54

Nie wierze żeby ta wersja weszła w tym roku obietnice od kilkunastu miesięcy zapewnienie że wejdzie ponad 3 tyg temu, 18 dni napisali mi że nie ma opcji żeby było dłużej niż 2 tyg dziś mi odpisali że niestety sami nie wiedzą.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » poniedziałek, 11 września 2017, 09:16

Jak widac LSK jest dalej ściśle uzależniony od BTC, jak większość kryptowalut ogółem. Zauważyłem jednocześnie, że od marca znacznie wyłamuje się Unobtainium gdy wszystko spada. Do tego mają support Electrum, trochę na tym spekulowałem również. Wracając do LSK widac wyraźnie jak o godz. 6:00 naszego czasu BTC(USD) i LSK(BTC) odbijają się od górnej bandy Bollingera, po czym przebijają oba medianę tegoż wskaźnika. Ogółem duże wahania, nie lubię tego, bo świadczy o niepewności rynku. Reasumując, pomimo skali short, warto przejrzeć sobie sytuację na 1W, powinna rozwiac wszelkie wątpliwości z czym mamy aktualnie do czynienia. Pozdrawiam. LSK/BTC Obrazek BTC/USD Obrazek
Spoiler:
Jak widać na rynku wojna. Ale to może być tylko ułuda tego co niedługo ma nastąpić. Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » poniedziałek, 11 września 2017, 09:35

imo zazwyczaj po spadku btc i boczniaku lsk (co właśnie widać) to wraz z nowym tygodniem nastepował UP jak nie w poniedziałek to max we wtorek i trwał aż do weekendu. Nie widzę przeciwskazań aby było tak i teraz :)

Początkujący
Reputacja: 32
Reputacja postu: 
0

Postautor: świeżak » poniedziałek, 11 września 2017, 10:28

@Ishias

Dzięki za informację.

Ok, z tego co udało mi się zorientować core 1.0 powinien być już na finishu. Rebranding będzie ze zmianą logo i nazwy?

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: gingesz » poniedziałek, 11 września 2017, 10:34

Kilka miesięcy temu rozpocząłem przygodę z kryptowalutami i na początku przyciągnął mają uwagę właśnie LISK ( strasznie dużo rozgłosu na youtube).
suchaniceboy pisze: Szczególnie, że LISK opublikował kalendarz spotkań ;) a nie od dziś wiadomo, że każdy news wiąże się z podniesieniem kursu nawet ponad prawdziwą wartość LISK ;)
Widziałem ten kalendarz wcześniej i wszystko wygląda naprawdę obiecująco. Jednak te wszystkie daty z obietnicami zostały przesunięte o miesiąc i teraz do tego podchodzę z lekkim dystansem. Wiem, że to tylko miesiąc, ale jednak wydaje mi się to wszystko trochę podejrzane przy tak mocnym zespole realizacyjnym Liska. Sam zainwestowałem trochę kasy w tą walutę i zastanawiam się czy nie dokupić więcej, ale narazie wstrzymam się do czasu jak chociaż pierwsza obietnica zostanie spełniona.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » poniedziałek, 11 września 2017, 10:46

LSK/BTC w perspektywie long też nie wydaje się by miał jakieś większe tajemnice. Aktualnie jestesmy po dużych wzrostach i rozpiętość wstęg Bollingera oraz MACD czy AO wskazuje raczej na różne zachowanie kursu, tak góra jak dół, co widać m.in. po poprzedniej górce. Zazwyczaj gdy wstęgi są wąskie świadczy to o konsolidacji kursu i ewentualnych wzrostach w dłuższej perspektywie, rzadziej spadkach. Proporcja mniej więcej przedstawia się w korelacji 3up 2down z analizy fibo, to normalna cecha na wielu rynkach. Także za dużo optymizmu i zakup teraz na long może(ale nie musi) okazac się strzałem w stope. Wszystko zależy mimo wszystko od BTC, jeżeli ten nie przejdzie pod 4k USD to faktycznie możemy spodziewać się kolejnych wzrostów, czemu nie. Jednak gdybym ja miał obstawiać to jeszcze trochę bym poczekał na to co się stanie w skalach 3d albo 1w na BTC.

Oczywiście to jest moja prywatna opinia, najlepiej sugerowac się tym w oparciu o swoje własne dane, analizy. Pozdro. Obrazek Kurs jak widać odbił się już od bandy, jednak siła rynku nie pozwoliła mu zmienić trendu, jednak pewności nie ma co do tego jak długo będzie kontynuować swój run. Najlepszy moment już był, teraz można się albo podpiąć, w sytuacji na przykład gdyby BTC nagle zaczął iść pod 4400-4600$ albo wyżej, ale póki leci w dół, to granie pod long może okazać się trochę ryzykowne.

Początkujący
Reputacja: 48
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hanslik » poniedziałek, 11 września 2017, 11:27

Granie pod long może być ryzykowne, a na szorta zbyt niski wolumen... poza tym te wahania np z wczoraj są zbyt niskie, oscylują w granicach 1zł +/-

Początkujący
Reputacja: -8
Reputacja postu: 
0

Postautor: miko » poniedziałek, 11 września 2017, 11:33

Więc przy min + 200 LSK w czym problem ? na shorta jak mamy wahania 1 zł, wiele osób na etacie chciało by mieć 150-200 zł dniówki.

Początkujący
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0

Postautor: skowronek1510 » poniedziałek, 11 września 2017, 11:45

Hanslik pisze: Granie pod long może być ryzykowne, a na szorta zbyt niski wolumen... poza tym te wahania np z wczoraj są zbyt niskie, oscylują w granicach 1zł +/-
Granie pod long - czyli masz tutaj na myśli w perspektywie długoterminowej czy granie na gieldzie zakladane z dzwignią na wzrosty?

Początkujący
Reputacja: 48
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hanslik » poniedziałek, 11 września 2017, 11:52

No ja nie jestem wystarczajaco doswiadczony zeby odpowiednio dobrac moment wejscia i wyjscia, a boje sie ze kurs sie zmieni i zostane w niekorzystnej sytuacji ;)

Skowronek - kupuje gdy widze wyrazny spadek, a sprzedaje gdy pojawia sie wyrazny wzrost, chocbym mial i dluzej poczekac.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Fasola44 » poniedziałek, 11 września 2017, 12:07

Witam forumowiczów, z uwagi iż jest to mój pierwszy post chciałem się przywitać. Zakupiłem kilkanaście Lisków, i szykuję się na więcej, ale to co widzę dzięki Wam przyprawia mnie o zawrót głowy, co do zawyżonej ceny na giełdzie BB jest nie do wiary, 1,02 dolara różnicy obecnie. Czemu tak jest? Ktoś chce się nachapać? Obecnie kurs lata 30gr w górę i w dół. A co do youtubowych naganiaczy to racja, robią wodę na młyn, ale są i rzeczowi goście którzy czarno na białym wykładają. Ale komu wierzyć, 1000% zysku mówią :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » poniedziałek, 11 września 2017, 13:10

miko pisze: Więc przy min + 200 LSK w czym problem ? na shorta jak mamy wahania 1 zł, wiele osób na etacie chciało by mieć 150-200 zł dniówki.
Rozmawianie o kapuście jest mało profesjonalne, ale czym jest "dniówka" 150-200zł w porównaniu na przykład do 800-1200-1600zł? I zadam jeszcze jedno pytanie, by bardziej rozjasnić sens mojej wypowiedzi. A w czym jest problem, by dziennie mieć wpływ/zysk 25/50zł? Ano, problem jest w psychice, czasie, szczęściu, logice.. wiesz ile jest tych czynników? Na tym polega cały ból spekulacji. Gościu Ci napisze, że "no wiecie, bo od 2012-2017 tyle i tyle byś miał", jednak po drodze, taki Bitcoin nim wspiął się na ten poziom był przehandlowywany setki milionów razy, by osiągnąć taki poziom. Sa tacy co pewnie trzymali, tylko kto nie sprzedał w 2013 na bance po 1000$ Bitcoina niech mi to śmiało napisze, że wytrzymał i trzymał ostro dalej, nawet jak kurs osuwał się o 50/70% ceny.

Dodano po 4 minutach 27 sekundach:
Reasumując chodzi mi o to, że jednego dnia można zarobić do Twojej kwoty powiedzmy 3x50zł, a innego, może być odwrotnie, a czasem nawet jeszcze gorzej, zwłaszcza gdy gramy przeciw trendowi.

Początkujący
Reputacja: 44
Reputacja postu: 
0

Postautor: Arhio » poniedziałek, 11 września 2017, 13:11

co moja newsy typu wyprawa Kordka na wschod do ceny LSK? potrzebny jest nowy patch itp, zeby poszedl kurs w gore, moze sobie jezdzic gdzie chce i jak dlugo chce, ale jesli BTC sie nie ustabilizuje, cala sytuacja na rynku nie bedzie stabilna, na chwile obecna wszystko zamarlo, przestrzegam nowych i mniej doswiadczonych przed ladowaniem sie w takiej sytuacji i zachecam do obserwacji gield, gdzie kursy nie sa tak zawyzane przez graczy.

Początkujący
Reputacja: -116
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kopdzio » poniedziałek, 11 września 2017, 13:12

Czyżby ostatni gwizdek aby wsiadać przed odjazdem ?
LSK rośnie, BTC od 4 dni ponad 4K$

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » poniedziałek, 11 września 2017, 13:14

Przecież ilu jest takich kolesi, na każdej giełdzie, gdzie kisi siano na giełdzie powiedzmy 50tys. złotych, i tylko spekuluje od bandy do bandy. I wszystko jest ładnie pięknie dopóki BTC nie zacznie lecieć w dół jak wodospad z czerwonych cegieł. Wtedy taka "dniówka" zaczyna być pod znakiem zapytania, a też ryzyko, że giełda padnie albo się zwinie, co też miało przecież miejsce. Różne warianty i możliwości. Ja bym szedł w jak najmniejsze ryzyko, systematycznie we właściwym wcześniej przez siebie ustalonym kierunku. Pozdrawiam.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Frank » poniedziałek, 11 września 2017, 13:16

A więc mamy następną obsuwe. Lisk jak zwykle ma problem z dotrzymaniem terminów. Lisk core 1.0 release , miał. być w sierpniu a będzie w tym miesiącu .Rebranding miał być w tym miesiącu a będzie w październiku. Czyli przesunięcie około jednego miesiąca, itd. Na BB jak zwykle ceny zawyżone , jedyny plus ,że można dobrze sprzedać . A więc Lisk przypomina się ze starych czasów , (Houston mamy problem ) :)

Wróć do „Lisk”