Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: nelton » poniedziałek, 4 września 2017, 23:04

Troche OFF TOP: do obserwacji danej waluty na określonej giełdzie uzywacie strony ww tej giełdy np bitbay czy jakiegos softu który na bieżąco zciąga dane i prezentuje je w lepszej formie ? a moze są inne strony podłączone do danej giełdy ?

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 358
Reputacja postu: 
1

Postautor: discipuli » poniedziałek, 4 września 2017, 23:07

Dovakhiin pisze:Gdzie te 18 skoro 23 mamy? Juz raz bylo tak pisane ze bedzie 18 czy 15.. sam nawet to pisalem a potem rajd pod 30...

Jak interesuje Cię natychmiastowa odpowiedź to zainwestuj w zdrapki.

Na chwile obecna odbiliśmy się od wsparcia na 125k satoshi. Moim zdaniem zanim wyjdziemy z tego dużego trójkąta to musimy poczekać aż się sytuacja na bitcoinie uspokoi która na chwile obecną nie wygląda kolorowo.

Tak spytam ktoś stosuje arbitraż na tak dużej różnicy między bitbayem a innymi giełdami ?

@nelton
Polecam:
https://www.tradingview.com
Gdy na bitfenksie nie działał wykres tej stronki uzywalemd o sledzenia kursu.

Początkujący
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0

Postautor: nelton » poniedziałek, 4 września 2017, 23:15

discipuli pisze:

@nelton
Polecam:
Gdy na bitfenksie nie działał wykres tej stronki uzywalemd o sledzenia kursu.
dzieki - super :)

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: discipuli » poniedziałek, 4 września 2017, 23:23

Obrazek
Obrazek

Jest to moja pierwsza analiza na forum dlatego proszę o jak najwięcej rad oraz opini co poprawić.

Zauważyłem, że gdy bitcoin idzie do góry tak jak w przypadku 1 września oraz 3 września lisk podąża zanim.
Jesli mamy tak dużą korelację to wszystkie osoby które piszą o tym "to the moon" proszę o odpowiedzenia na proste pytanie.
Co się stanie z kursem liska gdy rzeczywiście bańka pękła na bitcoinie i będzie on szedł już tylko w dół ?

Spoiler:
nelton pisze:
discipuli pisze:
@nelton
Polecam:
Gdy na bitfenksie nie działał wykres tej stronki używałem do śledzenia kursu.
Jako, że jesteś tutaj nowy to w ramach dziękuje daj mi 1 pkt reputacji zamiast pisać bezwartościowego posta. Jest mi miło, ale dla wielu innych zaśmiecasz wątek. A pochwała mojej osoby stoi niżej w hierarchii niż zasady tego forum do których każdy zoobowiązał się podczas rejestracji do ich przestrzegania.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: sebanrg » poniedziałek, 4 września 2017, 23:50

nelton pisze: Troche OFF TOP: do obserwacji danej waluty na określonej giełdzie uzywacie strony ww tej giełdy np bitbay czy jakiegos softu który na bieżąco zciąga dane i prezentuje je w lepszej formie ? a moze są inne strony podłączone do danej giełdy ?
coingy.com jest bardzo dobry, pierwszy mc jest darmowy

Początkujący
Reputacja: 45
Reputacja postu: 
0

Postautor: kaminer » poniedziałek, 4 września 2017, 23:50

discipuli pisze: będzie on szedł już tylko w dół
Kto ci takich bzdur nagadał ze btc będzie leciał już tylko w dół ? korekta normalna sprawa. co będzie gdy btc osiągnie 6500? lisk po $30?

Obrazek

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 2159
Reputacja postu: 
1

Postautor: stokarz » poniedziałek, 4 września 2017, 23:52

discipuli pisze: Obrazek
Obrazek

Jest to moja pierwsza analiza na forum dlatego proszę o jak najwięcej rad oraz opini co poprawić.

Zauważyłem, że gdy bitcoin idzie do góry tak jak w przypadku 1 września oraz 3 września lisk podąża zanim.
Jesli mamy tak dużą korelację to wszystkie osoby które piszą o tym "to the moon" proszę o odpowiedzenia na proste pytanie.
Co się stanie z kursem liska gdy rzeczywiście bańka pękła na bitcoinie i będzie on szedł już tylko w dół ?

Spoiler:
nelton pisze:
discipuli pisze:
@nelton
Polecam:
Gdy na bitfenksie nie działał wykres tej stronki używałem do śledzenia kursu.
Jako, że jesteś tutaj nowy to w ramach dziękuje daj mi 1 pkt reputacji zamiast pisać bezwartościowego posta. Jest mi miło, ale dla wielu innych zaśmiecasz wątek. A pochwała mojej osoby stoi niżej w hierarchii niż zasady tego forum do których każdy zoobowiązał się podczas rejestracji do ich przestrzegania.
Sytuacja zazwyczaj wygląda odwrotnie, kiedy bitcoin idzie po nowe szczyty, reszta altów spada wartością. Ostatnie wzrosty liska spowodowane były dobrymi newsami ze strony deweloperów, zwyczajnym hype'm, a także całodobowym naganianiem na kupno LISK'a na twitterze oraz grupach ,,sygnałowych''.

Dla wszystkich altów, w tym Liska, pole do największych wzrostów jest kiedy to cena bitcoina idzie ,,bokiem", jest stabilna przez dłuższy czas, nie widać na niej znaczących zmian czy trendów. Co do predykcji kursu Liska w razie ogromnego zejścia ceny bitcoina - jako że, lisk na giełdach, wymieniany jest w parze LISK/BTC to jego cena prawdopodobnie poszła by również na łeb na szyję w dół.

Ps. Kiedy ludzie piszą ,,to the moon" zazwyczaj chwile po tym jest najlepsza okazja na sprzedaż ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » wtorek, 5 września 2017, 09:15

większy ruch się zrobil... btc up i od razu zaczęli skupować liska.. na daną chwilę (9;15) jest obiecująco :)

Początkujący
Reputacja: 48
Reputacja postu: 
1

Postautor: Hanslik » wtorek, 5 września 2017, 10:16

suchaniceboy pisze:Ja wczoraj odwaliłem i teraz mam dwie skrajności ;/ kupiłem za 23 ale zaczęło dość ostro spadać to sprzedałem za 21 i liczyłem, że do 19 spadnie i wtedy bym kupił i i tak był na + ale.. skoczyło i w tym momencie czekam na 20.10 żeby nie być stratnym albo na 26 żeby sprzedać to co mam i wyjść na plus i czekać znowu na spadki w okolicach 21 a później UP.. Staram się analizować wykresy i trendy itd. i szczerze .. to nie wiem jak to dzisiaj będzie .
Czekaj - pieniądze łatwo stracić, a zarobić trudno.
Zamiast ucinać w niepewności to daj chwilę, aby się sytuacja uspokoiła. W końcu nadarzy się okazja i na kurs 26 :)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: -34
Reputacja postu: 
-2

Postautor: Nulizmatyk » wtorek, 5 września 2017, 10:27

Też siedze w trapie jeżeli kogoś to pocieszy i na razie nie zapowiada się na szybkie wyjście.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » wtorek, 5 września 2017, 10:32

chcielibyście od razu 35 zł..
cierpliwości trochę... patrząc na lsk i coraz wieksze zainteresowanie krypto + informacje od teamu to cena podskoczy to kwestia czasu, a czas i tak MINIE.... nie ma co robić ruchów pod wpływem emocji, czas może być naszym sprzymierzeńcem nie tylko w lsk :)

btc up... a kiedy spadał to lsk ciągle był ponad 20 zł (podczas gdy btc stracił prawie 1000 $ w największym momencie)

dane na 10;34
Ostatnia:
22.88 PLN
Najwyższa (24h):
26.00 PLN
Najniższa (24h):
20.02 PLN

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 245
Reputacja postu: 
0

Postautor: novymivo » wtorek, 5 września 2017, 10:39

Patrzac na lsk to pieknie sie broni, a odbicia sa mocne jak tylko btc lekko odbije.
Polskie Forum Bitcoin.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » wtorek, 5 września 2017, 10:45

fajne zakupy robią na polo

Buy 0.00134246 10632.83114674 14.27415050

Początkujący
Reputacja: -8
Reputacja postu: 
-5

Postautor: miko » wtorek, 5 września 2017, 11:18

Siemka, mam do was pytanie, wysłałem w zeszłym tygodniu we wtorek przelew z Bb na konto bankowe rano, przelew został potwierdzony, natomiast minęło prawie 6 dni roboczych, a ja nadal nie dostałem pieniędzy na konto, miał z was ktoś taki problem, proszę o nie karanie minusem.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: krypciarz » wtorek, 5 września 2017, 11:24

Nulizmatyk pisze: Też siedze w trapie jeżeli kogoś to pocieszy i na razie nie zapowiada się na szybkie wyjście.
Jeżeli ten trójkąt jest dobrze wyrysowany, to wygląda że w trapie posiedzimy jeszcze z dwa tygodnie.

https://pl.tradingview.com/chart/LSKBTC/iVXuJ3Q2/

Myślę, że ktoś kto ma tego Liska w cholerę to teraz właśnie nam (drobnicy) go odsprzedaje. Powoli...

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » wtorek, 5 września 2017, 11:32

@krypciarz, to wygląda na sporą flagę.. a po niej bedzie up.. wg teorii :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: krypciarz » wtorek, 5 września 2017, 11:37

Dovakhiin pisze: @krypciarz, to wygląda na sporą flagę.. a po niej bedzie up.. wg teorii :)
I na teorię tutaj liczę :D :D :D

Wybicie powinno być w okolicach 2/3 trójkąta. I to wychodzi tak 20 września.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: discipuli » wtorek, 5 września 2017, 11:47

Taka ciekawa moja obserwacja od początku roku (ok 1,20) mamy trend wzrostowy w skali miesięcznej coraz wyższe dołki i szczyty. Jednakże pierwsze ath na bodaj 20 złotych było na czystym pump&dump robione, bo lisk wówczas chyba (nie obserwowałem liska w tamtym okresie jak ktoś obserwował to chętnie wejde w dyskusje) nie miał nikogo kto nim by się opiekował. Teraz mamy kolejne wzrosty na kilku informacjach które można nazwać odgrzewanym kotletem bo tak jak to ujął @wymazywanie to co się dzieje na lisku od czasu jego powstania na innych walutach dzieje sie w 2- 3 miesiące + te informacje są "sprzedawane" już po raz kolejny. Biorąc jednak pod uwagę, że tak jak bitcoina tak liska moze zwykła ludzka "wiara" wynieść go na moim zdaniem poziom 50 złotych jeśli ekipa zajmująca się nim wprowadzi to co zapowiedziała. Może to być dobry konkurent dla etherum, bo jak samy wiemy etherum gdy wychodzi jakieś ico potrafi się zamulić ;) Jednakże nie wróżyłbym mu przebicia etherum, bo ono jest "starsze" ma za soba już wielu ludzi którzy się do niego przyzwyczaili i ma tzw. "sentyment" Bitcoin pomimo drogich przelewów małej zdolności obsługi transakcji (w porównaniu do bitcoincasha czy litecoina) dalej jest przez wielu uważany jako "pierworodnego" i wielu nie dopuszcza innej waluty na jego miejscu.
Za to stwierdzenie dostane po uszach od starszych stażem, ale czy to w końcu nie jest tak, ze na krypto głównie chciwość i wiara w jakiś projekt pcha go do przodu wbrew czasami analizom? Z AT lisk był do kwietniowych wzrostów martwą walutą.

A i po dzisiejszej nocy i kolejnej obrony poziomu 125k sato i 20 złotych na bitbayu uważam, że jest "udeptane" ciekawe wsparcie. Jednakże trzeba tutaj przypomnieć o tym, że wiele osób chce wejść na korekcie aby ugryźć swój kawał torcika ;) I to na tym poziomie wielu znich może dawać "paliwo" do odbić. Z drugiej strony widac po tym wątku ktory jest dośc dobrą grupą reprezentatywną, że przybyło bagholderów co może oznaczać, że każde kolejen wybicie może być mocno gaszone. Ech.... giełda czemu tu nie ma prostych odpowiedzi typu "to the moon" to the heart earth" ?

Początkujący
Reputacja postu: 
1

Postautor: krypciarz » wtorek, 5 września 2017, 12:08

discipuli pisze: Ech.... giełda czemu tu nie ma prostych odpowiedzi typu "to the moon" to the heart earth" ?
Ale jest za to ciekawie :)
discipuli pisze: Z drugiej strony widac po tym wątku ktory jest dośc dobrą grupą reprezentatywną, że przybyło bagholderów
https://pl.tradingview.com/chart/LSKBTC/aOvOFgGw/

Tutaj masz rację @discipuli, na oscylatorze widać, że chyba najwięcej osób (kasy) zapakowało się w okolicy 150K na różnych świeczkach. I teraz kurs musi podejść pod 170-180K, to część zrealizuje zysk >> korketa pod 150K >>> i dopiero wtedy możemy liczyć na kolejną falę wzrostową. Inaczej to się będzie kisić tam gdziej jest, albo spadnie dużo niżej, jak tłum spanikuje.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
2

Postautor: dreimore » wtorek, 5 września 2017, 14:41

Można wałkować w nieskończoność a i tak ktoś wypali, że Lisk jest realnym konkurentem dla Etherum. Płakać w głos tylko i pruć spodnie przez noże otwierane w kieszeniach. @wymazywanie może pisać ale jak grochem o ścianę. Lisk na chwilę obecną jest walutą na, której mocno kotwiczy zaawansowana i ogarniająca temat spekuła, która notabene nagania nowy narybek. (Piszę o tych wszystkich, co weszli na pałe na szczycie). Zdecydowanie da się tutaj zarobić bo raz, że kursem buja a dwa wygląda na to, że rośnie i będzie rósł przekraczając swoją realną wartość. Nieznaczy to jednak, że ma to odzwierciedlenie w jakości towaru bo towar kosztuje tyle ile ostatni kupiec jest w stanie zapłacić. Parę stuleci temu w XVII wieku za cebulkę tulipana ktoś zapłacił 6000 guldenów, więcej niż gospodarstwa czy ziemie ale to nieznaczny, że jest tyle wart. Lsk może być i wart 1000 zł jak wejdzie w etap bańki ale równie dobrze, może być taki sam bum na gumę balonową i to nie dlatego, że będzie realnym zagrożeniem dla transportu turystycznego balonem! Sam obserwuję walutę naprzemiennie z LTC bo szukam na rynku małej windy a czuję, że na lisku może zabujać ;) ale nie szukajmy analizy fundamentalnej tam gdzie jej nie ma a siedzi obecnie techniczna. Pozdrawiam
Co do kursu i meritum wątku faktycznie wygląda na to, że rysuje się flaga i może być kolejna winda do góry, patrząc na dynamikę spadków na LTC czy BTC korekta może być bardzo dynamiczna i szybka i Lisk może na tym skorzystać i się wstrzelić.
amat victoria curam

Wróć do „Lisk”