Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Wymazywanie » poniedziałek, 4 września 2017, 12:25

@Kattie, Spadki będą zawsze i tak. Równie dobrze zamiast 100 może być cena 5zł. Nikt nie wie. Ryzyko jest zawsze. Trzeba rozważać scenariusze alternatywne do tego, jak chcemy by było. Jeśli się siedzi przy wykresach, chyba łatwiej, bo można znaleźć sobie poziom, którego przebicie neguje nasz pro-wzrostowy scenariusz. Jak będzie, nikt nie wie, można tylko ocenić prawdopodobieństwo różnych scenariuszy, ale oczywiście bez gwarancji na prawidłowość oceny.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Reputacja: 717
Reputacja postu: 
-4

Postautor: szlagaag » poniedziałek, 4 września 2017, 12:27

Kattie pisze: No ale skąd wiesz, że jeszcze spadnie jakoś mocniej? Może już tylko będzie piął się do góry, więc jeśli wejdę teraz przy 25 a za pół roku będzie powiedzmy po 100, to zarobię, a jeśli nie wejdę bo będę czekać na spadki, których już nie będzie to będę żałować i nic nie zarbię tym sposobem.
A ślepy jesteś dzieciaku ,co się dzieję z Bitcoinem? Bitcoin ciągnie alty za sobą..
Lisk może równie dobrze nic stworzyć żadnego sdk i ... z tego będzie.
Nie zrealizowanie danego projektu = zbijanie kursów przez inwestorów którzy wkładali $$ dla projektu.
Chcesz to się ładuj teraz po 25 zawyżone o ponad 2 zł na BB... Ja sobie poczekam na skromne 16zł przy 3000$ BTC

Dajcie jakiś próg wieku przy rejestrowaniu ,bo połowa tutaj weszła za 50zł z kieszonkowego i myśli że zrobi miliony

Jeżeli spadki dzienne bedą takie jak aktualnie to za 6-7 dni można liczyć na sporę odbicie.
Tyle ode mnie.

'Obrażanie userów -5' to rób tu porządek wtedy bedzie kultura a nie 90% postów czy kupić teraz czy może jeszcze poczekać bo chciałym zarobić dzisiaj 15zł..
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 4 września 2017, 12:34 przez szlagaag, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kattie » poniedziałek, 4 września 2017, 12:33

Proszę bez obrażania, owszem jestem tu nowa, ale wiekowo do dziecka to mi już daleko, zainwestowałam już troszkę w różne kryptowaluty, i ostatnio mocno się przyglądam liskowi, trochę już w niego włożyłam i chciałam jeszcze dokupić, dlatego waham się czy czekać na spadki czy już teraz doinwestować i nie chodzi mi o kwoty rzędu 50zł tylko znacznie wyższe.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
3

Postautor: rav3n_pl » poniedziałek, 4 września 2017, 12:35

@szlagaag, zgodnie z życzeniem masz tydzień przerwy.
Kto następny?
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Początkujący
Reputacja: 45
Reputacja postu: 
-3

Postautor: kaminer » poniedziałek, 4 września 2017, 12:50

@Kattie, nie przejmuj sie jego postami. kolega nie wie co pisze. 3000$ za btc hehe.. już to widzę. gdzie on takie korekty widział na btc? :D
Widzi ze kurs rośnie a on biedy nie ma ani jednej szt. więc nerwowo wypisuje głupoty i obraża innych.

dla nowy polecam:

łatwiej podjąć decyzje czy wejść na long czy nie ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » poniedziałek, 4 września 2017, 12:53

@Kattie, Jak masz już kupionego Liska czy cokolwiek i jest on na ładnym proficie, to nie dokupuj już raczej, ale albo trzymaj na wyższą cenę albo realizuj zysk. Jak masz kupionego drożej, czyli masz stratę, dokupowanie może pomóc ale tylko jeśli wzrośnie. Jeśli nie, to jest pogrążanie się i powiększanie straty.

Dodano po 1 minucie 18 sekundach:
kaminer pisze: 3000$ za btc hehe.. już to widzę. gdzie on takie korekty widział na btc?
Pooglądaj wykresy lepiej i pomierz sobie fibo spadków lub % jako wolisz z różnych ruchów w latach 2012-2016 zanim napiszesz bzdurę jak wyżej. :)
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: mati133 » poniedziałek, 4 września 2017, 13:03

Czy jeżeli na bb jest dużo zawyżony kurs to czy można robić tak ze kupuje 2 zł taniej na innej giełdzie wrzucam na portfel i sprzedaje potem na bb? Jestem nowy nie znam się na czasię operacji itp także proszę o wyrozumialosc

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

Postautor: Wymazywanie » poniedziałek, 4 września 2017, 13:15

Jak oglądam takie coś że Lisk jest jak ETH, że wzrost 1000% z powodu zmiany nazwy i loga (itp. rebr.) jest bardzo wiarygodny, że Kordek to programista, że chcą przeznaczyć 10000BTC na rebranding... Ehh Lisk potrzebuje chyba powrócić do trendu w 2016, bo złudzenia ludzi są masakryczne.

To jakaś gimbo-grupa z telegrama sie czepiła Liska i trolują te x10? :mrgreen:

Stawiam, że Lisk może być kolejnym coinem bagholderów za jakiś czas, skoro ludzie mają tak kolorowe wizje już po dużym wzroście Liska i tak duże oczekiwania i widać, że są to osoby nowe, dla których np. ETH jest jak Lisk albo i gorszy. Łykają każda ściemę nt Liska.

7:15 najlepsze ;)
Za miesiąc będziemy mieli rebranding Liska.

I nie wyobrażam sobie tego, aby cena nie poszła po rebrandingu do góry.
Pewność jest często głupotą.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » poniedziałek, 4 września 2017, 13:19

Niby JAK rebranding ma wpłynąć na WARTOŚĆ waluty? Przecież jeżeli NIC więcej nie wnosi niż tylko zmiana nazwy/loga, to tak jakby Bitcoin zmienił nazwę na Bajtkojn i logo z literką "b" i dzięki temu jego wartość ma wzrosnąć?
Ktoś faktycznie się na taki chwyt marketingowy łapie?
Rozumiem, jeżeli OPRÓCZ brandu COŚ się w kodzie zmieniło. Dodatkowe funkcje. Cokolwiek. Ale sam brand? Rasowa pompka pod publikę i zapakowanych po dach twórców oraz krewnych i znajomych królika.
Nie dajcie się nabić w butelkę!
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: yorved » poniedziałek, 4 września 2017, 13:23

Mały offtop: Pytanie, czy mogę normalnie handlować kryptowalutami - kupowac/sprzedawac drozej itp po prostu trejdowac bez prowadzenia dzialanosci gospodarczej i potem normalnie to rozliczyc podajac koszty zakupu i sprzedazy? Bardzo dziekuje za odpowiedz jesli ktos by chciał mi to rozjaśnic :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: Wymazywanie » poniedziałek, 4 września 2017, 13:30

rav3n_pl pisze: Niby JAK rebranding ma wpłynąć na WARTOŚĆ waluty? Przecież jeżeli NIC więcej nie wnosi niż tylko zmiana nazwy/loga
Leszki facebukowo-telegramowo-forumowe załapią podnietę bo rebhandyng, ktoś grubszy podpompuje, oni załadują się na pompie produkując 100 postów spamu w wątku dziennie, a potem grubszy zdumpuje a oni otrzeźwieją, może część wyjdzie, ale reszta będzie bagholdować. Takie kryptoinwestycje... A Lisk na 99% nie będzie konkurencją dla ETH, takie są fakty.

Początkujący
Reputacja: -8
Reputacja postu: 
-1

Postautor: miko » poniedziałek, 4 września 2017, 14:18

Gruba kasa ucieka z rynku Kryptowalut, ale kiedyś się korekta musi skończyć :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » poniedziałek, 4 września 2017, 15:29

@rav3n_pl, Tamte filmiki to NIC, zobacz to: Level spier*** sięgnął ATH.

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: splatt91 » poniedziałek, 4 września 2017, 15:35

Wymazywanie pisze:@rav3n_pl, Tamte filmiki to NIC, zobacz to: Level spier*** sięgnął ATH.
To był geniusz :D a co do kursu to chyba musimy zaczekac az BTC osiągnie jakies dno. Niektórzy piszą ze moze nawet lecieć do 3800 USD
Edit:
Oczywiście ironizuje...
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 4 września 2017, 15:35 przez splatt91, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Piotr9421 » poniedziałek, 4 września 2017, 16:15

Gino2014 pisze:
Vietkong pisze:
Gino2014 pisze: Tak na szybko zeby nie zaśmiecać . Kazdy podmiot kazdy organ ma obowiązkowo udzielić odpowiedz na zapytanie Urzędu Skarbowego o daną osboę pod odpowiedzialnością karno skarbową. Jesli BB nie udzieliłoby odpowiedzi na takie zapytanie to ma takie trzepanie że głowa mała skarbówka moze trzepać do 5lat wstecz a jak sie wkur... to jeszcze zablokują konta. Tak wiec kwestia czasu jak urzędy bedą zwracać sie do giełd narazie to zajmują sie uszczelnianiem Vatu :mrgreen:
Dokładnie tak, to że teraz nie zapłacisz podatku to nie znaczy że za 4 lata cię nie rozliczą z odsetkami + Kara która może sięgać milionów. Bardziej zastanawiam się czy wystarczy raz w roku rozliczyć się z dochodu wypracowanego na BitBay czy za każdym razem kiedy się wypłaci dochód. Muszę rozpytać swoją księgową jak to jest w świetle prawa. Kiedy powstaje obowiązek podatkowy i w jakim terminie należy go odprowadzić. Napewno jeśli wpłaciłem na giełdę 20tyś a wypłaciłem 1tyś to nic nie trzeba płacić bo wypłacony 1tys nie stanowi jeszcze dochodu. Trzeba z BB wypłacić w sumie więcej niż się w sumie wpłaciło to jasne.

Kara jest do 75% nieujawnionego dochodu. Wymiar podatkowy powstaje z każda sprzedażą waluty a nie wypłata na konto ludzie to mylą myślą ze mogą trzymać na giełdzie a dopiero jak wypłacają nalezy zapłacić podatek. PIT składasz na koniec roku, zaś poki nie zarobiłeś wiecej niz wpłaciłeś nie trzeba odprowadzić podatku nalezy tez pamietać kwitek wolnej od podatku. Generalnie idz do księgowej :) ja mam tylko wiedzę wstępna z aplikacji nie zajmuje sie tym na codzien jak cos:)

Pozwolcie ze wroce do tego tematu bo gryzie mnie to juz od kilu dni hmm a mianowicie czy jest to az takie proste ? ze wystarczy na koniec roku zobaczyc ile jest na koncie ? na ten przyklad wiem ze wplacilem 5000 i robilem setki transakcji w efekcie na koncie mam np 8000 czyli podatek place od tych 3000 ?

a co jezeli ja glupi jeszcze jakis czas temu nie interesujac sie tym zamienialem np LISK na zlotowki a nie jak by byla madrzej na bitcoin,- co jezeli zarobilem w pewnym czasie [ powiedzmy w polowie roku ] np6000 z wynikiem takim ze mial bym na koncie 11000zl i kupil znowu LISKA i stracil te 3000zl
z wynikiem takim ze na koncie by widnialo 8000zl czy wtedy place rowniez podatek za to co bylo na koncie ale juz nie ma bo stracilem ? ;]

Wiem ze troche zagmatwany temat ale coz staralem sie to jakos wyłuszczyć tak zeby bylo zrozumiale,-

Początkujący
Reputacja: -12
Reputacja postu: 
0

Postautor: kobus » poniedziałek, 4 września 2017, 16:25

Pytanie czy bitbay poda nam na koniec roku obrót na koncie żeby można to było do rozliczenia pit ująć ?
Ps lepiej kupować lsk za btc? Lepszy kurs?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Piotr9421 » poniedziałek, 4 września 2017, 16:32

zdaje sie ze bitbay nic nam nie poda i bedziemy musieli sie z tym mordowac sami,-- z tego co zrozumialem to obowiazek placenia podatku jest dopierosz jak zamieni sie kryptowalute na fiaty,- zamieniajac na btc nie ma koniecznosci placenia podatku dopoty ,- dopoki sie nie zmieni na walute wlasciwa tzn np zlotowki.

Weteran
Reputacja: 869
Reputacja postu: 
1

Postautor: bl4ck » poniedziałek, 4 września 2017, 16:42

@Piotr9421, @kobus, a od czego macie historie do pobrania w pliku?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Adym » poniedziałek, 4 września 2017, 16:57

https://siliconangle.com/blog/2017/09/0 ... ng-review/

Krótko mówiąc, będzie dołek bo Chiny zakazały finansowania nowych monet, na który grubo ludzie zarabiali gdy "nagle skakały w górę", mają wprowadzić regulacje, więc dopóki tego nie zrobią będzie na rynku panika.

Wygadany
Reputacja: 400
Reputacja postu: 
1

Postautor: Yoda » poniedziałek, 4 września 2017, 17:05

rav3n_pl pisze: Niby JAK rebranding ma wpłynąć na WARTOŚĆ waluty? Przecież jeżeli NIC więcej nie wnosi niż tylko zmiana nazwy/loga, to tak jakby Bitcoin zmienił nazwę na Bajtkojn i logo z literką "b" i dzięki temu jego wartość ma wzrosnąć?
Ktoś faktycznie się na taki chwyt marketingowy łapie?
Rozumiem, jeżeli OPRÓCZ brandu COŚ się w kodzie zmieniło. Dodatkowe funkcje. Cokolwiek. Ale sam brand? Rasowa pompka pod publikę i zapakowanych po dach twórców oraz krewnych i znajomych królika.
Antshares po rebrandingu na Neo poszło w górę kilkaset procent. A przypominam, że przed Liskiem nie tylko rebranding, ale i więcej wydarzeń - we wrześniu mają być dodane nowe funkcje do portfela Lisk Nano, w październiku i listopadzie audyt bezpieczeństwa, no a w grudniu nowe SDK ;)

Wróć do „Lisk”