Ethereum Wallet - brak połączenia

Początkujący
Posty: 4
Rejestracja: 14 sierpnia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Ethereum Wallet - brak połączenia

Postautor: krzy5iek » wtorek, 14 sierpnia 2018, 20:05

Witam,

Ethereum Wallet wersja win64-0-11-1, komputer to laptop Lenovo z Windows 10.
Program cały czas (od wielu dni, zostawiam go na kilka godzin włączonego) nawiązuje połączenie i połączyć się nie potrafi...
W akcie rozpaczy próbowałem zainstalować wersję uniwersalną (exe), jak również win32, objawy identyczne.

Co robię źle? Co mam zrobić aby nawiązał połączenie i zaczął ściągać bloki?

Pozdrawiam,
Krzysiek

Obrazek

Początkujący
Posty: 105
Rejestracja: 23 lipca 2017
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Ethereum Wallet - brak połączenia

Postautor: Daytrader » wtorek, 14 sierpnia 2018, 21:19

krzy5iek pisze:Witam,

Ethereum Wallet wersja win64-0-11-1, komputer to laptop Lenovo z Windows 10.
Program cały czas (od wielu dni, zostawiam go na kilka godzin włączonego) nawiązuje połączenie i połączyć się nie potrafi...
W akcie rozpaczy próbowałem zainstalować wersję uniwersalną (exe), jak również win32, objawy identyczne.

Co robię źle? Co mam zrobić aby nawiązał połączenie i zaczął ściągać bloki?

Pozdrawiam,
Krzysiek

Obrazek
Może firewall lub antywirus w windowsie blokuje ruch na portfelu. Spróbuj dodać wyjątek lub na chwilę bo wyłączyć aby zobaczyć czy połączenie wróci.

Początkujący
Posty: 4
Rejestracja: 14 sierpnia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Ethereum Wallet - brak połączenia

Postautor: krzy5iek » środa, 15 sierpnia 2018, 20:35

Daytrader pisze:Może firewall lub antywirus w windowsie blokuje ruch na portfelu. Spróbuj dodać wyjątek lub na chwilę bo wyłączyć aby zobaczyć czy połączenie wróci.
Wielkie dzięki, naprowadziłeś mnie na dobrą drogę. Wprawdzie wyłączenie zapory ani dodanie wyjątku nie pomogło ale zacząłem kombinować i w końcu okazało się, że łącząc się z własnym routerem wprowadziłem sieć jako publiczną - nie zaufaną. Wystarczyło zmienić na domową - zaufaną i program natychmiast się połączył - zaciąga bloki:)

Wróć do „Ethereum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości