Czy mozna zaplacic fee w ten sposob?

Początkujący
Posty: 168
Rejestracja: 9 grudnia 2017
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Czy mozna zaplacic fee w ten sposob?

Postautor: wijtek » poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 21:26

Czesc,
Przypuscmy mam 100 portfeli ERC20 na ktorych mam tylko token X. Chce te tokeny przetransferowac na jeden adres. Niestety musze predzej na kazdy z portfeli wyslac ETH na GAS. Czy jest jakis sposob na to by zoptyamilizowac dzialania? Mozna jakos podpiac portfele pod glowny portfel na ktorym bedzie ETH potrzebne na fee czy musze to ETH wysylac na wszystkie portfele?

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Czy mozna zaplacic fee w ten sposob?

Postautor: rav3n_pl » poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 22:03

ERC20 nie obsługuje wielu inputów ani outputów.
Musisz zrobić po jednej transakcji z każdego konta wysyłając środki na wspólny adres.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Początkujący
Posty: 168
Rejestracja: 9 grudnia 2017
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Czy mozna zaplacic fee w ten sposob?

Postautor: wijtek » wtorek, 7 sierpnia 2018, 00:04

Dziekuje za odpowiedz. Tego sie obawialem :shock:

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 7 sierpnia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Czy mozna zaplacic fee w ten sposob?

Postautor: mignonedward » wtorek, 7 sierpnia 2018, 10:30

Tego sie obawialem :shock:

Wróć do „Ethereum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości