Problem z undervolting za pomoca Overdriventool

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 17 czerwca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z undervolting za pomoca Overdriventool

Postautor: Darkeaux » niedziela, 17 czerwca 2018, 21:16

Witam. Mam problem ze swoja koparka. Nie potrafie obnizyc napiec rdzeni gpu na riserach za pomoca overdriventool. Gpu ktora jest na slocie grafiki 16x daje sie undervoltowac bez problemu. Nie mam za to problemow z manipulowaniem czestotliwosciami i napieciami pamieci gpu na riserach za pomoca tego narzedzia . Dodam ze koparka jest na windows 10 pro, plyta to asrock h110 pro btc+, grafiki to 580 sapphire pulse. Wczesniej mialem plyte Gigabyte h110 d3a i overdriventool dzialal poprawnie ale zdarzalo mi sie ze resetowaly mi sie setingi w wattmanie i karty zuzywaly normalne wartosci energii a nie zmniejszone. Sterowniki gpu to beta relive z automatycznym trybem compute. Probowalem wielu rzeczy, rowniez z mining.help i nic nie pomaga. Czy problemem moze byc plyta glowna? Moze nie poustawialem czegos w biosie plyty? Dodam ze chipset i bios zaktualizowany. Gdzies wyczytalem ze przy aktywnej zintegrowanej grafice overdriventool moze nie dzialac poprawnie ale nie potrafie jej wylaczyc bo mam tylko opcje jaka grafika ma miec priorytet.
Z gory dziekuje za pomoc.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3892
Rejestracja: 17 listopada 2011
Reputacja: 2277
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z undervolting za pomoca Overdriventool

Postautor: koparki » niedziela, 17 czerwca 2018, 22:12

sterowniki beta są bardzo stare i nie polecam ich na karty rx5xx (eksperymentalnie sprawdzone), druga sprawa - użyj komend wewnętrznych claymore do undervolt , wywal jakiekolwiek programiki dodatkowe

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 17 czerwca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z undervolting za pomoca Overdriventool

Postautor: Darkeaux » poniedziałek, 18 czerwca 2018, 12:50

Uzywalem komend w claymore i tez nie dzialaja na gpu procz tej na slocie 16x. Wczoraj udalo mi sie jakims cudem obnizyc napiecia za pomoca overdriventool ale po resecie komputera wszystko wrocilo do "normy". Gdy wgralem sterowniki nowsze caly system zachowuje sie dziwacznie, co kilka sekund mam laga 2 sekundowego i wszystko dziala bardzo wolno...

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3892
Rejestracja: 17 listopada 2011
Reputacja: 2277
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z undervolting za pomoca Overdriventool

Postautor: koparki » poniedziałek, 18 czerwca 2018, 12:58

Darkeaux pisze: Uzywalem komend w claymore i tez nie dzialaja na gpu procz tej na slocie 16x. Wczoraj udalo mi sie jakims cudem obnizyc napiecia za pomoca overdriventool ale po resecie komputera wszystko wrocilo do "normy". Gdy wgralem sterowniki nowsze caly system zachowuje sie dziwacznie, co kilka sekund mam laga 2 sekundowego i wszystko dziala bardzo wolno...
no bo jesteś juz po aktualizacji do wersji windows 1803 , lagi trwają kilka minut po starcie claymore (claymore moze się zamulić nawet na kilka minut i wygladać na zawieszonego) ale potem po odczekaniu jest juz stabilnie , bardzo stabilnie . Trzeba obserwować bitcointalk bo pewnie lada moment znajdzie się lekarstwo na przyczynę tych lagów.

Wróć do „Ethereum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość