Jak zrobic wlasny pool ETH ?

Początkujący
Posty: 4
Rejestracja: 17 kwietnia 2018
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Jak zrobic wlasny pool ETH ?

Postautor: donvito5 » środa, 18 kwietnia 2018, 07:41

Czy mozecie poradzic?

1. Co potrzeba zeby zalozyc wlasny pool ETH?
2. Czy sa jakied gotowe skrypty do tego?
3. Jakie sa minimalne wymagania sprzetowe?

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1949
Rejestracja: 24 sierpnia 2011
Reputacja: 233
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Jak zrobic wlasny pool ETH ?

Postautor: slasta » środa, 18 kwietnia 2018, 08:56

1. Przede wszystkim potrzebujesz mocy aby wykopać block w miarę rozsądnym czasie. W ETH bloki wpadają niby co 15s ale żeby taki blok statystycznie trafić 1x dziennie potrzebujesz ok 62GH/s a to jest ok 2000xGPU RX580/GTX1070 i ta ilość cały czas będzie rosła bo trudność kopania też nieubłaganie rośnie.
2. Tak są, poczytaj sobie np http://betbybitcoin.com/setup-ethereum- ... reum-pool/
3. Sprzęt nie jest zbyt istotny, ważna jest natomiast jakość netu.

Wróć do „Ethereum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość