Pomoc w konfiguracji koparki

Początkujący
Posty: 54
Rejestracja: 20 czerwca 2017
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pomoc w konfiguracji koparki

Postautor: Grany » czwartek, 20 lipca 2017, 23:36

Witam!
Szukam kogoś ogarniętego w temacie koparek z okolic Kraków-Katowice, kto pomógłby z koparką 6x XFX rx580 GTS.
Mam problem, a mianowicie nie posiadałem wystarczającej ilości kabli do zasilacza (Super Flower Leadex 1200W Platinum) I koparka chodziła stabilnie na 4 kartach, po dokupieniu kabli i podpięciu 2 dodatkowych kart, windows widzi 5 kart, ale claymore tylko 4. w GPU-Z pokazuje się 5 karta ale z 0 napięcia i 0mhz... 6 karty nie widac.

Płyta H81 Pro BTC R2.0
Pamięć DDR3 Patriot 4GB 1600MHz CL11
16GB pamiec podreczna
Procesor Intel Celeron G1840 2,8GHz 2MB BX80646G1840
SSD Goodram CX300 120GB SATA3
6 x Riser PCI-Express 1x-16x USB 3.0 SATA ver 007S

Koparka smiga w suterynach, gdzie nie mam kabla do neta, mam tylko wifi, nie mam też monitora ( po udanej konfiguracji na 5 kart - przy podpietym tv chodzila 5-10 min, więc odpiąłem ją i zniosłem "na dół", tam pochodzila pare min i system sie zwiesil, po restarcie w teamviewerze wyskoczyło znow 4/5 kart jw.

Z góry dzięki za wszystkie sugestie, a jak trafiłaby się dobra dusza z okolic (jestem z Olkusza) to chętnie przyjmę każdą pomoc (oczywiście wynagrodzenie wchodzi w grę)

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1207
Rejestracja: 10 czerwca 2017
Reputacja: 235
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pomoc w konfiguracji koparki

Postautor: tonyxxl » czwartek, 20 lipca 2017, 23:51

próbowałeś na fabrycznych ustawieniach czy biosy albo coś innego było kombinowane w tych kartach?

Początkujący
Posty: 54
Rejestracja: 20 czerwca 2017
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pomoc w konfiguracji koparki

Postautor: Grany » piątek, 21 lipca 2017, 06:40

Nic nie modowalem, zapomnialem dodac ze karty sa na pamieciach elpida - jest problem z flashowaniem biosu, chodza na 1100/1750 w claymore mam:

Kod: Zaznacz cały

 setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0 
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100 
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1 
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100 
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100 

EthDcrMiner64.exe -cclock 1075,1075,1075,1075,1075 -mclock 1945,1945,1945,1945,1945 -epool eu1.ethermine.org:4444 -ewal 0x667688ddf68240453733f9e89346dba920a6ff1a.grany -epsw x -dpool stratum+tcp://dcr.suprnova.cc:3252 -dwal grany.qba -dpsw x
Gpu-z pokazuje ok 73-78 w i napiecia 0,78-0,8v

Sterowniki od ati najnowsze

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1944
Rejestracja: 24 sierpnia 2011
Reputacja: 232
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pomoc w konfiguracji koparki

Postautor: slasta » piątek, 21 lipca 2017, 07:34

Windows 10 ? jaka wersja? 1703 ?
W biosie ustawione aby porty działały w trybie gen1 ?

Początkujący
Posty: 54
Rejestracja: 20 czerwca 2017
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pomoc w konfiguracji koparki

Postautor: Grany » piątek, 21 lipca 2017, 08:04

Tak, Windows 10 build 15063(10.0.15063), tryb Gen1 (w gen2 dzialaly tylko max 3 karty)
Sterowniki 17.4.4
Zastanawiam się czy nie spróbować odpalić EthOS albo SimpleMining...
Na mobo ma być włączona karta graficzna czy wyłączona?
Ostatnio zmieniony piątek, 21 lipca 2017, 13:37 przez Grany, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1207
Rejestracja: 10 czerwca 2017
Reputacja: 235
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pomoc w konfiguracji koparki

Postautor: tonyxxl » piątek, 21 lipca 2017, 12:05

Grany pisze: chodza na 1100/1750 w claymore mam
Wywal z pliku ustawienia cclock i mclock . Nic ci nie dają.
i jeszcze:
For multi-GPU systems, set Virtual Memory size in Windows at least 16 GB:
"Computer Properties / Advanced System Settings / Performance / Advanced / Virtual Memory".

Początkujący
Posty: 54
Rejestracja: 20 czerwca 2017
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pomoc w konfiguracji koparki

Postautor: Grany » piątek, 21 lipca 2017, 13:23

tonyxxl pisze: For multi-GPU systems, set Virtual Memory size in Windows at least 16 GB:
"Computer Properties / Advanced System Settings / Performance / Advanced / Virtual Memory".
Grany pisze: 16GB pamiec podreczna
Chyba, że ma być więcej niż 16?
tonyxxl pisze: Wywal z pliku ustawienia cclock i mclock . Nic ci nie dają.
Wydaje mi się, że dają bo gpu-z pokazuje 1075 i 1945

Jakoś w weekend testowo odpalę EthOs, zobaczę co tam mi się pokaże, chociaż czytałem że jest problematyczny, jeżeli chodzi o WiFi

Początkujący
Posty: 54
Rejestracja: 20 czerwca 2017
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pomoc w konfiguracji koparki

Postautor: Grany » sobota, 22 lipca 2017, 12:28

Nikt nie podjąłby się próby konfiguracji/sprawdzenia sprzętu za wynagrodzeniem?

Mam jeszcze pytanie techniczno-softwarowe - czy po podpieciu kolejnych kart trzeba od nowa instalowac sterownik, czy automatycznie powinien sie zainstalowac?

Początkujący
Posty: 54
Rejestracja: 20 czerwca 2017
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pomoc w konfiguracji koparki

Postautor: Grany » wtorek, 25 lipca 2017, 11:14

Udało się wszystko ogarnąć...
Zainstalowałem najnowsze sterowniki Live (gpu-z i claymore nie widzą temperatur, trudno :D ) Włączyłem w biosie Jako główną kartę na mobo, zasiliłem wszystkie risery z sata + na kartę 8pin (6+2) i ruszyła na 6 gpu, jak na razie bez kręcenia średnio 155-160 mh/s. Dzięki wszystkim próbującym pomóc :) Na szczęście obyło się bez dodatkowych problemów i wożenia koparki do serwisu :)

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 4 kwietnia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pomoc w konfiguracji koparki

Postautor: Pawelrade » sobota, 7 kwietnia 2018, 22:24

Witam. Jestem początkujący. Potrzebuję pomocy w konfiguracji antminer s1. Po wpisaniu w przeglądarkę numeru IP który jest na naklejce nie mogę zalogować się do panelu antka.

Początkujący
Posty: 4
Rejestracja: 12 kwietnia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pomoc w konfiguracji koparki

Postautor: davit27 » piątek, 20 kwietnia 2018, 11:43

Witam, mój RX580 prosto z pudełka po instalacji sterów mining kopie eth w claymore 17,2 mh/s po podkreceniu przez MSI Afterburner udało się osiągnąć 19 mh/s czym to jest spowodowane ? Jak mogę zwiększyć bez mod. bios. pozdrawiam.

Wróć do „Ethereum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość