280x niskie hashrate

Początkujący
Posty: 21
Rejestracja: 6 kwietnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

280x niskie hashrate

Postautor: KapitanZbik » wtorek, 13 czerwca 2017, 19:42

witam

Mam problem z 280x, wyciagam 12,5 Mh/s bez znaczenia jakie ustawienia sa i czy jest to Claymore's Dual Ethereum czy ethminer. Poprosilbym o pomoc.

timeout /t 3

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

timeout /t 3

EthDcrMiner64.exe -epool 79.98.144.27:8008 -ewal adress -eworker jarvis -epsw x -dpool http://sia-eu1.nanopool.org:9980/miner/ ... ab5b44d1ff -dbg -1 -tt 75 -dcri 21 -allpools 1 -mode 0 -mport 0 -dcoin sc

Driver : 15.12

wydaje mi sie ze mam za niskie GPU utilization ?

GPU0 t=75C fan=52%
GPU0 t=75C fan=52%

z gory dziekuje

Początkujący
Posty: 22
Rejestracja: 6 czerwca 2017
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

280x niskie hashrate

Postautor: mateusz7681 » wtorek, 13 czerwca 2017, 22:35

Miałem to samo. Gdzieś na zagranicznym forum doczytałem ze niby seria 2xx jest tak zbudowana ze hashrate bd coraz mniejsze (ile w tym prawdy nie wiem). Ja przy kopaniu ETC miałem ok 13 MH/s ale jak przełączyłem sie na kopanie Expance to mam 23 MH/s. Zobacz u ciebie co sie stanie jak zaczniesz Expance kopać. ŻETy mają nawet swojego Pool'a.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7571
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 964
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

280x niskie hashrate

Postautor: adam1226 » wtorek, 13 czerwca 2017, 23:12

mateusz7681 pisze: ile w tym prawdy nie wiem). Ja p
100%

ExpanSe. :?
:arrow: [Binance]- Giełda altcoinów
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Początkujący
Posty: 192
Rejestracja: 9 czerwca 2017
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

280x niskie hashrate

Postautor: jurban » środa, 14 czerwca 2017, 01:27

Wg whattomine.com powinno być 14,5 MH/s. Wiem, że do claymore polecają 15.12, ale spróbuj może na najnowszych sterownikach. Moje 290tki lecą na 17.4.4 po 28.5. Ewentualnie powyłączaj wszystko co możesz w trayu.
Sciągnij jeszcze gpu-z i zobacz czy ci się nie przegrzewa->spowalnia core clock

Początkujący
Posty: 21
Rejestracja: 6 kwietnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

280x niskie hashrate

Postautor: KapitanZbik » środa, 14 czerwca 2017, 08:45

zainstalowalem nowe sterowniki - to samo
dalem test na drugim desktopie z 280x - 10,5 Mh/s

raczej nie powinien sie przegrzewac bo startuje odrazu z niskiego hashrate

dziekuje za pomoc

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 14 czerwca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

280x niskie hashrate

Postautor: carving85 » środa, 14 czerwca 2017, 10:12

U mnie 280x wyciąga jakieś 11-13 Mh/s ale temp spora niestety i będę musiał ograniczyć temperaturę niestety.

Początkujący
Posty: 21
Rejestracja: 6 kwietnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

280x niskie hashrate

Postautor: KapitanZbik » środa, 14 czerwca 2017, 10:49

dziekuje za odpowiedzi.

troszke sie tego nie spodziewalem

Jak to wyglada dla 4XX i 5XX ? czy im tez performance tak spada czy to tylko 2XX dostaje tak po tylku w zaleznosci od wzrastajacej trudnosci kopania?

dziekuje

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7571
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 964
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

280x niskie hashrate

Postautor: adam1226 » środa, 14 czerwca 2017, 10:55

Tylko 2xx
Karty 4gb maja jeszcze duzy zapas
:arrow: [Binance]- Giełda altcoinów
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Początkujący
Posty: 192
Rejestracja: 9 czerwca 2017
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

280x niskie hashrate

Postautor: jurban » środa, 14 czerwca 2017, 11:23

A nie tylko 280X i wolniejsze? W końcu 280x jest na architekturze Thaiti (czyt. rebrand 7970). 290, 290X, 390 i 390X są na chipach Hawaii. No i pamięci 384Bit vs 512.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3162
Rejestracja: 4 sierpnia 2011
Reputacja: 336
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Napiwki: 1AqwNEzAp5GE46jebmZYqvq3tXt19iChJN

280x niskie hashrate

Postautor: powered » środa, 14 czerwca 2017, 11:43

@KapitanZbik, dlaczego nie kopiesz to co R9 teraz powinna kopać, czyli kryptowaluty na algorytmie Equihash

Początkujący
Posty: 21
Rejestracja: 6 kwietnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

280x niskie hashrate

Postautor: KapitanZbik » środa, 14 czerwca 2017, 12:13

dzieki za podpowiedzi. W szoku jestem ilu jest pomocnych forumowiczow.

Kopalem bitcoin, potem byl krach i jeszcze 3x 280x zostaly porozrzucane po rodzinie i po domowych desktopach. Wracam do kopania teraz wiec duzo mam jeszcze do zlapania. Dzisiaj sie pobawie innymi kryptowalutami. Dzieki za sugestie.

Początkujący
Posty: 27
Rejestracja: 13 maja 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

280x niskie hashrate

Postautor: fred » środa, 14 czerwca 2017, 17:31

jurban pisze: Wg whattomine.com powinno być 14,5 MH/s. Wiem, że do claymore polecają 15.12, ale spróbuj może na najnowszych sterownikach. Moje 290tki lecą na 17.4.4 po 28.5. Ewentualnie powyłączaj wszystko co możesz w trayu.
Sciągnij jeszcze gpu-z i zobacz czy ci się nie przegrzewa->spowalnia core clock
Moja 280x chwilowo poszła na półkę, stąd brak uaktualnień hashrate na ETH.
Swoją drogą miałem nadzieję, że już bardziej nie spowolni.
Dam update na 12mh/s

Początkujący
Posty: 21
Rejestracja: 6 kwietnia 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

280x niskie hashrate

Postautor: KapitanZbik » środa, 14 czerwca 2017, 20:23

kopie Zcash nie jest zle ;) lepiej niz ethereum

Początkujący
Posty: 4
Rejestracja: 20 czerwca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

280x niskie hashrate

Postautor: Mateusz1990 » czwartek, 22 czerwca 2017, 00:08

Ile h/s jest przy zcash bo mam zamiar kupić 2 takie karty?

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 24 czerwca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

280x niskie hashrate

Postautor: mrcocoset » sobota, 24 czerwca 2017, 12:46

WITAM ja mam tak u siebie:
Obrazek
Czyli nie ma szans podciągnąć wyżej radeona 7970 ?
czy przejść tą kartą na coś innego ? Jakiś poradnik co do innej waluty.
Dziękuję za odp. ;)

Wróć do „Ethereum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość