mam problem z koparkami po około 30 min pracy kopania ethereum koparka sie wyłącza.

Początkujący
Posty: 33
Rejestracja: 29 listopada 2016
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

mam problem z koparkami po około 30 min pracy kopania ethereum koparka sie wyłącza.

Postautor: amatoreth16 » czwartek, 29 grudnia 2016, 12:13

Witam, mam problem z koparkami po około 30 min pracy kopania ethereum koparka sie wyłącza. Czy ktos zna
Przyczynę? Używam windowsa 10 karty rx480

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Posty: 605
Rejestracja: 17 sierpnia 2016
Reputacja: 124
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poznań, PPNT

Problem z Koparka

Postautor: ŻET » czwartek, 29 grudnia 2016, 12:39

Resztę podzespołów poprosimy, tak to może być równie dobrze zabezpieczenie temperaturowe w zasilaczu, jak i uśpienie w win10 ustawione na 30 minut.
Wiodący producent koparek, oprogramowanie, centrum obliczeniowe, wynajem mocy obliczeniowej.
Facebook: https://www.facebook.com/zet.tech.eu/
Twitter: https://twitter.com/ZET_mining
Kopalnia: https://pool.zet-tech.eu/
Sklep: https://shop.zet-tech.eu/

Początkujący
Posty: 33
Rejestracja: 29 listopada 2016
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z Koparka

Postautor: amatoreth16 » czwartek, 29 grudnia 2016, 14:16

Wygaszacz ekranu jest ustawiony ze ma sie nigdy nie wygasić ale nadal jest ten problem. Płyta główna to asrockh81 pro btc. 4bg ram. 6x rx480. Dysk ssd 120gb. Procesor to Celeron

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 98
Rejestracja: 3 listopada 2016
Reputacja: 37
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z Koparka

Postautor: ciombat » czwartek, 29 grudnia 2016, 14:28

Sprawdź w opcjach zasilania czy nie masz ustawionej opcji, że komputer przechodzi w stan uśpienia po pewnym czasie ;) Poza tym podaj model i moc zasilacza.

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 234
Rejestracja: 11 września 2015
Reputacja: 20
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z Koparka

Postautor: Amadek » czwartek, 29 grudnia 2016, 14:32

Jakim programem kopiesz i z jakimi ustawieniami?

Początkujący
Posty: 33
Rejestracja: 29 listopada 2016
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z Koparka

Postautor: amatoreth16 » czwartek, 29 grudnia 2016, 16:28

Zasilacze to 1200 w thermalika claymore 7.4

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7571
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 964
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

Problem z Koparka

Postautor: adam1226 » czwartek, 29 grudnia 2016, 17:12

Wrzuc log z claymore (końcówkę )
:arrow: [Binance]- Giełda altcoinów
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 4391
Rejestracja: 17 listopada 2011
Reputacja: 2719
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z Koparka

Postautor: koparki » czwartek, 29 grudnia 2016, 17:35

a czy przypadkiem ten zasilacz nie ma 2 osobnych linii 12volt ??? mo jak ma to zapewne przeciążyłeś jedną linię, na ogół gniazda pci-e są na jednej linii a reszta na drugiej, jeśli jest tak jak mówię to będziesz musiał dorobić odpowiednie kable tak aby zasilić karty z drugiej linii (tam są inne gniazda)

Dodano po 4 minutach 30 sekundach:
A tak w ogóle to odepnij jedną kartę i zobacz czy wtedy problem się nie rozwiąże. nie musisz fizycznie, w claymore można odpinać karty poprzez naciśnięcie numerka na klawiaturze, w końcu trafisz która jest felerna.

pm7
Moderator
Posty: 7888
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z Koparka

Postautor: pm7 » czwartek, 29 grudnia 2016, 19:58

amatoreth16 pisze: Wygaszacz ekranu jest ustawiony ze ma sie nigdy nie wygasić ale nadal jest ten problem.
Nie patrz na ustawienia wygaszania ekranu, tylko na ustawienia zasilania, czy nie jest aktywne usypianie komputera po 30 minutach. Zawsze to jest około 30 minut po włączeniu kopania? Czy może po włączeniu kopania, albo od ostatniego ruszenia myszką?

Początkujący
Posty: 33
Rejestracja: 29 listopada 2016
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z Koparka

Postautor: amatoreth16 » środa, 4 stycznia 2017, 06:42

Nie nie, opcja z zasilaniem napewno odpada jest ustawiona opcja nigdy, koparka gdzie jest 5 kart kopała mi najdłużej 20 h a tam gdzie sa po 6 kart to jedna odpada juz po 2h a kolejna po 6h. I zauważyłem ze jesli mam jakiś błąd na programie claymore to on nie chce zastartowac drugi raz po restarcie, dochodzi tylko do momentu ze niby wczytuje karty pokazuje ze jest 6 kart i dalej juz stoi, a komputery sa włączone

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 258
Rejestracja: 19 marca 2016
Reputacja: 27
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z Koparka

Postautor: dr_hash » środa, 4 stycznia 2017, 07:40

masz risery starego typu czy usb ?
błąd w programie to automatyczny restart minera, wrzuć końcówke loga .txt z folderu gdzie jest claymore i napisz jakie podzespoły.

Początkujący
Posty: 33
Rejestracja: 29 listopada 2016
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z Koparka

Postautor: amatoreth16 » poniedziałek, 9 stycznia 2017, 12:58

Nie mam narazie dostępu do koparek, Risery sa na PCI-E, tak tak powinno być, ale jesli cos sie tam wysypie i przestaje działać koparka to załaduje sie znowu do momentu gdzie ma wczytać dag i dalej nie ruszy. Nie wiem czy to nie wina sterowników. Czasami wyskakuje Że stwrownik ekranu przestał działać

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7571
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 964
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

Problem z Koparka

Postautor: adam1226 » poniedziałek, 9 stycznia 2017, 14:55

To wyskakuje za kazdym razem jak jest blad.. obojetnie czy sprzętowy czy softowy..
Jesli jest problem ze koparka sie szybko wysypuje to radze ja wylaczyc. Inaczej skonczy sie w najlepszym razie wybuchnietym zasilaczem..
Zresztą miales cos wrzucic..
:arrow: [Binance]- Giełda altcoinów
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Początkujący
Posty: 33
Rejestracja: 29 listopada 2016
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z Koparka

Postautor: amatoreth16 » poniedziałek, 9 stycznia 2017, 16:05

W piatek dopiero bede miał dostep do kopalni, to nie jest problem sprzetu, tak mi sie wydaje tylko oprogramowania, wrzuce logi to pomyslimy co to moze być. AA i nie dzieje sie to tylko na jednej koparce tylko na 5. Pokopia chwile i program nie jak sie restartuje to juz drugi raz nie chce zaczac kopac

Początkujący
Posty: 49
Rejestracja: 18 marca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z Koparka

Postautor: swiezak » wtorek, 21 marca 2017, 09:48

Mam podobny problem, więc się podepnę.
Na 3 kartach koparka działa jak trzeba.
Od 4 kart w górę następują restarty w różnych odstępach czasu.
I najczęściej jest tak, że od pierwszego włączenia czasem trzeba poczekać od kilkunastu minut, nawet i do 3 godzin na restart.
Potem restarty są co chwilę.
Komputer, dyski itp ustawione na maksymalną wydajność jeśli chodzi o zarządzanie energią.
W kartach oryginalne biosy.

Intel Celeron G3930
HyperX Savage Black XMP 8GB [2x4GB 2400MHz DDR4 CL12 DIMM] x2
karty - MSI Radeon RX 480 4GB GAMING X
Thermaltake Toughpower Grand 1200W 80+ Gold
Płyta Gigabyte GA-Z170-Gaming K3 (rev. 1.1) - bios najnowszy
Dysk SSD Kingston 120GB 2,5'' SATA SSD SV300S37A
System operacyjny Microsoft Windows 10 PRO PL 64bit OEM DVD
dodatkowo 3 wentylatory Fractal Design Silent R3 120mm
Risery usb - 006C riser card 60cm PCI-E 1x to 16x Powered USB 3.0 Extender Riser Adapter

Początkowo myślałem, że to płyta, ale _chyba_ nie, bo widziałem gdzieś, że ludzie składają na niej koparki.
Walczę z tym kilka dni, i nadal nie wiem gdzie szukać przyczyny.

Kopię zcash na Claymore's ZCash AMD GPU Miner v12.0 Beta.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7571
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 964
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

Problem z Koparka

Postautor: adam1226 » wtorek, 21 marca 2017, 12:57

Zasilacz ma jedną linie 12v?
Jak podlaczasz risery? Ile kart/kabel
:arrow: [Binance]- Giełda altcoinów
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Początkujący
Posty: 49
Rejestracja: 18 marca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z Koparka

Postautor: swiezak » wtorek, 21 marca 2017, 13:07

Zasilacz
Thermaltake Toughpower Grand 1200W 80+ Gold
nie wiem jak to sprawdzić ile ma linii.

Zasilanie do kart dałem z trzech kabli. Na jednym - jedna karta, na drugim - jedna, na trzecim 2 karty
Podobnie zrobiłem z zasilaniem riserów - trzy kable, jeden riser na jednym, na drugim jeden, na trzecim 2 risery.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7571
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 964
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

Problem z Koparka

Postautor: adam1226 » wtorek, 21 marca 2017, 13:12

swiezak pisze: Zasilacz
Thermaltake Toughpower Grand 1200W 80+ Gold
nie wiem jak to sprawdzić ile ma linii.

Zasilanie do kart dałem z trzech kabli. Na jednym - jedna karta, na drugim - jedna, na trzecim 2 karty
Podobnie zrobiłem z zasilaniem riserów - trzy kable, jeden riser na jednym, na drugim jeden, na trzecim 2 risery.
Daj zdjęcie tabliczki zasilacza.
:arrow: [Binance]- Giełda altcoinów
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Początkujący
Posty: 49
Rejestracja: 18 marca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z Koparka

Postautor: swiezak » wtorek, 21 marca 2017, 13:43


Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7571
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 964
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

Problem z Koparka

Postautor: adam1226 » wtorek, 21 marca 2017, 13:46

To jeszcze logi claymore i screena podgladu/dziennika zdarza poprosimy ;)
:arrow: [Binance]- Giełda altcoinów
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Wróć do „Ethereum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości