Geth na Windows x86

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 4504
Rejestracja: 17 listopada 2011
Reputacja: 2874
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Geth na Windows x86

Postautor: koparki » niedziela, 21 lutego 2016, 12:06

Bemx2k pisze:Nie bardzo wiem czy post jest w odpowiednim miejscu jesli nie to prosze o przeniesienie.

Sciaglem Ethereum-Wallet-win32-x64-0-3-9 odpalilem na noc , rano partycja C:\ pelna
mam tam na dysku ssd tylko 10GB wolnego miejsca
Moje pytanie jak zmusic ten windowsowy wallet zeby sciagal bloki na innej partycji ??
probowalem --datadir i lipa :/
Mam ten sam problem i nie znalazłem rozwiązania. Jeśli ktoś sobie z tym poradził to dajcie znać. To co proponował Hanti nie działa

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1939
Rejestracja: 6 czerwca 2011
Reputacja: 191
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: UK - London SM4

Re: Geth na Windows x86

Postautor: Bemx2k » niedziela, 21 lutego 2016, 12:38

Po windowsem rzecz jasna , geth --datadir f:\ethereum\ethereum\ pozwala na zapisanie blokchaina w podanym katalogu
ale po odpaleniu portfela : Ethereum Mist -Wallet-win64-0-4-0 ten sciaga blokchain od nowa do domyslnego katalogu
C:\users\xxxx\xxx Lipa jak narazie

Widac wszyscy ktorzy zainwestowali w Eretheum to komputerowe geeki w wiekszosci spece Linuksa
ktorzy uwielbiaja spedzac czas na lini polecen

Ja sobie narazie musze odpuscic inwestowanie w ETH do czasu jak zrobia normalny wallet jak w wiekszosci crypt
DASH>ETH>LTC

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13220
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1963
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: Geth na Windows x86

Postautor: rav3n_pl » niedziela, 21 lutego 2016, 14:09

Pod wingrozą można podlinkować dowolne miejsce n ainnym dysku w miejsce katalogu który program "wybiera"
https://pl.wikipedia.org/wiki/Dowi%C4%8 ... ymboliczne
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1
Rafał prostuje Bitcoina

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1939
Rejestracja: 6 czerwca 2011
Reputacja: 191
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: UK - London SM4

Re: Geth na Windows x86

Postautor: Bemx2k » środa, 24 lutego 2016, 19:16

mklink /J C:\Users\Bem\AppData\Roaming\Ethereum E:\Ethereum\Ethereum\

Tworzy skrot ale geth wywala error ze nie moze tam zapisac blockchaina :/
DASH>ETH>LTC

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13220
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1963
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: Geth na Windows x86

Postautor: rav3n_pl » środa, 24 lutego 2016, 21:56

A nie robisz skrótu jako admin? Bo może uprawnienia mota? Symlinki są generalnie przeźroczyste...
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1
Rafał prostuje Bitcoina

pm7
Moderator
Posty: 7895
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Geth na Windows x86

Postautor: pm7 » środa, 24 lutego 2016, 22:08

Po stworzeniu linka możesz stworzyć jakiś plik w C:\Users\Bem\AppData\Roaming\Ethereum ?

Wróć do „Ethereum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość