daohub.org - o co chodzi

Wygadany
Reputacja: 49
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: daohub.org - o co chodzi

Postautor: cryptotrader » sobota, 28 maja 2016, 14:40

Tak tylko zakładam, że bitcoin będzie pompował dalej pod halving a w związku z tym ETH i jego pochodne trochę mogą oberwać, także nie jest powiedziane że taniej nie da się kupić.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » sobota, 28 maja 2016, 14:41

ja porozstawialem aski.
Jak nie sprzedam na pompce w ciagu tygodnia to zwijam i trzymam long. Jak sprzedam to odkupie po pompce i tez trzymam.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » sobota, 28 maja 2016, 14:42

cryptotrader pisze:Tak tylko zakładam, że bitcoin będzie pompował dalej pod halving a w związku z tym ETH i jego pochodne trochę mogą oberwać, także nie jest powiedziane że taniej nie da się kupić.
Masz racje. Chociaz aktualne zachowanie ETH jest dosc dziwne. Nie wiem dlcazego ale od rana jakby przestalo spadac....

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » sobota, 28 maja 2016, 14:46

teraz już rośnie nawet, to Eth.
Eth urodziło dziecko imieniem DAO i rośnie albo je dalej albo kolejny poród się szykuje. Podobno na eth kazdy moze wypuscic swoje tokeny czy tam coiny, slock.it jest chyba najbardziej znanym projektem na etherum , o ile dobrze rozumiem, ale czy to znaczy ze on bedzie tez mial swoje tokeny czy skoro dostanie kase od The DAO to jak bedzie zarabiał to The DAO zwiekszy zysk a Slock.it nie musi mieć coinów swoich ?

jpr
Orator
Reputacja: 221
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » sobota, 28 maja 2016, 14:51

Rumcajs slockit jest start upem. I bedzie prosil DAO o dofinansowanie, w zamian za jakis procent dochodow. Slockit nie bedzie mial swoich tokenow. Bedzie korzystal z DAO.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1607
Reputacja postu: 
0

Postautor: blink » sobota, 28 maja 2016, 14:57

Rumcajs pisze:traktuje to jako hazard jeśli ci to pomoże :)
ale lepiej sie znasz to tak na logike co lepiej dokupić dzisiaj korzystając ze wzrostu btc i całego zamieszania z wyjscia DAO. Małą ilość więc w sumie moge żucić monetą ale może ktoś ma lepsze odczucia. wszyscy piszą że java to shit wiec lisk nie wybije sie a ze dao z kolei najwiekszy crowdfunding gdzie zainwestowaly nie tylko zwykli ludzie, tylko DAO jest masa ponad miliard. Więc w sumie nie wiem, żuce monetą chyba że ktoś ma jakies odczucia co jest na dzis lepsze do kupienia.
Javascript, nie JAVA - dwie różne rzeczy. Nie wiem, czemu javascript to shit? Bo zna go dziesiątki tysięcy programistów? To, co można by powiedzieć o języku programowaniu eth (serpent/solidity), jeśli programuje w tym tylko garstka osób. Co do samego dao to miałem te same obawy - 1,5mld tokenów (czy na ilu się tam skończyło), uważam że jak to zaleje giełdę to cena będzie pikować w dół - czego nie życzę osobom, które w to zainwestowały.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » sobota, 28 maja 2016, 15:09

cytowałem tylko co slyszalem na trollboxie i forum bitcointalku. nie znam sie dlatego przytoczyłem najwieksze armaty jakie padały :)
jesli slock ite nie bedzie mialo tokenów tylko wezmie kase zebraną przez The DAO i inne tez to byłoby super.
Ale przecież było pisane w watkach o eth że każdy może wypóścić swoj token na platformie etherum i The Dao nie bedzie jedynym. Dlatego myslalem ze slock.it tez bedzie miał swoje tokeny.
A co broni komus wypuscic tokena The DAO 2 ? taki głupi przykład bo nie do końca rozumiem.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » sobota, 28 maja 2016, 15:33

Rumcajs pisze: A co broni komus wypuscic tokena The DAO 2 ? taki głupi przykład bo nie do końca rozumiem.
Nikt nie broni. Jak najbardziej tak sie moze stac. TheDAO, ktore sie zaczelo dzisiaj nie jest w zaden sposob uprzywilejowane.

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: cryptotrader » sobota, 28 maja 2016, 15:34

No i DAO przybyły chyba właśnie na Polo w większych ilościach bo ktoś straszył ścianką sprzedażową z 210 BTC.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » sobota, 28 maja 2016, 15:42

domator pisze:
Rumcajs pisze: A co broni komus wypuscic tokena The DAO 2 ? taki głupi przykład bo nie do końca rozumiem.
Nikt nie broni. Jak najbardziej tak sie moze stac. TheDAO, ktore sie zaczelo dzisiaj nie jest w zaden sposob uprzywilejowane.
No ale jednak w nich jest nie pamietam teraz ale setki mln dolarów więc czemu akurat w tym a w innych nie bedzie ? taki slock.it slyszalem ze jesli na niego zaglosuje wlasnie The DAO to ma dostac TYLKO 1.5 mln dolarów.
A samo the DAO ma ich setki więc jak niby nie jest uprzywilejowane ? juz postawilo się na pozycji mastera że kto chce kase to powinien się do nich zgłosić i jeśli ludzie mający the Dao zagłosują to dadzą im kase ? Lub jesli mozliwe tworzenie tokenow na etherum bo nikt nie broni co w takim razie broni projektowi slock.it wypuscic wlasnie tokeny a nie prosic sie o 1,5 mln $ bo mysle ze by wiecej dostali jakby sami chcieli sprzedac swoje tokeny jako ICO ? tego nie rozumiem tez.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » sobota, 28 maja 2016, 15:50

@Rumcajs
Zebrali duzo bo sa pierwsi. Jak bedziesz mial lepszy pomysl niz oni - dostaniesz wiecej.
Dlaczego Slockit przez TheDAO a nie wlasne DAO?
Bo jest spora wartosc dodana. Jak projekt dostaje kase znaczy ze bylo glosowane (i to naprawde a nie jak w polskim sejmie) i ze ten dany projekt ma szanse na sukces. I potem duza ilosc ludzi bedzie go wspierac bo to bedzie ich inwestycja.
Nowe DAO nie bedzie mialo takiego wsparcia.
Ale ja jak najbardziej uwazam ze ktos moze zrobic The Dao 2.0 i zebtac 10 x wiecej kasy.
Ostatnio zmieniony sobota, 28 maja 2016, 15:54 przez domator, łącznie zmieniany 1 raz.

jpr
Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » sobota, 28 maja 2016, 15:52

Programista slockit jest autorem tego TheDAO akurat tak sie sklada. Slockit jest tylko startupem, nie beda wypuszczac tokenow. Jesli sie znajdzie ktos inny kto wypusci swoje DAO to jeszcze musi jakos przekonac spolecznosc zeby w to zainwestowala. A to juz nie jest takie latwe.

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: cryptotrader » sobota, 28 maja 2016, 15:56

Zauważcie, że wszystkich tokenów DAO było utworzone 1 172 775 159, a na Polo na askach jest ich obecnie zaledwie 14.6 milionów. To pokazuje jeszcze jaki jest jeszcze potencjał podażowy ... bo na popytowy tak mocno bym w tej chwili nie liczył.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » sobota, 28 maja 2016, 16:05

Ale chyba deposits are delayed więc chyba stąd taka a taka ilość na askach.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » sobota, 28 maja 2016, 16:16

Tak jak słusznie zauważył Wymazywanie modzi trollboxa ciagle powtarzają że są opóźnienia w przysyłaniu do nich DAO wiec jesli ktos nie wymienił u nich na giełdzie bezpośrednio Eth na DAO to moze miec duze oczekiwania na przesłanie do nich.
Co gorsza (dla mnie bo nie miałem liska z ICO) to samo było ze startem Liska bo nie wszyscy byli w stanie przesłać od razu po starcie i napływ short-termów z ICO sie rozłożyła w czasie przez co nie mogłem kupić taniej bo nie bylo super zrzutów, za to w DAO jest w cholere monet i to jest problem bo niby wszystkie byly zapłacone w $ w cenie na starcie wiadomo 1eth=100 DAO ale tak duzo osob kupilo że teraz jest tego za duzo i niektorzy moga albo kontrolowac rynek albo setki małych shortów chce zrealizować zysk chocby minimalny lub co gorsza w razie paniki to sa setki milionów do zrzutu a na polo dopiero 14 mln DAO w askach. Więc różnie moze byc teraz.

jpr
Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » sobota, 28 maja 2016, 16:18

Rumcajs zwietrzyles armageddon :D Dajcie spokoj nie wszyscy kupili po to zeby dumpnąc odrazu i to po cenie nizszej niz kupili.

jpr
Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » sobota, 28 maja 2016, 16:35

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: menesis » sobota, 28 maja 2016, 20:25

Pozwolę sobie na zadanie prostych pytań. Za co można było kupić DAO? Tylko za eth? Czy też za BTC? Pytam bo zastanawia mnie w jaki sposób (czym) będą finansować te potencjalne startupy. Inaczej. Gdzie się podziały jednostki za które ludzie kupili DAO?
Adam Freeland - We Want Your Soul
Bitcoin: 1Q3g3WHYgF9cRPVtKCZtVe8so2KdaBkVRP

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1607
Reputacja postu: 
0

Postautor: blink » sobota, 28 maja 2016, 20:38

menesis pisze:Pozwolę sobie na zadanie prostych pytań. Za co można było kupić DAO? Tylko za eth? Czy też za BTC? Pytam bo zastanawia mnie w jaki sposób (czym) będą finansować te potencjalne startupy. Inaczej. Gdzie się podziały jednostki za które ludzie kupili DAO?
Tylko eth. 1eth = 100 dao na początku przedsprzedaży a na końcu 1,5 eth = 100 dao. W projekcie jest 12mln eth.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » sobota, 28 maja 2016, 21:21

Jak na razie to mizeria z tym The DAO, sporo osób jest w plecy ale jest szansa że kurs jeszcze podciągną do góry. Odnośnie ETH zainwestowanych w the DAO to jakby ktoś chciał wyciągnąć z tego realną kasę to sprowadza praktycznie kurs ETH do parteru, czyli teoretycznie zebrali 150 mln $ a praktycznie to będzie z dziesięć razy mniej. Klasyczny zabieg marketingowy, opakowanie produktu w nowe pudełko i sprzedanie 10 razy drożej.

ETH jest takim super projektem ale nawet sobie nie kupisz za nie ciastka na mieście. Wiem wiem, podobnie było na początku z bitcoinem, tylko teraz takich projektów jak BTC mamy na pęczki i mam wrażenie że rozmnażają się przez pączkowanie.

Jeszcze nazwanie projektu The DAO jest chyba jakimś nieporozumieniem, tak jakby Satoshi zamiast nazwy "bitcoin", nazwał bitcoina "kryptowaluta". Nie za bardzo lubię produkty napchane po brzegi chwytami marketingowymi, bo wtedy ulatuje gdzieś pierwotny cel.
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Wróć do „Ethereum”