Rozważania dyskusja nt. kursu ceny ETH Ethereum

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Rozważania nt. kursu ETH

Postautor: Sewek24 » środa, 10 lutego 2016, 14:19

Witam. Chciałbym rozpocząć przygodę z graniem na giełdzie kryptowalutami. Dosyć niedawno zainteresowałem się tym tematem, i szczególnie moją uwagę przyciągnął właśnie Ethereum, bo z tego co się zorientowałem, jest bardzo perspektywiczna z dużym potencjałem. Dlatego zarejestrowałem się na poloniex, z myślą nabycia tak z 20 ETH, ale problem w tym że nie wiem jak zrobić tam depozyt. Wchodziłem to tu, to tam, ale nie znalazłem opcji wpłaty, wchodziłem na opcje deposit, ale tam mnóstwo tego withdraw czyli wypłaty i innych. Czy może ktoś mi pomóc?

Rozmowny
Reputacja: 8
Reputacja postu: 
0

Postautor: Adun » środa, 10 lutego 2016, 14:26

Sewek24 pisze:Witam. Chciałbym rozpocząć przygodę z graniem na giełdzie kryptowalutami. Dosyć niedawno zainteresowałem się tym tematem, i szczególnie moją uwagę przyciągnął właśnie Ethereum, bo z tego co się zorientowałem, jest bardzo perspektywiczna z dużym potencjałem. Dlatego zarejestrowałem się na poloniex, z myślą nabycia tak z 20 ETH, ale problem w tym że nie wiem jak zrobić tam depozyt. Wchodziłem to tu, to tam, ale nie znalazłem opcji wpłaty, wchodziłem na opcje deposit, ale tam mnóstwo tego withdraw czyli wypłaty i innych. Czy może ktoś mi pomóc?
Jaką walutę chcesz wpłacić na giełdę? Jeśli chcesz przelać tam BTC to wchodzisz w Balances -> Deposit and withdrawals -> znajdujesz Bitcoiny i generujesz adres do wpłaty. Na ten adres wysyłasz Bitcoiny i po jednym potwierdzeniu w sieci, będziesz miał je na swoim koncie na giełdzie i za nie możesz nabyć ETH.

Co do kursu to jednak moje pierwsze przeczucie o przebiciu 0.01 było trafne. Szkoda, że nieco za szybko się wyprzedałem. Wzrosty prawie pionowe, ciekawe jaki zasięg będzie miała korekta i kiedy się rozpocznie ;)

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bit-els » środa, 10 lutego 2016, 15:26

na Poloniex możesz wpłacać tylko crypto. Więc na Bitmarkecie albo Bitcurexie, Bitpbay czy jeszcze indziej kup za złote btc, potem prześlij na poloniex.

Weteran
Reputacja: 516
Reputacja postu: 
0

Postautor: JacekW_BB » środa, 10 lutego 2016, 15:39

Mamy korektę albo i pękniecie bańki (co nie zmienia faktu, że w mid i long nadal może zadziać się tu wiele pozytywnego).

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: duzyzdzichu » środa, 10 lutego 2016, 16:16

Ja bym chciał nieskromnie oświadczyć, że jestem przekonany, że będziemy mieli powtórkę z końcówki 2013 roku jeśli chodzi o kurs. Z ETH stanie się to co wtedy stało się z LTC. Myślę że dzisiaj/jutro w nocy możemy sięgnąć 0.02 albo nawet o wiele wyżej. Wrzawa medialna będzie za chwilę ogromna, wszyscy się rzucą jak kury na ziarno, a ten wątek będzie niedługo bardziej aktywny od odpowiednika dla BTC. Smutno mi tylko, że nie mam za co kupić więcej ETH.

Weteran
Reputacja: 516
Reputacja postu: 
0

Postautor: JacekW_BB » środa, 10 lutego 2016, 16:21

@up
Może tak być, ten spadek sprzed godziny został ładnie zahamowany.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » środa, 10 lutego 2016, 18:03

Sewek24 pisze:Witam. Chciałbym rozpocząć przygodę z graniem na giełdzie kryptowalutami. Dosyć niedawno zainteresowałem się tym tematem, i szczególnie moją uwagę przyciągnął właśnie Ethereum, bo z tego co się zorientowałem, jest bardzo perspektywiczna z dużym potencjałem. Dlatego zarejestrowałem się na poloniex, z myślą nabycia tak z 20 ETH, ale problem w tym że nie wiem jak zrobić tam depozyt. Wchodziłem to tu, to tam, ale nie znalazłem opcji wpłaty, wchodziłem na opcje deposit, ale tam mnóstwo tego withdraw czyli wypłaty i innych. Czy może ktoś mi pomóc?
nie kupuj na gorce banki!!
:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: menesis » środa, 10 lutego 2016, 20:35

Ale to przecież dopiero początek bańki. A przynajmniej tak słyszałem :)
Adam Freeland - We Want Your Soul
Bitcoin: 1Q3g3WHYgF9cRPVtKCZtVe8so2KdaBkVRP

Rozmowny
Reputacja: 8
Reputacja postu: 
0

Postautor: Adun » środa, 10 lutego 2016, 20:39

Dla mnie co przemawia za tym, że to nie koniec wzrostów, to że wczoraj tak duże ściany zostały kupione na 0.01. Myślę, że gracze odpowiedzialni za skupy nie dadzą tak łatwo obniżyć zanadto kursu. Z drugiej strony wzrosty prawie pionowe i domagają się korekty, którą chyba właśnie możemy obserwować. Jak zwykle pytanie co dalej ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » środa, 10 lutego 2016, 21:24

Niech to zdechnie wreszcie.
Od miesiecy kisze troche LTC i Dash a tu jakis eth sie pojawił i już je ceną przebił. co za żal.

Weteran
Reputacja: 62
Reputacja postu: 
0

Postautor: Maggix » środa, 10 lutego 2016, 21:45

Rumcajs

Mam ten sam dylemat :/ co to za goofno to eth ze tak kupuja ..?

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: asanbab » środa, 10 lutego 2016, 22:18

Ja jestem w tym od samego początku bo wiedziałem że to nie jest waluta jak bitcoin czy inne, to jest rewolucja po rewolucji blockchaina i chyba niektórzy nie zdają sobie z tego sprawy że cena tego będzie moim zdaniem kilkadziesiąt razy większa. Radze poczytać czym jest eth i jakie daje możliwości mimo że ciężko sobie to teraz wyobrazić. To co widzimy to pewnie skupy gemini(napewno zostanie dodana mimo braku potwierdzenia), ale przyjdzie czas na duże kopro jak MS, IBM czy banki. Jeszcze będziemy wspominali tą bańke jak pierwsza na bitcoinie.

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » środa, 10 lutego 2016, 22:22

Te "goofno" wykorzystuje Microsoft: http://bitcoin.pl/wiadomosci/techniczne ... uch-blokow oraz R3, czyli 42 banki: http://www.ibtimes.co.uk/r3-connects-11 ... re-1539044

A co to jest Ethereum możecie poczytać tutaj: http://bitcoin.pl/976-pojawila-sie-pier ... a-ethereum

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » środa, 10 lutego 2016, 22:28

asanbab pisze:Ja jestem w tym od samego początku bo wiedziałem że to nie jest waluta jak bitcoin czy inne, to jest rewolucja po rewolucji blockchaina i chyba niektórzy nie zdają sobie z tego sprawy że cena tego będzie moim zdaniem kilkadziesiąt razy większa. Radze poczytać czym jest eth i jakie daje możliwości mimo że ciężko sobie to teraz wyobrazić. To co widzimy to pewnie skupy gemini(napewno zostanie dodana mimo braku potwierdzenia), ale przyjdzie czas na duże kopro jak MS, IBM czy banki. Jeszcze będziemy wspominali tą bańke jak pierwsza na bitcoinie.
Trochę przesadzone bo trzeba odróżnić Ethereum od monety ETH którą możemy kupić na giełdach. Microsoft czy R3 mają gdzieś kurs ETH i same monety ETH bo korzystają tylko z jego technologii. Te ETH co kupujecie na giełdach to pewnego rodzaju forma dalszego finansowania projektu. Nie liczcie, ze duże korporacje i banki będą używać tych monet bo to nie o monety tu chodzi tylko o platformę do budowy zdecentralizowanych aplikacji. Ludzie tego nie bardzo rozumieją i dlatego ETH idzie w górę. Sam projekt jest też bardzo mocno finansowany przez te korporacje więc za projektem stoi duża kasa. Potencjał do wzrostów jest duży, ale nie koniecznie uzasadniony, poza aspektem psychologicznym oczywiście.

Weteran
Reputacja: 62
Reputacja postu: 
0

Postautor: Maggix » środa, 10 lutego 2016, 22:33

Czy w ogole mozna to ETH jakos wydobywac ..? Bo z tego co wygooglowalem to naprawde coin dla komputerowych geekow. Nawet walleta normalnego niema do tego ustrojstwa. :(

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » środa, 10 lutego 2016, 22:36

Maggix pisze: Nawet walleta normalnego niema do tego ustrojstwa. :(
Bo to nie jest waluta taka jak Bitcoin, LTC czy Dash, to jest platforma do budowy aplikacji zdecentralizowanych :) Może robić za walutę i tysiące innych rzeczy. Możecie sobie robić na tym własne waluty :)

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: asanbab » środa, 10 lutego 2016, 22:41

Prawda pewnie leży po środku, na pewno korelacja miedzy ethereum a eth jest i będzie jak bitcoin i inne alty...

wydobywa się na gpu przez portfel/miner Geth z cmd ale już jest GUI, opłacalność dla jednej 280x nie licząc prądu:
Day 0.825226 $3.46

Naczelny krytyk forum
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: kxmedia » środa, 10 lutego 2016, 22:56

Bitmar pisze:
asanbab pisze:Ja jestem w tym od samego początku bo wiedziałem że to nie jest waluta jak bitcoin czy inne, to jest rewolucja po rewolucji blockchaina i chyba niektórzy nie zdają sobie z tego sprawy że cena tego będzie moim zdaniem kilkadziesiąt razy większa. Radze poczytać czym jest eth i jakie daje możliwości mimo że ciężko sobie to teraz wyobrazić. To co widzimy to pewnie skupy gemini(napewno zostanie dodana mimo braku potwierdzenia), ale przyjdzie czas na duże kopro jak MS, IBM czy banki. Jeszcze będziemy wspominali tą bańke jak pierwsza na bitcoinie.
Trochę przesadzone bo trzeba odróżnić Ethereum od monety ETH którą możemy kupić na giełdach. Microsoft czy R3 mają gdzieś kurs ETH i same monety ETH bo korzystają tylko z jego technologii. Te ETH co kupujecie na giełdach to pewnego rodzaju forma dalszego finansowania projektu. Nie liczcie, ze duże korporacje i banki będą używać tych monet bo to nie o monety tu chodzi tylko o platformę do budowy zdecentralizowanych aplikacji. Ludzie tego nie bardzo rozumieją i dlatego ETH idzie w górę. Sam projekt jest też bardzo mocno finansowany przez te korporacje więc za projektem stoi duża kasa. Potencjał do wzrostów jest duży, ale nie koniecznie uzasadniony, poza aspektem psychologicznym oczywiście.
ja od kilku miesięcy powtarzam na tym forum że tylko i wyłącznie dzięki indolencji społeczności bitcoina i gangsterskich zachowań jego elit skończy tylko i wyłącznie jako super technologia. banki i topowe korporacje mają na dzień dobry wszystko co potrzeba do sprawnego funkcjonowania każdego przedsięwzięcia, czyli technologię , gotową infrastrukturę programistyczną, ślepo wierzącą klientelę w loga super firm i doskonale działąjącą współpracę między korporacyjną, bitcoin nie ma nic z tych rzeczy. ja mam przeczucia że na około 95% bitcoin skończy jak linux w świecie systemów operacyjnych , to znaczy że będzie technologią wyjątkową ale mającą zastosowanie kompletnie niszowe.
Proszę nie wspierać mnie bitkoinami ,ewentualnie proszę przekazywać je na utrzymywanie serwisu

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sewek24 » czwartek, 11 lutego 2016, 01:02

Adun pisze:Jaką walutę chcesz wpłacić na giełdę? Jeśli chcesz przelać tam BTC to wchodzisz w Balances -> Deposit and withdrawals -> znajdujesz Bitcoiny i generujesz adres do wpłaty. Na ten adres wysyłasz Bitcoiny i po jednym potwierdzeniu w sieci, będziesz miał je na swoim koncie na giełdzie i za nie możesz nabyć ETH.
Próbowałem to zrobić, wygenerowałem adres, skopiowałem, wkleiłem, wpisałem kwotę, ale tam gdzie się wkleja ten adres, jest tylko opcja withdraw(wypłata) a gdzie opcja deposit?

Edit: Przed chwilą wszedłem na poradnik poloniexa, i znalazłem takie dwa punkty dot tego jak zrobić depo:

" #If you do not see a deposit address, click Generate New Address to create your unique address.
#Copy and paste this address into the wallet you are sending from. "

Czyli że muszę mieć założony jakiś osobny portfel na którym kupię btc i wpisać tam wygenerowany adres, bym mógł wysłać z niego btc na poloniex, tak?
Ostatnio zmieniony czwartek, 11 lutego 2016, 01:31 przez Sewek24, łącznie zmieniany 2 razy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 479
Reputacja postu: 
0
Napiwki: 1AqwNEzAp5GE46jebmZYqvq3tXt19iChJN

Postautor: powered » czwartek, 11 lutego 2016, 01:28

Sewek24 pisze:Próbowałem to zrobić, wygenerowałem adres, skopiowałem, wkleiłem, wpisałem kwotę, ale tam gdzie się wkleja ten adres, jest tylko opcja withdraw(wypłata) a gdzie opcja deposit?
Coś mieszasz niepotrzebnie
1) Masz swój portfel w którym masz swój adres
2) Masz konto na giełdzie (to też pewien rodzaj portfela) gdzie wygenerowałeś adres
Teraz tylko wystarczy wykonywać przelewy pomiędzy tymi adresami. Deposit to jest wykonanie przelewu ze swojego portfela na giełdę.

Wróć do „Ethereum”