Rozważania dyskusja nt. kursu ceny ETH Ethereum
-
Strona 8 z 210
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- …
- 210
- Następna
- Początkujący
- Reputacja: 0
Re: Rozważania nt. kursu ETH
Postautor: Sewek24 » środa, 10 lutego 2016, 14:19
Sewek24
- Rozmowny
- Reputacja: 8
Postautor: Adun » środa, 10 lutego 2016, 14:26
Jaką walutę chcesz wpłacić na giełdę? Jeśli chcesz przelać tam BTC to wchodzisz w Balances -> Deposit and withdrawals -> znajdujesz Bitcoiny i generujesz adres do wpłaty. Na ten adres wysyłasz Bitcoiny i po jednym potwierdzeniu w sieci, będziesz miał je na swoim koncie na giełdzie i za nie możesz nabyć ETH.Sewek24 pisze:Witam. Chciałbym rozpocząć przygodę z graniem na giełdzie kryptowalutami. Dosyć niedawno zainteresowałem się tym tematem, i szczególnie moją uwagę przyciągnął właśnie Ethereum, bo z tego co się zorientowałem, jest bardzo perspektywiczna z dużym potencjałem. Dlatego zarejestrowałem się na poloniex, z myślą nabycia tak z 20 ETH, ale problem w tym że nie wiem jak zrobić tam depozyt. Wchodziłem to tu, to tam, ale nie znalazłem opcji wpłaty, wchodziłem na opcje deposit, ale tam mnóstwo tego withdraw czyli wypłaty i innych. Czy może ktoś mi pomóc?
Co do kursu to jednak moje pierwsze przeczucie o przebiciu 0.01 było trafne. Szkoda, że nieco za szybko się wyprzedałem. Wzrosty prawie pionowe, ciekawe jaki zasięg będzie miała korekta i kiedy się rozpocznie

Adun
- Moderator
- Reputacja: 3879

Postautor: Bit-els » środa, 10 lutego 2016, 15:26
Bit-els
- Weteran
- Reputacja: 516
Postautor: JacekW_BB » środa, 10 lutego 2016, 15:39
JacekW_BB
- Początkujący
Postautor: duzyzdzichu » środa, 10 lutego 2016, 16:16
duzyzdzichu
- Weteran
- Reputacja: 516
Postautor: JacekW_BB » środa, 10 lutego 2016, 16:21
Może tak być, ten spadek sprzed godziny został ładnie zahamowany.
JacekW_BB
- Weteran
- Reputacja: 1069

Postautor: adam1226 » środa, 10 lutego 2016, 18:03
nie kupuj na gorce banki!!Sewek24 pisze:Witam. Chciałbym rozpocząć przygodę z graniem na giełdzie kryptowalutami. Dosyć niedawno zainteresowałem się tym tematem, i szczególnie moją uwagę przyciągnął właśnie Ethereum, bo z tego co się zorientowałem, jest bardzo perspektywiczna z dużym potencjałem. Dlatego zarejestrowałem się na poloniex, z myślą nabycia tak z 20 ETH, ale problem w tym że nie wiem jak zrobić tam depozyt. Wchodziłem to tu, to tam, ale nie znalazłem opcji wpłaty, wchodziłem na opcje deposit, ale tam mnóstwo tego withdraw czyli wypłaty i innych. Czy może ktoś mi pomóc?

[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy
adam1226
- Wygadany
- Reputacja: 1

Postautor: menesis » środa, 10 lutego 2016, 20:35

menesis
- Rozmowny
- Reputacja: 8
Postautor: Adun » środa, 10 lutego 2016, 20:39

Adun
- Weteran
- Reputacja: 912

Postautor: Rumcajs » środa, 10 lutego 2016, 21:24
Od miesiecy kisze troche LTC i Dash a tu jakis eth sie pojawił i już je ceną przebił. co za żal.
Rumcajs
- Weteran
- Reputacja: 62
Postautor: Maggix » środa, 10 lutego 2016, 21:45
Mam ten sam dylemat :/ co to za goofno to eth ze tak kupuja ..?
Maggix
- Rozmowny
Postautor: asanbab » środa, 10 lutego 2016, 22:18
asanbab
- Admin
- Reputacja: 5211

Postautor: Bitmar » środa, 10 lutego 2016, 22:22
A co to jest Ethereum możecie poczytać tutaj: http://bitcoin.pl/976-pojawila-sie-pier ... a-ethereum
Bitmar
- Admin

Postautor: Bitmar » środa, 10 lutego 2016, 22:28
Trochę przesadzone bo trzeba odróżnić Ethereum od monety ETH którą możemy kupić na giełdach. Microsoft czy R3 mają gdzieś kurs ETH i same monety ETH bo korzystają tylko z jego technologii. Te ETH co kupujecie na giełdach to pewnego rodzaju forma dalszego finansowania projektu. Nie liczcie, ze duże korporacje i banki będą używać tych monet bo to nie o monety tu chodzi tylko o platformę do budowy zdecentralizowanych aplikacji. Ludzie tego nie bardzo rozumieją i dlatego ETH idzie w górę. Sam projekt jest też bardzo mocno finansowany przez te korporacje więc za projektem stoi duża kasa. Potencjał do wzrostów jest duży, ale nie koniecznie uzasadniony, poza aspektem psychologicznym oczywiście.asanbab pisze:Ja jestem w tym od samego początku bo wiedziałem że to nie jest waluta jak bitcoin czy inne, to jest rewolucja po rewolucji blockchaina i chyba niektórzy nie zdają sobie z tego sprawy że cena tego będzie moim zdaniem kilkadziesiąt razy większa. Radze poczytać czym jest eth i jakie daje możliwości mimo że ciężko sobie to teraz wyobrazić. To co widzimy to pewnie skupy gemini(napewno zostanie dodana mimo braku potwierdzenia), ale przyjdzie czas na duże kopro jak MS, IBM czy banki. Jeszcze będziemy wspominali tą bańke jak pierwsza na bitcoinie.
Bitmar
- Weteran
- Reputacja: 62
Postautor: Maggix » środa, 10 lutego 2016, 22:33

Maggix
- Admin

Postautor: Bitmar » środa, 10 lutego 2016, 22:36
Bo to nie jest waluta taka jak Bitcoin, LTC czy Dash, to jest platforma do budowy aplikacji zdecentralizowanychMaggix pisze: Nawet walleta normalnego niema do tego ustrojstwa.

Bitmar
- Rozmowny
Postautor: asanbab » środa, 10 lutego 2016, 22:41
wydobywa się na gpu przez portfel/miner Geth z cmd ale już jest GUI, opłacalność dla jednej 280x nie licząc prądu:
Day 0.825226 $3.46
asanbab
- Naczelny krytyk forum
- Reputacja: 4
Postautor: kxmedia » środa, 10 lutego 2016, 22:56
ja od kilku miesięcy powtarzam na tym forum że tylko i wyłącznie dzięki indolencji społeczności bitcoina i gangsterskich zachowań jego elit skończy tylko i wyłącznie jako super technologia. banki i topowe korporacje mają na dzień dobry wszystko co potrzeba do sprawnego funkcjonowania każdego przedsięwzięcia, czyli technologię , gotową infrastrukturę programistyczną, ślepo wierzącą klientelę w loga super firm i doskonale działąjącą współpracę między korporacyjną, bitcoin nie ma nic z tych rzeczy. ja mam przeczucia że na około 95% bitcoin skończy jak linux w świecie systemów operacyjnych , to znaczy że będzie technologią wyjątkową ale mającą zastosowanie kompletnie niszowe.Bitmar pisze:Trochę przesadzone bo trzeba odróżnić Ethereum od monety ETH którą możemy kupić na giełdach. Microsoft czy R3 mają gdzieś kurs ETH i same monety ETH bo korzystają tylko z jego technologii. Te ETH co kupujecie na giełdach to pewnego rodzaju forma dalszego finansowania projektu. Nie liczcie, ze duże korporacje i banki będą używać tych monet bo to nie o monety tu chodzi tylko o platformę do budowy zdecentralizowanych aplikacji. Ludzie tego nie bardzo rozumieją i dlatego ETH idzie w górę. Sam projekt jest też bardzo mocno finansowany przez te korporacje więc za projektem stoi duża kasa. Potencjał do wzrostów jest duży, ale nie koniecznie uzasadniony, poza aspektem psychologicznym oczywiście.asanbab pisze:Ja jestem w tym od samego początku bo wiedziałem że to nie jest waluta jak bitcoin czy inne, to jest rewolucja po rewolucji blockchaina i chyba niektórzy nie zdają sobie z tego sprawy że cena tego będzie moim zdaniem kilkadziesiąt razy większa. Radze poczytać czym jest eth i jakie daje możliwości mimo że ciężko sobie to teraz wyobrazić. To co widzimy to pewnie skupy gemini(napewno zostanie dodana mimo braku potwierdzenia), ale przyjdzie czas na duże kopro jak MS, IBM czy banki. Jeszcze będziemy wspominali tą bańke jak pierwsza na bitcoinie.
kxmedia
- Początkujący
Postautor: Sewek24 » czwartek, 11 lutego 2016, 01:02
Próbowałem to zrobić, wygenerowałem adres, skopiowałem, wkleiłem, wpisałem kwotę, ale tam gdzie się wkleja ten adres, jest tylko opcja withdraw(wypłata) a gdzie opcja deposit?Adun pisze:Jaką walutę chcesz wpłacić na giełdę? Jeśli chcesz przelać tam BTC to wchodzisz w Balances -> Deposit and withdrawals -> znajdujesz Bitcoiny i generujesz adres do wpłaty. Na ten adres wysyłasz Bitcoiny i po jednym potwierdzeniu w sieci, będziesz miał je na swoim koncie na giełdzie i za nie możesz nabyć ETH.
Edit: Przed chwilą wszedłem na poradnik poloniexa, i znalazłem takie dwa punkty dot tego jak zrobić depo:
" #If you do not see a deposit address, click Generate New Address to create your unique address.
#Copy and paste this address into the wallet you are sending from. "
Czyli że muszę mieć założony jakiś osobny portfel na którym kupię btc i wpisać tam wygenerowany adres, bym mógł wysłać z niego btc na poloniex, tak?
Sewek24
- Weteran
- Reputacja: 479
- Napiwki: 1AqwNEzAp5GE46jebmZYqvq3tXt19iChJN

Postautor: powered » czwartek, 11 lutego 2016, 01:28
Coś mieszasz niepotrzebnieSewek24 pisze:Próbowałem to zrobić, wygenerowałem adres, skopiowałem, wkleiłem, wpisałem kwotę, ale tam gdzie się wkleja ten adres, jest tylko opcja withdraw(wypłata) a gdzie opcja deposit?
1) Masz swój portfel w którym masz swój adres
2) Masz konto na giełdzie (to też pewien rodzaj portfela) gdzie wygenerowałeś adres
Teraz tylko wystarczy wykonywać przelewy pomiędzy tymi adresami. Deposit to jest wykonanie przelewu ze swojego portfela na giełdę.
powered
-
Strona 8 z 210
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10