Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 29 kwietnia 2022
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: hapat » piątek, 29 kwietnia 2022, 08:04

Czy kopanie ETH na komputerze stacjonarnym ma w ogóle jeszcze sens? Mam PC z Nvidia Quadro RTX 4000. Założyłem portfel ma MEW oraz przy pomocy Phoenix (Pool: eth.2miners.com:2020) rozpocząłem kopanie. Po 24h stan portfela to 0. Więc albo coś namieszałem albo nie ma to sensu. Oczywiście opcja nr 2 jest wysoce prawdopodobna ponieważ robię to po raz pierwszy.. Ja jakaś wskazówkę będę wdzięczny.

Weteran
Posty: 4711
Rejestracja: 23 grudnia 2018
Reputacja: 2065
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: adiqq » piątek, 29 kwietnia 2022, 08:12

ta karta powinna kopać około 60Mh na Ethash. Pewnie masz coś źle poustawiane, bo powinno być po 24h około 0,00079 ETH
jest mnóstwo filmów instruktażowych, na pewno znajdziesz
HiveOS https://hiveos.farm?ref=121257
Nie chce subskrypcji na bzdurne teorie spiskowe !
Nie mam zamiaru dyskutować z "krypto-czubami" !
Tylko trzecie oko i otwarta czakra prawdę ci powie !

Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 29 kwietnia 2022
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: hapat » piątek, 29 kwietnia 2022, 08:32

ETH speed 37, ale saldo 0 stąd moje pytanie. Karty nie znalazłem jak ustawić na razie pracuje 79 stopni, 114 W. W ustawieniach Phoenix nic nie zmieniałem poza wpisaniem adresu portfela (plik 2miners)

Początkujący
Posty: 174
Rejestracja: 18 sierpnia 2020
Reputacja: -8
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: ozyrys486 » piątek, 29 kwietnia 2022, 12:59

Przypominam ze trzeba wykopac minimum na poolu zeby poszla wyplata na portfel

Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 29 kwietnia 2022
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: hapat » piątek, 29 kwietnia 2022, 13:13

czyli jeśli dobrze rozumiem: jeżeli na tym poolu jest ustawione jakieś minimum, którego mój komputer nie osiągnie podczas kopania danego bloku to nie nigdy nie otrzymam wypłaty? Mam ok 36 MH/s. Wracam więc do pytanie jak w temacie. Czy ma to sens? Ewentualnie ktoś może podpowiedzieć co zrobić, żeby jakiekolwiek wypłaty się pojawiały. Chciałbym zamienić teorię w praktykę w celu jakiegoś doświadczenia

Początkujący
Posty: 174
Rejestracja: 18 sierpnia 2020
Reputacja: -8
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: ozyrys486 » piątek, 29 kwietnia 2022, 20:46

Po jakims czasie wykopiesz to minimum. Dużej mocy nie masz więc minie troche czasu. Wejdz na adres poola i sprawdz ile masz wykopane do tej pory

Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 29 kwietnia 2022
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: hapat » środa, 4 maja 2022, 07:09

Ok, jakoś to idzie, w poolu po 5 dniach kopania pojawiło się info, że nazbierałem +-30zł. Aby przekazać wypłatę do portfela muszę wykopać minimum 1ETH. Aby nie czekać wieczności, zmieniłem wartość na 0.01ETH ale otrzymałem info, że prowizyjna za wypłatę będzie kosmiczna. Czyli jeśli wykopię +-125 zł (0.01 ETH na dzień dzisiejszy) to z tego 10 dolarów na prowizję, i nie wiadomo ile na prąd. Nie wspomnę o tym, że karata graficzna ma 80 stopni cały czas.

Weteran
Posty: 4711
Rejestracja: 23 grudnia 2018
Reputacja: 2065
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: adiqq » środa, 4 maja 2022, 08:16

hapat pisze: środa, 4 maja 2022, 07:09ale otrzymałem info, że prowizyjna za wypłatę będzie kosmiczna.
To nie jest do końca prawda. W weekendy gas spada do wartości dużo bardziej akceptowalnych. Na coraz większej ilości pooli można także wypłacać za darmo po L2. Jak tego nie ogarniasz, to odpuść temat.
Tym bardziej, że ta twoja karta się średnio słabo nadaje do kopania ze względu na kiepskie chłodzenie. Podobnie jak A2000 - tyle , że w A2000 jest dużo mniejszy pobór i łatwiej jest to opanować.
HiveOS https://hiveos.farm?ref=121257
Nie chce subskrypcji na bzdurne teorie spiskowe !
Nie mam zamiaru dyskutować z "krypto-czubami" !
Tylko trzecie oko i otwarta czakra prawdę ci powie !

Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 29 kwietnia 2022
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: hapat » środa, 4 maja 2022, 18:37

Zostawię to tak jak jest bo faktycznie tego nie ogarniam. Przeczytałem że na 2miners mogę podać inny portfel np pod walutę Nano, ale żeby przelać z Nano na Mew to potrzebuje giełdy. Więc założyłem konto na Binance i oczywiście nie mam pojęcia jak tam dodawać inne portfele i ogólnie tym handlować. Udało mi się za to dodać druga kartę quadro rtx 4000 i mam teraz moc ok 75 mh. Poczekam aż wykopie 0.01eth i zobaczę ile zabrało prowizji

Początkujący
Posty: 30
Rejestracja: 17 maja 2021
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: crezo » piątek, 6 maja 2022, 11:20

hapat pisze: środa, 4 maja 2022, 18:37 teraz moc ok 75 mh
Masz chyba coś źle ustawione, dwie a400 powinny kopac powyżej 100mh

Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 29 kwietnia 2022
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: hapat » piątek, 6 maja 2022, 11:30

crezo pisze:
hapat pisze: środa, 4 maja 2022, 18:37 teraz moc ok 75 mh
Masz chyba coś źle ustawione, dwie a400 powinny kopac powyżej 100mh
Całkiem możliwe bo nigdzie nie znalazłem właściwych ustawień dla karty lecę na default: GPU 1700MHz, MEM 6500MHz, wiatraki 85%, temp 79 stopni

Weteran
Posty: 4711
Rejestracja: 23 grudnia 2018
Reputacja: 2065
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: adiqq » piątek, 6 maja 2022, 11:36

żeby tylko
https://whattomine.com/coins
WTM pokazuje (a zwykle nieco pokazuje zaniżone zawartośći hashrate i zawyżone zużycie prądu) 59Mh i 140W. Wiec 2 takie karty powinny kopać w okolicy 120Mh. kwestia odpowiedniego OC i UV

@hapat - tę drugą kartę kupiłeś, czy ci gdzieś leżała? ;)
Jestem ciekaw, po ile teraz takie chodzą. Bo 3070/3060ti bez LHR które kopią 60-61Mh przy poborze 130-140W kosztują 4400-5000 (używane z papierami). A całkiem niedawno można było kupić w jeszcze lepszej (niższej!) cenie.
HiveOS https://hiveos.farm?ref=121257
Nie chce subskrypcji na bzdurne teorie spiskowe !
Nie mam zamiaru dyskutować z "krypto-czubami" !
Tylko trzecie oko i otwarta czakra prawdę ci powie !

Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 29 kwietnia 2022
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: hapat » piątek, 6 maja 2022, 11:47

Kupiliśmy z bratem 2 identyczne komputery , ale brat opuścił domowe gniazdo i komputer jego został:) Ktoś pomoże jak dobrać parametry karty?

Weteran
Posty: 4711
Rejestracja: 23 grudnia 2018
Reputacja: 2065
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: adiqq » piątek, 6 maja 2022, 12:16

Jak to nie jest w kompie stacjonarnym wykorzystywanym dziennie pod windowsem, to dałbym to pod HiveOS. A nawet jeśli, to nie wierze, że nie da się znaleźć lepszych ustawień. Pod hiveOS, nawet jak nie masz najmniejszego pomysłu, to możesz zobaczyć, jak dana kartę ustawiają inni użytkownicy i ilu ich jest. Czasami bywa to przydatne.

no i zajęlo mi całe kilka sekund...

ehhhh

tutaj jest moment gdzie widać nastawy
Dodano po 46 sekundach:
HiveOS https://hiveos.farm?ref=121257
Nie chce subskrypcji na bzdurne teorie spiskowe !
Nie mam zamiaru dyskutować z "krypto-czubami" !
Tylko trzecie oko i otwarta czakra prawdę ci powie !

Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 29 kwietnia 2022
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: hapat » piątek, 6 maja 2022, 12:21

adiqq pisze: piątek, 6 maja 2022, 12:17no i zajęło mi całe kilka sekund...
Widziałem to, działam na Windowsie, próbuje ściągnąć jakaś app do overclockingu, na razie ogarniam temat CUDA pod nvidie bo w MSI Afterburner nie mogę nic zmienić poza wiatrakami (nie działa też scan)

Weteran
Posty: 4711
Rejestracja: 23 grudnia 2018
Reputacja: 2065
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: adiqq » piątek, 6 maja 2022, 12:22

No jak takich podstaw nie ogarniasz to wybacz...

Dodano po 2 minutach 19 sekundach:
masz podane na tacy ustawienia, więc nie pisz że nie potrafiłeś znaleźć odpowiednich nastaw :lol:
HiveOS https://hiveos.farm?ref=121257
Nie chce subskrypcji na bzdurne teorie spiskowe !
Nie mam zamiaru dyskutować z "krypto-czubami" !
Tylko trzecie oko i otwarta czakra prawdę ci powie !

Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 29 kwietnia 2022
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: hapat » poniedziałek, 9 maja 2022, 06:44

Z tym 65MH/s to wg mnie dotyczy karty A4000. Ja mam tak jak pisałem w temacie Quadro RTX 4000 i jedyne z czym się spotkałem to wynik w okolicach 37MH/s. Karty nie umiem podkręcić. Zarówno z poziomu bios jak i msi afterburner nic się nie daje zrobić przy włączonych opcjach typu CUDO itd. Zostawiam tak jak jest i odezwę się za pół roku

Początkujący
Posty: 37
Rejestracja: 13 maja 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: fred » poniedziałek, 9 maja 2022, 16:42

Nie mam za dużego doświadczenia w podkręcaniu quadro ale afterburner może się tak zachowywać jak ma zainstalowane stery których nie ogarnia (za nowe / za stare)

Początkujący
Posty: 1058
Rejestracja: 8 grudnia 2020
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: fetek » wtorek, 10 maja 2022, 22:33

one czasem nie są zablokowane ?

Weteran
Posty: 4711
Rejestracja: 23 grudnia 2018
Reputacja: 2065
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nvidia Quadro RTX 4000 czy to ma sens?

Postautor: adiqq » środa, 11 maja 2022, 06:09

całkiem możliwe, że mają jakąś odmianę LHR ;)
takie rzeczy się zdarzają...
A2000 kopie normalnie średnio około 42Mh - po odblokowaniu nawet 49-50Mh ;)
miałem też w rękach 2070 które wyglądały na zblokokowane - 36mh, po wielkich bólach 38mh - jeden konkretny model tak miał, a normalnie powinny robić 42-43Mh.
HiveOS https://hiveos.farm?ref=121257
Nie chce subskrypcji na bzdurne teorie spiskowe !
Nie mam zamiaru dyskutować z "krypto-czubami" !
Tylko trzecie oko i otwarta czakra prawdę ci powie !

Wróć do „Ethereum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość