Wydaje mi się, że dość dokładnie przeszukałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania związane z parametrem „load average”.
Na początek kilka innych danych, które mogę być potrzebne do dalszej dyskusji/pomocy…
1. System Hive OS
2. Kopalnia – ethermine
3. Waluta – ETH
4. Karty:
a. RTX 3070
b. RTX 3080
Koparki potrafią pracować stabilnie przez długi czas, ale przychodzi taki moment, kiedy parametr „load average” podnosi się z wartości (średniej) 0,30 do wartości powyżej 2.
Kiedy nastąpi wzrost tego parametru, koparka – pomimo tego, że „pracuje” - nie jest widoczna w Hive OS a jej status to: „niedostępna”.
Było to o tyle kłopotliwe, że musiałem mieć fizycznie koparkę „obok siebie”, żeby móc ją zrestartować „z palca”.
Co prawda, rozwiązałem ten problem, stosując do każdego zasilacza gniazdo Wi-Fi Tuya Smart – mogąc nim sterować za pomocą sieci (przy jednoczesnym podglądzie pobranej mocy), ale wolałbym mieć wiedzę za co ten parametr jest odpowiedzialny i jakie czynniki mają wpływ na jego wartości…
Czy ktoś z Was wie, które parametry mają wpływ na zmianę wartości „load average”

Co „ruszyć”, aby uniknąć wzrostu tego parametru