RX470 zwalnia Mh/s w miare upływu czasu

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: kubabiker » poniedziałek, 15 maja 2017, 13:14

Witam, mam następujący problem. Po uruchomieniu koparki jedna karta RX470 z aczyna kopać z prędkością 26Mh/s i z minuty na minutę coraz wolniej, aż zatrzyma sie na prędkości 18-19Mh/s. Timingi sa zmeinione oraz czestotliwosci z napieciami. Wszystkie inne kopią ponad 26 a tej jednej cos dolega. Czy ktos miał podobną przypadłość?

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: kubabiker » czwartek, 18 maja 2017, 07:46

kubabiker pisze: Witam, mam następujący problem. Po uruchomieniu koparki jedna karta RX470 z aczyna kopać z prędkością 26Mh/s i z minuty na minutę coraz wolniej, aż zatrzyma sie na prędkości 18-19Mh/s. Timingi sa zmeinione oraz czestotliwosci z napieciami. Wszystkie inne kopią ponad 26 a tej jednej cos dolega. Czy ktos miał podobną przypadłość?
wnioski do jakich doszedlem. Obinzylem nieco czestotliwosc pamieci, napiecia nieruszone. Wgralem zmodyfikowanego biosa do karty i idzie jakies 25,7 stabilnie. Jak zmieniam same timingi + ustawienia z pliku claymore to zwalnia. Takze rozwiazaniem jest wgranie zmodyfikowanego biosa do karty.

Początkujący
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Croki » czwartek, 18 maja 2017, 10:57

Ustal w programie własne ustawienia wentylatorów. U mnie dużo pomogło w wydajności

Wróć do „Ethereum”