CRYPTOMINE Problem z uruchomieniem

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: 4ffaris » niedziela, 7 maja 2017, 16:34

Witam, mam problem z uruchomeniem kopania ETC myslicie że jest to spowodowane tym że mam za słaby komputer? tutaj printscreen obrazu: https://zapodaj.net/361c1a2ef3de8.jpg.html , jeżeli ktoś wie co można sprawdzić, dopisać etc. proszę o pomoc we w miarę zrozumiałym języku, ponieważ staram sie to ustawić pierwszy raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » niedziela, 7 maja 2017, 20:03

eh... mógłbyś przejrzeć readme
Ale niech będzie:
http://cryptoyeti.com/ethereum-mining-g ... gle-chunk/ tutaj masz o tym błędzie.
Przy czym od razu powiem, że marne szanse, żeby Ci się ta kartą opłacało kopać eth, raczej lepsze wyniki osiągniesz jak juz to na z-cash np. albo może monero

Możesz spróbować np. kopać Z-classic na polskim poolu: http://79.98.144.29:8080/getting_started
:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 23
Reputacja postu: 
0

Postautor: Amadek » poniedziałek, 8 maja 2017, 09:19

Chcesz kopać na cryptomine.pl? Widziałeś ilu kopaczy ETH tam zostało? 0. Co oznacza, że blok przy obecnej trudności tracisz może za rok.

Odradzam cryptomine. Dobrze zaczęli, mieli fajna apke ale teraz ten serwer jest martwy. Brak kontaktu ze wsparciem technicznym. Nawet na to forum przestali zaglądać. Z wypłatami na tym serwerze też są przekręty - byli górnicy którzy nie załapali się na wypłatę pomimo trafienia bloku!
Może niech sam @Bult się wypowie.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: 4ffaris » poniedziałek, 8 maja 2017, 09:35

Aha dzięki za odpowiedź, A jakie są inne programy do miningu np. pascala czy innych troche mniej trudnych walut ? I czy myslicie że maszyne z mocą 50mh/s na eth/etc i jakies 550h/s przy zcash jest opłacalne czy za 3 miesiace ten sprzęt nie wydobędzie nic,aby zmarnuje prąd ?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » poniedziałek, 8 maja 2017, 15:39

4ffaris pisze: Aha dzięki za odpowiedź, A jakie są inne programy do miningu np. pascala czy innych troche mniej trudnych walut ? I czy myslicie że maszyne z mocą 50mh/s na eth/etc i jakies 550h/s przy zcash jest opłacalne czy za 3 miesiace ten sprzęt nie wydobędzie nic,aby zmarnuje prąd ?
Dlatego kopiesz na kopalni.. i kopiesz coiny o nizszej trudnosci.. obecnie najlepsze polskie kopalnie prowadza @kabzapro oraz @żet dla nvidi polecalbym szczególnie poola zecpool.pl do ktore go dalem linka wyzej od @kabzapro
:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: 4ffaris » poniedziałek, 8 maja 2017, 21:08

Rozumiem, dzis dopiero pierwszy raz udało mi sie odpalić ccminera 2, na lbry niby łatwe a nie mogłem tego ogarnąć bo sciągałem minery pod amd i wpisywałem komendy pod amd a jestem na nvdii narazie porpostu chcialem zobaczyc co i jak wylacznie dla zabawy, czy kabzapro oferuje sprzęt ? i czy kopalnia suprnova jest opłacalna ?

Wróć do „Ethereum”