Gigabyte rx 570 4gb

Gaduła
Posty: 327
Rejestracja: 17 stycznia 2014
Reputacja: 133
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: scryptominer » piątek, 21 kwietnia 2017, 07:35

Witam
mam Gigabyte rx 570 4gb na hynixach, ale idzie tylko niecałe 22MH/s

Ma ktoś już coś więcej?


Edit. 29,5 stabilność złapana, tyle wystarczy jak na razie ;)
Jak ktoś używa Linuksa i ma problemu z wyższymi zegarami, to słowami-kluczami są: "stany pamięci".

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony piątek, 28 kwietnia 2017, 15:06 przez scryptominer, łącznie zmieniany 3 razy.

Wyrocznia
Awatar użytkownika
Posty: 1248
Rejestracja: 24 sierpnia 2011
Reputacja: 61
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

gigabyte rx 570 4gb Aorus tylko 22MH/s

Postautor: slasta » piątek, 21 kwietnia 2017, 07:53

a ZEC jak ?

Gaduła
Posty: 327
Rejestracja: 17 stycznia 2014
Reputacja: 133
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

gigabyte rx 570 4gb Aorus tylko 22MH/s

Postautor: scryptominer » piątek, 21 kwietnia 2017, 20:26

Zec jeszcze nie testowałem, na stockowym chyba też będzie slabo. Jak będę miał dopracowany to się podziele wynikiem.


Teraz u mnie 25,1 Elpidy, 24,9 Hynixy.

Do 29 już coraz bliżej ;)

Dyskutant
Awatar użytkownika
Posty: 92
Rejestracja: 13 maja 2011
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

gigabyte rx 570 4gb Aorus tylko 22MH/s

Postautor: filet187 » czwartek, 27 kwietnia 2017, 22:40

Gigabyte RX 570 4GB Aorus :


Strap 1500:

Kod: Zaznacz cały

777000000000000022339D00CE515A3D9055111230CB440900400600740114206A8900A002003120100F292F94273116


Pobór z gniazdka całego zestawu: 60-70W bez kopania. Pod obciążeniem :192-194W

Gaduła
Posty: 327
Rejestracja: 17 stycznia 2014
Reputacja: 133
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

gigabyte rx 570 4gb Aorus tylko 22MH/s

Postautor: scryptominer » czwartek, 27 kwietnia 2017, 23:57

W sumie mam też już podobnie na hynixach możenawet odrobinę wyżej. Na elpidzie w gamingu trochę słabiej i z problemami. Póki co te 570tki nie powalają. Cena tylko trochę wyższa...

Dyskutant
Awatar użytkownika
Posty: 92
Rejestracja: 13 maja 2011
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

gigabyte rx 570 4gb Aorus tylko 22MH/s

Postautor: filet187 » piątek, 28 kwietnia 2017, 00:02

Max co się udało to 30.3Mh/s tylko pobór +30W. Porównując do 580 to 570 bardziej opłacalne.

Wyrocznia
Awatar użytkownika
Posty: 2772
Rejestracja: 4 sierpnia 2011
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

gigabyte rx 570 4gb Aorus tylko 22MH/s

Postautor: powered » piątek, 28 kwietnia 2017, 00:08

RX 570 Aorus
1200/2000 - 28.7 MH/s
1200/2025 - 29.1 MH/s
1200/2050 - 29.5 MH/s
1200/2075 - 29.9 MH/s

@filet187, napięcie obniżyłeś za pomocą MSI afterburner? Nie wiem czemu ale za pomocą MSI nie mogę zmieniać napięć przy kartach Aorus. Ale widzę że mam sterownik o jeden numerek niższy.
BitMiner kalkulator koparek bitcoin Opłacalność miningu, czas zwrotu kosztów inwestycji.
Porównaj internetowe konta bankowe Mając więcej kont bankowych, realizujesz szybciej przelewy.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Posty: 286
Rejestracja: 17 sierpnia 2016
Reputacja: 101
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poznań, Piotrowo 3B

gigabyte rx 570 4gb Aorus tylko 22MH/s

Postautor: ŻET » piątek, 28 kwietnia 2017, 01:44

Choroba wieku dziecięcego, czeamy na odpowiedź ze strony Sapphire i MSI. Pod środowiskiem Windows jest problem z obsługą piątek i szóstej karty graficznej. Sporo pracy jeszcze przed serią 5xx.


Natomiast Gigabyte postawił całkiem wysoko poprzeczkę, wyniki pod 30 Mh/s i jednocześnie cena poniżej 900 brutto w detalu. Nieźle.
Producent koparek, optymalizacja i automatyzacja oprogramowania.
Facebook: https://www.facebook.com/zet.tech.eu/
Twitter: https://twitter.com/ZET_mining
Kopalnia: https://pool.zet-tech.eu/
O nas: https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php?f=81&t=19649

Wyrocznia
Awatar użytkownika
Posty: 2772
Rejestracja: 4 sierpnia 2011
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

gigabyte rx 570 4gb Aorus tylko 22MH/s

Postautor: powered » piątek, 28 kwietnia 2017, 03:04

Gigabyte rx 470 z pamięciami 1650 MHz można kręcić na 1975 MHz (+325). W tym duży udział ma chyba to że radiator odbiera ciepło od pamięci. Dlatego też zdecydowałem się na Aorus rx 570 bo ma prawie identyczne chłodzenie i udało się je pokręcić z 1750 na 2075 MHz, więc również +325 MHz. Konfigurując każdą kartę z osobna to może będą sztuki które pójdą nawet ponad 2100 MHz? Wcale nie liczyłem na tyle, myślałem że producent w przypadku kart rx 500 już je na tyle wykręcił że zostawił dużo mniejszy zapas.
BitMiner kalkulator koparek bitcoin Opłacalność miningu, czas zwrotu kosztów inwestycji.
Porównaj internetowe konta bankowe Mając więcej kont bankowych, realizujesz szybciej przelewy.

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 16 marca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

gigabyte rx 570 4gb Aorus tylko 22MH/s

Postautor: simi » piątek, 28 kwietnia 2017, 14:56

A testował może ktoś karty Asus RX 570 StriX?
ŻET-y widziałem u was na fc że mieliście jedną w użytku, napiszecie coś może jak wypadła?

Początkujący
Posty: 134
Rejestracja: 17 kwietnia 2017
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: Croki » sobota, 29 kwietnia 2017, 01:50

A ja czekam na info jak sprawdza się msi oraz saphire nitro+

GNk
Początkujący
Posty: 11
Rejestracja: 13 kwietnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: GNk » środa, 3 maja 2017, 17:09

Ok , a ktos mi moze powiedziec dlaczego Win 10 ma problem z 7gpu 570 msi ?
Ponoc jeszcze nikomu sie to nie udalo ... tzn 570 na 6+ gpu
ja mam ten sam problem ...
5 kart wykryje wlaczy sie ale 5 ma jakis problem ze sterem
Wpinam 7kart windows sie nie zalaczy resetuje caly czas
Gdzies niby ktos odpalil 6gpu na linuxie

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Posty: 286
Rejestracja: 17 sierpnia 2016
Reputacja: 101
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poznań, Piotrowo 3B

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: ŻET » czwartek, 4 maja 2017, 02:07

simi pisze:A testował może ktoś karty Asus RX 570 StriX?
ŻET-y widziałem u was na fc że mieliście jedną w użytku, napiszecie coś może jak wypadła?


Nic przełomowego nie wniknęło, jak ktoś miał RX 470 StriX to, w przypadku miningu, po 570 StriX może spodziewać się dokładnie tego samego (27 - 28 Mh/s ETH).

GNk pisze:Ponoc jeszcze nikomu sie to nie udalo ... tzn 570 na 6+ gpu


<ekhm>
Hmm... Jakby to powiedzieć...

Obrazek

7 rx570 :D

Prędkość niska, bo musiałem to wszystko zmieścić w 650W zasilaczu.
Producent koparek, optymalizacja i automatyzacja oprogramowania.
Facebook: https://www.facebook.com/zet.tech.eu/
Twitter: https://twitter.com/ZET_mining
Kopalnia: https://pool.zet-tech.eu/
O nas: https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php?f=81&t=19649

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 3 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: KamilMining » czwartek, 4 maja 2017, 15:52

Witajcie,

Posiadam te karty (dokładnie Gigabyte RX 570 Gaming 4G) i przy konfiguracji pojawia mi się problem.
Biosy: strap przekopiowany z 1500 na wyższe.
6 GPU również śmiga na jednej płycie głównej. Natomiast przy modyfikacjach w afterburner'ze często wywala mi kartę/karty (ekran robi się szary i tak komputer pozostaje, póki nie odłączę mu prądu).
Czy ktoś ma może jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje?
Ustawienia afterburnera: CoreVoltage -96, CoreClock 1100, MemoryClock 1870 lub 1930.
Zużycie prądu na 1 GPU w okolicy 140-150W co jest tragicznym wynikiem dla tej karty.
Pomysły na zbicie zużycia energii również mile widziane ;)

Edit: przy powyższych ustawieniach 27,7MH/s

Wyrocznia
Awatar użytkownika
Posty: 2772
Rejestracja: 4 sierpnia 2011
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: powered » czwartek, 4 maja 2017, 16:38

@ŻET, RX 570 StriX mają pamięci hynix?

@KamilMining, Na czas zmiany ustawień w afterburner'ze wyłącz daną kartę (w claymore wciska się klawisz z numerem karty) Zauważyłem że asusy nie lubią jak podczas pracy zmienia im się taktowanie pamięci.

Ciekawy jestem czy jest sens wgrania biosu (o ile się da) z karty RX 500 do karty RX 400. Czy dzięki temu jest możliwość poprawy wydajności w przypadku miningu?
BitMiner kalkulator koparek bitcoin Opłacalność miningu, czas zwrotu kosztów inwestycji.
Porównaj internetowe konta bankowe Mając więcej kont bankowych, realizujesz szybciej przelewy.

Moderator
Posty: 1515
Rejestracja: 27 lipca 2011
Reputacja: 162
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: maxi82 » czwartek, 4 maja 2017, 16:46

powered pisze:Przejdź do cytowanego posta Ciekawy jestem czy jest sens wgrania biosu (o ile się da) z karty RX 500 do karty RX 400. Czy dzięki temu jest możliwość poprawy wydajności w przypadku miningu?

Dać się ponoć da (choć nie wszystkie wstają po takiej operacji) , sensu raczej w tym nie ma (to samo zrobisz afterburnerem) - http://www.frazpc.pl/aktualnosci/934335 ... i-580.html
Pomogłem, chcesz się odwdzięczyć: 1GjJuynG6TiuKVoyg3JwGy2ePA6VUfGbCx

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 3 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: KamilMining » czwartek, 4 maja 2017, 17:05

powered pisze:Przejdź do cytowanego posta @KamilMining, Na czas zmiany ustawień w afterburner'ze wyłącz daną kartę (w claymore wciska się klawisz z numerem karty) Zauważyłem że asusy nie lubią jak podczas pracy zmienia im się taktowanie pamięci.

Taktowania ładnie się zmieniają podczas pracy. Miner startuje, GPU-Z w tle chodzi i widzę, że poprawnie ustawiają się taktowania, ale niestety zaraz po starcie wszystko siada i zostaje tylko wyłączenie prądu.

Wyrocznia
Posty: 4145
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: adam1226 » czwartek, 4 maja 2017, 17:18

Timingi 1500 to moze byc przesada.
-96mv mysle ze to realna wartosc, chociaz moglbys sprawdzić jak sie karta zachowa przy -~75mv ale generalnie sprawdz wyższe timingi..
Mem voltage oczywiście tez zmieniasz analogicznie jak core?

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 3 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: KamilMining » czwartek, 4 maja 2017, 18:31

adam1226 pisze:Przejdź do cytowanego posta Timingi 1500 to moze byc przesada.
-96mv mysle ze to realna wartosc, chociaz moglbys sprawdzić jak sie karta zachowa przy -~75mv ale generalnie sprawdz wyższe timingi..
Mem voltage oczywiście tez zmieniasz analogicznie jak core?

Właśnie próbowałem skopiować timing z 1750 na 2000 ale efekt tego był taki, że karty zachowywały się jak na stocku.
Co do undervoltu to póki co zmieniałem tylko wartości w afterburner'ze... Jak się domyślam muszę te wartości wszystkie zmienić już bezpośrednio w biosie? Teraz zauważyłem, że pomimo zmniejszenia V w afterburner'ze GPU-Z pokazuje mi 1,08V podczas kopania więc afterburner musi nie przekazywać informacji o undervolcie do kart :/

Wyrocznia
Posty: 4145
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: adam1226 » czwartek, 4 maja 2017, 19:27

KamilMining pisze:Przejdź do cytowanego posta
adam1226 pisze:Przejdź do cytowanego posta Timingi 1500 to moze byc przesada.
-96mv mysle ze to realna wartosc, chociaz moglbys sprawdzić jak sie karta zachowa przy -~75mv ale generalnie sprawdz wyższe timingi..
Mem voltage oczywiście tez zmieniasz analogicznie jak core?

Właśnie próbowałem skopiować timing z 1750 na 2000 ale efekt tego był taki, że karty zachowywały się jak na stocku.
Co do undervoltu to póki co zmieniałem tylko wartości w afterburner'ze... Jak się domyślam muszę te wartości wszystkie zmienić już bezpośrednio w biosie? Teraz zauważyłem, że pomimo zmniejszenia V w afterburner'ze GPU-Z pokazuje mi 1,08V podczas kopania więc afterburner musi nie przekazywać informacji o undervolcie do kart :/

Czy moglbys jeszcze raz z uwagą przeczytac co napisalem?:)
Szczególnie ostatnie zdanie, bo wyglada na to, ze nie ustawiles napiec mem a one limituja core..

Wróć do „Ethereum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości