Gigabyte rx 570 4gb

Gaduła
Posty: 384
Rejestracja: 17 stycznia 2014
Reputacja: 161
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: scryptominer » piątek, 21 kwietnia 2017, 07:35

Witam
mam Gigabyte rx 570 4gb na hynixach, ale idzie tylko niecałe 22MH/s

Ma ktoś już coś więcej?


Edit. 29,5 stabilność złapana, tyle wystarczy jak na razie ;)
Jak ktoś używa Linuksa i ma problemu z wyższymi zegarami, to słowami-kluczami są: "stany pamięci".

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony piątek, 28 kwietnia 2017, 15:06 przez scryptominer, łącznie zmieniany 3 razy.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1639
Rejestracja: 24 sierpnia 2011
Reputacja: 147
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

gigabyte rx 570 4gb Aorus tylko 22MH/s

Postautor: slasta » piątek, 21 kwietnia 2017, 07:53

a ZEC jak ?

Gaduła
Posty: 384
Rejestracja: 17 stycznia 2014
Reputacja: 161
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

gigabyte rx 570 4gb Aorus tylko 22MH/s

Postautor: scryptominer » piątek, 21 kwietnia 2017, 20:26

Zec jeszcze nie testowałem, na stockowym chyba też będzie slabo. Jak będę miał dopracowany to się podziele wynikiem.


Teraz u mnie 25,1 Elpidy, 24,9 Hynixy.

Do 29 już coraz bliżej ;)

Rozmowny
Awatar użytkownika
Posty: 92
Rejestracja: 13 maja 2011
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

gigabyte rx 570 4gb Aorus tylko 22MH/s

Postautor: filet187 » czwartek, 27 kwietnia 2017, 22:40

Gigabyte RX 570 4GB Aorus :


Strap 1500:

Kod: Zaznacz cały

777000000000000022339D00CE515A3D9055111230CB440900400600740114206A8900A002003120100F292F94273116


Pobór z gniazdka całego zestawu: 60-70W bez kopania. Pod obciążeniem :192-194W

Gaduła
Posty: 384
Rejestracja: 17 stycznia 2014
Reputacja: 161
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

gigabyte rx 570 4gb Aorus tylko 22MH/s

Postautor: scryptominer » czwartek, 27 kwietnia 2017, 23:57

W sumie mam też już podobnie na hynixach możenawet odrobinę wyżej. Na elpidzie w gamingu trochę słabiej i z problemami. Póki co te 570tki nie powalają. Cena tylko trochę wyższa...

Rozmowny
Awatar użytkownika
Posty: 92
Rejestracja: 13 maja 2011
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

gigabyte rx 570 4gb Aorus tylko 22MH/s

Postautor: filet187 » piątek, 28 kwietnia 2017, 00:02

Max co się udało to 30.3Mh/s tylko pobór +30W. Porównując do 580 to 570 bardziej opłacalne.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3012
Rejestracja: 4 sierpnia 2011
Reputacja: 237
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

gigabyte rx 570 4gb Aorus tylko 22MH/s

Postautor: powered » piątek, 28 kwietnia 2017, 00:08

RX 570 Aorus
1200/2000 - 28.7 MH/s
1200/2025 - 29.1 MH/s
1200/2050 - 29.5 MH/s
1200/2075 - 29.9 MH/s

@filet187, napięcie obniżyłeś za pomocą MSI afterburner? Nie wiem czemu ale za pomocą MSI nie mogę zmieniać napięć przy kartach Aorus. Ale widzę że mam sterownik o jeden numerek niższy.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Posty: 395
Rejestracja: 17 sierpnia 2016
Reputacja: 104
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poznań, Politechnika

gigabyte rx 570 4gb Aorus tylko 22MH/s

Postautor: ŻET » piątek, 28 kwietnia 2017, 01:44

Choroba wieku dziecięcego, czeamy na odpowiedź ze strony Sapphire i MSI. Pod środowiskiem Windows jest problem z obsługą piątek i szóstej karty graficznej. Sporo pracy jeszcze przed serią 5xx.


Natomiast Gigabyte postawił całkiem wysoko poprzeczkę, wyniki pod 30 Mh/s i jednocześnie cena poniżej 900 brutto w detalu. Nieźle.
Producent koparek, oprogramowanie, centrum obliczeniowe, wynajem mocy obliczeniowej.
Facebook: https://www.facebook.com/zet.tech.eu/
Twitter: https://twitter.com/ZET_mining
Kopalnia: https://pool.zet-tech.eu/
Nasz portal: https://zet-tech.eu/

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3012
Rejestracja: 4 sierpnia 2011
Reputacja: 237
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

gigabyte rx 570 4gb Aorus tylko 22MH/s

Postautor: powered » piątek, 28 kwietnia 2017, 03:04

Gigabyte rx 470 z pamięciami 1650 MHz można kręcić na 1975 MHz (+325). W tym duży udział ma chyba to że radiator odbiera ciepło od pamięci. Dlatego też zdecydowałem się na Aorus rx 570 bo ma prawie identyczne chłodzenie i udało się je pokręcić z 1750 na 2075 MHz, więc również +325 MHz. Konfigurując każdą kartę z osobna to może będą sztuki które pójdą nawet ponad 2100 MHz? Wcale nie liczyłem na tyle, myślałem że producent w przypadku kart rx 500 już je na tyle wykręcił że zostawił dużo mniejszy zapas.

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 16 marca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

gigabyte rx 570 4gb Aorus tylko 22MH/s

Postautor: simi » piątek, 28 kwietnia 2017, 14:56

A testował może ktoś karty Asus RX 570 StriX?
ŻET-y widziałem u was na fc że mieliście jedną w użytku, napiszecie coś może jak wypadła?

Początkujący
Posty: 142
Rejestracja: 17 kwietnia 2017
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: Croki » sobota, 29 kwietnia 2017, 01:50

A ja czekam na info jak sprawdza się msi oraz saphire nitro+

GNk
Początkujący
Posty: 11
Rejestracja: 13 kwietnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: GNk » środa, 3 maja 2017, 17:09

Ok , a ktos mi moze powiedziec dlaczego Win 10 ma problem z 7gpu 570 msi ?
Ponoc jeszcze nikomu sie to nie udalo ... tzn 570 na 6+ gpu
ja mam ten sam problem ...
5 kart wykryje wlaczy sie ale 5 ma jakis problem ze sterem
Wpinam 7kart windows sie nie zalaczy resetuje caly czas
Gdzies niby ktos odpalil 6gpu na linuxie

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Posty: 395
Rejestracja: 17 sierpnia 2016
Reputacja: 104
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poznań, Politechnika

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: ŻET » czwartek, 4 maja 2017, 02:07

simi pisze:A testował może ktoś karty Asus RX 570 StriX?
ŻET-y widziałem u was na fc że mieliście jedną w użytku, napiszecie coś może jak wypadła?


Nic przełomowego nie wniknęło, jak ktoś miał RX 470 StriX to, w przypadku miningu, po 570 StriX może spodziewać się dokładnie tego samego (27 - 28 Mh/s ETH).

GNk pisze:Ponoc jeszcze nikomu sie to nie udalo ... tzn 570 na 6+ gpu


<ekhm>
Hmm... Jakby to powiedzieć...

Obrazek

7 rx570 :D

Prędkość niska, bo musiałem to wszystko zmieścić w 650W zasilaczu.
Producent koparek, oprogramowanie, centrum obliczeniowe, wynajem mocy obliczeniowej.
Facebook: https://www.facebook.com/zet.tech.eu/
Twitter: https://twitter.com/ZET_mining
Kopalnia: https://pool.zet-tech.eu/
Nasz portal: https://zet-tech.eu/

Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 3 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: KamilMining » czwartek, 4 maja 2017, 15:52

Witajcie,

Posiadam te karty (dokładnie Gigabyte RX 570 Gaming 4G) i przy konfiguracji pojawia mi się problem.
Biosy: strap przekopiowany z 1500 na wyższe.
6 GPU również śmiga na jednej płycie głównej. Natomiast przy modyfikacjach w afterburner'ze często wywala mi kartę/karty (ekran robi się szary i tak komputer pozostaje, póki nie odłączę mu prądu).
Czy ktoś ma może jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje?
Ustawienia afterburnera: CoreVoltage -96, CoreClock 1100, MemoryClock 1870 lub 1930.
Zużycie prądu na 1 GPU w okolicy 140-150W co jest tragicznym wynikiem dla tej karty.
Pomysły na zbicie zużycia energii również mile widziane ;)

Edit: przy powyższych ustawieniach 27,7MH/s

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3012
Rejestracja: 4 sierpnia 2011
Reputacja: 237
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: powered » czwartek, 4 maja 2017, 16:38

@ŻET, RX 570 StriX mają pamięci hynix?

@KamilMining, Na czas zmiany ustawień w afterburner'ze wyłącz daną kartę (w claymore wciska się klawisz z numerem karty) Zauważyłem że asusy nie lubią jak podczas pracy zmienia im się taktowanie pamięci.

Ciekawy jestem czy jest sens wgrania biosu (o ile się da) z karty RX 500 do karty RX 400. Czy dzięki temu jest możliwość poprawy wydajności w przypadku miningu?

Moderator
Posty: 1601
Rejestracja: 27 lipca 2011
Reputacja: 221
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: maxi82 » czwartek, 4 maja 2017, 16:46

powered pisze:Przejdź do cytowanego posta Ciekawy jestem czy jest sens wgrania biosu (o ile się da) z karty RX 500 do karty RX 400. Czy dzięki temu jest możliwość poprawy wydajności w przypadku miningu?

Dać się ponoć da (choć nie wszystkie wstają po takiej operacji) , sensu raczej w tym nie ma (to samo zrobisz afterburnerem) - http://www.frazpc.pl/aktualnosci/934335 ... i-580.html
Pomogłem, chcesz się odwdzięczyć: 1GjJuynG6TiuKVoyg3JwGy2ePA6VUfGbCx

Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 3 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: KamilMining » czwartek, 4 maja 2017, 17:05

powered pisze:Przejdź do cytowanego posta @KamilMining, Na czas zmiany ustawień w afterburner'ze wyłącz daną kartę (w claymore wciska się klawisz z numerem karty) Zauważyłem że asusy nie lubią jak podczas pracy zmienia im się taktowanie pamięci.

Taktowania ładnie się zmieniają podczas pracy. Miner startuje, GPU-Z w tle chodzi i widzę, że poprawnie ustawiają się taktowania, ale niestety zaraz po starcie wszystko siada i zostaje tylko wyłączenie prądu.

Weteran
Posty: 4889
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 177
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: adam1226 » czwartek, 4 maja 2017, 17:18

Timingi 1500 to moze byc przesada.
-96mv mysle ze to realna wartosc, chociaz moglbys sprawdzić jak sie karta zachowa przy -~75mv ale generalnie sprawdz wyższe timingi..
Mem voltage oczywiście tez zmieniasz analogicznie jak core?
Nie zgadzasz się z otrzymaną reputacją? Pisz w ---> tym temacie
Wrociłem na forum, ale proszę mnie
nie denerwować :twisted:

Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 3 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: KamilMining » czwartek, 4 maja 2017, 18:31

adam1226 pisze:Przejdź do cytowanego posta Timingi 1500 to moze byc przesada.
-96mv mysle ze to realna wartosc, chociaz moglbys sprawdzić jak sie karta zachowa przy -~75mv ale generalnie sprawdz wyższe timingi..
Mem voltage oczywiście tez zmieniasz analogicznie jak core?

Właśnie próbowałem skopiować timing z 1750 na 2000 ale efekt tego był taki, że karty zachowywały się jak na stocku.
Co do undervoltu to póki co zmieniałem tylko wartości w afterburner'ze... Jak się domyślam muszę te wartości wszystkie zmienić już bezpośrednio w biosie? Teraz zauważyłem, że pomimo zmniejszenia V w afterburner'ze GPU-Z pokazuje mi 1,08V podczas kopania więc afterburner musi nie przekazywać informacji o undervolcie do kart :/

Weteran
Posty: 4889
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 177
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

Gigabyte rx 570 4gb

Postautor: adam1226 » czwartek, 4 maja 2017, 19:27

KamilMining pisze:Przejdź do cytowanego posta
adam1226 pisze:Przejdź do cytowanego posta Timingi 1500 to moze byc przesada.
-96mv mysle ze to realna wartosc, chociaz moglbys sprawdzić jak sie karta zachowa przy -~75mv ale generalnie sprawdz wyższe timingi..
Mem voltage oczywiście tez zmieniasz analogicznie jak core?

Właśnie próbowałem skopiować timing z 1750 na 2000 ale efekt tego był taki, że karty zachowywały się jak na stocku.
Co do undervoltu to póki co zmieniałem tylko wartości w afterburner'ze... Jak się domyślam muszę te wartości wszystkie zmienić już bezpośrednio w biosie? Teraz zauważyłem, że pomimo zmniejszenia V w afterburner'ze GPU-Z pokazuje mi 1,08V podczas kopania więc afterburner musi nie przekazywać informacji o undervolcie do kart :/

Czy moglbys jeszcze raz z uwagą przeczytac co napisalem?:)
Szczególnie ostatnie zdanie, bo wyglada na to, ze nie ustawiles napiec mem a one limituja core..
Nie zgadzasz się z otrzymaną reputacją? Pisz w ---> tym temacie
Wrociłem na forum, ale proszę mnie
nie denerwować :twisted:

Wróć do „Ethereum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: S.O.S i 4 gości